Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Άρθρο Γιάννη Μητράκου: ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ…

 


ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ…

Δεν είμαι ζηλωτής και δεν αποδέχομαι το θρησκευτικό φανατισμό, που σπέρνει τη διχόνοια και το μίσος και κάποτε οδηγεί τους ανθρώπους σε αποτρόπαιες πράξεις κατά συνανθρώπων τους. Δεν εγκρίνω την άκρατη συνωμοσιολογία που εξέθρεψε και γιγάντωσε η εξάπλωση των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας σε τέτοιο βαθμό που να κυριαρχήσει ανάμεσά μας η επιστημονικοφανής ανοησία. Γι’ αυτό και δεν δίστασα από την αρχή της πανδημίας να στηλιτεύσω δημοσίως παρόμοιες καταστάσεις, οι οποίες εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή, που είναι το ύψιστο αγαθό.  

Αυτή η θεώρηση των πραγμάτων, όμως, δεν με εμποδίζει να βλέπω κριτικά όσα λέγονται, αποφασίζονται και εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Και δεν μου διαφεύγει η εμφανής προσπάθεια της κυβερνώσας παράταξης να συγκαλύψει τις ευθύνες της και να εκμεταλλευτεί την όλη κατάσταση για να υλοποιήσει μια σειρά κυβερνητικών μέτρων, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχαν κανέναν μέλλον εξαιτίας των λαϊκών αντιδράσεων.

Έτσι και με το θέμα της Εκκλησίας, που αναδείχθηκε σε μείζον το τελευταίο διάστημα, λόγω της κυβερνητικής υπαναχώρησης στα συμφωνηθέντα για τη λειτουργία των ιερών ναών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια. Χρειάστηκε η αντίδραση της Ιεραρχίας, που αποφάσισε το αυτονόητο, να εφαρμόσει δηλαδή όσα είχαν συμφωνηθεί!

Προσωπικά ανέμενα την επομένη των Θεοφανείων την υπόγεια κυβερνητική αντίδραση μέσω των συστημικών μέσων μαζικής επικοινωνίας και μερικών επιστημόνων, που είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα, συνεισφέρουν στην προσπάθεια που γίνεται, μέσω μεμονωμένων περιστατικών συνωστισμού, για να ενοχοποιηθεί η Εκκλησία για την ενδεχόμενη μελλοντική αύξηση των κρουσμάτων  και την επιβολή νέων αυστηρών μέτρων.

Κατ’ αρχάς θέλω να επισημάνω τη θλιβερή και προκλητική ασέβεια ελαχίστων δημοσιογράφων (;), οι οποίοι παρουσίασαν με ειρωνικό και χλευαστικό τρόπο τις εικόνες από τους ναούς και την  τέλεση ορισμένων πατροπαράδοτων αγιασμών των υδάτων, αρνούμενοι να δεχθούν το δικαίωμα του θρησκευόμενου λαού να εκδηλώσει την πίστη του!

Κατά δεύτερον επιθυμώ να τονίσω τη μονόπλευρη παρουσίαση των στοιχείων από την πλευρά των ειδικών επιστημόνων στα τηλεπαράθυρα, οι οποίοι αποφεύγουν συστηματικά να αναφερθούν σε ζητήματα αιχμής για τη διασπορά του ιού και μάλιστα με κυβερνητική ευθύνη. Κανείς, για παράδειγμα, δεν έχει αναφερθεί -πλην της καθηγήτριας κυρίας Λινού – στο τεράστιο πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών, όπου οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να συσσωρεύονται εξαιτίας των λίγων λεωφορείων και του ανεπαρκούς αριθμού οδηγών. Κανείς δεν καταγγέλλει την κυβερνητική υπαναχώρηση του καλοκαιριού που επέτρεψε τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα σε πλοία και αεροπλάνα. Κανείς δεν ασχολείται με τις μεγάλες ουρές που δημιουργούνται έξω από τα τραπεζικά καταστήματα, προκαλώντας φαινόμενα συνωστισμού. Κανείς δεν μιλάει για την ανεπαρκή στήριξη του ΕΣΥ και την απουσία διορισμών γιατρών και νοσηλευτών. Κανείς δεν αντιδρά στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία της Προσχολικής και της 1ης βαθμίδας, χωρίς τη διασφάλιση ικανοποιητικών μέτρων προστασίας για τα παιδιά, τους Εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Όλοι αυτοί φροντίζουν να εντοπίζουν τα μεμονωμένα περιστατικά συνωστισμού, που παρατηρήθηκαν σε ελάχιστους ναούς και να στοχοποιούν την Εκκλησία και τους πιστούς ως μόνους υπεύθυνους για την πιθανή έξαρση των κρουσμάτων μετά τις γιορτές. Όσοι πήραν μέρος, όμως, στις λατρευτικές συνάξεις αυτών των ημερών, διαπίστωσαν με τα μάτια τους ότι τα συμφωνηθέντα περιοριστικά μέτρα εφαρμόστηκαν με σχολαστικό τρόπο  και  με αυστηρότητα, τόσο  στον αριθμό των εκκλησιαζομένων, όσο και στη χρήση της μάσκας και την απολύμανση των χεριών. Προς τι λοιπόν όλος αυτός ο θόρυβος; Μήπως για να μετατοπιστούν οι εξόφθαλμες κυβερνητικές ευθύνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Ειλικρινά θλίβομαι που η αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, πλην μιας λαμπρής εξαίρεσης, έσπευσαν να υιοθετήσουν το κυβερνητικό αφήγημα περί ενοχής  της Εκκλησίας και μάλιστα να υπερθεματίσουν σε κάποιο βαθμό. Αναρωτιέμαι: Ποια στάση θα κρατούσε η Νέα Δημοκρατία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση και συμπεριφερόταν ανάλογα  κατά της Εκκλησίας; Δεν θα προέβαινε σε καταγγελίες για επίθεση εναντίον της και δεν θα υπερασπιζόταν το δικαίωμα του θρησκευόμενου λαού, έστω και με περιοριστικά μέτρα, να εκφράζει τα λατρευτικά του καθήκοντα;

Όπως έχω γράψει προ καιρού, επειδή με τον κοροναϊό δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουμε εύκολα, καλό θα ήταν η επιστημονική κοινότητα να αναζητήσει και να προτείνει εναλλακτικές προτάσεις - λύσεις  για την προστασία μας, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατό να παραμένουμε έγκλειστοι εσαεί και να βλέπουμε την κοινωνία και την οικονομία μας να καταστρέφονται με ολέθριες συνέπειες για το μέλλον του τόπου μας.

Κι επειδή η Εκκλησία με τις ιερές της ακολουθίες δίνει την ευκαιρία στον πιστό, μέσω της συμμετοχής του σ’ αυτές, να βρίσκει την πνευματική δύναμη και να ενισχύει τα ψυχικά του  αποθέματα, προκειμένου να ανταπεξέλθει στην τρομακτική πίεση που δέχεται από την πανδημία, μήπως οι ειδικοί μας θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους και να εισηγηθούν προς την κυβέρνηση να μένουν οι ναοί ανοιχτοί για τους πιστούς με την τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας, για να πάψει η κωμωδία της λειτουργίας «κεκλεισμένων των θυρών»;

Σε κάθε περίπτωση η υποκρισία πρέπει να πάψει να υφίσταται, γιατί μόνο κακό κάνει και κανένα καλό!

                                                                                                                  ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ    

http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/

ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ

 Greek Spirit 

 6 Ιανουαρίου 2021

Στα παρακάτω τρία βίντεο, δύο απο την Θεσσαλονίκη και το άλλο απο την Πελοπόννησο, θα δείτε ότι η αστυνομία συλλαμβάνει πιστούς και διακόπτει το μυστήριο όχι όταν διαπιστώσει ότι έχουν συγκεντρωθεί πιστοί αλλά όταν γίνει η ρίψη  του Σταυρού στη θάλασσα.

Αυτό θέλουν να εμποδίσουν, την εμβάπτιση τυο Σταυρού στη θάλασσα. Ποιος είναι τώρα συνομωσιολόγος ;

Τον αγιασμό των υδάτων δεν αντέχουν.

Όσα βίντεο και να δείτε απο επεμβάσεις της αστυνομίας σόλη την Ελλάδα, αυτό θα καταλάβετε, ότι αυτόφωρο αδίκημα δεν θεωρείται η συνάθροιση αλλά η ρίψη του Σταυρού στα ύδατα.

Την συνάθροιση την αντέχουν, τον καθιαγιασμό των υδάτων όχι. 

Κι έχεις διάφορους καθηγητίσκους με τουρκογενή επίθετα οι οποίοι βολεμένοι απο το εξωτερικό κρίνουν τους Έλληνες για θρησκοληψία προβλέπουν περαιτέρω καραντίνα.

Αλλά όπως όλοι οι αρχοντοχωριάτες έτσι κι αυτοί οι ταλαίπωροι ποτέ δεν κατάλαβαν τις κοινωνίες στις οποίες έχουν αποδράσει, τις δυτικές κοινωνίες. 

Οι Ολλανδοί, οι Ελβετοί, οι Ιρλανδοί και άλλοι είναι απολύτως συντηρητικοί και πολύ πιο θρήσκοι απο πολλούς Έλληνες , έστω και σε δόγμα το οποίο δεν είναι παραδεκτό απο εμάς. 

Πηγαίνετε να ζήσετε με μια οικογένεια της μεσαίας τάξης στην Ολλανδία και θα δείτε.  

Πηγαίνετε να δουλέψετε με Αμερικάνους σε μέρη κι εργοτάξια με χιλιάδες εργαζόμενους και δείτε  τον συνάδελφο σας τον Αμερικάνο που στην δουλειά πάνω είναι ο ορισμός της πολιτικής ορθότητας να σκύβει το  κεφάλι και να ενώνει τις παλάμες του για προσευχή πριν το φαγητό και μάλιστα σε κοινή θέα εκατοντάδων άλλων ομοεθνών τους οι οποίοι και το θεωρούν κάτι φυσιολογικό.

Οι χωριατοκαθηγητές με τουρκικής καταγωγής επίθετα οι οποίοι καταλήγουν στο εξωτερικό ποτέ δεν μπορούν να εντρυφήσουν στον πυρήνα των κοινωνιών που τους φιλοξενούν και νομίζουν ότι γνωρίζουν τα πάντα απο τις εμπειρίες τους στον πανεπιστημιακό και ακαδημαϊκό περίγυρο.

Ένα Ολλανδός, Ελβετός, Ιρλανδός, Βρετανός, ποτέ των ποτών δεν πρόδιδε όχι μόνο την πατρίδα του αλλά και τις θρησκευτικές παραδόσεις ακόμα κι αν αυτός ο ίδιος δεν τις τηρεί με μεγάλη αφοσίωση.

Οι διάφοροι ελληνόφωνοι καθηγητούληδες που ζούνε στο εξωτερικό κρίνουν τους κατοίκους των χωρών που τους φιλοξενούν μέσα απο τα work ethics, δηλαδή μέσα απο την  νοοτροπία και την συμπεριφορά αυτών που εφαρμόζουν στο εργασιακό περιβάλλον κι όχι απο το τι κάνουν στο σπίτι τους.

Ένας Ιάπωνας στέλεχος μια ιαπωνικής βιομηχανίας θα φερθεί σαν δυτικός στην εργασία του, θα φερθεί σύμφωνα με την πολιτική ορθότητα και δεοντολογία που επιτάσσει η παγκοσμιοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας.Όταν όμως το βράδυ αποσυρθεί στο σπίτι του τότε είναι ένας φανατικός Ιάπωνας πιστός του Σιντοισμού ο οποίος πρεσβεύει ένα υπερσυντηρητικό αξιακό σύμπαν.

Μόνο οι ελληνοφωνοι καθηγητούληδες του εξωτερικού  με τα τροφαντά μαγουλάκια τους δεν το καταλαβαίνουν και νομίζουν ότι ένας Εβραίος συνάδελφος του, ένας Γερμανός, ένας  Ρώσος, ενας Σουηδός είναι κι αυτός μια χαζοχαρούμενη τροφαντή πορδή η οποία τρέφεται με παχυλούς μισθούς για τους οποίους είναι έτοιμος να αποπατήσει στην σημαία της πατρίδας του .Και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν τους έχει ζητήσει να αποποιηθούν την καταγωγή τους και τις παραδοσιακές αξίες που πηγάζουν απο αυτή αλλά μόνοι τους κι εθελοντικά γενιτσαρεύουν ως γνήσιοι κομπλεξικοί ραγιάδες .

Εάν στο εξωτερικό κάποιος κατηγορεί την χώρα του τότε όλοι θα τον χτυπήσουν με κατανόηση στην πλάτη αλλά απο πίσω του θα τον θεωρούν ηλίθιο και ασταθή πνευματικά .

Κανείς δεν γουστάρει του προδότες .

https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2021/01/blog-post_13.html

Απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης στην αναφορά του Χρ. Μπουτσικάκη για τη δημοσίευση φωτογραφιών γυναικών στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή τους

 



ΒΟΝΙΤΣΑ:Είχε εγκαταστήσει υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης σε οικία του, όπου καλλιεργούσε επτά δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας

 


Συνελήφθη καλλιεργητής ναρκωτικών σε δημοτικό διαμέρισμα της Βόνιτσας

Είχε εγκαταστήσει υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης σε οικία του, όπου καλλιεργούσε επτά δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας

Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία πιστόλια και ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε δημοτικό διαμέρισμα της Βόνιτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες του δράστη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά τα εξής :

  • Επτά δενδρύλλια υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης,
  • Εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης : αναλογικός μετρητής υγρασίας, ανεμιστήρας, θερμαντικό σώμα, ηλεκτρικός λαμπτήρας, θερμόμετρο – υγρασιόμετρο, αλουμινένιος αεραγωγός με ανεμιστήρα
  • Τρία πιστόλια, από τα οποία τα δύο είναι ημιαυτόματα και το ένα είναι replica ,
  • Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • 1,6 γραμμάρια κάνναβης,
  • Ένα μεταλλικό τρίφτη,
  • Επτά μπουκάλια με λίπασμα και εργαλεία περιποίησης των φυτών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας.

7 Ιανουαρίου 1993:Η Ναυτική τραγωδία στο Κάβο Μαλιά

Στην οργισμένη θάλασσα του Κάβο Μαλιά, όπου τα κύματα ξεπερνούσαν τα 10 μέτρα ύψος και ο άνεμος τα 11 μποφόρ, χάθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1993, το υπό παναμέζικη σημαία ελληνικό φορτηγό πλοίο «Coty-1» με το 17μελές πλήρωμά του (11 Έλληνες και 6 Ρώσοι ναυτικοί).

Το πλοίο, που μετέφερε 3.600 τόνους τσιμέντο στα αμπάρια του, παρουσίασε στις 3 τα ξημερώματα κλίση 11 μοιρών, από μετατόπιση φορτίου, με αποτέλεσμα να εισρεύσουν νερά και να σταματήσουν οι μηχανές του. Παρά τις προσπάθειες του τάνκερ «Κρήτη WAVE» του Ομίλου Βαρδινογιάννη, του ρυμουλκού «Μέγας Αλέξανδρος» και της φρεγάτας «ΕΛΛΗ» που έσπευσαν προς βοήθεια, στάθηκε αδύνατο να περισυλλεγούν ζωντανοί οι 17 ναυτικοί του πληρώματος.

Το «Coty I», φορτηγό πλοίο με παναμέζικη σημαία, αλλά ελληνικών συμφερόντων, είχε ναυπηγηθεί το 1962 και αγοράστηκε από την εταιρεία Golden Union Shipping του εφοπλιστή Θόδωρου Βενιάμη δέκα χρόνια αργότερα. Εκτελούσε μεταφορές τσιμέντου από τη Χαλκίδα στη Λικάτα Ιταλίας. Το εκτόπισμα ήταν 2.786 κόρων και το φορτίο που μετέφερε ήταν 3.600 τόνων.

Για το μοιραίο ταξίδι του έφυγε από τη Χαλκίδα την παραμονή των Φώτων. Το πλήρωμά του αποτελούνταν από 11 Έλληνες και 6 Ρώσους ναυτικούς. Έφθασε την ίδια ημέρα στον Πειραιά, όπου παρέμεινε «τράνζιτ» και ανήμερα των Θεοφανίων ξεκίνησε, παρά τον κακό καιρό και τη θαλασσοταραχή για τον προορισμό του.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, που ρωτήθηκε γιατί το πλοίο ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά παρά τη μεγάλη θαλασσοταραχή, έδωσε την εξήγηση ότι ύμφωνα με το εγχειρίδιο ασφαλείας της ναυσιπλοΐας, το «Coty I» δεν υπόκειτο στις απαγορεύσεις απόπλου, που ισχύουν μόνο για τα ελληνικά επιβατηγό πλοία και για τα φορτηγά με ελληνική σημαία κάτω των 500 κόρων, ενώ παραδέχθηκε την αδυναμία των σωστικών συνεργείων εξαιτίας των δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών.

Πάντως, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του πλοιοκτήτη του «Coty I» Θόδωρου Βενιάμη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 7 Μαΐου 1997 στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και ο βασικός κατηγορούμενος Θόδωρος Βενιάμης αθωώθηκε.

Οι Έλληνες ναυτικοί που χάθηκαν στο ναυάγιο του «Coty I»
Γιάννης Μαρτάκης, πλοίαρχος
Δημήτρης Μπουρλοτής, υποπλοίαρχος
Δημήτρης Μπαρμπέρης, ανθυποπλοίαρχος
Γιάννης Τσίγκος, A' μηχανικός
Νίκος Χαϊδάκης, Β' μηχανικός
Παναγιώτης Έγκαρχος, Γ' μηχανικός
Ισίδωρος Λικουρίνος, ναύκληρος
Γιώργος Κριμιζής, λιπαντής
Σμήλιος Κορμάρης, μάγειρας
Απόστολος Κανελλόπουλος, βοηθός θαλαμηπόλου
Μεμέτ Πελβάν, ναύτης

briefingnews.g



AQUA JEWEL:ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

 


Πειραιάς, 7/1/2021 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι το δρομολόγιο του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου μας «AQUA JEWEL» αύριο Παρασκευή 8/1, λόγω των πολύ δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην θαλάσσια περιοχή των πλόων του , θα τροποποιηθεί ως ακολούθως : 

Σάββατο 9/1 Πειραιάς 12:00

 Κύθηρα 18:30 – 18:50 

Αντικύθηρα 2020 : 2035 

Κίσσαμος 22:30 

Με εκτίμηση, 

ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ Ν.Ε

ΒΑΤΙΚΑ:Εντυπωσιακό βίντεο από την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου στο Παυλοπέτρι

 Δείχνει μαγευτικές εικόνες στη Λακωνία, στο στενό της Ελαφονήσου

ΛΑΚΩΝΙΑ. Mια πτήση στο χρόνο και ταυτόχρονα στα εξωτικά ελληνικά, χρώματα. Το απόλυτο τιρκουάζ σμίγει με την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου στο Παυλοπέτρι.

Βίντεο από drone δείχνει μαγευτικές εικόνες στη Λακωνία, στο στενό της Ελαφονήσου, οι οποίες τράβηξαν την προσοχή και του BBC στο παρελθόν. Δίπλα από την Πούντα Λακωνίας βρίσκεται το Παυλοπέτρι, που είναι μια μικρή νησίδα απέναντι από την Ελαφόνησο.


Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν την κατοίκηση της περιοχής από αρχαιότατους χρόνους. Μεταξύ της νησίδας και της ξηράς βρίσκεται αρχαία πόλη, βυθισμένη ελάχιστα μέτρα κάτω από την επιφάνεια, με ηλικία περίπου 5 χιλιετηρίδων.

Πρόκειται για μοναδική στο είδος της πόλη αφού έχει συγκεκριμένο σχέδιο με δρόμους, κτίρια και νεκροταφείο.

Η ιστορία του Παυλοπετρίου
Ανακαλύφθηκε το 1967 από τον Νίκολας Φλέμινγκ (Nicholas Flemming) και χαρτογραφήθηκε το 1968 από ομάδα του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ. Υπάρχουν τουλάχιστον 15 κτίρια σε βάθος 3 με 4 μέτρων και οι πρόσφατες έρευνες του 2009 αποκάλυψαν ότι εκτείνεται σε 9 στρέμματα.

Αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι η πόλη κτίστηκε περί το 1600-1100 π.Χ. αλλά αργότερα οι έρευνες αποκάλυψαν μέσω των ευρημάτων ότι η πόλη κατοικείται πριν από το 2800π.Χ., στην αρχή της εποχής του χαλκού.

Ψηφιακή αναπαράσταση της πόλης του Παυλοπετρίου


Πιθανολογείται ότι η πόλη βυθίστηκε το 1000 π.Χ.

Το γεγονός ότι η πόλη βυθίστηκε βοήθησε να διατηρηθούν τα σημερινά ευρήματα εφόσον δεν χτίστηκε ξανά ή μετά την καταστροφή η περιοχή χρησιμοποιήθηκε για γεωργία.

Παρά το γεγονός της φυσικής καταστροφής από το νερό με την πάροδο των αιώνων, η διάταξη της πόλης είναι όπως ήταν πριν από χιλιάδες χρόνια.

Η έρευνα του 2009 βοήθησε σε μεγάλο βαθμό για να χαρτογραφήσει την πόλη. Είναι η πρώτη βυθισμένη πόλη που επαναδημιουργήθηκε ψηφιακά σε τρεις διαστάσεις.

Η χαρτογράφηση Σόναρ με τεχνικές που αναπτύχθηκαν για στρατιωτικούς σκοπούς αλλά και για την εύρεση πετρελαϊκών κοιτασμάτων βοήθησε τις πρόσφατες έρευνες.

Το ντοκιμαντέρ του BBC
Από τον Οκτώβριο του 2009 και μετά, τέσσερις ακόμα επιτόπιες έρευνες είχαν προγραμματιστεί, σε συνεργασία ελληνικών υπηρεσιών αλλά και διεθνών πανεπιστήμιων και επιστημόνων.

Αυτές οι έρευνες περιλάμβαναν και ανασκαφές. Ένα από τα αποτελέσματα των ερευνών ήταν να αποδείξει ότι η πόλη ήταν το κέντρο μιας ακμάζουσας βιομηχανίας κλωστοϋφαντουργίας. Επίσης, στην περιοχή βρέθηκαν πολλά μεγάλα πιθάρια από την Κρήτη, γεγονός που προδίδει πως η πόλη ήταν και μεγάλο εμπορικό λιμάνι.

Το έργο της αρχαιολογικής ομάδας συγκεντρώθηκε σε ένα ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε από το BBC 2 το 2011.


Από άλλους θεωρείται ότι το Παυλοπέτρι ποντίσθηκε το 375 μ.Χ. από τον ίδιο σεισμό που κατέστρεψε και το Γύθειο. Θεωρείται ότι το παραθαλάσσιο έδαφος σε μεγάλη έκταση μετακινήθηκε και έτσι έγινε αποκοπή της τότε χερσονήσου στην οποία βρισκόταν η Όνου Γνάθος και έτσι δημιουργήθηκε το σημερινό νησί της Ελαφόνησου.

Πηγή: tovima.gr

Συναγερμός στη Σπάρτη: Έσπασαν το lockdown για να διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους!

ΣΠΑΡΤΗ. Συναγερμός σήμανε σήμερα γύρω στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Σπάρτης. Πάνω από 100 πρόσφυγες «έσπασαν» το αυστηρό lockdown στη δομή του Sparta Inn βγήκαν στα πεζοδρόμια και διαδήλωσαν ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από την ΜΚΟ και τις συνθήκες ζωής τους. Η Αστυνομία διακριτικά (!) περιφρούρησε της περιοχή ενώ ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας άκουσε τα αιτήματα τους, συνέστησε μεγάλη προσοχή και δεσμεύτηκε ότι ακόμα και σε θέμα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του δήμου θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να αποφορτιστεί η κατάσταση και να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής και εγκλεισμού τους .

ΠΗΓΗ https://notospress.gr/


ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/1

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1

Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1.

Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Δύο σημαντικές προτάσεις υψηλού προϋπολογισμού κατατέθηκαν στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»


Ο Δήμος Μονεμβασίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του  Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», υπέβαλε στις 23.12.2020 δυο (2) προτάσεις στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ), προκειμένου να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των προσκλήσεων  ΑΤ01 «Υποδομές ύδρευσης» και ΑΤ05  «Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία» αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν:

Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Μονεμβασίας, συνολικού προϋπολογισμού 2.407.980,50 €, με την οποία προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης αγροτικών δρόμων συνολικού μήκους 18.481 μ., σε όλες τις τοπικές κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου (αναλογεί 30.000 € περίπου για κάθε κοινότητα) σε δύσκολα σημεία εκτός οικισμών.

Συμπληρωματικά έργα ύδρευσης οικισμών δήμου Μονεμβασίας, συνολικού προϋπολογισμού 2.945.000.00 €, με την οποία προβλέπεται  να εκτελεστούν εργασίες αντικατάστασης – βελτίωσης τμημάτων δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Μονεμβάσιας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες συνολικού μήκους 23.620,00 μ., τα οποία αποτελούνται από αμιαντοσωλήνες ή παρουσιάζουν συχνά βλάβες και διαρροές και  κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης σε διανοιγμένες οδούς εντός εγκεκριμένων ορίων οικισμών. Επίσης προβλέπεται και η τοποθέτηση τριών ανοξείδωτων δεξαμενών στους οικισμούς Συκιάς Δ.Ε Μολάων, Βαλτακίου Δ.Ε. Βοιών και Νομίων Δ.Ε. Μονεμβασίας.

Οι προτάσεις εκπονήθηκαν και ολοκληρώθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου μέσα στην πανδημία.

Δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τί κερδίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών

Διπλό κέρδος θα έχουν το 2021 περίπου 1 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι με το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών και την παράλληλη μείωση της φορολογίας.

Με το νέο καθεστώς όσο μεγαλύτερη ασφαλιστική κατηγορία επιλέξουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμενοι τόσο μεγαλύτερη θα είναι η σύνταξή τους. Αυτό είναι το μυστικό με το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών. Οι μη μισθωτοί μπορούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 να επιλέξουν ηλεκτρονικά (μέσω του e-ΕΦΚΑ) την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμούν να ενταχθούν για όλο το 2021, ώστε να πληρώνουν τις αντίστοιχες εισφορές.

Η επιλογή της κατάλληλης ασφαλιστικής κατηγορίας για τους μη μισθωτούς αποτελεί κρίσιμο σημείο για τη σύνταξη που θα λάβουν. Η κατάταξη κάθε επαγγελματία σε ασφαλιστική κατηγορία είναι υποχρεωτική και γίνεται με ελεύθερη επιλογή έπειτα από υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης. Σύμφωνα με τα Νέα όσοι αγνοήσουν να υποβάλουν δήλωση εισφοράς θα ενταχθούν αυτομάτως στην ελάχιστη υποχρεωτική κατηγορία για όλο το 2021 και θα ανακτήσουν το δικαίωμα να επιλέξουν μια μεγαλύτερη κατηγορία από τις αρχές του 2022.

Για τους αγρότες οι ασφαλιστικές εισφορές είναι χαμηλότερες από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολουμένους. Για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών οι ασφαλισμένοι του πρώην ΟΓΑ κατατάσσονται από 1-1-2021 σε έξι ασφαλιστικές κατηγορίες. Οι ασφαλισμένοι κατατάσσονται με ελεύθερη επιλογή τους σε μία από τις έξι ασφαλιστικές κατηγορίες. Η κατάταξη σε μία από τις έξι είναι υποχρεωτική. Αν ο ασφαλισμένος δεν επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία κατατάσσεται υποχρεωτικά στην πρώτη.

Το όφελος, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, για τους μη μισθωτούς φτάνει μέχρι 5.001 ετησίως ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία που θα επιλέξουν, ενώ όφελος θα έχουν και οι νέοι αυτοαπασχολούμενοι κάτω της 5ετίας μέχρι 2.493 ευρώ ετησίως.

Για παράδειγμα, κάποιος που έχει σήμερα ετήσιο εισόδημα 27.532 ευρώ και επιλέξει να πληρώνει τον μήνα για ασφαλιστικές εισφορές 252 ευρώ, συνολικά στον χρόνο 3.024 ευρώ, με αφαίρεση του φόρου το καθαρό εισόδημα του ελεύθερου επαγγελματία θα διαμορφωθεί στα 20.150 ευρώ, σε αντίθεση με τον νόμο Κατρούγκαλου που του άφηνε 16.983 ευρώ, άρα ο εν λόγω ασφαλισμένος έχει όφελος 3.166 ευρώ τον χρόνο.

Ενας αυτοαπασχολούμενος κάτω της 5ετίας που έχει εισόδημα 9.000 ευρώ τον χρόνο θα πληρώνει σε εισφορές 1.512 ευρώ ετησίως (126x12) και με την αφαίρεση των φόρων το καθαρό εισόδημά του θα διαμορφωθεί στα 6.814 ευρώ, σε αντίθεση με τον νόμο Κατρούγκαλου όπου το καθαρό του εισόδημα θα ήταν 5.315. Αυτός λοιπόν ο ασφαλισμένος έχει όφελος 1.499 ευρώ.

Επίσης, ένας ασφαλισμένος του πρώην ΟΑΕΕ ο οποίος έχει πίσω του 20 έτη εργασίας και προγραμματίζει να συνταξιοδοτηθεί με 30 χρόνια ασφάλισης συνολικά μπορεί να κερδίσει 64 ευρώ τον μήνα επιπλέον αν ασφαλιστεί για 10 χρόνια στην 3η κλίμακα αντί της 2ης, 93 ευρώ τον μήνα επιπλέον αν ενταχθεί για μία 10ετία στην 4η κατηγορία αντί της 2ης, 189 ευρώ τον μήνα επιπλέον αν ενταχθεί για μία 10ετία στην 6η κατηγορία αντί της 2ης.

Αντίστοιχα, ένας ασφαλισμένος ελεύθερος επαγγελματίας (πρώην ΟΑΕΕ) που έχει πίσω του 30 έτη εργασίας και προγραμματίζει να συνταξιοδοτηθεί σε μία 5ετία, δηλαδή το 2025, μπορεί να κερδίσει 20 ευρώ τον μήνα επιπλέον αν ασφαλιστεί για 5 χρόνια στην 3η κλίμακα αντί της 2ης, 45 ευρώ τον μήνα επιπλέον αν ενταχθεί για μία 5ετία στην 4η κατηγορία αντί της 2ης.

https://www.newsbomb.

ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ:ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09/01 ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ