Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Συνελήφθη καλλιεργητής ναρκωτικών σε περιοχή του Αγρινίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη καλλιεργητής ναρκωτικών σε περιοχή του Αγρινίου
Κατασχέθηκαν περίπου 25 κιλά κάνναβης, ενώ εκριζώθηκαν πέντε δενδρύλλια της ίδιας ουσίας, τα οποία ο δράστης καλλιεργούσε ανάμεσα σε τεχνητές λίμνες
Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή του Αγρινίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, με συνδρομή των αστυνομικών της ΟΠΚΕ Αγρινίου, ένας 38χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και αντίσταση.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, αξιοποιώντας στοιχεία, μετέβησαν σε περιοχή του Αγρινίου, όπου εντόπισαν τον δράστη να καλλιεργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μεταξύ τεχνητών λιμνών, ένα δενδρύλλιο κάνναβης, το ύψος του οποίου έφτανε περίπου τα τρία μέτρα, ενώ επιπλέον βρήκαν ακόμη τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης που είχε περισυνελλέξει πρόσφατα.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω τον 38χρονο μέσα στο χώρο της φυτείας, ενώ ο τελευταίος προέβαλλε αντίσταση στους αστυνομικούς απωθώντας τους με τα άκρα του.
Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον δράστη βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα αυτοσχέδιο δέμα, που περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους (10) κιλών και (610) γραμμαρίων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σε έρευνα που ακολούθησε γύρω από τις τεχνητές λίμνες και σε κοντινό στάβλο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη τα εξής:
  • (14) κιλά και (166) γραμμάρια κάνναβης,
  • (1.694) γραμμάρια λαθραίου καπνού και
  • Διάφορα αγροτικά εργαλεία
Από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στην Χώρα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου. 




Δρίτσας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη κατέθεσε σχέδιο νόμου για την ψήφο των αποδήμων»


«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που με ευθύνη κατέθεσε σχέδιο νόμου στη βάση πορίσματος απολύτως αντικειμενικής επιτροπής ειδικών που με νόμο προβλέψαμε τη συγκρότησή της, έπειτα από 45 χρόνια -πόσα είναι μετά τη μεταπολίτευση- που κανένα από τα κόμματα που κυβέρνησαν δεν προώθησαν νόμο για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες κατοίκους του εξωτερικού και το δικαίωμά τους να ψηφίζουν», υπογράμμισε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ/ βουλευτής Α' Πειραιώς, Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σοβαρή πρόταση. Δύο είναι οι απόψεις. Η μία είναι να ψηφοθηρίσουμε με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες του εξωτερικού και η άλλη είναι να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, όπως σε όλον τον κόσμο τα οργανωμένα δημοκρατικά κράτη κάνουν. Δηλαδή, το δικαίωμα της ψήφου να κατοχυρωθεί, να μπορεί να ασκηθεί από τον τόπο κατοικίας, να διευκολυνθεί όλη αυτή η διαδικασία. Αλλά, το δικαίωμα αυτό να το ασκούν όσοι Έλληνες και Ελληνίδες ζουν στο εξωτερικό διατηρώντας σχέσεις ζωτικής ενάργειας με την ελληνική πραγματικότητα για να καθορίζουν με την ψήφο τους το πώς θα κυβερνηθεί αυτή η χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε ότι «η ΝΔ μέχρι τώρα ψάρευε στα θολά νερά» και προσέθεσε: «ελπίζω ότι θα μπει το νερό στο αυλάκι και θα σοβαρευτεί και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ».
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών μετά την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την περασμένη εβδομάδα, να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, ο κ. Δρίτσας σημείωσε: «η Ευρώπη αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων (...), η εξέλιξη αυτή καταγράφει μια πάρα πολύ αρνητική, ενδογενή, δομική αδυναμία της ΕΕ που είναι σε βάρος και της Ευρώπης και των λαών της Ευρώπης και στα καθ' ημάς για τις εξελίξεις τις ειρηνικές και προοδευτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια».
«Η ελληνική κυβέρνηση νομίζω ότι δεν έδωσε τη μάχη που έπρεπε να δώσει, προσχηματικά κρύφτηκε πίσω από τη γαλλική στάση και της Ολλανδίας και της Δανίας (...). Και βέβαια αυτό είναι κατανοητό μπροστά στο αδιέξοδο και αντιφατικό των προσχηματικών επιλογών που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα -και ειδικά το προηγούμενο- για να κερδίσει τις εκλογές, στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας ό,τι πιο φοβικό μπορεί να υπήρχε στην ελληνική κοινωνία. Δέσμια αυτών των αδιέξοδων πολιτικών της, δεν μπόρεσε να βάλει το βάρος όσο αντιστοιχεί στην Ελλάδα για να επηρεάσει τις εξελίξεις, έμεινε απαθής και αμέτοχη και αυτό είναι πολύ κακό» είπε ο κ. Δρίτσας.
Σε σχετική ερώτηση κ. Δρίτσας σημείωσε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θωρακισμένη» απέναντι στο ενδεχόμενο αλλαγής του πολιτικού σκηνικού στη Βόρεια Μακεδονία, διότι, όπως εκτίμησε, «είναι μια συμφωνία πολύ προσεκτική (...) με ρυθμίσεις σε όλα τα ζητήματα από κάθε μεριά και, ως εκ τούτου, είναι θωρακισμένη».
«Πιστεύω ότι οι εθνικιστικοί κύκλοι δεν μπορούν να επηρεάσουν, όπως τις προηγούμενες περιόδους τις εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν έχουμε μια τέτοια αρνητική εξέλιξη να έχουμε μια εθνικιστική κυβέρνηση στη Βόρεια Μακεδονία προφανώς θα έχουμε νέες εμπλοκές και νέα προσχήματα για να μην δουλέψει δημιουργικά η συμφωνία για να παρεμποδιστεί η δημιουργική εφαρμογή της» συμπλήρωσε.
Σε κάθε περίπτωση - είπε ο κ. Δρίτσας - «η ελληνική πλευρά και οι κυβερνήσεις και το πολιτικό σύστημα, τα πολιτικά κόμματα θα έλεγα και ο ελληνικός λαός, με ωριμότερη και ψυχραιμότερη σκέψη, πρέπει να βάλουμε στόχο ειρήνη στα Βαλκάνια, συνεργασία στα Βαλκάνια, συνανάπτυξη στα Βαλκάνια. Είναι κεντρική επιλογή και για τη χώρα μας και για τις εξελίξεις που δεν προοιωνίζονται και πολύ καλές για την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής».
 http://www.matrix24.gr

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΓΝΗ


Συνελήφθησαν τρία άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, κατηγορούμενα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρία άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, κατηγορούμενα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν πάνω από (8,5) κιλά αποξηραμένης κάνναβης, ένα αποξηραμένο δενδρύλλιο κάνναβης και χρηματικό ποσό
Συνελήφθησαν, χθες (18-10-2019) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, τρία άτομα, ηλικίας 40, 55 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο καταπολέμησης της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων για διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, οι αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας κατέλαβαν σε αγροτική οδό τον 55χρονο και τον 20χρονο να προμηθεύουν τον 40χρονο με ποσότητα κάνναβης, βάρους (80) γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των (90) ευρώ.
Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, ο 20χρονος επιχείρησε να διαφύγει, απορρίπτοντας σε παρακείμενες καλαμιές την παραπάνω ποσότητα κάνναβης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει καθώς ακινητοποιήθηκε.
Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών, σε ποιμνιοστάσιο και θερμοκήπιο, ιδιοκτησίας του 55χρονου, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • (8) κιλά και (693,6) γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης,
  • ένα αποξηραμένο δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους (2,2) μέτρων, το οποίο εκριζώθηκε,
  • έξι ναρκωτικά δισκία,
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα και
  • το χρηματικό ποσό των (6.290) ευρώ.
Επιπλέον, κατασχέθηκε κι ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. 


2η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΒΑΚ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


2η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΒΑΚ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Το απόγευμα της Κυριακής 20/10 έγινε στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Φρατσίων η 2η δημόσια διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κυθήρων. Εκ μέρους της ομάδας εκπόνησης του ΣΒΑΚ παρέστη ο Καθηγητής Πολεοδομικού και Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού του ΕΜΠ κ. Θάνος Βλαστός. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Εμμ. Στάθης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Π. Ζαντιώτης, Ειρήνη Βενέρη, Κώστας Καψάλης, Δημ. Κοντολέων, Γ. Διδυμιώτης και Μ. Τριφύλλης καθώς και ο Πρόεδρος της ΤΚ Φριλιγκιανίκων Β.Νοταράς.
Συζητήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν στην βελτίωση της κινητικότητας και των μεταφορών στο νησί που θα συμπεριληφθούν στο υπό ολοκλήρωση ΣΒΑΚ.
Ο Καθηγητής κ. Θάνος Βλαστός επεσήμανε ότι το ΣΒΑΚ δεν είναι μια κλασική μελέτη, αλλά μια στρατηγική, ένα επιχειρησιακό σχέδιο, που στόχο έχει να προτείνει εφικτές λύσεις για την βελτίωση της κινητικότητας και της οδικής ασφάλειας, που θα εντάσσονται σε μια συνολική-ολιστική προσέγγιση, που αποτελεί πλέον προϋπόθεση για την χρηματοδότηση έργων από την ΕΕ.
Θα ακολουθήσει και επόμενη φάση διαβούλευσης-ενημέρωσης, στην οποία ευελπιστούμε η συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγαλύτερη, καθώς τα ζητήματα αυτά αφορούν όλους τους κατοίκους και κυρίως την καθημερινότητά μας στα Κύθηρα.
Το ΣΒΑΚ του Δήμου Κυθήρων χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.