Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ME ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΚΥΘΗΡΩΝ Κ.ΠΑΙΖΑΝΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΤΜ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΥΡΙΟ ΠΑΙΖΑΝΟ

Ο αερολιμενάρχης Κυθήρων εκτός των αρμοδιοτήτων του στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αριστ. Ωνάσης", δεν περιορίζει τις δραστηριότητές του μόνο σε αυτόν, αγαπά τα Κύθηρα και το εκδηλώνει με κάθε ευκαιρία. Έτσι όπου μπορεί να συμβάλει με πρωτοβουλίες του, το κάνει με ιδιαίτερο ζήλο.

     Με δική του πρωτοβουλία, ένα χρονίζον πρόβλημα, η μη ύπαρξη ΑΤΜ της ALPHA Τράπεζας βρήκε λύση την 21η Μαΐου 2019, με την εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου ΑΤΜ (οθόνη αφής) στο Super Market "Νέα Αγορά" του κ. Δ. Καλλίγερου, στην είσοδο της Χώρας. Ο δρόμος όμως μέχρι την λύση ήταν μακρύς και χρειάστηκε υπομονή και επιμονή από μεριάς του. Ξεκίνησε με την γραπτή δήλωση παραπόνου διαδικτυακά προς την Τράπεζα την 15η Ιανουαρίου 2018. Ακολούθησαν τηλέφωνα που δεν έδιναν λύση. Επίσημη επιστολή στις 19 Οκτωβρίου του 2018και στη συνέχεια αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στην Διεύθυνση Υποστηρικτικών λειτουργιών της Τράπεζας. Παραθέτουμε την επιστολή του αερολιμενάρχη :   



ΛΙΜΑΝΙ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ 1976 - 78

ΦΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Από αριστερά: Κώστας και Νίκος, σμηνίτες πάνω στο ΤΑΚΑΝ και ο Γιώργος Μανέας, στο λιμάνι Αγ. Πελαγίας

Πρόσληψη δύο ναυαγοσωστών στο Δήμο Μονεμβασίας


Ο Δήμος Μονεμβασίας θα προσλάβει δύο (2) ναυαγοσώστες με διάρκεια σύμβασης τρεις (3) μήνες.
A. ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
α) Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας
ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος
τίτλος της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.
β) Άδεια ναυαγοσώστη, εκδιδόμενη από Λιμενική Αρχή.
B. ΠΡΟΣΟΝΤΑ A΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ
(Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανώτερα προσόντα)
α) Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση των θέσεων από υποψηφίους με τίτλο δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή αλλοδαπής επιτρέπεται η πρόσληψη από υποψηφίους που θα διαθέτουν απολυτήριο τίτλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (δηλαδή) απολυτήριο τίτλο τριτάξιου Γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου), ή ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριο τίτλο Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής και Κατάρτισης, του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.
β) Άδεια ναυαγοσώστη, εκδιδόμενη από Λιμενική Αρχή.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικώς τα
εξής δικαιολογητικά:
1. Αντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.
2. Αντίγραφο Τίτλου Σπουδών
3. Άδεια ναυαγοσώστη, εκδιδόμενη από Λιμενική Αρχή.
4. Υπεύθυνη Δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν.3584/2007.
5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία να δηλώνουν αν το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο που συμπληρώνεται κατά την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έχουν απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/1994 με την ιδιότητα του
εποχιακού υπαλλήλου ή για κάλυψη περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, ή όχι.
Σε περίπτωση που έχουν απασχοληθεί να δηλώνουν την υπηρεσία στην οποία απασχολήθηκαν και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησης (έναρξη και λήξη).
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν σχετική αίτηση και να την υποβάλουν έως 12/6/2019, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Μονεμβασίας Τ.Κ. 23052 Μολάοι Λακωνίας, απευθύνοντάς την, στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας, υπόψη: κας Κολλιάκου Παναγιώτας (τηλ. επικοινωνίας: 2732360524).
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση.

Συνάντηση με πολίτες των Καμινίων είχε την Τετάρτη το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιά και Νήσων


06/06/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση με πολίτες των Καμινίων είχε την Τετάρτη το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιά και Νήσων
Χριστόφορος Μπουτσικάκης: Η ΝΔ έχει τις πολιτικές λύσεις για τα προβλήματα που οδηγούν σε συνεχή μαρασμό τα Καμίνια

Τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την περιοχή των Καμινίων είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους της περιοχής την Τετάρτη το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιά και Νήσων, Χριστόφορος Μπουτσικάκης.
Μέσα από μια ζεστή και φιλική συζήτηση, στην οποία συμμετείχε και η περιφερειακή σύμβουλος με τον Γιώργο Πατούλη, κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, οι κάτοικοι των Καμινίων είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την καθημερινότητα που «κρύβει» μια σειρά προβλημάτων τα οποία κατά τα τελευταία χρόνια οξύνθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Ειδικά το αίσθημα ανασφάλειας που αντιμετωπίζουν λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας αλλά και η υπερβολική φορολογία οδηγεί σε συνεχή μαρασμό την περιοχή και δυσκολεύει τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης τους.
Ο κ. Χριστόφος Μπουτσικάκης εκφράζοντας την απόλυτη κατανόηση των θεμάτων που αναφέρθηκαν επεσήμανε ότι «η χώρα είναι έτοιμη να αλλάξει σελίδα και να υποδεχθεί τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό συνεπάγεται άμεση εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών ώστε να αποκατασταθεί πρωτίστως το αίσθημα ασφάλειας».
Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων είχε την ευκαιρία να αναφερθεί διεξοδικά στο πρόγραμμα την Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο περιλαμβάνονται ειδικά οικονομικά κίνητρα και ελαφρύνσεις που θα αλλάξουν τη ζωή των πολιτών και θα δώσουν νέα πνοή και στους κατοίκους των Καμινίων ώστε να μπορέσουν να ζήσουν καλύτερα, να επιχειρήσουν σε ευνομούμενο περιβάλλον και να ευημερήσουν στον τόπο τους χωρίς να επωμίζονται τις άδικες και αχρείαστες οικονομικές πολιτικές

ΒΑΤΙΚΑ.ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ."ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ"


ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Ν. ΚΥΘΗΡΩΝ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Υ.Π.Σ Λακωνίας και Ν. Κυθήρων, τον πρώτο μήνα από τη σύστασή του, πραγματοποίησε περιοδεία σε όλες τις υπηρεσίες του νομού και των Κυθήρων. Συναντήθηκε και συζήτησε με συναδέλφους, κατέγραψε προβλήματα, συναντήθηκε με φορείς, όπου απαιτήθηκε, με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών.
Διαπιστώθηκε γερασμένος στόλος πυροσβεστικών οχημάτων, ελλείψεις υλικών και ελλείψεις προσωπικού, γεγονός που καθιστά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μη εφαρμόσιμο και μη ρεαλιστικό. Ιδιαίτερα, μας προβλημάτισε η έλλειψη σε μέσα ατομικής προστασίας και ιδιαίτερα σε μπότες. Ο πυροσβέστης χωρίς Μ.Α.Π. δεν μπορεί πρακτικά και απαγορεύεται νομικά να εκτελεί υπηρεσία…..

Επίσης, όλοι οι συνάδελφοι υπαξιωματικοί και πυροσβέστες αισθάνονται προδομένοι, απογοητευμένοι και θυμωμένοι γιατί είναι οι μοναδικοί ένστολοι που δεν διαθέτουν βαθμολόγιο, με αποτέλεσμα μετά τον νόμο Κατρούγκαλου να υποστούν υπερδιπλάσια μείωση, τόσο από τους υπόλοιπους ένστολους όσο και από τους συναδέλφους Αξιωματικούς Πυροσβέστες.

Η Ε.Υ.Π.Σ. Λακωνίας θα συνεχίσει δυναμικά και καλεί όλους τους συναδέλφους να παραμείνουν κοντά στην Ένωσή μας. Το χρωστάμε στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οφείλουμε στους Συμπολίτες μας.
Για την Ε.Υ.Π.Σ. Λακωνίας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δαμηλάκος Τζανέτος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μέμιτσας Νικόλαος