Κυριακή 14 Απριλίου 2019

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.ΒΑΤΙΚΑ Νεαπολίτες, "ψαρεύουν" στάρι που βγάζει το κύμα στο γιαλό...

Για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νέοι. Για να σχεδιάσουμε καλύτερα την παραλία και να μην τη χαλάμε... Στη φωτογραφία με τους πολλούς Νεαπολίτες, "ψαρεύουν" στάρι που βγάζει το κύμα στο γιαλό...
Χαράλαμπος Μπιλλίνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΔΕ


«Καλωσορίζω στο συνδυασμό μας, “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο” τους έξι πρώτους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους για την Π.Ε. Λακωνίας. Έξι άξιους συμπολίτες μας, με καταγεγραμμένη θετική διαδρομή, τον Λεωνίδα Βαρδάκα, την Σοφία Δουμάνη, τον Γιώργο – Φανούρη Καναβάρο, την Αναστασία Κοκκόλη, τον Γιώργο Πουλοκέφαλο και τον Δημήτρη Σταματόπουλο. Tους ευχαριστώ θερμά που συμμετέχουν στην πορεία μας, για Ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, όχι στα λόγια, αλλά στην Πράξη! Ανάπτυξη που βασίζεται και συνοδεύεται από Εμπειρία, Σχέδιο και Αποφασιστικότητα. Εύχομαι καλή δύναμη στη δύσκολη και συναρπαστική πορεία μας που θα οδηγήσει στη χάραξη Νέων Δρόμων για την Πελοπόννησο!»
➡️Σύντομα Βιογραφικά Υποψηφίων
✔️Δρ. Λεωνίδας Βαρδάκας
Ιχθυολόγος
Ο Λεωνίδας Βαρδάκας είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε - Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων) και τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου-Κυθήρων, ως εκπρόσωπος της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, με εμπειρία σε σχετικά θέματα διαχείρισης περιβάλλοντος.
Γεννήθηκε στις 29/06/1983 στην Νέα Υόρκη, μεγάλωσε στην Αθήνα και τα τελευταία έξι χρόνια ζει στη Σπάρτη. Απέκτησε το διδακτορικό του το 2017 από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Περιβάλλοντος (Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας) με θέμα την οικολογία του ποταμού Ευρώτα. Το 2009 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε έχει συμμετάσχει σε διάφορα Ευρωπαϊκά και Εθνικά ερευνητικά προγράμματα με έμφαση στη διαχείριση υδάτων, καθώς επίσης έχει συμμετοχή σε ~30 επιστημονικές με κρίση, 2 κεφάλαια σε βιβλία, 1 μονογραφία και πάνω από 35 δημοσιεύσεις σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά συνέδρια.
✔️Δουμάνη Σοφία
Δικηγόρος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας
Η Σοφία Δουμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Από το 2004 εργάζεται στη Νεάπολη Λακωνίας ως δικηγόρος και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Από το 2014 μέχρι και σήμερα είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Μονεμβασίας, ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πολίτες εν Δράσει». Επίσης, το 2002 υπήρξε υποψήφια Διαμερισματική Σύμβουλος του Ε’ διαμερίσματος Πειραιά με τον συνδυασμό «Λιμάνι της Αγωνίας» και επικεφαλής τον Θοδωρή Δρίτσα και υποψήφια Βουλευτής Λακωνίας στις εθνικές εκλογές το 2012 και το 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Λακωνίας. Είναι μητέρα δύο παιδιών.
✔️Καναβάρος Γεώργιος - Φανούριος
Συνταξιούχος υπάλληλος - ΕΡΤ
Ο Γιώργος – Φανούρης Καναβάρος ζει στην Σπάρτη. Γεννήθηκε στην Αθήνα και τα παιδικά του χρόνια, τα έζησε στην Μάνη. Τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αθήνα, όπου και εργάστηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Από το 1983 εργάστηκε στον τομέα κινηματογράφου της ΕΡΤ, ως οπερατέρ.
Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση, ως μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των οπερατέρ της ΕΡΤ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ΕΡΤ, εργάστηκε για κορυφαίες πολιτιστικές, αθλητικές διοργανώσεις, όπως τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, τη Eurovision κ.ά. Τη δεκαετία του 1990, εισήχθη στη Σχολή Κινηματογράφου του Λυκούργου Σταυράκου, από την οποία και αποφοίτησε σπουδάζοντας φωτογραφία, σκηνοθεσία και τηλεοπτική λήψη.
Συνταξιοδοτήθηκε το 2010 και από τότε, επέστρεψε στον τόπο του, όπου ζει με την οικογένειά του και αφιερώνει το χρόνο του στην καλλιέργεια της γης. Ως ενεργός πολίτης, συμμετείχε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.
✔️Κοκκόλη Αναστασία
Ελαιοπαραγωγός
Η Αναστασία Κοκκόλη γεννήθηκε στη Σπάρτη και μεγάλωσε στο Βασιλάκι Λακωνίας. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ιατρικών Επαγγελμάτων (Σ.Β.Ι.Ε) και έχει λάβει το πτυχίο Βοηθού Βιοχημικών, Μικροβιολογικών εργαστηρίων. Για τα έτη 1991- 1992 έκανε την πρακτική της άσκηση, αλλά και εργάστηκε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο «ΤΖΑΝΕΙΟ» Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά.
Για μια πενταετία, από το 1994 έως το 1999 εργάστηκε ως ασφαλιστική σύμβουλος. Στη συνέχεια και με βάση την ειδίκευσή της, εργάστηκε για 17 συναπτά έτη από το 1999 έως και το 2016, ως συνεργάτης ιατρού, στη Σπάρτη.
Το 2018, θέλοντας να συνεχίσει τις σπουδές της άρχισε να φοιτά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.), και συγκεκριμένα στο προπτυχιακό πρόγραμμα "Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό" της Σχολής των Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Ταυτόχρονα, δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής (ελαιοκαλλιέργεια), ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής.
Γνωρίζει αγγλικά και ιταλικά.
✔️Πουλοκέφαλος Γιώργος
Πολιτικός Μηχανικός
πρ. Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
Ο Γιώργος Πουλοκέφαλος γεννήθηκε το έτος 1955 στις Καρυές Λακωνίας. Κατάγεται από αγροτική οικογένεια. Ζει στη Σπάρτη, όπου και εργάζεται ως Mελετητής-Mηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας.
Τελείωσε το Γυμνάσιο Σπάρτης και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Σεισμική Μηχανική και στις Αντισεισμικές Κατασκευές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π).
Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Μαρία Τσιρώνη και έχει τρία παιδιά.
Από τα πρώτα φοιτητικά χρόνια - το έτος 1975 - συμμετείχε ενεργά σε όλους τους φοιτητικούς αγώνες και υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών επί μια τριετία (1977-1980). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Λακώνων Φοιτητών Θεσσαλονίκης, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών και μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (1990 -2012). Επίσης έχει διατελέσει: Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Λακωνίας (1989-1991), Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Πελοποννήσου (1994-1997), Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Σπάρτης (1993-1996), Α’ Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Λακωνίας (1995 -2001), Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (1995-1998), Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης ΠΕΠ Πελοποννήσου, Νομαρχιακός Σύμβουλος Λακωνίας (1994-2002), Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ Πελοποννήσου (1998 -2002), Αιρετός Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου (2011-2014), Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (2011-Απρίλιο 2014). Σήμερα είναι ενεργός πολίτης, Αντιπρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης και υπεύθυνος της ομάδας Διάσωσης.
✔️Σταματόπουλος Δημήτριος
Πολιτικός Επιστήμων, Ερευνητής
πρ. Καθηγητής ΤΕΙ
Ο Δημήτρης Σταματόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φαλαισία, ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας. Το 1964 μετανάστευσε στον Καναδά με την οικογένειά του, όπου έζησε για 18 χρόνια. Το 1982 επέστρεψε στην Ελλάδα και από το 1990 διαμένει στο Ξηροκάμπι του Δήμου Σπάρτης. Ξεκίνησε τις Πανεπιστημιακές σπουδές του στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τορόντο, σ’ έναν κλάδο που οδηγούσε σε ειδίκευση στην πυρηνική τεχνολογία. Στο τρελό κλίμα αμφισβήτησης των πάντων της δεκαετίας 60 αποφάσισε, μετά από δύο χρόνια σπουδών, ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζονται περισσότερες ανέσεις και ευκολίες που τους παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία. Έτσι, άλλαξε κατεύθυνση και παρακολούθησε σπουδές στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστήμιου, από όπου και αποφοίτησε. Θεωρώντας ότι η φιλοσοφία δεν μπορούσε να του προσφέρει περισσότερα, συνέχισε τις σπουδές του στη Δημόσια Διοίκηση και στις Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες.
Ήταν συνιδρυτής του φοιτητικού συλλόγου «Φοιτητές για μια ελεύθερη Ελλάδα» , υπεύθυνος εκδότης της φοιτητικής αντιδικτατορικής εφημερίδας «το Θεμέλιο» και μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης «Δημοκρατική Άμυνα».
Εργάστηκε μέχρι το 1990 ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών, όπου εκπόνησε μελέτη που δημοσιεύτηκε με τίτλο «Εκβιομηχάνιση και εξουσιαστική στρατηγική στην Ελλάδα» (εκδόσεις ΙΜΜ, Αθήνα 1989) και επιμελήθηκε την έκδοση των συλλογικών τόμων «Διαστάσεις των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων» (εκδόσεις ΙΜΜ, Αθήνα 1986) και «Το Σουηδικό Μοντέλο» (εκδόσεις ΙΜΜ 1987).
Από το 1991 οπότε εγκαταστάθηκε στο Ξηροκάμπι, ασχολείται με την ελαιοκαλλιέργεια και την οινοποιία. Παράλληλα διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος σε μελέτες για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και ασχολήθηκε επίσης με την επαγγελματική κατάρτιση. Από το 2000 μέχρι το 2013 ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο ΤΕΙ Καλαμάτας, τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διδάσκοντας μαθήματα Διοίκησης και Οικονομίας.
Έλαβε μέρος στις Περιφερειακές εκλογές το 2014, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τo Συνδυασμό του Γιώργου Δέδε «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» και θα είναι υποψήφιος με τους Νέους Δρόμους για τις επικείμενες εκλογές επειδή πιστεύει ότι για να αντιμετωπιστούν οι μελλοντικές προκλήσεις είναι απαραίτητο να διαμορφωθεί ένα νέο πρότυπο πολιτικής οργάνωσης και κοινωνικής δράσης της οποίας, στην παράδοση της ανανεωτικής αριστεράς, το κύριο πολιτικό εργαλείο δεν είναι το γραφειοκρατικό κράτος ή/και η αγορά, αλλά η κοινωνία των πολιτών και η δημοκρατία.
#neoidromoi_peloponnisos

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕΒ.ΜΗΤΡ.ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ & ΚΗΡΥΓΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ E' ΝΗΣΤΕΙΩΝ




ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, σήμερα ἡ Εὐαγγελική Περικοπή μᾶς λέει, ὅτι ὁ Χριστός μας ἀνεβαίνοντας πρός τά Ἱεροσόλυμα πῆρε μαζί του τούς δώδεκα μαθητές Του καί τούς ἔλεγε ἀκριβῶς τί πρόκειται νά πάθει σέ λίγες ἡμέρες.
Ἐκεῖ πού πάει θά τόν συλλάβουν, θά τόν βασανίσουν, θά τόν σταυρώσουν, θά τόν θανατώσουν, τούς ἔλεγε δηλαδή «τά μέλλοντα συμβαίνειν» γιατί ὡς Θεός, ὡς τό δεύτερο πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, γνώριζε τά πάντα.
Κατέβηκε στή γῆ ἔγινε ἄνθρωπος, προσλαμβάνοντας ὅλη τήν ἀνθρώπινη φύση, ἀφοῦ κανένας ἄλλος, παρά μόνο Αὐτός, δέν μποροῦσε νά σώσει τό πλάσμα Του.
Ἔρχεται ὄχι ὡς βασιλεύς, ἀλλά ὡς ἕνας ταπεινός ἄνθρωπος. Ἀκόμα καί οἱ δώδεκα μαθητές του ἐπειδή ἔχουν ἑβραϊκή νοοτροπία καί σκέφτονται ἑβραϊκά περιμένουν τόν Μεσσία Τους ὡς βασιλέα κοσμικό καί σωτῆρα τοῦ Ἰσραήλ, ὡς ἕνα πανίσχυρο ἡγέτη πού θά ἐλευθερώσει τόν Ἰσραηλιτικό λαό ἀπό τή δουλεία καί θά ὑποτάξει ὅλα τά ἔθνη.
Βλέπουν ὅτι ὁ Χριστός θεραπεύει ἀσθένειες, ἀνασταίνει νεκρούς, μέ πέντε ἄρτους τρέφει πέντε χιλιάδες κόσμο καί λένε ὅτι Αὐτός εἶναι ὁ βασιλεύς τοῦ Ἰσραήλ, αὐτός θά ἐλευθερώσει τό λαό μας καί θά ἱδρύσει ξανά τό κράτος μας.
Οἱ δύο ἐκ τῶν δώδεκα μαθητῶν οἱ υἱοί τοῦ Ζεβεδαίου τοῦ λένε: Κύριε ὅταν ἀναλάβεις τήν Βασιλεία σου νά μᾶς βάλεις στά δεξιά καί ἀριστερά σου.
Καί ὁ Χριστός τούς εἶπε : «οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε», δέν ξέρετε τί ζητᾶτε, δέν ἔχετε καταλάβει ἀκόμα «ποιός εἶμαι καί ποιό εἶναι τό ἔργο μου. Πᾶνε καί οἱ δύο γιά πρωτοκαθεδρίες, γιατί θέλουν ἐγκόσμια ἀξιώματα. Δέν εἶχαν καταλάβει ὅτι ὁ Χριστός δέν εἶναι ἐπίγειος Βασιλεύς. Τόν κατάλαβαν μόνο μετά τήν ἐπιφοίτησι τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.
Ὁ Χριστός, ὅμως, εἶπε ὅτι ὅποιος θέλει νά εἶναι πρῶτος πρέπει νά γίνει δοῦλος καί ὑπηρέτης στήν διακονία τοῦ ἄλλου Ἐγώ δέ ἦλθα νά διακονήσω˙ «οὐκ ἦλθον διακονηθῆναι ἀλλά διακονῆσαι».
Ἄρα, ἀδελφοί μου, ἡ σημερινή Εὐαγγελική Περικοπή εἶναι μία διδασκαλία πρός ὅλους μας γιά τό ὅτι πρωταρχικός μας σκοπός πρέπει νά εἶναι ἡ σωτηρία τῆς ψυχῆς μας. Καί πρέπει ἡ Βασιλεία Του νά κυριαρχήσει πάνω σέ ὅλους μας καί νά μήν θέλουμε νά γίνουμε πρῶτοι καί ἰσχυροί, ἀλλά νά πραδειγματισθοῦμε ἀπό τόν Κύριό μας, ὅπου στήν ἐπίγεια ζωή του ἐπορεύθη μέ ἄκρα ταπείνωσι, μέ θυσία, μέ ὑποταγή στό θέλημα τοῦ Πατέρα Του καί ἔγινε «λύτρον ἀντί πολλῶν». Ἀμήν.-
π. Διονύσιος Μάλλιος