Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Νέα επιτυχία του ΛΣ: Ένας τόνος και … κάνναβης «πιάστηκε» στο Γύθειο

Εντοπισμός και κατάσχεση ενός τόνου εξήντα επτά κιλών και επτακοσίων πενήντα γραμμαρίων (1.067,750 gr) ακατέργαστης ινδικής κάνναβης στο Γύθειο
 Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ενός τόνου εξήντα επτά κιλών και επτακοσίων πενήντα γραμμαρίων (1.067,750 gr) ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και τη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Γυθείου.
Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διενεργούμενης περιπολίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Λακωνικού κόλπου, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε  εντός του όρμου “ΠΟΡΤΟ ΚΑΓΙΟ” ανατολικής Μάνης, το Ι/Φ “MY DREAM” σημαίας Delaware, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί ηλικίας 42 και 28 ετών.
Ακολούθησε ενδελεχής έλεγχος του σκάφους, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν πενήντα (50) σάκοι ταξιδιού, χρώματος μαύρου, εντός των οποίων είχαν τοποθετηθεί επιμελώς συσκευασμένα εξακόσια τριάντα επτά (637) δέματα, που περιείχαν πιθανόν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μικτού βάρους χιλίων εξήντα επτά (1.067) κιλών και επτακοσίων πενήντα (750) γραμμαρίων. 
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών καθώς και το Ι/Φ σκάφος.
 http://hcg.gr/


 

Ανακοινώθηκαν οι επτά νέοι Διοικητές των ΥΠΕ! Όλα τα ονόματα


Τα ονόματα των 7 νέων Διοικητών των Περιφερειών Υγείας (ΥΠΕ) ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr, η λίστα με τα ονόματα ήταν έτοιμη τα τελευταία 24ωρα και σήμερα (21/8) γίνονταν οι τελευταίες αλλαγές αφού και στην περίπτωση αυτή δεν αποφεύχθηκαν οι καραμπόλες.
Οι επτά νέοι Διοικητές των ΥΠΕ είναι:
Παναγιώτης Στάθης, ως Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής
Χρήστος Ροϊλός, ως Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου
Γεώργιος Τοπαλίδης, ως Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας
Δημήτριος Τσαλικάκης, ως Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης
Φώτης Σερέτης, ως Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας
Ιωάννης Καρβέλης, ως Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας
Ελένη Μπορμπουδάκη, ως Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης
Πρόκειται φυσικά για πρόταση του υπουργού Υγείας η οποία και τυπικά θα λάβει έγκριση από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. 
ΠΗΓΗ  /www.ethnos.gr/

Αμέλεια η αδιαφορία ?



Αμέλεια η αδιαφορία ?
Γιατί οι κάτοικοι των οικισμών των Κυθήρων που εμπίπτουν στο Ν. 4563/2018 για επιδότηση αγοράς δορυφορικής κεραίας, ποσού 110 ευρώ, δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση?
Γιατί απλά ο Δήμος μας αγνόησε τα απεσταλμένα προ οκταμήνου, σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και δεν πιστοποιήθηκε προκειμένου να δέχεται τις αιτήσεις των πολιτών.
Στην προσπάθεια μου να καταθέσω αίτηση την Παρασκευή 16/8 /2019, ο Δήμος δήλωνε άγνοια και αναρμόδιος για το θέμα και με παρέπεμψαν στο «καταργηθέν Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής » γιατί όπως με ενημέρωσε υπάλληλος του Δήμου «δεν μπορούσαν να βρουν άκρη».
Και όχι μόνο άκρη βρέθηκε στο μετονομασθέν Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά η Δ/νση Διαχείρισης Ραδιοσήματος ,με την οποία επικοινώνησα ,με ενημέρωσε ότι προφανώς αγνοήθηκε τότε το σχετικό mail.
Επειδή όμως δόθηκε παράταση για υποβολή αιτήσεων μέχρι τον Δεκέμβριο 2019 (η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληγε στις 19-8-2019 )θα αποστείλουν ξανά σήμερα στον Δήμο Κυθήρων τα σχετικά έγγραφα με την ελπίδα ότι αυτή την φορά δεν θα αγνοηθεί το mail και θα προχωρήσει ο Δήμος Κυθήρων στις απαραίτητες ενέργειες.
Είναι κρίμα από αμέλεια η παράλειψη? κάποιων να μην δοθεί στους δημότες των οικισμών που αναφέρονται στο παράρτημα του Νόμου, αυτή η δυνατότητα

ΠΗΓΗ
Kiki Mavrou

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.Φυτεία με χιλιάδες χασισόδεντρα στα Βίλια



Πάνω από 1.700.000 ευρώ θα αποκόμιζαν από τα χιλιάδες δενδρύλλια χασίς που καλλιεργούσαν θα αποκόμιζαν, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί, 27 και 29 ετών, που συνελήφθησαν νωρίς το πρωί, σε δύσβατη δασική περιοχή, στα Βίλια Αττικής.
Στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η οργανωμένη φυτεία τους, συνολικά 1.240 δενδρύλλια, εντοπίστηκε και εκριζώθηκε.
Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν στον χώρο της φυτείας άλλα 420 δενδρύλλια που είχαν περισυλλέγει πρόσφατα, καθώς και περισσότερα από 20 κιλά αποξηραμένου χασίς.
Η φυτεία εκτεινόταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων, ενώ τα δενδρύλλια ήταν σε πλήρη ανάπτυξη και το ύψος τους έφτανε μέχρι και τα 2,5 μέτρα.
Οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει, δίπλα από τη φυτεία, πρόχειρα παραπήγματα, που τους επέτρεπαν τη μακρά παραμονή τους στον χώρο, μια δεξαμενή ποτίσματος χωρητικότητας πέντε τόνων, ενώ διέθεταν ζωικό λίπασμα και ζυγαριά ακριβείας.
Με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος τους, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
 /www.presspublica.gr



Παναγιωτακάκος.Αντί ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ * ‘’ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ’’ του Δημάρχου



Δεν ήμουν από τους θιασώτες του νόμου του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ (4555/18) κυρίως με τον τρόπο που επιχειρήθηκε να κατοχυρωθεί και να υλοποιηθεί η απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου του 2019.
Φυσικά η απλή αναλογική με ενσωματωμένες τις προτάσεις των αυτοδιοικητικών φορέων θα μπορούσε να αποτελέσει το εφαλτήριο μια δυναμικής ανάπτυξης της Τ.Α και θετικής ανταπόκρισης προς τους πολίτες ως η εγγύτερη δομή εξουσίας.
Όπως και να έχει οι πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν πολιτικές, προγράμματα και πρόσωπα στην βάση του νόμου της απλής αναλογικής και έτσι διαμορφώθηκαν πλειοψηφίες και μειοψηφίες των νέων δημοτικών συμβουλίων (οι Δημοτικές Παρατάξεις έχουν κορυφαία σημασία για τη διαφανή, έντιμη και αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος διακυβέρνησης).
Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού με την νέα κυβέρνηση της Ν.Δ δεν επέφερε αλλαγές αλλά ανατροπές στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς στο όνομα της κυβερνησιμότητας.
1. Η απονεύρωση του δημοτικού συμβουλίου από τις υφιστάμενες αρμοδιότητες και η μετατόπιση τους σε όργανα κυρίως στην Οικονομική Επιτροπή στο όνομα της αποτελεσματικότητας και της αντιγραφειοκρατικής πολιτικής ,τουλάχιστον στερείται στοιχειώδους λογικής όπως π.χ
- Έχει την ευθύνη για την πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού
- Αποφασίζει το ετήσιο πρόγραμμα προσλήψεων προσωπικού κάθε κατηγορίας.
- Ασκεί καθήκοντα αναθέτουσας αρχής για τις συμβάσεις έργου, μελετών, υπηρεσιών και προμηθειών, ανεξαρτήτως προϋπολογισμού πλην των περιπτώσεων που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Δημάρχου για την απευθείας ανάθεση.
- τη διαγραφή χρεών και την απαλλαγή από προσαυξήσεις κατά το άρθρο 174 του Κώδικα Δήμων.
- την έγκριση των προϋπολογισμών των ισολογισμών, των ετησίων προγραμμάτων δράσης και των εκθέσεων πεπραγμένων των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του δήμου…(όπως και την χρηματοδότηση τους).
Πιστεύει κανείς ότι αυτές οι νέες αρμοδιότητες και άλλες πολλές που μεταβιβάζονται στην Ο.Ε από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι γραφειοκρατικές λειτουργίες που δεν πρέπει να απασχολούν το κυρίαρχο δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο διακυβέρνησης ;;;
2. Η σύνθεση των οργάνων των ΝΠΔΔ των επιχειρήσεων του Δήμου κατοχυρώνει με απόλυτο τρόπο την Παράταξη του Δημάρχου στο όνομα της κυβερνησιμότητα.
(Έτσι στην πράξη το Συμβούλιο από κυρίαρχο όργανο καταλήγει να είναι απλώς «διεκπεραιωτής» των αποφάσεων που «έχει εκ των προτέρων λάβει» ο Δήμαρχος.
3. Στις συμπράξεις των παρατάξεων στην ουσία πρόκειται για ενσωμάτωση, ’’υποταγή’’ στην Παράταξη του Δημάρχου, χωρίς προγραμματική σύγκλιση αρχών και θέσεων και μάλιστα αυτή η πράξη έχει αμετάκλητο χαρακτήρα μέχρι το τέλος της θητείας.
4. Στο προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα η αντιπολίτευση δεν έχει την δυνατότητα μερικής τροποποίησης, αλλά συνολικής πρότασης άρτιας κοστολογημένης. Ποιός ή ποιοι υπάλληλοι του δήμου θα ασχοληθούν με τις Παρατάξεις της μειοψηφίας για να καταρτίσουν διαφοροποιημένα προγράμματα, όταν ‘’εξαρτώνται’’ από τον δήμαρχο;
5. Τα Τοπικά συμβούλια και οι Πρόεδροι έχουν πλέον διεκπεραιωτικό χαρακτήρα.
Θα μπορούσε η κυβέρνηση και ο ΥΠΕΣ να διαμορφώσουν ένα διαφοροποιημένο σχέδιο διακυβέρνησης και να τον προσαρμόσει στα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά την λαϊκή ετυμηγορία των τοπικών κοινωνιών.
Ο πολιτικός συσχετισμός των πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων ευνοεί την παρούσα κυβέρνηση της Ν.Δ και έτσι ο Δήμαρχος καθίσταται ,ως το μοναδικό νομιμοποιημένο όργανο και φορέας της πολιτικής εντολής ερήμην της λαϊκής εντολής των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ανάμεσα όμως στην πόλωση και στην ιδεοληψία υπάρχει πάντα η διαβούλευση , ο δημοκρατικός προγραμματισμός και η κοινωνική λογοδοσία που επιβάλλεται από τις τοπικές κοινωνίες ,όταν και όποτε οι συνθήκες το απαιτούν.
Υ.Γ : Σε άλλο σημείωμα θα αναπτύξω και άλλες πτυχές της αποκαλούμενης ΄΄΄κυβερνησιμότητας’’.

Ηλιας Παναγιωτακακος

¨Asilogisto 3΄TO ΝΕΟ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΙΟΥ ΟΜΟΓΕΝΗ ΜΗΝΑ ΣΟΥΡΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Δύο εκλεκτοί φίλοι και συμπατριώτες μας με τεράστια προσφορά στον τόπο μας....
Ο Μεγαλοεπιχειρηματίας Κυθήριος ομογενής κύριος Μηνάς Σουρής και ο Κυθήριος Ντίνος Προβατάρης (Πλοίαρχος Λιμενικού Σώματος).
Αχώριστοι φίλοι και αγαπημένοι και οι δύο λάτρεις της θάλασσας και του νησιού μας συνθέτουν μια πολύ όμορφη παρέα όπου και αν βρίσκονται,βοηθώντας και συνεισφέροντας στα κοινά για την πρόοδο και το γενικό καλό του τόπου μας...
Τους ευχόμαστε να είναι καλά πάντα,να έχουν καλά ταξίδια και φανταστικές κρουαζιέρες με το νέο υπερπολυτελές σκάφος(Asilogisto 3) του κυρίου Μηνά Σουρή 

Το  Asilogisto 3 αγκυροβολημένο στο καρνάγιο στην Αγία Πατρικία έτοιμο να σαλπάρει ...
 











ΘΛΙΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΥΛΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΡΟΥ-ΓΑΛΑΤΑ



Θερμά Συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων επιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερο το οποίο κατέπεσε χτες στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά. Είχε προηγηθεί πρόσκρουση του ελικοπτέρου στα καλώδια που ηλεκτροδοτούν τον Πόρο από την Πελοπόννησο. Τα ακριβή, όμως, αίτια του δυστυχήματος θα διερευνηθούν από την πραγματογνωμοσύνη, καθότι ο πιλότος ήταν ένας έμπειρος χειριστής και δεν ήταν η πρώτη φορά που προσγειωνόταν στον συγκεκριμένο χώρο. Από την πρόσκρουση σημειώθηκε γενικό μπλακ άουτ στο νησί.
Από την 1η στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα, γίνονται οι δέουσες ενέργειες και ο κατάλληλος συντονισμός για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού του Πόρου από τη ΔΕΔΔΗΕ με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κο Νίκο Χαρδαλιά.
Ήδη έχει ξεκινήσει η σταδιακή ηλεκτροδότηση περιοχών με φορητές γεννήτριες και αναμένεται μέχρι το τέλος της ημέρας η πλήρης ηλεκτροδότηση του νησιού.
Το πρόβλημα με τα εναέρια καλώδια ηλεκτροδότησης πάνω από το δίαυλο είναι υπαρκτό και σοβαρό. Έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν -μετά από πρόσκρουση ιστίων κότερου- με συνεπακόλουθο γενικό μπλακ άουτ του νησιού, πριν από αρκετά χρόνια. Συνεπώς, πρέπει η σύνδεση αυτή να γίνεται με υποθαλάσσιο καλώδιο αλλά να προβλεφθεί και η εναλλακτική τροφοδότηση του νησιού από άλλη περιοχή. Το δε ελικοδρόμιο, να αποκτήσει τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και αδειοδοτήσεις

Τάκης Χατζηπέρος

ΒΑΤΙΚΑ.78χρονος μεταφέρθει από Κ/Ζ στο Κ.Υ. Νεάπολης με σκάφος του Λ.Σ.

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχής Νεάπολης Βοιών, ότι 78χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ πλοίου ''MSC OPERA'' σημαίας Παναμά, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
     Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον 78χρονο από τον όρμο Βατικών και  τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Νεάπολης Βοιών, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα, στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης Βοιών..
 http://hcg.gr