Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΒΑΤΗ ΑΣΚΗΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΣΙΜΑΤΕΙΟ,ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΚΥΘΗΡΩΝ,ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΑ ΚΟΝΤΟΛΙΑΝΙΚΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΣΟ, ΤΗΝ Κ.ΣΟΦΙΑ ΣΑΜΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ  ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
Ο ΑΝΙΨΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ

ADELIN WEB TV.I.KTEO (ΛΑΚΩΝΙΑΣ) ΣΚΑΛΑ."ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ"



 ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.Ι.ΚΤΕΟ ΦΟΙΒΟΣ (ΛΑΚΩΝΙΑΣ) ΣΚΑΛΑ REPORTAZ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Το Ι.ΚΤΕΟ ΦΟΙΒΟΣ (ΛΑΚΩΝΙΑΣ) είναι ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ και λειτουργεί στη Σκάλα Λακωνίας, στο 2ο χλμ Ε.Ο. Σκάλας – Σπάρτης.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με τρόπο που να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που καθιστούν τον έλεγχο του οχήματός σας απόλυτα αξιόπιστο, ασφαλή, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο και σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Εκτός από το χώρο ελέγχου και τα γραφεία διοίκησης, υπάρχει και ο χώρος αναμονής, απ’ όπου μπορείτε να έχετε και οπτική επαφή με το όχημά σας την στιγμή που πραγματοποιείται ο έλεγχος. Η αίθουσα αναμονής άνετη και φιλόξενη δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αξιοπρεπή παραμονή των ιδιοκτητών οχημάτων στο χώρο και ταυτόχρονα να παρακολουθούν όλα τα στάδια τεχνικού ελέγχου.

Επιπλέον, οι εγκαταστάσεις είναι ειδικά διαμορφωμένες ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και να είναι δυνατή η καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Με δύο αυτόματες γραμμές ελέγχου (μία για επιβατικά Ι.Χ. / φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους και μία για ΜΟΤΟ), με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που παρέχουν υψηλής ποιότητας ελέγχους, με προσωπικό ανωτάτης εκπαίδευσης και πιστοποιημένο από τους αρμόδιους φορείς, σε άνετο και φιλικό περιβάλλον, ελέγχουμε αξιόπιστα και παρέχουμε πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος στον ιδιοκτήτη, χωρίς ταλαιπωρία και καθυστερήσεις.

Πλεονεκτήματα του Ι.ΚΤΕΟ ΦΟΙΒΟΣ (ΛΑΚΩΝΙΑΣ):

Εύκολη και άμεση πρόσβαση στο Ι.ΚΤΕΟ.
Τεχνικός έλεγχος με σύγχρονο και πιστοποιημένο εξοπλισμό.
Άνετες συνθήκες αναμονής.
Φιλικό προσωπικό το οποίο εξηγεί και περιγράφει σε κάθε πελάτη τη συνολική εικόνα του οχήματός του.
Στοιχεία Επικοινωνίας

Ι.ΚΤΕΟ ΦΟΙΒΟΣ (ΛΑΚΩΝΙΑΣ)

Διεύθυνση: 2ο χλμ. Ε.Ο. Σκάλας-Σπάρτης
Σκάλα Λακωνίας, T.K. 23051

Τηλέφωνο: 27350 22000

Fax: 27350 22515

Email: info@ikteofoivos.gr

Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτ. - Παρ.: 08:00 έως 18:00 και
Σαβ.: 08:00 έως 14:00



Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Ονοματοδοσία υποβρυχίων
Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκπροσώπησε τηn Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, στην τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης τηε Ελληνικής Σημαίας των δύο νέων Υποβρυχίων (Υ/Β) του Πολεμικού Ναυτικού στα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, με την παρουσία της πολιτειακή, εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας και στρατιωτικής ηγεσίας.
Τα δύο αυτά υποβρύχια τύπου 214 είναι τα δύο τελευταία του προγράμματος κατασκευής στην Ελλάδα, με σύμβαση που είχε συναφθεί προ πολλών ετών, αλλά λόγω διαφόρων εγγενών δυσχερειών του προγράμματος δημιουργήθηκαν μεγάλα συμβατικά προβλήματα, με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης τους. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος των Ε.Δ, το 2014, το Πολεμικό Ναυτικό με την υποστήριξη του πολιτικού προϊσταμένου, πρότεινε και ανέλαβε με δικές του ενέργειες τον συντονισμό των ενεργειών κατασκευής και ολοκλήρωσης του προγράμματος των δύο αυτών Υ/Β. 
Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο αποκτά τα νεότευκτα Υ/Β ΜΑΤΡΩΖΟΣ και Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ, που είναι τα πλέον αξιόλογα και αξιόπιστα συμβατικά υποβρύχια της σύγχρονης εποχής αμέσως μετά τα πυρηνοκίνητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ακόμα το Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ, που είναι προηγούμενης γενεάς, μετασκευάζεται στις ίδιες εγκαταστάσεις με την καθοδήγηση και επίβλεψη του Π.Ν, ώστε να αποκτήσει και αυτό παρόμοια χαρακτηριστικά με τα νέα, διαθέτοντας σύστημα αναερόβιας πρόωσης AIP κλπ και να μεθέξει Ελληνική αποτρεπτική δύναμη στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο..

Στρατιωτικός χαιρετισμός σε μινωικά ειδώλια


Η ανασκαφή του Γ. Σακελλαράκη στον Αγ. Γεώργιο στο Βουνό
πάνω από τον Αβλέμονα στα Κύθηρα


Δ

Η γυναίκα αυτή, που πιθανόν «δεκαπέντιζε», δηλαδή τηρούσε το κυθηριώτικο έθιμο της διαμονής 

Μια ευσεβής γυναίκα, ανεβαίνοντας παραμονές του Δεκαπενταύγουστου στον Αγιο Γεώργιο στο Βουνό στα Κύθηρα, βρήκε ένα χάλκινο μινωικό ειδώλιο το οποίο παρέδωσε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών.


Η γυναίκα αυτή, που πιθανόν «δεκαπέντιζε», δηλαδή τηρούσε το κυθηριώτικο έθιμο της διαμονής πριν από τον Δεκαπενταύγουστο σε ένα από τα τρία μοναστήρια του νησιού, τα Μιρτίδια, την Αγία Ελεούσα και την Αγία Μόνη, ή «φωτολογούσε», άναβε δηλαδή τα καντήλια, κράτησε την ανωνυμία της κατά την παράδοση αυτού του ευρήματος. Εικάζεται από την κίνησή της ότι ήταν γυναίκα μιας κάποιας μόρφωσης και κοινωνικής τάξης. Η παράδοση του αρχαίου πρέπει να έγινε μεταξύ 1915 και 1916 γιατί έχει διπλοκαταλογογραφηθεί στα εισερχόμενα του Μουσείου.
Το χάλκινο αυτό μινωικό ειδώλιο (ύψους 0,07 μ.) είναι το πρώτο εύρημα που ουσιαστικά έδειξε την ύπαρξη του μινωικού ιερού κορυφής στον Αγ. Γεώργιο στο Βουνό. Το 1916 ανέβηκε στον Αγ. Γεώργιο ο Γ. Σωτηρίου μαζί με τον Κυθήριο Σπ. Στάθη. Τότε, επισημάνθηκε αρχαιολογικά η ύπαρξη του ιερού κορυφής αλλά όχι και η σημασία του, όπως σημειώνει ο Γιάννης Σακελλαράκης στο βιβλίο του «Κύθηρα: Το μινωικό ιερό κορυφής στον Αγιο Γεώργιο στο Βουνό. Τα προανασκαφικά και η ανασκαφή», που εκδόθηκε πρόσφατα, μετά το θάνατό του. Η σημαντική αυτή προϊστορική θέση υποδείχθηκε το 1992 στον Γιάννη Σακελλαράκη από το φίλο του συλλέκτη Αδωνι Κύρου, γνωστό για τις πεζοπορίες του και τις τεράστιες γνώσεις του στην αρχαιολογία.
Μέχρι τότε ο Αγ. Γεώργιος στο Βουνό παρέμενε αυτό που «ήταν και πριν από χιλιάδες χρόνια, σημείο προσανατολισμού για τους παραπλέοντες ναυτικούς και ασφαλώς εξίσου σημαντικός τόπος λατρείας». Γιατί «ήταν πάμπολλοι κατά καιρούς Κυθήριοι προσκυνητές που ανηφόριζαν από τον Αυλαίμονα, το Καστρί, αλλά και από άλλα μέρη στον Αγ. Γεώργιο στο Βουνό».
Η αρχαιολογική έρευνα που ακολούθησε σ' αυτό το ύψωμα (335 μ.) έφερε στο φως «ένα ασύλητο, σε πλήρη αφάνεια μινωικό ιερό κορυφής, το μόνο γνωστό εκτός της Κρήτης τεκμηριωμένο ανασκαφικά, καθιστώντας τη θέση αυτή από τις σημαντικότερες του Αιγαίου», σύμφωνα με τον ανασκαφέα. Ακόμη και η ύπαρξη του χριστιανικού ναού δείχνει τη διαχρονική λατρευτική χρήση του κατά τη διάρκεια της μεσαιωνικής περιόδου.
Τι δουλειά όμως έχει ένα μινωικό ιερό σε ένα νησί της Πελοποννήσου;
Ο αρχαιολόγος δίνει μια ερμηνεία: «Το νησί των Κυθήρων, αποκομμένο από τον κορμό της Πελοποννήσου, αποτελούσε από τα προϊστορικά μέχρι και τα νεώτερα χρόνια, με το ασφαλές αγκυροβόλιο που διέθετε στον κόλπο του Αγ. Νικολάου (Αυλαίμονα), κομβικό σημείο στο Αιγαίο, στη διακίνηση ανθρώπων, ιδεών και αγαθών». Η θέση είναι μοναδικής στρατηγικής σημασίας για την εποπτεία του θαλάσσιου χώρου από την Πελοπόννησο μέχρι την Κρήτη.
«Τα Κύθηρα φαίνεται πολύ παλιότερα, τη δεύτερη χιλιετία π.Χ., ήταν το μήλο της έριδος μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης. Μέχρι περίπου τα μέσα της δεύτερης χιλιετίας π.Χ. τα Κύθηρα ήταν μια σημαντική μινωική αποικία».
Σε απόσταση λίγων μέτρων από τον Αγ. Γεώργιο υπάρχει και ο ναός της Παναγιάς Αγ. Νικολάου. Η ανασκαφή έγινε σε οκτώ άνδηρα και ανάμεσα στους δύο ναούς όπου υπήρχε μυκηναϊκή επίχωση. «Η μινωική λατρεία εντοπίστηκε σε όλα τα άνδηρα από Βορρά ώς το Νότο, τόσο στο πλατύτερο και γι' αυτό ευνοϊκότερα διαμορφωμένο χώρο του Ανδηρου 2, όσο και στα στενότερα νοτιότερα άνδηρα, φυσικά όχι με την ίδια ένταση», αναφέρει συμπερασματικά ο ανασκαφέας. Κι επειδή ο χώρος είχε διαχρονική χρήση, τα μινωικά αντικείμενα βρέθηκαν μέσα σε κοιλότητες του βράχου. Οσο για τα μινωικά στρώματα, ήταν ακριβώς κάτω από το επιφανειακό στρώμα σε όλο το μήκος της πλαγιάς. Βρέθηκαν τράπεζες προσφορών, ομοιώματα αρχιτεκτονικών οικοδομημάτων και 84 μινωικά ειδώλια, γυναικεία και ανδρικά, πολλά ζωόμορφα (βοοειδή, πουλιά, ελάφια, σκορπιοί), πλήθος ελασμάτων, ένα σε σχήμα ποδιού, φαλλοί, αγγεία πόσης και αποθηκευτικά, όπως και ρυτά. Εχουν επίσης βρεθεί τμήματα κοχλιαρίων, ένα μάλιστα ενεπίγραφο. Και φυσικά διάφοροι τοίχοι.
Ο Λατρευτής, Τύλισσος
Αρχ. Μουσείο Ηρακλείου
Κρήτης
Από όλα αυτά, μεγάλη σημασία αποδίδεται στο πλήθος των μινωικών ειδωλίων, κάτι που αποκαλύπτει ότι εκεί ήταν ένα σπουδαίο ιερό υπερτοπικού χαρακτήρα. «Αν σκεφθείς πως όλα τα γνήσια μινωικά ειδώλια που υπάρχουν σήμερα σ' όλο τον κόσμο είναι μόνο 150, αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικό είναι το ιερό των Κυθήρων στο οποίο βρέθηκαν 86 ειδώλια», μας είπε η αρχαιολόγος Έφη Σακελλαράκη, η οποία έχει μελετήσει τα μινωικά ειδώλια του Αιγαίου και έχει εκδώσει ειδικό τόμο.
Την ρωτήσαμε για την ερμηνεία της στάσης που έχουν κυρίως τα ανδρικά ειδώλια με το δεξί χέρι σηκωμένο, σαν να αποδίδουν τιμές σε μια ανωτέρα αρχή. Από την αρχαιοτάτη αυτή στάση προέρχεται πιθανότατα και ο σημερινός στρατιωτικός χαιρετισμός. «Η στάση αυτή είναι του "αποσκοπείν". Πρόκειται για μια χαρακτηριστική στάση των μινωικών ειδωλίων. Οι λατρευτές δείχνουν έτσι να προσπαθούν να κρυφτούν από τη λάμψη του θείου που προβάλλει εμπρός τους».
Την ίδια στάση έχουν και μερικά γυναικεία ειδώλια, όταν δεν απεικονίζονται με τα χέρια σταυρωμένα στον κορμό. Η κ. Σακελλαράκη έχει ήδη στα σκαριά ειδική μελέτη για τα ειδώλια των Κυθήρων, τα οποία θεωρεί έναν μεγάλο αρχαιολογικό πλούτο για την ιστορία του προϊστορικού Αιγαίου και φυσικά για τη μακραίωνη ιστορία του νησιού.


Πηγή: Ν. Κοντράρου-Ρασσιά, Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"
Πηγή εικόνων: Ν. Κοντράρου-Ρασσιά, Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", Εκδόσεις Καίρατος


ΒΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ! ΣΤΗ "ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ"29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ&ΠΑΥΛΟΥ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ! ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΒΑΤΙΚΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ&ΠΑΥΛΟΥ
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ "ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ"ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΡΩΝΗ&ΣΑΛΕΑ !!!! ΓΙΑ ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ.
ΕΚΛΕΚΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΛΑΚΩΝΙΑ.Απαγόρευση Κυκλοφορίας στο Δάσος τις ημέρες με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

  1. Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στα Δασικά Συμπλέγματα Πάρνωνα, Αν. Ταϋγέτου, Ζάρακα, Αναδασώσεις  Βρεσθένων και Βασιλακίου. σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου  2016 τις ημέρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας  4 και 5. Επίσης την ίδια χρονική περίοδο και με δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς  4 και 5 απαγορεύεται η διέλευση περιπατητών στο Φαράγγι του Οιτύλου από Ε.Ο. Αρεόπολης–Καλαμάτας μέχρι την Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας, καθώς και η διέλευση οχημάτων στο δρόμο από Μονή Δεκούλου προς Φαβάτου.

  1. Εξαιρούνται του μέτρου της απαγόρευσης κάτοικοι και κτηνοτρόφοι που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες θέσεις εντός των ανωτέρω δασικών συμπλεγμάτων καθώς και οι έχοντες ειδική άδεια του Δασαρχείου της περιοχής.

  1. Επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων καθ’ όλο το 24ωρο στους κατωτέρω δρόμους :

                Δασικό Σύμπλεγμα Πάρνωνα

  1. Από Καρυές προς Αγ. Πέτρο Κυνουρίας Π.Ε. Αρκαδίας
  2. Από Βαμβακού μέσω του δάσους προς Αγ. Πέτρο, προς
καταφύγιο Ε.Ο.Σ., προς Καστάνιτσα, προς Πολύδροσο,
προς Αγριάνους και προς Καλλιθέα.
  1. Από καταφύγιο Δασαρχείου Σπάρτης προς Αγ. Βασίλειο,
Πλατανάκι, Παλαιοχώρι και Κοσμά.
  1. Από Πολύδροσο μέσω θέσης « Ψητό » προς Κοσμά.
  2. Από Βασαρά προς Βέροια – Πολύδροσο – Μονή Αγ.
Αναργύρων.


Δασικό Σύμπλεγμα Αν. Ταϋγέτου

  1. Από Μυστρά προς Ταϋγέτη μέχρι Κατασκηνώσεις.
  2. Από Ανώγεια προς Σωτήρα Σοχά, Αναβρυτή – Αγ.
Ιωάννη.
  1. Από Παλαιοπαναγιά προς θέση « Μαγγανιάρη » μέχρι
τη θέση « Βάρδα » και καταφύγιο Ταϋγέτου.
  1. Από Ξηροκάμπι μέχρι Κουμουστά.
  2. Από Γοράνους μέχρι Μονή Γόλας.

  1. Από την προηγουμένη όταν δημοσιοποιείται ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) , παρουσιάζει και τις περιοχές που θα εφαρμόζεται  η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, εκδρομέων στις οποίες εκτιμάται κατάσταση κινδύνου 4(πολύ υψηλή) και 5(κατάσταση συναγερμού).
Δελτίο Τύπου θα εκδίδεται από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη,  από την προηγουμένη, για την ενημέρωση του κοινού το οποίο θα αποστέλλεται και στις Υπηρεσίες μέσω τηλεομοιοτυπίας  (Fax).
Παρακαλούμε τους αποδέκτες να ενεργήσουν καταλλήλως και σύμφωνα με την αρμοδιότητά τους για τη σήμανση και τον έλεγχο των προαναφερθέντων περιοχών, καθώς και την ενημέρωση των κατοίκων.

  1. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.
Ενημερώνουμε τους πολίτες της Λακωνίας ότι καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου θα διενεργούνται έλεγχοι από εξουσιοδοτημένα όργανα και τους καλούμε να συνδράμουν το έργο και την προσπάθεια των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων, ώστε η αντιπυρική περίοδος να στεφθεί από επιτυχία.
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
 ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών με δράσεις από τον ΔΙΑΥΛΟ Λακωνίας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας  Λακωνίας «ΔΙΑΥΛΟΣ», σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στη Νεάπολη και την Ελαφόνησο.  Συγκεκριμένα:

  • Το Σάββατο 25η Ιουνίου και ώρα:  20:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η πρωτοποριακή παράσταση για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο με τίτλο: «Η Φάρμα του Διαδικτύου» από την θεατρική ομάδα «Χιλιοδέντρι».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί  στο χώρο του παλαιού Δημοτικού σχολείου Νεαπόλεως, του Δήμου Μονεμβασίας.

  • Την Κυριακή 26η Ιουνίου, και ώρα 21:00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση από την Φιλαρμονική Δημοτικής Ενότητας Βοιών Δ. Μονεμβασίας , στην Πλατεία του Λιμανιού στην Ελαφόνησο.

Γιατί όλα ξεκινούν με την πρόληψη και τη σωστή εκπαίδευση…..

Με εκτίμηση,

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη

Γκουντούνα Ασπασία

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………                                                                                                                                                                        

 Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ

Πηγή http://www.report24.gr/

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ


Την  Κυριακή 26 Ιουνίου σε ολόκληρη την Ελλάδα καλούμαστε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να εκλέξουμε τις Συντονιστικές και Νομαρχιακές Επιτροπές.
Η άσκηση του δικαιώματος αυτού  έχει μεγάλη πολιτική σημασία και αποτελεί  ύψιστη υποχρέωση για  να δυναμώσουμε τη παράταξη μας ώστε να βρίσκεται κοντά στο πολίτη που βιώνει τη σκληρή καθημερινότητα.
Πέρα και πάνω από τις όποιες επιμέρους  διαφορετικές προσεγγίσεις  που έχουν κατά καιρούς εκφραστεί ,έχουμε όλοι  μας την υποχρέωση  να στηρίξουμε το νέο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ  και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. Γιατί εμείς ανήκουμε στη παράταξη μας   και όχι η παράταξη σε εμάς.

Εορτασμός «Ημέρας τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Στις 26 Ιουνίου 2016, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα εορταστεί πανελλαδικά, η καθιερωμένη «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».

Στις έδρες των Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, στους κάτωθι Ιερούς Ναούς:

  • Αργολίδα: Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου.

  • Αρκαδία: Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου.

  • Κορινθία: Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αποστόλου Παύλου.

  • Λακωνία: Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας.

  • Μεσσηνία: Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Υπαπαντής του Σωτήρος.

Στις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων, τα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, εκπρόσωποι του επιστημονικού – επαγγελματικού κόσμου, για να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους αποστράτους της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθη 55χρονος για ναρκωτικά

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης συνέλαβαν χθες το απόγευμα σε τοπική κοινότητα του δήμου Ευρώτα 55χρονο έλληνα, για παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και όπλων.
Πραγματοποιώντας έρευνα σε όχημα που οδηγούσε ο 55χρονος, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 1.100 γραμμάρια κάνναβης, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 225 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Επιπλέον, σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο όπως προέκυψε κατείχε παράνομα, ενώ κατασχέθηκε και το όχημά του, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Ορκομωσία της Εγχωρίου Περιουσίας από τον Μητροπολίτη Κυθήρων (ΦΩΤΟ)

kithiron-2
Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22/6 η ορκομωσία του νέου Προέδρου και των Μελών της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, που αποτελεί τον παλαιότερο με συνεχή λειτουργία θεσμό τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.
Την ορκομωσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, η Κυθήρια Βουλευτής κα. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι, όλες οι Αρχές του νησιού και ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιος Κασιμάτης, ο οποίος είναι και ο βασικός εμπνευστής του νέου νομικού πλαισίου της Εγχωρίου Περιουσίας κατά το 1985.
Τόσο ο Δήμαρχος Κυθήρων όσο και ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Παναγιώτης Κομηνός τόνισαν στις ομιλίες τους την τεράστια αξία του θεσμού για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, αφού λόγω της ύπαρξης της Εγχωρίου Περιουσίας πρόκειται για τις μοναδικές περιπτώσεις στην Ελλάδα όπου όλες οι κοινόχρηστες εκτάσεις τυγχάνουν αποκλειστικής κυριότητας και διαχείρισης από την τοπική κοινωνία χωρίς καμία απολύτως εμπλοκή του Δημοσίου.
Ο Συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης τόνισε με έμφαση ότι ο θεσμός της Εγχωρίου Περιουσίας προστατεύει την κοινόχρηστη περιουσία των Κυθηρίων και Αντικυθηρίων διότι βασίζεται στη δυτική νομική σκέψη και όχι στο οθωμανικό δίκαιο, το οποίο μετά το 1830 κληροδοτήθηκε στο νέο Ελληνικό Κράτος θεωρώντας κάθε μη ιδιωτική έκταση, περιουσία του Δημοσίου.
Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι στην αποκλειστική διαχείριση της Επιτροπής ανήκουν και τα 2 μεγάλα Ιερά Προσκυνήματα των Κυθήρων, η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα και η Αγία Μόνη, που θεωρούνται από το Νόμο jus publicum, δηλαδή "κτήμα του λαού".
Τα Ιερά Προσκυνήματα διοικούνται από την Εγχώριο Περιουσία, ενώ πρόεδρος των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων είναι ο Μητροπολίτης και χάρη στην καλή συνεργασία των τελευταίων ετών έχουν εκτελεστεί αναστηλωτικά και λοιπά έργα μεγάλης σημασίας, που αναδεικνύουν ειδικά την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα σε Προσκύνημα Πανελλήνιας εμβέλειας με χιλιάδες προσκυνητών ετησίως.
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Εγχωρίου Περιουσίας εκλέγονται από ειδικό εκλεκτορικό σώμα που απαρτίζεται από το Δήμαρχο Κυθήρων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και όλους τους προέδρους, εκπροσώπους και μέλη των 14 τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Κυθήρων για θητεία ίση με τη θητεία των Δημοτικών Αρχών. Οι εκλογές έγιναν στι 18 Μαίου, μετά την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που προσάρμοσε την διαδικασία των εκλογών στο Νόμο Καλλικράτης, η οποία αναμενόταν επί 6 σχεδόν χρόνια.
Πηγή  http://www.romfea.gr/
kithiron-1
kithiron-3
kithiron-4
kithiron-6
kithiron-7

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΟΝΤΟΛΙΑΝΙΚΩΝ


ΠΟΤΑΜΟΣ 1953.Η κατάθεση του θεμελίου λίθου του Τριφυλλειου Νοσοκομείου Κυθηρων

 21 Μαϊου 1953 έγινε πανηγυρικά η κατάθεση του θεμελίου λίθου του Τριφυλλειου Νοσοκομείου Κυθηρων, παρουσία του Κυθηριου ευεργέτη ομογενούς Μιχάλη Σεμιτέκολο και του Κυθηριου Υπουργού Γρήγορη Κασιματη. Τα εγκαίνια έγιναν 21 Μαϊου 1956. Νομίζω η φωτο του Μανώλη Σοφιου ειναι απο τη θεμελίωση.
Πηγή 

Nikos Desillas προς Eleni Harou