Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ(4) ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ
Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν από σήμερα (Πέμπτη 9/8) στην περιοχή μας, και οι οποίοι θα διαρκέσουν σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή 12/8, εφιστούμε την προσοχή όλων σε ζητήματα πρόληψης κινδύνου πυρκαγιάς.
ΔΕΝ πραγματοποιούμε καμία εργασία που μπορεί να μεταδώσει φλόγα ή σπινθήρα όπως ηλεκτροκόλληση, οξυγονοκόλληση, κοπή με ηλεκτρικά κοπίδια και συναφή εργαλεία.

ΔΕΝ ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές, ούτε καν στην αυλή του σπιτιού μας.
ΔΕΝ πραγματοποιούμε επικίνδυνες αγροτικές εργασίες όπως κάπνισμα μελισσών.
ΔΕΝ πετάμε το τσιγάρο μας στο δρόμο ή έξω από το ΙΧ.
Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και μόλις αντιληφθούμε καπνό ή φωτιά ενημερώνουμε ΑΜΕΣΩΣ την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.
Τα ιδιωτικά βυτία νερού πρέπει να είναι γεμάτα και όλα τα ιδιωτικά μηχανήματα έργου με τους οδηγούς τους σε άμεση ετοιμότητα.
Οι αναλυτικές οδηγίες πυροπροστασίας είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου μας: http://kythira.gr/downloads/pyroprostasia.pdf
Οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων παρακαλούνται να έχουν διαρκή επαφή και επικοινωνία με τις τοπικές ομάδες πυρασφάλειας, τους ιδιοκτήτες βυτίων και μηχανημάτων έργου και να πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στους χώρους ευθύνης τους, τουλάχιστον για τις ημέρες των ισχυρών ανέμων.

Ένας 38χρονος είχε «ρημάξει» τα σπίτια στη μισή Λακωνία

«Φως» σε έξι υποθέσεις κλοπών σε οικίες στο Γύθειο και σε περιοχές των Δήμων Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και Σπάρτης έριξε έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου. Δράστης είναι ένας 38χρονος -πιθανότατα Ρομά- ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης 8/8 στο σπίτι του στο Ξηροκάμπι Σπάρτης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 38χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από τις  13/8/2015 έως και τις 7/8/2018, διέπραξε συνολικά έξι περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στο Γύθειο (τρείς περιπτώσεις), στη Νέα Μαραθέα Αν. Μάνης, στο Έλος Δ. Ευρώτα και στην Παλαιοπαναγιά Δ. Σπάρτης.
Από την εγκληματική του δράση, ο 38χρονος Ρομά είχε αφαιρέσει μεταξύ άλλων χρυσαφικά-κοσμήματα, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιόκτητες τους.
Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη στο Ξηροκάμπι, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 165 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία όπως προέκυψε, είχαν αφαιρεθεί από οικίες, σε δύο από τις παραπάνω περιπτώσεις κλοπών. Τα όπλα είχαν κλαπεί τον Αύγουστου του 2015 και τον Απρίλιο του 2018, ενώ οι υπόλοιπες υποθέσεις κλοπών αφορούν το διάστημα από 31/7/2018 έως 7/8/2018.

Ο 38χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
8.8.2018 exixniash klopwn lakwnia
Φωτο: ΕΛΑΣ
ΠΗΓΗhttp://www.lakonikos.gr/

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΩΣΕ ΖΩΗ΄

ΤΟ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΩΣΕ ΖΩΗ,Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΣΟΥΝ,ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑ,ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΤΙΜΗ.ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ,Κ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΑΘΑΝ,ΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ ,ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΝΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ.ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΜΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΡΑΓΟΥΔΕΣΤΕΣ-ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΩ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΕΛΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ,ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ Κ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΛΙΒΑΚΗ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕ(ΜΑΣ)ΑΚΟΥΣΟΥΝ.ΠΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Κ ΠΟΣΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖΙΝΕΣ.
Petros Tsolakos