Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ.(710) ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΔΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΑ ΣΕ 1.500.000 ΕΥΡΩ

 


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Χασισοφυτεία σε δύσβατη περιοχή στο Καρούσι Αχαΐας εντόπισαν το πρωί της Παρασκευής αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών με τη συνδρομή Αστυνομικών της ΟΠΚΕ Αχαΐας και του Α.Τ. Καλαβρύτων , όπου εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 710 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 2,5 μέτρα.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών , στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε τη φυτεία σε δύσβατη ημικρημνώδη περιοχή παραπλεύρως του ποταμού Σελινούντα στο ύψος του Δ.Δ. Καρουσίου του Δήμου Καλαβρύτων.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών με τη συνδρομή Αστυνομικών της ΟΠΚΕ Αχαΐας και του Α.Τ. Καλαβρύτων , όπου εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν τα 710 δενδρύλλια κάνναβης.

Στο χώρο της φυτείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντοπίστηκαν υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Από τη μεθοδολογία δράσης των καλλιεργητών, την επιλογή θέσης (ορεινό σημείο, ημικριμνώδης), την υποδομή (ύδρευση από αυτοσχέδια δεξαμενή , των μέτρων προφύλαξης (ειδικά διαμορφωμένο παρατηρητήριο πλησίον της φυτείας), και του μεγάλου αριθμού των δενδρυλλίων, προκύπτει η επαγγελματική υποδομή των εμπλεκομένων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα υπολογιζόμενα παράνομα κέρδη, σε περίπτωση τελικής διάθεσης των προϊόντων κάνναβης, υπολογίζονται σε 1.500.000- ευρώ (500 κιλά κάνναβης).

Ενεργείται προανάκριση για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των δραστών.kalavrytanews.com

 


 

ΛΑΚΩΝΙΑ:Επιφυλακή για κρούσματα κορονοϊού σε 28 εργάτες γης

 


Σε επιφυλακή έχουν τεθεί από το απόγευμα της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ΕΟΔΥ, μετά την κατ’ αρχάς διαπίστωση συνολικά 28 κρουσμάτων κορονοϊού, στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας, μεταξύ αλλοδαπών εργατών γης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που υπήρχαν μέχρι χθες, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχαν διαπιστωθεί έξι νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 372.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται – μεταξύ άλλων – τα εξής: “Ανακοινώνονται τέσσερα νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δύο περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Αργολίδας, εκ των οποίων ένα αναφέρεται ως στενή επαφή ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος, ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Κορινθίας και ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Μεσσηνίας. Ένα εκ των περιστατικών νοσηλεύεται.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε τριακόσιους εβδομήντα δύο.

 ert.gr

Γενικό Λύκειο Κυθήρων:Η σύνθεση του νέου Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Σχολείου μας

Δημοσιεύουμε την σύνθεση του νέου Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Σχολείου μας ευχόμενοι καλή επιτυχία στο έργο τους.


 

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΣΤΗ ΧΑΡΑΔΡΑ-Εκριζώθηκαν (340).Ενεργείται προανάκριση για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των δραστών.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπίσθηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη περιοχή στην Κορινθία

Εκριζώθηκαν -340- δενδρύλλια κάνναβης

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε σε χαράδρα στην Κορινθία , φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.

Πρωινές ώρες της 24-9-2020, πραγματοποιήθηκε στον ανωτέρω τόπο αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, όπου εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν -340- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους -40- έως -250- εκατοστών του μέτρου, καθώς και -40- κλώνοι κάνναβης αποψιλωμένοι.

Στο χώρο της φυτείας, εντοπίστηκαν υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ενεργείται προανάκριση για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των δραστών. 


 

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ (VIDEO)

 

Λευκάδιος Χερν: Διαδικτυακή εκδήλωση για τον Έλληνα «εθνικό συγγραφέα» της Ιαπωνίας

 


ΤΟ Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου η Ελληνική Εταιρεία Ασιατικών Σπουδών διοργανώνει online εκδήλωση για τον μεγάλο συγγραφέα Λευκάδιο Χερν που γεννήθηκε στη Λευκάδα και η φήμη του και το έργο του ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη. Στο πάνελ συμμετέχουν:

Άντζελα Γκερέκου,  πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)

Δημήτριος Βασιλειάδης, ινδολόγος καθηγητής, πρόεδρος της Ελληνο-Ινδικής Εταιρείας Πολιτισμού & Ανάπτυξης

Αναστάσιος Οικονόμου, δημοσιογράφος, επικεφαλής στην υποδιεύθυνση Ενημέρωσης Διαδικτύου της ΕΡΤ

Τάκης Ευσταθίου, μέλος του Hearn Society, Japan

Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Πετρίτση, «Λευκάδιος Χερν – Ο ελληνικής καταγωγής εθνικός συγγραφέας της Ιαπωνίας» (διάρκεια 43’).

Η παρουσίαση θα γίνει στην ελληνική γλώσσα

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Εγγραφείτε εκ των προτέρων γι’ αυτό το ZOOM meeting EΔΩ

Εναλλακτικά μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση χωρίς εγγραφή στη Facebook σελίδα Hellenic Society for Asian Studies

 

 

Η διαδρομή του Λευκάδιου Χερν

Στις 26 Σεπτεμβρίου 1904, ο Λευκάδιος Χερν άφησε την τελευταία του πνοή, στην Ιαπωνία. Η οδύσσειά του ξεκίνησε από τη Λευκάδα και η διαδρομή του στους μύθους και τους θρύλους είναι αξιομνημόνευτη.

 Ήταν 2 ετών όταν ο πατέρας του, Κάρολος Χερν, μετέφερε την οικογένειά του στο Δουβλίνο. Η Ρόζα Κασιμάτη, η μητέρα του, ευγενούς καταγωγής και κόρη του Αντωνίου Κασιμάτη, δεν άντεξε το αυστηρό περιβάλλον, την ξενιτιά, και μετά τον χωρισμό της γύρισε στα Κύθηρα, όταν ο Λευκάδιος ήταν μόλις 4 ετών. Ο πατέρας του, στρατιωτικός χειρουργός στο Βρετανικό Σώμα, ανέθεσε την επιμέλεια του γιου του στη συγγενή του, Σάρα Μπρέναν. Εκεί βίωσε την απώλεια της μητρικής αγκαλιάς, ενώ σε ένα παιχνίδι με τους συμμαθητές του, 16 ετών, έχασε το αριστερό του μάτι.

Σε ηλικία 19 ετών μεταναστεύει στην Αμερική. Ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, μέχρι να εξασφαλίσει μια θέση στην εφημερίδα του Σινσινάτι, Daily Enquirer. Εκεί παντρεύεται, όμως ο γάμος με έγχρωμη γυναίκα είναι απαγορευμένος για τα δεδομένα της εποχής και προκαλεί την απόλυσή του και την επιστροφή στην απόγνωση. Μετά το διαζύγιο, βρίσκεται στη Νέα Ορλεάνη, όπου ανακαλύπτει έναν κόσμο εξωτικό, πολύχρωμο. Ακολουθεί ένα διετές πέρασμα από τη Μαρτινίκα και κατόπιν ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για να πάρει τον δρόμο που οδηγεί στην Ιαπωνία. Εκεί ο Χερν θα συναντήσει έναν καινούργιο κόσμο. Παντρεύεται τη Σετζουσόκο Κοϊζούμι και παίρνει το όνομα Γιάκουμο Κοϊζούμι. Μαζί της έκανε τέσσερα παιδιά.

Σήμερα, οι κατοικίες του στην Ιαπωνία, τη Νέα Ορλεάνη, το Δουβλίνο αποτελούν ιστορικά σημεία μνήμης. Στη Λευκάδα, το σπίτι που γεννήθηκε έχει έντονο το στίγμα της παρουσίας του αλλά δεν αποτελεί πόλο έλξης, όπως ενδεχομένως θα έπρεπε για τον Λευκάδιο, που ταξίδεψε με το όνομά της σε κόσμους μαγικούς, εξωτικούς.

 Στην καρδιά της Απω Ανατολής, ρίζωσε και εργάστηκε ως δάσκαλος Αγγλικών και συγγραφέας, μέχρι το θάνατό του, σε ηλικία 54 χρονών. Εκεί αφηγήθηκε με χαρτί και μελάνι παραδοσιακές ιστορίες, σκοτεινούς μύθους, αλλόκοτες δοξασίες, παγερές νύχτες με φαντάσματα, νεαρούς σαμουράι και ματωμένα ξίφη.

Αφησε λογοτεχνική προίκα 4.000 σελίδων και έναν πολυπολιτισμικό μύθο, αναζητώντας τη φωνή που «μου έλεγε πάντα ιστορίες που με έκαναν να αναρριγώ από το κεφάλι ώς τα πόδια από την Ευχαρίστηση». Αναφερόμενος στη σχέση με τη μητέρα του, στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Ημέρας» γράφει: «Στο τέλος ήρθε η μέρα του αποχωρισμού. Και κλαίγοντας μου έλεγε για ένα φυλακτό που μου είχε δώσει, ότι δεν θα έπρεπε ποτέ μα ποτέ να το χάσω, γιατί θα με κράταγε πάντα Νέο και θα μου έδινε τη δύναμη να επιστρέψω. Αλλά ποτέ δεν γύρισα. Και τα χρόνια πέρασαν. Και μία μέρα ήξερα ότι είχα χάσει το φυλακτό και ότι ήμουν πια απελπιστικά γέρος». Κι εκείνη είχε πεθάνει, στις 12 Δεκεμβρίου 1882,  στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας.

Αυτή η επίκληση στη χαμένη παιδικότητα αποτέλεσε τη γέφυρα συνάντησης Δύσης και Ανατολής, μέσα στο συγγραφικό έργο του Λευκάδιου. Με έναν μαγικό τρόπο, σφυρηλατημένο στη διαδρομή της ζωής του, ο άνδρας από τη Λευκάδα έδωσε στους Ιάπωνες τους μύθους τους. Ανέδειξε την ψυχή τους με την αγάπη, τη φροντίδα ενός παραμυθά και τον θαυμασμό ενός ξένου.

[+] Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τη διαδρομή του Λευκάδιου Χερν σε διαδραστικό χάρτη  

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς θα παρακοουθήσετε το event

 .ert.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΘΗΡΙΩΝ


 

ΛΑΚΩΝΙΑ:Εξουδετέρωσαν γερμανική νάρκη στο Διρό Μάνης(VIDEO)

 


ΜΑΝΗ. Η επιχείρηση έγινε από Ομάδα Εξουδετέρωσης Ναρκών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, την αστυνομία και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης. Η Ομάδα Εξουδετέρωσης Ναρκών (ΟΕΝ) της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) πραγματοποίησε, στις 22 Σεπτεμβρίου, εξουδετέρωση γερμανικής νάρκης αγκυροβολίου τύπου GQ στη θαλάσσια περιοχή του Διρού Λακωνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), η νάρκη εντοπίστηκε σε βάθος είκοσι μέτρων.

Η επιχείρηση εκτελέστηκε με τη συνεργασία του Λιμενικού Σώματος, της αστυνομίας και του δήμου Ανατολικής Μάνης.

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: ΦΥΤΕΙΑ ΜΕ (102) ¨ΚΑΝΑΒΟΥΡΙΕΣ¨Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών της

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν - 10 2- δενδρύλλια κάνναβης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών της

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες (24.9.2020) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούσαν -102- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους έως -2,50- μέτρων περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία. 


 _________________________________________________________