Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Οutdoor Activities Greece :Τα γεφύρια των Κυθήρων.

 https://www.facebook.com/outdooractivitiesgreece

Τα γεφύρια των Κυθήρων.

Αλήθεια, εσείς πόσα γεφύρια διασχίζετε καθημερινά για να φτάσετε στον προορισμό σας;
Έχετε αναλογιστεί με ποιον τρόπο θα μετακινούσασταν από το ένα χωριό στο άλλο εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι συνδετικοί κρίκοι που ονομάζουμε “γεφύρια”;
Γεφύρια με ιστορική αξία, άλλα γκρεμισμένα κατά τους πολέμους και άλλα φθαρμένα με την πάροδο των χρόνων. Κάποια μεγαλύτερα και κάποια άλλα μικρότερα, με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά τεχνάσματα.
Τα γεφύρια αυτά στέκουν αγέρωχα αποτελώντας, μαζί με τα υπέροχα μονοπάτια και μνημεία αυτού του τόπου, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε και να παραμερίζουμε. Τον πολιτισμό μας.
Στα μάτια του μόνιμου κατοίκου ίσως τα γεφύρια πλεον φαντάζουν κάτι σύνηθες και δεδομένο, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα ακόμη στοιχείο αυτού του τόπου που τον κάνει μοναδικό και δίνει ένα ακόμη μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα στα μάτια των παραθεριστών.
Η Outdoor Activities Greece, στο πλαίσιο ανάδειξης του φυσικού και πολιτιστικό κάλλους του νησιού μέσω πληθώρας δραστηριοτήτων (canyoning, via ferrata, κατάβαση με σκοινιά, climbing και πολλά άλλα), σας προσκαλεί να γίνεται μέτοχοι σε μια νέα πρωτοβουλία που σκοπό έχει την ανάδειξη των Γεφυριών των Κυθήρων, την χαρτογράφησή τους καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων αυτου του τόπου.
Έμμεσος σκοπός μας, η δημιουργία ενός χάρτη με καταγεγραμμένα όλα τα γεφύρια του νησιού.
Ένα ακόμη λιθαράκι προς την επέκταση της τουριστικής περιόδου στο νησί, για χρόνου γύρισμα.
Φωτογραφίστε το γεφύρι που βρίσκεται κοντά σας και δημοσιεύστε το στα facebook/instagram με hashtag #GefiriaKythera και γίνετε σημαντικό κομμάτι αυτής της πρωτοβουλίας.
Στην φωτογραφία απεικονίζεται το Γεφύρι της Ορφανής. Τι γνωρίζετε γι'αυτο;

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ:ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Συμμετείχα σήμερα σε 2 τηλεδιασκέψεις.
Η πρώτη με τους συναδέλφους Δημάρχους του Δικτύου Δήμων που αντιτάσσονται στα φαραωνικά έργα των αιολικών πάρκων, που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Πέτρου Φιλίππου. Οι Δήμοι που θίγονται από τα ανεξέλεγκτα αιολικά πάρκα, οργανώνονται και συντονίζονται με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση των προκλήσεων αλλά και των δικαστικών διενέξεων που έχουν ξεκινήσει με τις εταιρείες.
Συμμετείχα επίσης στην ευρεία τηλεδιάσκεψη των Δημάρχων του
Νομού Αττικής με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΠΕΔ Αττικής και Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου. Ενημέρωσα τον αρμόδιο Υφυπουργό για την άριστη συνεργασία μεταξύ Νοσοκομείου και Δήμου και ενημερώθηκα για το πρόγραμμα των εμβολιασμών στα Κύθηρα αλλά και στα Αντικύθηρα, όπου οι εμβολιασμοί θα γίνουν με μέριμνα του ιατρικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, ζήτησα να διακοπεί για 15 ημέρες η οικοδομική δραστηριότητα στα Κύθηρα σε περίπτωση που παρατηρηθεί νέα έξαρση κρουσμάτων που σχετίζονται με το χώρο της οικοδομής.

EΛ.ΑΣ:Ο δράστης απέκρυπτε θαμμένη επί του εδάφους, ποσότητα ηρωίνης, βάρους 1 κιλού και 548 γραμμαρίων


Συνελήφθη αλλοδαπός σε αγροτική περιοχή του Δήμου Τυρνάβου για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Ο δράστης απέκρυπτε θαμμένη επί του εδάφους, ποσότητα ηρωίνης, βάρους 1 κιλού και 548 γραμμαρίων

Συνελήφθη, χθες (23-02-2021) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης από τον δράστη, οι αστυνομικοί τον κατέλαβαν σε αγροτική περιοχή να έχει θαμμένες σε «κρύπτη» επί του εδάφους τρεις νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 1 κιλού και 548 γραμμαρίων.

Επιπλέον, στην κατοχή του και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης,
  •  μία τσάπα,
  •  το χρηματικό ποσό των -20- ευρώ και
  •  ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Νέα 24ωρη απεργία κήρυξαν τα ναυτεργατικά σωματεία

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης, από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου έως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, αποφάσισαν σήμερα οι πρόεδροι των 13 ναυτεργατικών σωματείων.

newsit.

Πυρκαγιά στον Μεσσηνιακό Ταϋγετο!

Πυρκαγιά καίει πεύκα και πουρνάρια στην δύσβατη περιοχή ανάμεσα της Αλαγονίας και της Νέδουσας. Επιχειρούν 60 άνδρες από την Π.Υ. και από Πεζοπόρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας για πυρκαγιά στον Ταϋγετο. Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr η πυρκαγιά μαίνεται σε δασική περιοχή καίγοντας πεύκα και πουρνάρια. Έχει ήδη κάψει πάνω από 50 στρέμματα ενώ επιχειρούν 13 οχήματα μα 38 πυροσβέστες και 2 ομάδες των 10 ατόμων πεζοπόρα. Η πυρκαγιά δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και εντοπίζεται μεταξύ Αλαγονίας και Νέδουσας στο σημείο «Μαύρα Λιθάρια» κοντά στην Μονή Μαρδακίου. Πρόκειται για δύσβατη περιοχή που κάνει δύσκολο το έργο των δυνάμεων που έχουν να αντιμετωπίσουν και την υψηλή για την εποχή θερμοκρασία.

notospress.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΠΡΟΣΟΧΗ ! Θυελλώδεις άνεμοι ανατολικά των Κυθήρων



Έκτακτο δελτίο έδωσε το Λιμεναρχείο Γυθείου για θυελλώδεις ανέμους.

ΚΥΘΗΡΑ. Θυελλώδης άνεμοι θα επικρατούν στη θάλασσα των Κυθήρων, 7 και 8 μποφόρ σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του Λιμεναρχείου Γυθείου. Ο καιρός θα είναι απειλητικός στις 24/2 και θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν από τους Ναυτικούς που θα πλεύσουν στην περιοχή. Το δελτίο αναφέρει θυελλώδεις ανέμους ανατολικά του 22.30 από 24/16 UTC τουλάχιστον μέχρι 25/10 UTC βορειοανατολικοί 7 ή 8.

ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ:ΤΟ ΤΣΕΣΜΕ ΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ¨Π0ΝΤΟΣ¨ΚΙ Ο ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΟ ΤΣΕΣΜΕ




ΚΥΘΗΡΑ:Λήξη συναγερμού για τη ¨φωτιά¨ στο Μανιτοχώρι.


Λήξη συναγερμού για τη φωτιά στο Μανιτοχώρι.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης μας σας ενημερώνουμε ότι επρόκειτο για ελεγχόμενη καύση σε ιδιωτική έκταση. Το όχημα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Κυθήρων που έφτασε άμεσα στο σημείο έκανε διαβροχή περιμετρικά του χώρου λόγω πρόβλεψης δυνατών ανέμων.
Ακολούθησε και σχετική ανακοίνωση του Π.Κ Κυθήρων που ήδη αναρτήσαμε βλέπε εδω: https://adelinfm.blogspot.com/2021/02/blog-post_215.html?fbclid=IwAR1F0jVqQn2hCG2VcTiQbs91pXerSI0E0RiHY0SdLZjgdVJi4lZh2vhW7O4

ADELIN FM
ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την λήξη της αντιπυρικής περιόδου και ειδικότερα από 01 Νοεμβρίου μέχρι και 30 Απριλίου επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο χωρίς την έκδοση άδειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εκτέλεση γεωργικών ή άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης. Θα πρέπει όμως να ληφθούν από τον ενεργούντα την καύση όλα τα απαραίτητα κατά περίπτωση μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ειδικότερα, επισημαίνουμε τα κάτωθι:

1. Να μην γίνεται έναρξη καύσης όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, ειδικά αν υπάρχουν άνεμοι μεγάλης έντασης και υψηλές θερμοκρασίες. Να επιλέγονται ημέρες όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι χαμηλής έντασης.

2. Να λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα κατά την καύση γεωργικών υπολειμμάτων, όπως αυτά προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, ήτοι:

α. Δημιουργία ψιλής ζώνης με άροση ή προωθητήρα πλάτους 10 μέτρων γύρω από την υπό καύση περιοχή όταν αυτή απέχει λιγότερο από 300 μέτρα από δάση ή δασικές εκτάσεις και στις λοιπές περιπτώσεις ζώνη τουλάχιστον τριών (3) μέτρων.

β. Τεμαχισμός με άροση ή άλλο τρόπο της υπό καύση έκτασης, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ο έλεγχός της όταν η περιοχή απέχει λιγότερο από 300 μέτρα από δάση ή δασικές εκτάσεις. γ. Πρόβλεψη να διαβρέχεται η ψιλή ζώνη προς την πλευρά του δάσους ή της δασικής έκτασης όταν αυτή απέχει λιγότερο από 300 μέτρα από την υπό καύση περιοχή και 50 μέτρα από δεντροστοιχία. δ. Εξασφάλιση της παρουσίας φορητών μέσων για την αντιμετώπιση τυχόν επέκτασης της φωτιάς από απρόβλεπτα αίτια (υδροφόρων – γεωργικών ελκυστήρων – πτυοσκαπάνων κλπ).

3. Να είστε απολύτως σίγουροι ότι η φωτιά έχει πλήρως κατασβησθεί όταν θα εγκαταλείψετε το σημείο όπου την ανάψατε.

4. Να αναφέρετε τηλεφωνικά στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων (τηλ: 27360 33199), ότι θα προβείτε σε καύση, καθώς και το σημείο που αυτή θα γίνει.

Ευελπιστούμε στην άμεση συνεργασία των συμπολιτών μας, ώστε να μπορούν να κάνουν τις εργασίες τους και να μην υπάρξει σοβαρό πρόβλημα έναρξης πυρκαγιάς. Επισημαίνουμε όμως ότι την ευθύνη για την εκδήλωση πυρκαγιάς, την έχει εκείνος που επιχείρησε να κάψει τα προϊόντα και κατά συνέπεια ο υπαίτιος θα διώκεται ποινικά, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

ΈΚΤΑΚΤΟ! ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΙΤΟΧΩΡΙ


 


ΕΚΤΑΚΤΟ!!!!

Φωτιά εκδηλώθηκε πρίν απο λίγο στο Μανιτοχώρι. 

Πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν άμεσα στην περιοχή.

Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

_____________________________________________

Νεότερη Ενημέρωση !

Λήξη συναγερμού για τη ¨φωτιά¨ στο Μανιτοχώρι.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης μας σας ενημερώνουμε ότι επρόκειτο για ελεγχόμενη καύση σε ιδιωτική έκταση. Το όχημα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Κυθήρων που έφτασε άμεσα στο σημείο έκανε διαβροχή περιμετρικά του χώρου λόγω πρόβλεψης δυνατών ανέμων.

Ακολούθησε και σχετική ανακοίνωση του Π.Κ Κυθήρων που ήδη αναρτήσαμε

ΕΛ.ΑΣ:Συνελήφθη αλλοδαπός για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και πώληση 3,4 κιλών ηρωίνης

Συνελήφθη κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης ένας αλλοδαπός για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και πώληση 3,4 κιλών ηρωίνης

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (23-2-2021), στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σε συνεργασία με λιμενικούς της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση εγκληματικού κυκλώματος το οποίο μεταφέρει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών από την Τουρκία στην Ελλάδα, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλων ανακριτικών πράξεων, ορίστηκε ραντεβού αγοραπωλησίας ναρκωτικών όπου εμφανίσθηκε ο δράστης, ο οποίος προηγουμένως είχε εισέλθει παράνομα στη Χώρα μας και πούλησε σε αστυνομικό που προσποιούνταν τον αγοραστή 3.427 γραμμάρια ηρωίνης, έναντι του ποσού των 48.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν οχτώ νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 3.427 γραμμαρίων, ένα σακίδιο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Πρόγραμμα μετακίνησης κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας Σπάρτης για τους μήνες Φεβρουάριο & Μάρτιο

Οι επισκέψεις της κινητής μονάδας του Κέντρου Κοινότητας στην Νεάπολη, θα πραγματοποιηθούν κατά τον μήνα:

Φεβρουάριο στις 11, 18 και 25/2

Μάρτιο στις 4, 11 και 18/3.

λειτουργεί σε χώρο πλησίον του ΚΕΠ της Δημοτικής Ενότητας Βοιών Τηλ: 2734360148.


Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Διαθέτει και Κινητή Μονάδα για την κάλυψη των αναγκών των λοιπών Δήμων που συμμετέχουν στην Προγραμματική Σύμβαση όπως ο Δήμος Μονεμβασίας.

Η Κινητή Μονάδα στελεχώνεται με ένα (1) από τους δύο Ψυχολόγους και με έναν (1) από τους δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς.
Στην επικράτεια του Δήμου Μονεμβασίας λειτουργεί στη Νεάπολη σε χώρο πλησίον του ΚΕΠ της Δημοτικής Ενότητας Βοιών Τηλ: 2734360148.

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Επίσης παρέχουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής καθώς και διοργάνωσης εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Περισσότερη πληροφόρηση για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σπάρτης εδώ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Φωτιά στα Βιαράδικα Κύθηρα Ιούλιος 1996

 

Επιστολή Χρ. Μπουτσικάκη στον Υπουργό Τουρισμού σχετικά με την ενδεχόμενη δημιουργία ΠΟΑΥ στον Πόρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΑΥ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Πειραιάς, 24 Φεβρουαρίου 2021

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης απέστειλε την υπ’ αρ. 431/24-2-2021 επιστολή προς τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με την ενδεχόμενη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στον Πόρο.

Ο κ. Μπουτσικάκης συμμερίζεται τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας και υποστηρίζει ότι κάθε πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του Πόρου πρέπει να εξυπηρετεί πρωτίστως τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των κατοίκων του.

Για τους λόγους αυτούς, ο βουλευτής καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργεία, Δήμο και Περιφέρεια) να συνεργαστούν για την εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης και ζητεί από τον Υπουργό Τουρισμό να εξετάσει το αίτημα του Δήμου Πόρου για σχετική γνωμοδότηση επί του θέματος και γενικότερα να αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος, του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και του αμιγώς τουριστικού χαρακτήρα του νησιού.

Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής.



ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Επικυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο Προϋπολογισμός του Δήμου μας για το έτος 2021

Επικυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο Προϋπολογισμός του Δήμου μας για το έτος 2021, με τη γνωστή όπως πάντα καθυστέρηση (απεστάλη από το Δήμο μας στις 12/01/2021!).

Ο φετινός Προϋπολογισμός αγγίζει σχεδόν τα 14.000.000€! Θυμίζω πως όταν παραλάβαμε το Δήμο, το Σεπτέμβριο του 2014, δεν υπερέβαινε τα 6,5 εκατομμύρια! Χάρη στη συνετή οικονομική διαχείριση, την ισχυρή διεκδίκηση πόρων και χρηματοδοτήσεων και τη μεθοδική δουλειά, καταφέραμε μέσα σε λίγα χρόνια να τον υπερδιπλασιάσουμε. Στην ουσία, όμως, ο Προϋπολογισμός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς όλες οι χρηματοδοτήσεις που μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί για το Δήμο υπερβαίνουν τα 35.000.000€, όμως πολλά χρηματοδοτημένα έργα εντάσσονται στον Προϋπολογισμό με το ποσό ετήσιας κατανομής.
Αναμένουμε νέες σημαντικές χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ, το ΠΕΠ και το Πράσινο Ταμείο.
Η παρατεταμένη απεργία των μηχανικών του Δημοσίου, έχει προκαλέσει ορισμένες καθυστερήσεις στη δημοπράτηση και συμβασιοποίηση διαφόρων έργων, όμως, όλα θα προχωρήσουν έστω και με μικρή καθυστέρηση!








ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:24 Φεβρουαρίου 1821 στο στρατόπεδο Ιασίου, ο Αλέξανδρος Υψηλάντη εξέδωσε την προκύρυξη "Μαχού υπέρ Πίστεως και Πατρίδος"

Στις 24 Φεβρουαρίου 1821 στο στρατόπεδο Ιασίου, ο Αλέξανδρος Υψηλάντη εξέδωσε την προκύρυξη "Μαχού υπέρ Πίστεως και Πατρίδος", ανακηρύσσοντας την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης έναντι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

1: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διερχόμενος τον Προύθο, γκραβούρα, αντίγραφο έργου του Peter von Hes, Μουσείο Μπουμπουλίνας.

2 : Προκύρηξη του Αλέξανδρου Υψηλάντη, Ιστορικά Αρχεία Μουσείου Μπενάκη.
On the 24th of February 1821, Alexandros Ypsilantis issued the famous proclamation "Fight for Faith and Country", signifying the official beginning of the Greek Revolution against the Ottoman Empire.
1: Ypsilantis crossing the Pruth, gravure, copy of work by Peter von Hess, Bouboulina Museum.
2 : The proclamation of Alexandros Ypsilantis, Benaki Museum Historical Archives.📸

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΗ ΠΟΥ ΥΠΕΚΜΙΣΘΩΝΕΙ

ΤΟ ΜΙΣΘΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΤΡΙΤΟ

Πειραιάς, 24 Φεβρουαρίου 2021

Οι Βουλευτές ΝΔ Α ́ Πειραιά και Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, και Β3 Νοτίου τομέα Αθηνών, κ. Βασίλης Σπανάκης κατέθεσαν την υπ’ αρ. 4471/23-2-2021 κοινή ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία ζητούν διευκρινίσεις για τις προϋποθέσεις μείωσης του μισθώματος στο πλαίσιο των μέτρων ανακούφισης από τις συνέπειες της πανδημίας COVID-19, από μισθωτή ο οποίος υπεκμισθώνει το μίσθιο ακίνητο σε τρίτο.

Όπως επισημαίνουν οι Βουλευτές, σε δραστηριότητες που έχουν παύσει τη λειτουργία τους με κρατική εντολή υπάρχει σύγχυση, κυρίως σε εταιρείες franchising, ως προς τις προϋποθέσεις μείωσης των μισθωμάτων, καθώς ο νομοθέτης έχει εξαιρέσει από το δικαίωμα μείωσης μισθώματος τους υπεκμισθωτές και δίνει δικαίωμα μείωσης μόνο στους μισθωτές που χρησιμοποιούν οι ίδιοι τα ακίνητα στα οποία ασκείται η πληττόμενη δραστηριότητα.

Πρέπει λοιπόν να διευκρινιστεί το θέμα της μείωσης του μισθώματος από μισθωτή ο οποίος υπεκμισθώνει το μίσθιο ακίνητο σε τρίτο κατά του αρχικού εκμισθωτή, θέμα το οποίο έχει αναδείξει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.).

Για τους λόγους αυτούς, οι Βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν σε διευκρινιστική απόφαση, εγκύκλιο ή ρύθμιση, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση μεταξύ ιδιοκτήτη, υπεκμισθωτή και υπομισθωτή και η λύση που θα δοθεί να ισχύσει αναδρομικά και για τους προηγούμενους μήνες, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε Κοινότητες του Δήμου Μονεμβασίας σήμερα Τετάρτη



Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρευματοδότησης στις Κοινότητες Βελιών, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Νικολάου Μονεμβασίας και Ταλάντων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΥΕ, η διακοπή θα διαρκέσει πέντε ώρες μεταξύ 8:00 με 13:00

Κοινωνικό Παντοπωλείο Κυθήρων:Την Παρασκευή 26/02 διανομή αγαθών στις ωφελούμενες οικογένειες



Ενημερώνουμε πως την Παρασκευή 26/02/2021 από τις 09:00 έως τις 15:00 θα πραγματοποιηθεί η διανομή αγαθών του παρόντος μήνα στις ωφελούμενες οικογένειες της δομής μας.

Θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα ενάντια στην πανδημία COVID-19 που επικρατεί.
Με εκτίμηση τα στελέχη της δομής:
Κανελλοπούλου Θεώνη: Κοινωνική Λειτουργός/Συντονίστρια
Γερακίτη Βασιλική: Βοηθητικό Προσωπικό

Θα δούμε θαλάσσια αιολικά πάρκα και στην Πελοπόννησο;

Θετικά, σε πρώτη φάση, βλέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την ανάπτυξη θαλάσσιων αιολικών πάρκων, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε για το θέμα αυτό η ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ενωση Αιολικής Ενέργειας), την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου.


Στην εν λόγω εκδήλωση, την οποία εκ μέρους της Περιφέρειας παρακολούθησε και ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε στην παρέμβασή του ότι μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο επιδιώκεται να έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο στη χώρα μας, τόσο για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα, όσο και για την αποθήκευση ενέργειας.

Στην εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ συμμετείχαν με ομιλίες και παρεμβάσεις τους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της ενέργειας στην Ελλάδα, διεθνών οργανισμών, τραπεζών και ελληνικών και διεθνών ενεργειακών επιχειρήσεων.

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ

EΛ.ΑΣ:Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών

Στις έρευνες συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «Ακύλας»


Συνελήφθησαν χθες (22 Φεβρουαρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, δύο ημεδαποί άνδρες, για διακίνηση, καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους με την συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Ακύλα» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:


• 18 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 130 εκατοστών που καλλιεργούνταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο,
• ποσότητες κάνναβης βάρους 1 κιλού και 370 γραμμαρίων,
• 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
• εξοπλισμός για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης (λαμπτήρας, αφυγραντήρας, χρονοδιακόπτης, θερμόμετρο κ.α.) και
• το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.



Με το 13032 οι μετακινήσεις στα καταστήματα

Τον πενταψήφιο αριθμό 13032 σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να διευκολύνει το λιανεμπόριο.

Οι πολίτες που θα θέλουν να κάνουν τις αγορές τους από τα μαγαζιά, όταν αυτά ανοίξουν μετά τη λήξη του lockdown, θα πρέπει να στέλνουν γραπτό μήνυμα στον συγκεκριμένο αριθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάρκεια ισχύος του μηνύματος δεν θα ξεπερνά τις τρεις ώρες. Να σημειωθεί ότι το 13033 θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για τις αγορές από σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία κλπ.

«Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κυριάκος Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

zougla.gr