Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Οutdoor Activities Greece :Τα γεφύρια των Κυθήρων.

 https://www.facebook.com/outdooractivitiesgreece

Τα γεφύρια των Κυθήρων.

Αλήθεια, εσείς πόσα γεφύρια διασχίζετε καθημερινά για να φτάσετε στον προορισμό σας;
Έχετε αναλογιστεί με ποιον τρόπο θα μετακινούσασταν από το ένα χωριό στο άλλο εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι συνδετικοί κρίκοι που ονομάζουμε “γεφύρια”;
Γεφύρια με ιστορική αξία, άλλα γκρεμισμένα κατά τους πολέμους και άλλα φθαρμένα με την πάροδο των χρόνων. Κάποια μεγαλύτερα και κάποια άλλα μικρότερα, με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά τεχνάσματα.
Τα γεφύρια αυτά στέκουν αγέρωχα αποτελώντας, μαζί με τα υπέροχα μονοπάτια και μνημεία αυτού του τόπου, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε και να παραμερίζουμε. Τον πολιτισμό μας.
Στα μάτια του μόνιμου κατοίκου ίσως τα γεφύρια πλεον φαντάζουν κάτι σύνηθες και δεδομένο, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα ακόμη στοιχείο αυτού του τόπου που τον κάνει μοναδικό και δίνει ένα ακόμη μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα στα μάτια των παραθεριστών.
Η Outdoor Activities Greece, στο πλαίσιο ανάδειξης του φυσικού και πολιτιστικό κάλλους του νησιού μέσω πληθώρας δραστηριοτήτων (canyoning, via ferrata, κατάβαση με σκοινιά, climbing και πολλά άλλα), σας προσκαλεί να γίνεται μέτοχοι σε μια νέα πρωτοβουλία που σκοπό έχει την ανάδειξη των Γεφυριών των Κυθήρων, την χαρτογράφησή τους καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων αυτου του τόπου.
Έμμεσος σκοπός μας, η δημιουργία ενός χάρτη με καταγεγραμμένα όλα τα γεφύρια του νησιού.
Ένα ακόμη λιθαράκι προς την επέκταση της τουριστικής περιόδου στο νησί, για χρόνου γύρισμα.
Φωτογραφίστε το γεφύρι που βρίσκεται κοντά σας και δημοσιεύστε το στα facebook/instagram με hashtag #GefiriaKythera και γίνετε σημαντικό κομμάτι αυτής της πρωτοβουλίας.
Στην φωτογραφία απεικονίζεται το Γεφύρι της Ορφανής. Τι γνωρίζετε γι'αυτο;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου