Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Lockdown: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε IX και ταξί

 


Aναφορικά με το τρόπο που θα λειτουργήσουν οι μετακινήσεις με ταξί και Ι.Χ., όπως έγινε γνωστό, επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη εκτός του οδηγού.

Την ίδια ώρα, όσοι μετακινούνται από και προς την εργασία τους χρειάζεται βεβαίωση εργοδότη. Το ίδιο ισχύει και για μετακίνηση στα σχολεία, με βεβαίωση του διευθυντή του σχολείου.

Όλες οι σχετικές φόρμες εντύπων είναι στην ιστοσελίδα forma.gov.gr ενώ θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή 13033 για έκτακτες μετακινήσεις μέσω sms.

Ειδικότερα ανέφερε ότι:

  • Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών.
  • Ειδικά για τα κομμωτήρια, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι δίνεται παράταση δύο ημερών, με την αναστολή λειτουργίας να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα.
  • Κλείνει η εστίαση, αλλά επιτρέπεται το take away και το delivery, διευκρίνησε ο ίδιος.
  • Στα ΙΧ και Ταξί επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη εκτός του οδηγού.
  • Υποχρεωτική η τελεργασία σε ποσοστό 50%.
  • Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε την κατανόηση των πολιτών για την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά την περίοδο του lockdown στη χώρα.

 Newsbomb.gr.

 

Τρόμος στη Νιγηρία: Άγνωστη νόσος προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων

 


Μία άγνωστη έως σήμερα νόσος, έχει σκορπίσει τον τρόμο στη Νιγηρία. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην νοτιοανατολική Νιγηρία από το ξέσπασμα μιας αγνώστου προέλευσης νόσου.

Η νόσος ξέσπασε στην κοινότητα Έτε της πολιτείας Ενούγου στις αρχές Σεπτεμβρίου και εξαπλώθηκε στη γειτονική κοινότητα Ομουόπου, όπου 20 άνθρωποι πέθαναν, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στην τοπική εφημερίδα Vanguard.

Ο Βίνσεντ Οσμόμι, αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας παρακολούθησης και ενημέρωσης ασθενειών, δήλωσε εκτός από αιμοπτύσεις, τα θύματα εμφάνισαν συμπτώματα διάρροιας και σπασμών, τονίζοντας ότι οι εικασίες στρέφονται στην πιθανότητα χολέρας ή του πυρετού Λάσσα.

«Μεταξύ Σεπτεμβρίου και σήμερα, τουλάχιστον 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Έτε», ενώ η γειτονική κοινότητα Ομουόπου, κατέγραψε επίσης 20 θανάτους, σημείωσε ο Οσμόμι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αιτία των θανάτων δεν είναι ακόμη γνωστή, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Υγείας της πολιτείας αυτής έχει ειδοποιηθεί για την νόσο και δείγματα από τα θύματα έχουν συλλεχθεί για να σταλούν για διάγνωση.

Πηγή: Anadolu/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνελήφθη αλλοδαπός σε ευρύτερη αγροτική περιοχή της Θήβας, για κατοχή, διακίνηση και επεξεργασία ναρκωτικών


 

Συνελήφθη αλλοδαπός σε ευρύτερη αγροτική περιοχή της Θήβας, για κατοχή, διακίνηση και επεξεργασία ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (3,5) κιλά κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, ψαλίδι και κινητό τηλέφωνο

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τανάγρας, προχθές (03-11-2020) το μεσημέρι σε ευρύτερη αγροτική περιοχή της Θήβας, εντοπίστηκε και συνελήφθη αλλοδαπός, με τις κατηγορίες της κατοχής, διακίνησης και επεξεργασίας ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από την συνδυαστική αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς προέβαινε αρχικά στην προμήθεια αποξηραμένων δενδρυλλίων κάνναβης, με σκοπό την συγκομιδή και επεξεργασία της ναρκωτικής ουσίας, ενώ ακολούθως διέθετε την συλλεχθείσα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο ανωτέρω κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς να προβαίνει στην συγκεκριμένη διαδικασία, σε απομονωμένο χώρο αγροτικής έκτασης περιοχής της Θήβας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στον προαναφερόμενο χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (3.765) γραμμαρίων και πιο αναλυτικά:

  • νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (350) γραμμαρίων,
  • νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα τριμμένης ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (265) γραμμαρίων,
  • νάιλον σακούλα, που περιείχε αποξηραμένα τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης, μεικτού βάρους (1.600) γραμμαρίων, από τα οποία είχε συλλεχθεί η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και
  • νάιλον σακούλα, που περιείχε αποξηραμένα τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης, μεικτού βάρους (1.550) γραμμαρίων, από τα οποία δεν είχε συλλεχθεί η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν μία ζυγαριά ακριβείας (σε λειτουργία), ένα ψαλίδι και ένα κινητό τηλέφωνο του συλληφθέντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών. 

Τα ντοκουμέντα.




 

 

ΑΤΤΙΚΗ:Κατασχέθηκαν -24.416- δισκία διαφόρων ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, -7.148- δισκία διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων άνευ νομίμων παραστατικών και -500- πακέτα λαθραίων τσιγάρων

 


Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών (φαρμακευτικών δισκίων) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας

Κατασχέθηκαν -24.416- δισκία διαφόρων ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, -7.148- δισκία διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων άνευ νομίμων παραστατικών και -500- πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 3-11-2020 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί (36χρονος άνδρας και 38χρονη γυναίκα), για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση ατόμων στην διακίνηση ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων καθώς και λαθραίων τσιγάρων στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Όπως εξακριβώθηκε, οι συλληφθέντες διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά φαρμακευτικά σκευάσματα, κυρίως σε αλλοδαπούς στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

Μετά από έρευνες σε μίνι μάρκετ ιδιοκτησίας του 36χρονου καθώς και στην οικία που διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • -24.416- δισκία διαφόρων ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων
  • -7.148- δισκία διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων άνευ νομίμων παραστατικών
  • -500- πακέτα λαθραίων τσιγάρων
  • -7.410- ευρώ και -200- δολάρια
  • έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Αραχωβίτης – Τελιγιορίδου: “Λεφτά για τα κανάλια υπάρχουν αλλά όχι για τους παράκτιους αλιείς”

 


Με ερώτηση που καταθέσαμε σήμερα, ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης, η αναπληρώτρια Τομεάρχης Ο. Τελιγιορίδου και 48 ακόμη βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ αναδεικνύουμε και ζητάμε απαντήσεις από τον Υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων για το εξελισσόμενο φιάσκο της υποτιθέμενης ενίσχυσης στους αλιείς για το πλήγμα που υπέστησαν από την πανδημία της νόσου COVID-19.

Τόλμησαν, τους ξέφυγε ή δεν ήξεραν και έκοψαν το 94% του στόλου των παράκτιων ψαράδων μας από την οικονομική ενίσχυση; Δεν γνώριζαν τα πολλαπλά χτυπήματα στην οικονομία που δέχτηκαν οι παράκτιες περιοχές και τα νησιά μας όπου οι ψαράδες μας δραστηριοποιούνται;

«Βγάζει μάτι» ο προκλητικός αποκλεισμός τους από την ηγεσία του ΥπΑΑΤ με την εισαγωγή στην πρόσκληση ενός κριτηρίου, για το οποίο δεν υπάρχει κανονιστικά υποχρέωση να το πληροί η συντριπτική πλειοψηφία των ψαράδων μας.

Αν η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων πιστεύει ότι οι αλιείς είναι «χάνοι», πλανάται πλάνην οικτράν.

Ζητάμε, αν πράγματι τους ξέφυγε ή δεν ήξεραν, να διορθωθεί άμεσα η κατάφωρη αυτή αδικία. Αν ήταν πρόθεσή τους, οι αλιείς δεν θα ξανά τσιμπήσουν το δόλωμα.

ΛΑΚΩΝΙΑ:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ

 


Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του  Γενικού  Λυκείου  Γερακίου. Από την πρώτη στιγμή άρχισαν να γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης της νόσου και σας διαβεβαιώνουμε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών του σχολείου.

Εχθές, με πρωτοβουλία του Δήμου Ευρώτα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 50 rapid tests σε μαθητές και καθηγητές του σχολείου τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά ενώ το απόγευμα επαναλήφθηκε απολύμανση στη σχολική μονάδα. Η Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λακωνίας  αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της  λειτουργίας της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Γερακίου από 4/11 έως και 17/11 ενώ τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου θα λειτουργήσουν κανονικά.

H αύξηση της εμφάνισης κρουσμάτων Covid-19 των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Είναι υποχρέωση όλων μας η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και απευθύνουμε έκκληση  προς όλους τους  συμπολίτες μας να σεβαστούν τους κανόνες υγιεινής και να φορούν μάσκα στα μέρη όπου προβλέπεται, ώστε να παραμείνουμε όλοι  υγιείς.

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική: Συνελήφθη μέλος του ISIS στην Τρίπολη

 


Στη σύλληψη ενός 27χρονου από το Τατζικιστάν προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Τρίπολη, με ερυθρά αγγελία για συμμετοχή στον ISIS.

Ο 27χρονος ζούσε εδώ και τρία χρόνια στην Τρίπολη, σε σπίτι που του παραχώρησε ΜΚΟ, ωστόσο σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία, δηλαδή καταζητείτο διεθνώς και συνελήφθη ως μέλος του ISIS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο από αστυνομικούς κοντά στην Τρίπολη, ενώ η υπόθεση εξετάζεται και από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Βεβαιώσεις Μετακίνησης Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων

 


Στις περιοχές επιδημιολογικής παρατήρησης Γ (Συναγερμού), Θεσσαλονίκη και Σέρρες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες αγρότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς) προκειμένου να μετακινηθούν για να εκτελέσουν τις εργασίες τους θα πρέπει να συμπληρώνουν τη βεβαίωση, που φέρει τον τίτλο «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου» (https://forma.gov.gr/) (Φωτο 1) ή σε περίπτωση, που δεν έχουν πρόσβαση στο έντυπο οφείλουν να συμπληρώνουν σε χειρόγραφη βεβαίωση, τα απαιτούμενα στοιχεία (Φωτο 2).

*Απαραίτητη η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας

Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 2

Νεότερες ανακοινώσεις αναμένονται για τα μέτρα που θα ισχύσουν από το Σάββατο 6 π.μ. για όλες τις περιοχές της χώρας.

Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζόμενων σε Αγρότες, Κτηνοτρόφους και Αλιείς

 

Στις περιοχές επιδημιολογικής παρατήρησης Γ (Συναγερμού) οι εργοδότες αγρότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς), που απασχολούν εργαζόμενους, θα πρέπει να τους παρέχουν την βεβαίωση, που φέρει τον τίτλο «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου» (https://forma.gov.gr/) στην οποία πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία του εργάτη, το σημείο απασχόλησης και το ωράριό του (Φωτο). Το έγγραφο χρειάζεται να φέρει τη σφραγίδα του εργοδότη αγρότη.

*Απαραίτητη η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας 

 agro24.gr

Πακέτο στήριξης της οικονομίας 3,3 δισ. ευρώ

 


Στα 3,3 δισ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος του πακέτου των μέτρων που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί το δίχτυ ασφαλείας για εργαζόμενους και εργοδότες εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Πρόκειται για 10 παρεμβάσεις, οι οποίες είτε διευρύνουν τις ήδη υπάρχουσες, είτε είναι καινούριες και δεν είχαν συμπεριληφθεί στα μέτρα του Απριλίου.

Τέσσερις θα είναι τελικά οι άξονες των μέτρων στήριξης του νέου lockdown, με βάση όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας. Ειδικότερα, η κυβέρνηση θα στηρίξει:

 * Τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που κλείνουν με κυβερνητική εντολή ή είναι σε ειδικό καθεστώς.

* Τη ρευστότητα στις επιχειρήσεις με βασικό Μοχλό την Επιστρεπτέα Προκαταβολή που πλέον εντάσσει και τις νέες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και ταμειακή μηχανή.

* Την ελάφρυνση βαρών με αναστολές φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων που θα επεκταθούν και θα διευρυνθούν.

* Το θέμα των ενοικίων στο οποίο δεν απέκλεισε και νέες παρεμβάσεις.

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης:

1ον. Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων-εργοδοτών, ανά την επικράτεια, που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας.

Συνεπώς, είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή.

Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, καλύπτονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αναλογικά, και όλες οι ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

Το κόστος του μέτρου υπολογίζεται, με βάση τα νέα δεδομένα, στα 675 εκατ. ευρώ, μόνο για τον μήνα Νοέμβριο.

Σήμερα, εκτός της επέκτασης του μέτρου, ανακοινώνουμε και μία πρόσθετη πολιτική επιλογή οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων, ενόψει των εορτών:

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων μέχρι και χθες, 4 Νοεμβρίου 2020, που τίθενται σε αναστολή κατά τον μήνα Νοέμβριο, θα λάβουν, εντός Δεκεμβρίου, αντί για 534 ευρώ, 800 ευρώ, υπολογιζόμενο αναλογικά για τις ημέρες που τέθηκαν σε αναστολή.

Η εφάπαξ αυτή οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους είναι επιπλέον της κάλυψης του δώρου Χριστουγέννων, όπως ήδη έχει εξαγγελθεί και θα εφαρμοστεί.

Το κόστος υπολογίζεται στα 215 εκατ. ευρώ.

2ον. Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, στις οποίες περιλαμβάνεται πλέον το λιανεμπόριο και άλλες δραστηριότητες, παρέχεται δυνατότητα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ, πληρωτέου τον μήνα Νοέμβριο, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021.

Η εν λόγω οφειλή θα αποπληρωθεί σε 12 δόσεις με μηδενικό επιτόκιο, ή 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%, από τον Μάιο του 2021 και έπειτα.

Το κόστος υπολογίζεται στα 230 εκατ. ευρώ.

3ον. Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, στις οποίες περιλαμβάνεται πλέον το λιανεμπόριο και άλλες δραστηριότητες, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Νοέμβριο.

Η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις, στο τέλος τις ισχύουσας ρύθμισης.

Το κόστος υπολογίζεται στα 66 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις ισχύουν οι ρυθμίσεις που πρόσφατα ψηφίσαμε στη Βουλή, και καλύπτουν τους προηγούμενους μήνες.

4ον. Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή, ανά την επικράτεια, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Νοέμβριο.

Η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις, στο τέλος τις ισχύουσας ρύθμισης.

Το κόστος υπολογίζεται στα 27 εκατ. ευρώ.

5ον. Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων, με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, έως το τέλος του έτους.

6ον. Επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν και λήγουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, κατά 2 μήνες.

Το κόστος υπολογίζεται στα 308 εκατ. ευρώ.

7ον. Χορηγείται νέα εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, κατ’ αναλογία της ενίσχυσης του Απριλίου.

Το συγκεκριμένο μέτρο πολιτικής αφορά σε περίπου 130.000 άνεργους συμπατριώτες μας, που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου μετά την 1η Μαρτίου 2020.

Το κόστος υπολογίζεται στα 50 εκατ. ευρώ.

8ον. Όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, πλέον ανά την επικράτεια, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα.

Το ίδιο ισχύει και για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, αλλά και για τη φοιτητική κατοικία των τέκνων τους, ανά την επικράτεια.

Επιπλέον όμως, από τον μήνα Νοέμβριο, για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα, το 1/2 της ζημίας τους δεν θα συμψηφίζεται με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, όπως προβλέπεται μέχρι σήμερα, αλλά θα καταβάλλεται άμεσα στους δικαιούχους, και θα πιστώνεται απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Το κόστος υπολογίζεται στα 30 εκατ. ευρώ.

9ον. Διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4.

Οι επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή, δικαιούνται να συμμετάσχουν στο χρηματοδοτικό σχήμα, ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου τους, ενώ λαμβάνουν κατ’ ελάχιστο 2.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ισχύουν όλα όσα έχουν εξαγγελθεί το Σάββατο, αναφορικά τόσο με τη μη επιστροφή του 50% της ενίσχυσης, όσο και με το δικαίωμα συμμετοχής όλων των ατομικών επιχειρήσεων, καθώς και των νέων επιχειρήσεων.

Το κόστος της ενισχυμένης Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 υπολογίζεται στο 1 δισ. ευρώ.

Και της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 στα 700 εκατ. ευρώ.

10ον. Επεξεργαζόμαστε, και σύντομα θα ανακοινώσουμε, νέο σχέδιο για την παράταση πληρωμής των επιταγών.

«Μέχρι σήμερα» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, «η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη ανθεκτικότητα (...) Αυτό οφείλεται στο ότι πήραμε έγκαιρα, συνεκτικά, στοχευμένα και δυναμικά μέτρα, μέτρα πολιτικής, για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, της απασχόλησης, της ρευστότητας των επιχειρήσεων και της κοινωνικής συνοχής. Εφαρμόσαμε δημοσιονομικά και μη δημοσιονομικά μέτρα, ύψους περίπου 24 δισ. ευρώ, στα οποία τώρα θα προστεθούν τα 3,3 δισ. Ευρώ, που ανακοινώνουμε σήμερα».

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στα ταμειακά αποθέματα της χώρας, ύψους περίπου 37,5 δισ. ευρώ, για τα οποία είπε ότι ενισχύθηκαν σημαντικά το τελευταίο χρόνο, με άλλα 16 δισ. Ευρώ από τον δανεισμό της χώρας με ευνοϊκούς όρους. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Έχουμε φυσικά πλήρη συναίσθηση του γεγονότος ότι η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα (...) Δουλεύουμε μεθοδικά για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και ν' αξιοποιήσουμε, συνετά πάντα, τη δημοσιονομική χαλαρότητα που θα συνεχίσει να υπάρχει τουλάχιστον για το 2021» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης -περίπου 19 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις και άλλα 12,7 δισ. ευρώ σε δάνεια ώς το 2026- επισήμανε ότι πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις, που θα επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να κατευθυνθεί προς ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει φιλόδοξα σχέδια για την περίοδο που βρίσκεται μπροστά.

 zougla.gr

 

Κοινό Δελτίο Τύπου Παρατάξεων Αντιπολίτευσης Δήμου Κυθήρων


 

Αγαπητοί Συντοπίτες,

Ο Δήμαρχος για άλλη μια φορά προσπαθεί να παραπλανήσει γράφοντας ότι δεν θέλουμε να γίνουν έργα στο νησί και γι' αυτό το λόγο τα καταψηφίζουμε.

Προφανώς θέλουμε να γίνονται και έργα στο νησί και μελέτες σύγχρονες και όχι του 2004 !!

Ο λόγος που καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό είναι ο απαράδεκτος αποκλεισμός από την επεξεργασία του, η απουσία παρά τις διακηρύξεις συνεργασίας και σε πολλά σημεία και κοινής λογικής.

Επίσης, σύσσωμη η αντιπολίτευση απέχει από την παρωδία σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου που ο δήμαρχος έχει επιβάλει με πρόσχημα τον covid και σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΔΣ.

Από το Μάρτη έχουν καταργηθεί τα δημοτικά συμβούλια. Έγινε μόνο ένα τον Ιούλιο όπου ο δήμαρχος έλειπε ταξίδι. Κάνει ότι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα και εμπαίζει την κοινωνία βαφτίζοντας ως τηλεδιάσκεψη το email. 

Λοιπόν όχι, δεν συμμετέχουμε στον εμπαιγμό. Δε συμμετέχουμε σε καμία τέτοια διαδικασία και απαιτούμε να αποκατασταθεί η δημοκρατία με προσφυγή μας στην εποπτεύουσα αρχή.

Υπογράφοντες 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι όλης της αντιπολίτευσης του Δήμου των Κυθήρων (μείζονος και ελάσσονος)  



Ξεπέρασαν τους χίλιους οι προσβληθέντες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον κορονοϊίο SARS-CoV-2, χθες καταγράφηκαν 89 κρούσματα

 


Ξεπέρασαν τους χίλιους οι προσβληθέντες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον κορονοϊίο SARS-CoV-2, χθες καταγράφηκαν 89 κρούσματα

Ογδόντα εννέα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 1.008.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνεται ότι η κατανομή των νέων 89 κρουσμάτων του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια έχει ως εξής:

Τα 34 περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Κορινθίας εκ των οποίων 12 είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 31 καταγράφονται στην Π.Ε. Μεσσηνίας εκ των οποίων 12 είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 16 περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Αρκαδίας εκ των οποίων 7 είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 6 περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Λακωνίας εκ των οποίων 2 είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 2 περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Αργολίδας.

Αναλυτικότερα, η κατανομή των 1.008 συνολικά προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό είναι ανά Περιφερειακή Ενότητα η εξής:

ΠΕ Αργολίδας: 263, εκ των οποίων οι 162 καταγράφονται σε δομή φιλοξενίας

ΠΕ Αρκαδίας: 87

ΠΕ Κορινθίας: 272

ΠΕ Λακωνίας: 71, εκ των οποίων οι 40 είναι εργάτες γης

ΠΕ Μεσσηνίας: 315

“Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 564 άνδρες και 444 γυναίκες.

Τρία (3) νέα περιστατικά νοσηλεύονται. Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων 42 έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε 66. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα και στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας συνεχίζονται οι δράσεις επιτήρησης της δομής επιτήρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις δημοτικές αρχές.

Τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 4/11/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση.

Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 dimotikiagoratislakonias.gr

Στην ζωή μας και πάλι οι Βεβαιώσεις Κυκλοφορίας – Τυπώστε ΤΥΠΟΥ Α & ΤΥΠΟΥ Β

 

Από τις 06:00 του Σαββάτου, μετακινούμαστε με ασφάλεια στέλνοντας SMS στο 13033 ή τυπώνουμε την βεβαίωση ΤΥΠΟΥ Α & ΤΥΠΟΥ Β (Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου & Βεβαίωση κατ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών)

Αναλυτικές οδηγίες και βεβαιώσεις κυκλοφορίας αναρτώνται στο https://forma.gov.gr. 

Μπορείτε να τυπώστε και τις κάτωθι ΤΥΠΟΥ Α & ΤΥΠΟΥ Β



 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΣ:Ορκίστηκε ενώπιον του προέδρου κ. Ευάγγελου Βενάρδου η νεοπροσληφθείσα μόνιμη υπάλληλος- διοικητικός Π.Ε.



 

Ορκίστηκε σήμερα ενώπιον του προέδρου της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, κ. Ευάγγελου Βενάρδου και ανέλαβε καθήκοντα, η νεοπροσληφθείσα με διαδικασία ΑΣΕΠ, μόνιμη υπάλληλος- διοικητικός Π.Ε. (Πολιτικό Τμήμα Νομικής Αθηνών) Αικατερίνη Βενάκη,  λίαν απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της Εγχωρίου ενώ ήδη έχει προσληφθεί με την ίδια διαδικασία και εργάζεται, η τοπογράφος μηχανικός Χρυσούλα Σοφίου.

Είναι η πρώτη φορά που η Εγχώριος στελεχώνεται με μόνιμους υπαλλήλους και μάλιστα Π.Ε., πράγμα το οποίο επιτεύχθει μετά από  επίμονη και κοπιώδη προσπάθεια του νυν Δημάρχου κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη, ο οποίος μεριμνώντας ουσιωδώς για την λειτουργία της Εγχωρίου, έπεσε το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου αγνοούσε την ύπαρξη του θεσμού, για τη στελέχωση με δύο θέσεις επιστημόνων, αντί αυτές να δοθούν στο Δήμο για την κάλυψη δικών τους αναγκών.


 

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ σε ανέργους: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Πώς θα το πάρουν

 


Lockdown: Και επίσημα σε lockdown από το Σάββατο  η χώρα όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης - Τρία μέτρα για ανέργους και εργαζόμενους σε αναστολή - Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι του ΟΑΕΔ θα πάρουν το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε λοκντάουν σε όλη τη χώρα για τρεις εβδομάδες, από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου έως τις 30 του μηνός.

Η χώρα έχει 7 δισ. σε διαθέσιμα και γι' αυτό έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω. Πρώτη μέριμνα αυτοί που θα χτυπηθούν περισσότερο, είπε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας τρία οικονομικά μέτρα.

1. Όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής για τον Νοέμβριο, θα λάβουν ενίσχυση τον Δεκέμβριο 800 ευρώ, αντί 534.

2. Επεκτείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν τον Σεπτέμβριο, μέχρι τον Δεκέμβριο

3. Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους ανέργους. Υπολογίζω ότι είναι περίπου 130.000, είπε ο πρωθυπουργός.

Οι μακροχρόνια άνεργοι του ΟΑΕΔ από 12 έως 24,5 μήνες και δεν έχουν λάβει το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας θα είναι δικαιούχοι της νέας οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ.

Οι επιδοτούμενοι θα λάβουν κι αυτοί 400 ευρώ, με την μορφή της 2μηνης παράτασης των επιδομάτων μακροχρόνια ανέργων, εφόσον το επίδομά τους έληξε ή λήγει τον Σεπτέμβριο - Δεκέμβριο.


Η καταβολή στους μη επιδοτούμενος μακροχρόνια ανέργους θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Ειδικότερα:

Οι άνεργοι που έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.) θα μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ τους είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Οι άνεργοι που δεν έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

Στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων, αποφασίστηκε η καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Η διαδικασία καταβολής του επιδόματος θα περάσει πιθανότατα μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia που χρησιμοποιήθηκε και τον Απρίλιο - Μάιο.

Πρόκειται για περίπου 130.000 ανέργους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ σχεδόν το 1/3 του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων, που πληρούν τις προϋποθέσεις.

H διαδικασία θα είναι ίδια με αυτή του περασμένου Απριλίου. Ειδικότερα μέσω αιτήσεων στο gov.gr για την καταβολή της ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ στους 130.000 μακροχρόνια ανέργους από τον ΟΑΕΔ.

Ο σύνδεσμος «Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους"» είναι ενεργός και η ψηφιακή διαδρομή είναι:

  • Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

Μόνο οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ.

 .newsbomb.gr

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

 


ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
Ορκίστηκε σήμερα ενώπιον του Προέδρου της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας η νέα υπάλληλος της Επιτροπή, κλάδου ΠΕ Διοικητικού, κα. Αικατερίνη Βενάκη και ανέλαβε καθήκοντα αυθημερόν.
Πλέον, η Εγχώριος Περιουσία, διαθέτει δύο μόνιμους υπαλλήλους (1 Διοικητικό και 1 Τοπογράφο) για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά τον διαγωνισμό 10Κ/2018 του ΑΣΕΠ.
Στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού της Εγχώριας Περιουσίας που αποτελεί τον αποκλειστικό διαχειριστή του συνόλου της μη ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
Εύχομαι καλή και ευδόκιμη υπηρεσία στη νέα υπάλληλο!

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης – Η κατάσταση εκτός ελέγχου

 


 Για παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για νέα περιοριστικά μέτρα. Επικαλούμενη επιστήμονες, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για κατάσταση εκτός ελέγχου.

«Είχε το θράσος να κουνήσει το δάχτυλο και σε όσους επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει υποτάξει την επιστήμη στην υπηρεσία της πολιτικής της σκοπιμότητας» τονίζει η Κουμουνδούρου.

Η ανακοίνωση αναλυτικά

«Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε σήμερα την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης εδώ και οχτώ μήνες. Αφού δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, έρχεται με καθυστέρηση και ενώ η κατάσταση σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει βγει εκτός ελέγχου να ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα.

»Μίλησε για «χαραμάδες της αμέλειας των λίγων» από τις οποίες μπαίνει ο κορωνοϊός αλλά δεν είπε κουβέντα για τις πόρτες που άφησε ορθάνοιχτες.

»Με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα και ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται ήδη στα όριά του ο κ. Μητσοτάκης μιλά για «πόλεμο», αλλά δεν είπε κουβέντα για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς ενιαία πρωτόκολλα, για άμεσες προσλήψεις γιατρών, για επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, για συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ, για τους μαζικούς εργασιακούς χώρους που ελλείψει ελέγχων έχουν γίνει φορέας υπερμετάδοσης του ιού και φυσικά για τους χώρους λατρείας υπό το φόβο του πολιτικού κόστους.

»Πάνω από όλα όμως, δεν είπε κουβέντα για τις δημόσιες συγκοινωνίες που κάθε μέρα πάνω από 1 εκατ. πολίτες στοιβάζονται σαν σαρδέλες για να πάνε στις δουλειές τους, την ώρα που 270 οχήματα κάθονται στα αμαξοστάσια και υπουργοί του έχουν αποσπασμένους οδηγούς λεωφορείων στα υπουργικά τους γραφεία.

»Και τέλος, είχε το θράσος να κουνήσει το δάχτυλο και σε όσους επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει υποτάξει την επιστήμη στην υπηρεσία της πολιτικής της σκοπιμότητας, όταν εδώ και μήνες αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής και έχει με αποκλειστικά δίκη του ευθύνη απομειώσει το κύρος και την αξιοπιστία της, μεταφέροντας την ευθύνη των δικών του αποφάσεων και της δίκης του ανεπάρκειας.

»Περιμένουμε να δούμε σε πόσες μέρες από σήμερα θα αναθεωρήσει εκ νέου τα μέτρα που ανακοίνωσε, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την ανεπάρκεια και την αποτυχία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της κρίσης».
 

Πηγή: skai.gr


Tο πιθανότερο από το Σάββατο όλες οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με αποστολή SMS στο 13033.

 


Tο πιθανότερο από το Σάββατο όλες οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με αποστολή SMS στο 13033.

Μετακίνηση με SMS

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που ισχύει για τη Θεσσαλονίκη, για το διάστημα 05:00 το πρωί έως 21:00 το βράδυ θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους παρακάτω λόγους:

- Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). [SMS- Επιλογή 1]

- Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. [SMS- Επιλογή 2]

- Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. [SMS- Επιλογή 3]

- Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη. Μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα [SMS- Επιλογή 4]

- Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. [SMS- Επιλογή 5]

- Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. [SMS- Επιλογή 6]

Να σημειωθεί ότι από τις 21:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας (με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς SMS), υγείας (SMS- Επιλογή 1) και η ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο (SMS- Επιλογή 6).

Η μετάβαση ανήλικων τέκνων από και προς τις σχολικές μονάδες θα επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS-Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας.

 zougla.gr


Επεισόδια ανάμεσα σε εργάτες Πακιστανούς στον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας καταγγέλλουν πολίτες!

 


Πιάστηκαν στα χέρια έξω από σούπερ μάρκετ

ΣΚΑΛΑ. Αναφορές για επεισόδια μεταξύ Πακιστανών στον Δήμο Ευρώτα (Βλαχιώτη) αναφέρουν δημότες της πόλης εκφράζοντας ταυτόχρονα την απορία τους γιατί δεν εμφανίστηκε η Αστυνομία έγκαιρα. Πρόκειται, όπως λένε, για μια ακόμα συμπλοκή αλλά αυτή τη φορά ακραία ανάμεσα σε πακιστανούς εργάτες που ζουν στον Δήμο Ευρώτα. 

Αλήθεια είναι ότι ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί δραματικά και ήδη η Σκάλα έχει αρχίσει να παίρνει χαρακτηριστικά από την διαβίωση των πακιστανών. Στην αγορά όσα ελληνικά καταστήματα έκλεισαν από την κρίση ανοίγουν από πακιστανούς. Η κοινωνία της Σκάλας είτε αδιάφορη, είτε φοβισμένη παρακολουθεί ένα φαινόμενο που σε λίγο θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Η Αστυνομία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το συμβάν (συνεπώς δεν ενεπλάκη).

Δείτε τις επόμενες ημέρες ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ του notospress.gr

Φωτογραφία αρχείου