Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ


ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ
Συσπειρωμένοι παραμένουν και αμετακίνητοι στα αιτήματα τους οι αγρότες των Βατίκων υποστηριζόμενοι και από άλλες επαγγελματικές κοινωνικές ομάδες των Βατίκων. Για 12η μέρα στο μπλόκο των Αγίων Αποστόλων συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις πάντα σε συνεργασία με αγροτικούς συλλόγους και μπλόκα από τις υπόλοιπες περιοχές της Λακωνίας και Πελοποννήσου.Την Παρασκευή αποφασίστηκε να κατέβουν τα τρακτέρ στην Αθήνα και το μπλόκο των Βατίκων με απόφαση του θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.


ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ! ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΠΛΟΚΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΒΑΤΙΚΩΝ 7/2/2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΠΛΟΚΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΒΑΤΙΚΩΝ
Ανακοινώνεται ότι το μπλόκο αγροτών θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής που έχουν εξαγγελθεί από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών .

ΓΑΜΟΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘30

Άλλοτε ο γάμος ήταν σπουδαίος σταθμός της κοινωνικής ζωής και για μικρές κοινωνίες όπως στα Κύθηρα ήταν το γεγονός για την οικογένεια και για ολόκληρο το χωριό, ενώ ο σημερινός γάμος μπορεί να στηθεί σαν μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή, αλλά μπορεί να περάσει και εντελώς απαρατήρητος στα ψιλά των εφημερίδων.
Πολλά γραφικά έθιμα συνδέονταν με τον παραδοσιακό γάμο από τις προετοιμασίες μέχρι την τελετή και τον αντίγαμο. Μέχρι τις αρχές του 20ού αι. διατηρήθηκε στα χωριά μας για νυφική φορεσιά το παραδοσιακό σπαλέτο. Αργότερα από τη δεκαετία του 20 δειλά δειλά η γραμμή επηρεάζεται από τη γενική μόδα στο ευρωπαϊκό ντύσιμο. Τα ρούχα έγιναν πιο άνετα, και το νυφικό ήταν ένα φόρεμα λιτό, για να χρησιμοποιηθεί αργότερα σαν γιορτινό. Οι νυφικές γόβες και το πέπλο σιγά σιγά κάνουν την εμφάνισή τους. Η τελετή παλιά γινόταν συνήθως στο σπίτι. ΦΩΤΟ
Π. Φατσεας.
Πηγή 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ .7/2/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ 
Κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα αγροτών της χώρας ,στη Νίκαια ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις. 1) Κοινή απόφαση ότι διάλογος με την κυβέρνηση θα γίνει μόνο υπό τον όρο να αποσυρθεί το ασφαλιστικό και φορολογικό σχέδιο ως έχει τώρα. 2) Πάρθηκε απόφαση να κατατεθούν εκ νέου νέες κοινές προτάσεις που συμφωνούν όλα τα μπλόκα και 3) Την Παρασκευή δυναμική κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα σε συλλαλητήριο διαρκείας μέχρι την δικαίω

ση των αιτημάτων.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ

_ Σήμερα 7 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης έγινε μια συζήτηση με όλους τους αντιπροσώπους κοινοτήτων και συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Βοιών καθώς και δια της εκπροσώπου του Δήμου Ελαφονήσου της κυρίας Αλεβίζου σαν Πρόεδρος Δ.Σ.αλλά και σαν ιατρός, στα θέματα που έθεσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Βατίκων. Αυτό που είχε σαν αποτέλεσμα μετά από όλα που ακούστηκαν είναι, ότι σύσσωμοι η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει πλέον το πρόβλημα της επιβίωσης πολύ σοβαρά, αυτή την φορά όμως συσπειρωμένοι άπαντες. Είμαστε μαζί σας και σας στηρίζουμε δήλωσαν όλοι τους και στεκόμαστε ενεργά δίπλα σας. Έγινε διάλογος με όλους και όλοι συμφώνησαν σε μια κοινή πορεία όχι μόνο στον αγώνα για πιο δίκαιο ασφαλιστικό-φορολογικό σύστημα αλλά και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνει η τοπική κοινωνία σε όλα τα επίπεδα.

ΒΑΤΙΚΑ. Δημήτρης Καλογερίνης Η λύση στις ανάγκες σας.



Δημήτρης Καλογερίνης

Η λύση στις ανάγκες σας.

Αναλαμβάνουμε μεταφορές και μετακομίσεις από οποιοδήποτε σημείο με συνέπεια και υπευθυνότητα. Πιο συγκεκριμένα, μεταφέρουμε ζώντα ζώα με άδεια μεταφοράς 8 και 12 ωρών. Μεταφέρουμε ελιές στα εργοστάσια και το λάδι στο σπίτι σας συνοδευόμενο με όλα τα δικαιολογητικά (φορτωτική, τιμολόγιο και παροχή υπηρεσιών). Τέλος  μεταφέρουμε μπάζα και ότι άλλο θελήσετε με αγροτικά Δ.Χ. και 4×4.

Δημήτρης Καλογερίνης

Χάρης - Γιώργος

Με επαγγελματικό τρακτέρ, με εικοσαετή πείρα, με εγγύηση στο όνομα Καλογερίνης Δημήτρης και με οργανωμένο εξοπλισμό( φρέζα, δίσκους, καλλιεργητής, τετράϋνο αλέτρι, καταστροφέας, τουρμπίνα 600 λίτρα για τις ελιές)  καλλιεργούμε χωράφια.

Καταστροφέας και φρέζα 15 Ευρώ το στρέμμα ή 20 Ευρώ η ώρα.

Δημήτρης Καλογερίνης.

Επίσης, κόβουμε με χορτοκοπτικό τα χόρτα στο οικόπεδο σας, κλαδεύουμε τα δέντρα σας, πετάμε τα κλαδιά και ρίχνουμε τα λιπάσματα στις ελιές σας. Προμηθεύουμε ξύλα για το τζάκι και για τη σόμπα. Όλα νόμιμα με τα απαραίτητα χαρτιά για τη φορολογική σας δήλωση.

Δημήτρης Καλογερίνης

Βάτικα Λακωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 6932724539 – 6980871626 Δημήτρης Καλογερίνης

6974213525 Χάρης Καλογερίνης και 6987616005 Γιώργος Καλογερίνης.

Ευχαριστούμε.


ΕΥΡΩΤΑΣ : SOS


Η περιβαλλοντική μόλυνση του ποταμού Ευρώτα έχει ξεπεράσει τα όρια.
Κάθε χρόνο αυτή την εποχή το πρόβλημα επιτείνεται με μεγάλες επιπτώσεις στην πανίδα και την χλωρίδα που σημειωτέον είναι και προστατευόμενη περιοχή Natura.
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τόσο του Δήμου Ευρώτα,όσο και όλων των φορέων της περιοχής δεν έχουν βρεί ανταπόκρισή.
Εκείνο που επισημαίνεται από όλους είναι ότι πρέπει να σταματήσει η ανοχή και να υπάρξουν οι προβλεπόμενες ποινές και πρόστιμα με παύση όσων επιχειρήσεων μολύνουν συστηματικά τον Ευρώτα.
Η νομοθεσία υπάρχει,οι θεσμικοί εκφραστές να λειτουργήσουν ΑΜΕΣΑ.
Ο Ευρώτας εκτός από ιστορικό ποτάμι είναι πηγή ζωής και δημιουργίας με μοναδική πανίδα και χλωρίδα.
Χωρίς κραυγές,αλλά με συστηματικότητα να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την αειφορία του Ευρώτα.

Πηγή
 Δημοτική Αγορά της Λακωνίας




Αραχωβίτης: Μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα αναμένουμε εξελίξεις για τους αγρότες.

«Τους απάντησα ότι μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα αναμένουμε εξελίξεις για τους αγρότες, οπότε αμέσως μετά την ανακοίνωση των εξελίξεων θα τους καλέσω σε συνάντηση, έτσι ώστε να συζητήσουμε» σχολίασε ο βουλευτής Λακωνίας και υπεύθυνος του αγροτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη είχαμε συνάντηση, ύστερα από πρόσκληση που τους κάναμε, με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νομού Λακωνίας, επαγγελματο-βιοτέχνες και εμπόρους. Κατά την διάρκεια της συζήτησης εισέβαλε στα γραφεία μια ομάδα αγροτών, οι οποίοι με έντονο τρόπο εξέφρασαν την άποψή τους για την πρόταση του ασφαλιστικού και διαμαρτυρήθηκαν εντόνως γιατί δεν είχαν κληθεί. Τους απάντησα ότι μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα αναμένουμε εξελίξεις για τους αγρότες, οπότε αμέσως μετά την ανακοίνωση των εξελίξεων θα τους καλέσω σε συνάντηση, έτσι ώστε να συζητήσουμε. Κατόπιν αυτών οι αγρότες αποχώρησαν και η συζήτηση με τους επαγγελματο-βιοτέχνες και τους εμπόρους συνεχίστηκε κανονικά» δήλωσε ο κ. Αραχωβίτης.
Πηγή  http://www.report24.gr/

Σήμερα Κυριακή κλειστή η γέφυρα Ευρώτα 5-8 το βράδυ.

Η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου αποφάσισε ότι ο δρόμος στη γέφυρα του Ευρώτα στη Σπάρτη θα είναι κλειστός για τη Κυριακή 7/2 από της 17:00 εώς 20:00.

Επίσης σήμερα θα μεταβεί 4-μελής επιτροπή στη Νίκαια της Λάρισας για να συμμετάσχει στην πανελλήνια συντονιστική επιτροπή των μπλόκων.

Η Κοπή της Πίτας του Δήμου των εργαζομένων στον Δήμο Κυθήρων


Απόψε κόψαμε την πίτα του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Κυθήρων, στο εστιατόριο ΠΙΕΡΡΟΣ στο Λιβάδι. 

Ευχαρίστησα τους υπαλλήλους για την ανοχή τους στην μεγάλη πίεση και τις απαιτήσεις των καιρών κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον συνταξιούχο πλέον Μανώλη Σοφίο που εξακολουθεί να μας συνδράμει στον τομέα της ύδρευσης. 

  
Ελπίζουμε μέσα στο 2016 να γίνει πράξη η υπόσχεση της Κυβέρνησης και ο Δήμος μας όπως και τα νομικά του πρόσωπα να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό.


 ----------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
----------------------------------

ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ.Κύριε Αραχωβίτη, σεβαστείτε τους αγρότες που μέχρι πρόσφατα εξαπατούσατε.

Κύριε Αραχωβίτη, σεβαστείτε τους αγρότες που μέχρι πρόσφατα εξαπατούσατε. Τα ψέματα μπορεί τις περισσότερες φορές να έχουν μικρή διάρκεια ζωής, αλλά στην πολιτική όπως και στη ζωή μπορεί να παράξουν αποτελέσματα με βαριές και πιθανά μη αναστρέψιμες συνέπειες. Πριν μόλις ένα χρόνο, ο νυν βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, υποσχόταν στους αγρότες αφορολόγητο 12.000€, κατάργηση ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια και τα κτίσματα που εξυπηρετούν τη γεωργική παραγωγή, κατάργηση τεκμαρτού, μεταφοράζημιών στις επόμενες χρήσεις και τέλος απλοποίηση διαδικασιών για παροχή άδειας διαμονής, υπό προϋποθέσεις, σε μετανάστες και εργόσημα σε όλους(...προσφυγικό,τα έλεγαν και κάποιοι δεν καταλάβαιναν).http://www.avgi.gr/article/5179516/forologia-agroton. Ποτέ βεβαίως δεν τους είπε όταν αντιδρούσε για το συντελεστή φορολόγησης του 13%, ότι θα αυξηθεί ο συντελεστής φορολόγησης στο 20% και μετά στο 26% και η προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 55% άμεσα και μετά στο 75% για να καταλήξει στο 100%. Φυσικά ποτέ δεν τους είπε ότι θα πολλαπλασιάσουν τις ασφαλιστικές εισφορές ούτε ότι θα συγχωνεύσουν τον ΟΓΑ σε ένα ασφαλιστικό φορέα. Ξαφνικά εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για το κόστος της αγροτικής παραγωγής, αυξάνει το ΦΠΑ από το 13% στο 23% για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά εφόδια καθώς και στα τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα και συμφωνεί με τους δανειστές την σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου για τους αγρότες και μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης. Φυσικά πάντα διαβεβαίωνε ότι δεν θα φορολογήσει τις αγροτικές επιδοτήσεις, οι οποίες επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατεβλήθησαν κουτσουρεμένες, με αβέβαιο μέλλον όσον αφορά το υπόλοιπο καταβολής τους και άγνωστο το τελικό ποσό που θα καταβληθεί στους δικαιούχους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαπραγματεύτηκε και συμφώνησε απλώς το σκληρότερο μνημόνιο, αλλά η ανικανότητά του μετέφερε στους αγρότες ένα δυσβάστακτο βάρος με ανυπολόγιστες συνέπειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2015-2016, εκτροχίασε την οικονομία κατά 12δις€ και καλεί τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, να πληρώσουν τη μερίδα του λέοντος. Η αντίστροφη μέτρηση για την Κυβέρνηση άρχισε με την πάνδημη απεργία της περασμένης Πέμπτης. Χρειάζεται ψυχραιμία γιατί η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους.

Το Μήνυμα της Κυριακής 7-2--16 και Γραπτόν θείο Κήρυγμα



Τό Μήνυμα της Κυριακής (Ηχητικό μήνυμα) από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων
κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ
† ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΣΤ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ
(07-02-2016)



  Κυριακὴ ΙΣΤ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ (07-02-2016)
ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
Ὀκνηρία καί διακινδύνευση.
Ἡ σημερινή παραβολή τῶν ταλάντων, ἀναδεικνύει δύο εἰδῶν τρόπους ἀνθρώπων: Ἐκείνους πού ἐνδιαφέρονται γιά τήν πνευματική πορεῖα τους καί ἐκείνους πού ἀδιαφοροῦν, ἀφήνοντας θαμένη τήν κάθε δυνατότητά τους γιά ἔργα ἀρετῆς.           

Οἱ πρῶτοι, πιστοί στόν Κυριό τους, ἁπλώνουν τά ὅποια χαρίσματά τους, προσπαθώντας σ'ὅλη τούς τήν ζωή νά εἶναι συνεπεῖς, ἐργατικοί, εἰλικρινεῖς καί γόνιμοι. Ἡ κύρια δημιουργία τους εἶναι κυρίως ἔργα ἀγάπης. Μιᾶς ἀγάπης, ὄχι καθηκοντολογικῆς, ὄχι ὑποκριτικῆς, ἀλλά εἰλικρινοῦς καί καρδιακῆς. Εἶναι φυσικό αὐτό τό ἔργο νά συνεπάγεται θλίψεις, κόπους ἱδρῶτα. Ὅμως αὐτοί-πιστοί στήν ἐντολή τοῦ Δεσπότη-προχωροῦν στόν βίο τους διακινδυνεύοντας τό στενό ἀτομικό συμφέρον, μέ τήν προσδοκία τῆς ἐπανόδου τοῦ Κυρίου.

Οἱ δεύτεροι, παρά τό μικρότερο ἴσως ἔργο πού ἔχουν νά κάμουν, ζοῦν περιχαρακωμένοι στήν αὐτάρκεια τοῦ ἑαυτοῦ τοῦ  «Ἐγώ» τους, μή σπάζοντας τό κέλυφος τοῦ ἑαυτοῦ τους καί μή ρισκάροντας τίποτε. Οὔτε τήν «μακαριότητα» τῆς τεμπελιᾶς τους.
Κί ὄχι μόνο αὐτό: Ξεχνώντας πώς ὁ ἀφέντης δέν τούς ἐπεβάρυνε μέ δυσβάσταχτο ἔργο, τοῦ ζητοῦν τόν λόγο γιά νά δικαιολογήσουν τήν ἀπόκρυψη κάθε δυνατότητας ἀγαπητικοῦ χρέους. Καί τί τοῦ λέγουν; Πώς εἶναι «σκληρός ἄνθρωπος».

Ἐδῶ τίθεται τό ἐρώτημα: Γιατί αὐτήν τήν σκληρότητα οἱ φιλότιμοι δοῦλοι δέν τήν διέκριναν; Γιατί ἐκεῖνοι εἴχαν τόση ἐμπιστοσύνη στόν Κύριό τους, χωρίς κάν νά γνωρίζουν οὔτε τήν ἡμέρα οὔτε τήν ὥρα πού θά ἐρχόταν ξανά;
Ἡ ἀπάντηση, χριστιανοί μου, εἶναι ἁπλῆ: Οἱ ἐργατικοί δοῦλοι μπόρεσαν νά διακρίνουν στήν ἀποστολῆ πού τούς δόθηκε τήν ἀγάπη τοῦ Κυρίου.

Ὁ ράθυμος  καί πονηρός δοῦλος ἔβλεπε στήν ἀποστολή πού εἶχε κακία. Καί τήν ἀντιμετώπιζε μέ τό ἀνόητο καί μνησίκακο θάψιμο τοῦ ταλάντου του......
Θά μπορέσουμε καί μεῖς νά διακρίνουμε τήν ἀγάπη τοῦ οὐράνιου Πατέρα μας στίς πολύτιμες , τίς χρυσές ἐντολές Του;     
π.Π.Μαρ.
----------------------------------
Πηγή: imkythiron.gr
----------------------------------