Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ:ΕΓΩ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ

Ιερός Ναός Εσταυρωμένου Χριστού Χώρας απόψε Κυριακή 27/12/2020

Ακούστε το Θείο Κύρηγμα ακούστε το video στο 1:36:20 

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ αναφέρεται στα εμβόλια κατά του κορονοιού και λέει:

''Μια είδηση απ' τη γειτονική Ιταλία από Oρθοδόξους Xριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου,είπαν το εξής με ανησυχία μεγάλη: Τα νέα εμβόλια τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε απo τους άρχοντες η χρήσις, γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων. Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου,έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της Δύσης και απευθύνθηκαν είς τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος τους καθησύχασε και τους λέει έτσι είναι αλλά κατ'οικονομίαν θα το δεχθούμε για την υγειά των ανθρώπων'' ''Αυτό είναι μεγάλο λάθος '' συμπλήρωσε ''και βεβαίως εκείνος βρίσκεται εκτός της Μιας Αγίας καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τη γνώμη του αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο''

Έπειτα συνέχισε:

''Μιλάνε κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν την θεοσέβια, την καλλιέργεια, την μόρφωση κατά Θεόν λένε ότι προέρχεται μολυσμός από τη θεία κοινωνία και ήθελαν να σταματήσει η θεία κοινωνία μέχρι να βγει το εμβόλιο, όμως αγαπητοί μου αδελφοί θα έπρεπε περισσότερο να ανησυχήσουν για τον μολυσμό πού έρχεται όταν μέσα στο σώμα μας θα περάσει αυτό το υλικό που προέρχεται από σκοτωμένα και εσφαγμένα έμβρυα διότι είναι φόνοι αυτά τα οποία γίνονται.'' ''Σήμερα λοιπόν που είναι η τιμή του Αγέννητου Παιδιού θα ήθελα αυτό το πράγμα να επισημάνω γιατί πολλοί χριστιανοί ανησυχούν και ερωτούν. Όμως με αυτή την τελευταία είδηση η οποία είναι βάσιμη ,μετά από αυτό εγώ προσωπικά σαν επίσκοπος σας, σας λέγω ότι δεν θα κάμω το εμβόλιο αν έχει αυτή την προέλευση.

Αν δεν βρεθεί κάτι άλλο από εγγυημένη ομάδα χριστιανών ιατρών, κληρικών και λαικών που εζήτησα από την Ιερά Σύνοδο, που να μας διαβεβαιώσει πλήρως ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο μέσα, τότε δεν θα το κάνουμε...δεν είμαστε κατά των εμβολίων...αλλά δεν θέλουμε αυτό το μολυσμό, δεν θέλουμε αυτό το οποίο είναι κάτι το μιαρό''.

Τέλος συμπλήρωσε:

'' Εάν δεν γίνει κάτι που να ξεκαθαρίσει το τοπίο, γιατί οι άνθρωποι που πορεύονται σύμφωνα με το ρεύμα της παγκοσμιοποίησεως ,της πανθρησκείας και της νέας εποχής θέλουν να κάνουν τον μετάνθρωπο όπως λένε, τον μεταλλαγμένο άνθρωπο, να κάνουν τον άνθρωπο που θα είναι ένα ρομπότ που δεν θα έχει συναισθήματα, δεν θα έχει ιδανικά, δεν θα έχει αρετή, δεν θα έχει αγιότητα, δεν θα έχει χάρη, δεν θα έχει την ευλογία του θεού''

ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ: ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑΣ (φωτο)



Ερείπια βυζαντινού κάστρου και οικισμού στην κορυφή βραχώδους υψώματος, στη ΒΑ ακτή των Κυθήρων, πάνω από τον όρμο της Αγίας Πατρικίας και βόρεια του λιμανιού της Αγίας Πελαγίας.



Ιστορία

Είναι γνωστό πως ο Άγιος Γεώργιος Κολοκυθιάς ήταν η έδρα μιας από τις πέντε διοικητικές περιφέρειες στις οποίες είχαν χωρίσει τα Κύθηρα οι Ενετοί. Ο οικισμός προϋπήρχε από τη μεσοβυζαντινή περίοδο. Η θέση προσδιορίστηκε με ακρίβεια μόλις πρόσφατα.
Φαίνεται ότι οι Ενετοί δεν έκαναν επεμβάσεις. Η οχύρωση ανήκει στην κατηγορία των φρουρίων, τα οποία κατασκεύαζαν οι Βυζαντινοί σε καίρια σημεία προκειμένου να εγκαταστήσουν στρατιωτικά σώματα για τον έλεγχο και την προστασία του θαλάσσιου δρόμου του Μαλέα. Η ανέγερσή του δεν μπορεί να χρονολογηθεί με ακρίβεια. Από τα ακίνητα και τα κινητά ευρήματα στο χώρο μπορούμε να χρονολογήσουμε τη λειτουργία του χώρου ως οχυρού από τον 8ο έως τον 12ο αιώνα.



Η πληροφορία της κατοίκησης στον Άγιο Γεώργιο της Κολοκυθιάς κατά τον 11ο αιώνα, η οποία παραδίδεται σε ανώνυμο ενετικό χρονικό του 16ου αιώνα, αποτελεί ένα ακόμη τεκμήριο για την χρήση του χώρου την εποχή εκείνη.

Δομικά, Αρχιτεκτονικά, Οχυρωματικά Στοιχεία

Η θέση και η πρώιμη εγκατάλειψή της συνέτειναν στη διατήρηση της μορφής του φρουρίου, το οποίο συνιστά τυπικό παράδειγμα της οχυρωματικής αρχιτεκτονικής, πριν από την εξάπλωση της πυρίτιδας.



Το οχυρωματικό περίγραμμα ακολουθεί τη διαμόρφωση του εδάφους, έχει δηλαδή ακανόνιστο, ελλειπτικό σχήμα, με πολυγωνικό το καλύτερα σωζόμενο νοτιοδυτικό τμήμα της ακρόπολης. Η ανατολική πλευρά -τόσο στις γωνίες όσο και στο μέσον-, ενισχύθηκε με πεταλόσχημους πύργους, οι οποίοι διατηρούν, σε κάτοψη το σχήμα τους. Ίχνη θυρώματος εντοπίζονται στο νότιο πέρας της ανατολικής πλευράς.
Εντός του χώρου υπάρχει ο μονόχωρος ναός του Αγίου Γεωργίου αλλά όχι στην αρχική του μορφή.

Πηγές

  • ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, «Η ΟΧΥΡΩΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ», Διεθνές Συνέδριο από την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Περιλήψεις-«Οχυρωματική Αρχιτεκτονική στην Πελοπόννησο 5-15 αι.», 2011
  • http://www.kastra.eu/
  • ΦΩΤΟ ADELIN 107,3 FM

  • Castle of Agios Georgios of Kolokythia

  • Remains of a byzantine castle on a rocky hill by the sea on the NE coast of Kythira, above the bay of Agia Patrikia and north of the port of Agia Pelagia.

    It was one of the forts that the Byzantines built to control the sea passage of cape Maleas. The findings indicate that the fort was in use between the 8th and the 12th century.




ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ & Ι. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΣΤΙΣ 27-12-2020

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020. Ἑσπέρας ὥρα 5 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ & Ἱερά Παράκλησις στήν Παναγία τήν Μυρτιδιώτισσα στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἐσταυρωμένου Χώρας - Κυθήρων, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων & Ἀντικυθήρων Σεραφείμ.

Iστορική ανακάλυψη στην Πομπηία: Άθικτο "fast food" κάτω από τις στάχτες - ΦΩΤΟ


Αρχαιολόγοι στην Πομπηία, την πόλη που θάφτηκε στη λάβα και την ηφαιστειακή τέφρα μετά την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., ανακάλυψαν ένα ρωμαϊκό «φαστ φουντ», διακοσμημένο με ψηφιδωτά, το αντίστοιχο μιας σημερινής καντίνας με πρόχειρο φαγητό.

Το θερμοπωλείο, όπως το αποκαλούσαν, ανακαλύφθηκε σε έναν χώρο ανασκαφών που δεν είναι ανοιχτός για το κοινό ακόμη και παρουσιάστηκε σήμερα στα μέσα ενημέρωσης. Απομεινάρια φαγητού, ηλικίας 2.000 ετών, βρέθηκαν σε ορισμένα από τα πήλινα δοχεία τα οποία ο ιδιοκτήτης τοποθετούσε σε βαθιές, κυκλικές οπές, στον πάγκο του καταστήματος.

Το μπροστινό μέρος του πάγκου ήταν διακοσμημένο με ζωηρόχρωμες νωπογραφίες, ορισμένες από τις οποίες εικονίζουν ζώα –συστατικά του φαγητού– όπως μια κότα και δύο πάπιες, κρεμασμένες με το κεφάλι προς τα κάτω.

«Είναι ένα εκπληκτικό εύρημα. Είναι η πρώτη φορά που ανασκάπτουμε ένα ολόκληρο θερμοπωλείο», είπε ο Μάσιμο Οσάνα, ο διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης ένα διακοσμημένο μπρούτζινο κύπελλο, κεραμικά δοχεία στα οποία μαγείρευαν σούπες και βραστά, αμφορείς, και άλλα δοχεία για τη φύλαξη του κρασιού.

Η Πομπηία, 23 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Νάπολης, ήταν μια ακμάζουσα πόλη 13.000 κατοίκων την εποχή που θάφτηκε κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα.

«Οι πρώτες αναλύσεις μας δείχνουν ότι οι εικόνες στο μπροστινό μέρος του πάγκου εικονίζουν, τουλάχιστον εν μέρει, το είδος των φαγητών και των ποτών που πωλούνταν εδώ», εξήγησε η ανθρωπολόγος Βαλέρια Αμορέτι. Πρόσθεσε ότι στα δοχεία βρέθηκαν υπολείμματα χοιρινού, ψαριών, σαλιγκαριών και μοσχαριού, γεγονός που «μαρτυρά τη μεγάλη ποικιλία ζωικών προϊόντων που χρησιμοποιούσαν στην κουζίνα» τους οι Ρωμαίοι.

Μέχρι σήμερα έχουν αποκαλυφθεί τα δύο τρίτα της αρχαίας πόλης, η οποία ανακαλύφθηκε μόλις τον 16ο αιώνα. Οι οργανωμένες ανασκαφές ξεκίνησαν γύρω στο 1750.

Η Πομπηία, μια σπάνια μαρτυρία της ελληνορωμαϊκής ζωής, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Ιταλίας και η UNESCO την έχει ανακηρύξει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

ΠΗΓΗ https://www.enikos.gr/






Αναστέλλεται προσωρινά η εκπαίδευση 2500 χιλιάδων νέων Εθελοντών Πυροσβεστών


Στους 2.548 έφτασε φέτος ο αριθμός των ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για να γίνουν εθελοντές πυροσβέστες στο Πυροσβεστικό Σώμα ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη καθώς και τον αριθμό των ήδη υπηρετούντων Εθελοντών Πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο αριθμός αυτός αναδεικνύει το αμείωτο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας να υπηρετήσουν εθελοντικά και άμισθα το Πυροσβεστικό Σώμα και να θέσουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, αντιμετωπίζοντας τους ίδιους κινδύνους με τους μόνιμους και πενταετείς πυροσβέστες και ειδικότερα σε μια εποχή όπου οι χώρες δοκιμάζονται από την πανδημία του Κορωνοϊού.

Ωστόσο, τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα εξ αιτίας της πανδημίας και γενικότερα η σοβαρότητα της κατάστασης, υποχρέωσε το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος να αποφασίσει την αναστολή μέχρι νεωτέρας της έναρξης της εκπαίδευσης των υποψηφίων, που κάθε χρόνο ξεκινούσε αυτή την περίοδο και ολοκληρώνονταν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ευελπιστώντας ότι σύντομα η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα επιτρέψει την έναρξη της εκπαίδευσης από την Πυροσβεστική Ακαδημία, καλούμε τους υποψηφίους να βρίσκονται σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην οποία υπέβαλαν την αίτησή τους ή να καλούν το Τμήμα Οργάνωσης Εθελοντισμού, στο τηλέφωνο  213 215 76 52 για περεταίρω ενημέρωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα, στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούν 2.200 Εθελοντές Πυροσβέστες σε 250 Επαγγελματικές και Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα. Πηγη:policenet.gr

Από το Γραφείο Τύπου
της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Τηλ. επικοινωνίας:

Πρόεδρος Σεραφείμ Τσιουγκρής  6980360855

Αντιπρόεδρος Δημήτριος Ζέρβας 6945291080

www.vfu.gr

ΖΑΚΥΝΘΟΣ:Συνελήφθησαν (9) άτομα, Κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό των (3.225) ευρώ, (12) τράπουλες και αμμωνιοδυναμίτιδα

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν (9) άτομα στη Ζάκυνθο για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, όπλων και εκρηκτικών και μη τήρηση των μέτρων διασποράς του κορωνοϊού

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το συνολικό χρηματικό ποσό των (3.225) ευρώ, (12) τράπουλες και αμμωνιοδυναμίτιδα

Βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους (8.400) ευρώ στους συλληφθέντες

Συνελήφθησαν, χτες (24-12-2020), το βράδυ, σε αγροτική οικία στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, (9) άτομα για παράβαση - κατά περίπτωση - της νομοθεσίας περί παιγνίων, εκρηκτικών και όπλων και μη τήρηση των μέτρων διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε ότι σε αγροτική οικία, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, διενεργούνταν το τυχερό παίγνιο «Θανάσης», με χρηματικά ποσά.

Κατά τον έλεγχο στο χώρο της οικίας βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (3.225) ευρώ, (12) τράπουλες, (3) μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας και (105) μέτρα φυτίλι, ενώ σε όχημα ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετική καραμπίνα με (4) φυσίγγια.

Στον ιδιοκτήτη της οικίας επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (3.000) ευρώ, ως διοργανωτή και επιπλέον σε όλους τους συλληφθέντες από (300) ευρώ για μη χρήση μάσκας και (300) ευρώ για παράβαση του περιορισμού κίνησης.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών Ζακύνθου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Τον πρωτομάρτυρα της Ορθοδοξίας Άγιο Στέφανο τον αρχιδιάκονο τιμούν τα Φράτσια

Τον πρωτομάρτυρα της Ορθοδοξίας Άγιο Στέφανο τον αρχιδιάκονο τιμούν τα Φράτσια στο ομώνυμο ναΰδριο προς τιμήν Του στην πλατεία του χωριού (Τσιγγούρα) στην είσοδο της παλαιάς γειτονιάς των Καλλινικιανίκων.

Ο Ναός μαρτυρείται το 1697 στον αρχιερατικό κώδικα του Επισκόπου Κυθήρων Νεκταρίου Βενιέρη. Αρχικά νοικοκύρης του Ναού αναφέρεται ο Κοσμάς Στάθης από τα γειτονικά Σταθιάνικα, ενώ το 1751 νοικοκύρης είναι ο Μάρκος Στάθης. Έκτοτε ο ναός αποκτά ακόμα ένα βήμα προς τιμήν του Αγίου Αντωνίου di Padova.
Ο Ναός είναι μικρών διαστάσεων με αψίδα εξέχουσα και είσοδο από τη Βόρεια πλευρά. Το τέμπλο είναι κτιστό με 4 αγιογραφίες, εκ δεξιών του Χριστού και του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και εξ αριστερών της Παναγίας και του Αγίου Στεφάνου. Στην αψίδα του Ιερού Βήματος η Πλατυτέρα και στην Ιερά Πρόθεση η Άκρα Ταπείνωσις.
Η εικόνα του Αγίου Αντωνίου επιχρυσωμένη με αργυρή επένδυση αναφέρει:
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΑΣ Ν. ΠΑΥΛΑΚΗ ΕΚ ΣΜΥΡΝΗΣ.
ΕΡΓΟΝ Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ.
Τον Ναό επί σειρά ετών πανηγύριζε η αείμνηστη συγχωριανή μας Σταματική Κ. Παυλάκη (Λεβένταινα) ταγμένη για τον γιο της Απόστολο που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του ως νεαρός ύστερα από ασθένεια. Μετά την εκδημία της συγχωριανής μας Σταματικής τον ναό ευτρέπιζαν οι αξιοσέβαστες συγχωριανές μας Λαμπρινή Δ. Παυλάκη, Ευγενία Σ. Παπαδημητρίου (+ 2014) και Ειρήνη Ι Λεονταράκη (+2017).
Εδώ και 15 περίπου χρόνια τον ναό με προσωπική της εργασία και πολλές φορές δι'εξόδων της περιποιήται η ευλαβέστατη και φιλαγία συγχωριανή μας Βασιλική Π. Γλυτσού-Σκοτίδα η οποία διατηρεί το μνημείο σε άριστη κατάσταση. Ο Ναός αξίζει προσκυνηματικής επισκέψεως ενώ αποτελεί εξαίρετο τόπο ψυχικής χαλάρωσης.
Φέτος η θεία λειτουργία ετελέσθη στον Ι.Εν.Ν. Παναγίας Ελεούσης Φρατσίων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.
Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους όσους εορτάζουν και καλή αντάμωση με το νέο έτος στα πεζούλια τ'Αγιού Στεφάνου.
Υ.Γ. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον φιλακόλουθο και ευλαβή εφημέριο του χωριού μας πατέρα Ιωάννη ( πατήρ Ιωάννης ΠαΠανδρόπουλος ) για την παροχή του πλούσιου φωτογραφικού υλικού.
ΠΗΓΗ















ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

 Τό Μήνυμα τῆς Κυριακῆς (ἠχητικό μήνυμα)

ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (27-12-2020)
 

   ΓΡΑΠΤΟΝ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑ

«Τό Φῶς τῶν Χριστουγέννων συναντᾶ τό σκοτάδι τῆς κακόβουλης ἐξουσίας, πού τήν ἔχει διαφθείρει ὁ φόβος καί ἡ καχυποψία. Ἀπό τή μία πλευρά “Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ” καί ἀπό τήν ἄλλη μιά τρομακτική, συνεχῶς κακή βούληση, ὁ ρόγχος ἑνός μισοπεθαμένου καθεστῶτος, πού μισεῖ τό φῶς, τόν κόσμο, τήν ἐλευθερία, τήν ἀγάπη καί ἐπιθυμεῖ διακαῶς νά τό ξεριζώσει χωρίς ἔλεος» (π.Ἀλεξάνδρου Σμέμαν).
   


 Ἡ ἀντίθεση τῶν ἀρχόντων πρός τό Χριστό φάνηκε ἀπό τή πρώτη στιγμή πού ἦρθε ὁ Χριστός στή γῆ. Αὐτή ἡ ἀντίθεση, ἤ ἡ σύγκρουση εἶναι διαχρονική, παρ’ ὅλη τήν ποικιλωνυμία καί τήν πολυμορφία τῆς ἐξουσίας. Μόλις ἔμαθε ὁ Ἡρώδης τή Γέννηση τοῦ Χριστοῦ, ἔδωσε ἐντολή νά γίνει σφαγή τῶν νηπίων τῆς Βηθλεέμ, γιά νά σφαγεῖ ἔτσι ὁ Χριστός.


     Οἱ Ἀρχιερεῖς, οἱ Γραμματεῖς καί οἱ Φαρισαῖοι, οἱ θρησκευτικοί ἄρχοντες τῆς ἐποχῆς ἐκείνης καταδίωξαν τόν Χριστό μέχρι θανάτου.
     Οἱ Διοκλητιανοί καί οἱ Νέρωνες, ὅλων τῶν ἐποχῶν, συνεχίζουν μέ λύσσα τόν διωγμό τοῦ Χριστοῦ.
     Οἱ κρατοῦντες, πλήν ἐξαιρέσεων, ζοῦνε μέσα στή σύγχυσι καί τό σκοτάδι. Ξεσκεπάζονται ἀπό τό φῶς τοῦ Χριστοῦ. Θίγονται γι’ αὐτό καί πολεμοῦν μέ μανία. Στό τέλος ὅμως, νικιῶνται αὐτοί.
    Ὅλοι οἱ ἐχθροί τοῦ Χριστοῦ «πρός κέντρα λακτίζουν». Ματαιοπονοῦν καί καταστρέφονται. Ὁ Χριστός μας θά εἶναι πάντα ἡ λυδία λίθος γιά νά κρίνονται οἱ γνήσιοι ἄνθρωποι ἀπό τούς κίβδηλους. Θά νικοῦν οἱ γνήσιοι. Ὅλοι θά κριθοῦμε ἀπό τό Χριστό. Καί δέ θά κριθοῦμε μόνο ἀπό τά λόγια, ἀλλά καί ἀπό τά ἔργα. Οἱ Φαρισαῖοι εἶχαν λόγια παχειά, ἀλλά ἔργα κακά.
     Αὐτό θά πρέπει νά προσέξουμε κι ἐμεῖς. Μήπως κάνουμε τούς Χριστιανούς, ἐνῶ στήν πραγματικότητα εἴμαστε χλιαροί περί τήν πίστι; Μήπως, παρασυρμένοι ἀπό ἀρνησίχριστους ἄρχοντες, διώκουμε καί ἐμεῖς τό Θεῖο Βρέφος;
     Αὐτό δέν θά νικηθεῖ ποτέ. Οἱ ἀντίπαλοί Του θά ἡττηθοῦν. Ἄς προσέξουμε. Ὄχι ἄλλοι διῶκτες!

Ἀρχιμ.π. Φρ.Δημητρίου


Με ενέργειες του Νίκου Μανωλάκου επιτρέπεται η μετακίνηση για κυνήγι και ψάρεμα!

Συγκεκριμένα στις  21/12/2020 ο βουλευτής της Α Πειραιά και Νήσων, κατέθεσε ερώτηση  για την “Άνιση μεταχείριση των κυνηγών και των ερασιτεχνών ψαράδων” που απευθυνόταν στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. 

Ο Βουλευτής της κυβέρνησης  ζητούσε την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων  για τους κυνηγούς και ερασιτέχνες ψαράδες, καθόσον οι δραστηριότητες που ασκούν,

  • είναι αθλητικές σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα 
  • συγγενείς δραστηριότητες καλύπτονται με εξαίρεση, προκαλώντας άνιση μεταχείριση

ενώ παραπέρα το κυνήγι

  • εξυπηρετεί  στην ανάγκη άσκησης των κυνηγετικών σκύλων
  • συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των ασθενειών των άγριων ζώων

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοιδης μετά την ερώτηση του Νίκου Μανωλάκου  για την “Άνιση μεταχείριση των κυνηγών και των ερασιτεχνών ψαράδων”, έδωσε το πράσινο φως σε μετακίνηση για κυνήγι και ψάρεμα, με τα αναθεωρημένα μέτρα του lockdown, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ.

Τα μέτρα θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Με τα αναθεωρημένα μέτρα προβλέπεται η «μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,

-συμμετοχή μέχρι και δύο (2) ατόμων κυνηγών/ αλιέων για λόγους ασφαλείας,

-εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας».

Δείτε το ΦΕΚ εδώ