Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Διακοπή των μαθημάτων αύριο 22-9-2015 στις σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής κοινότητας Σκάλας (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία).





ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Σκάλα  21-9-2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                                Αριθ.πρωτ:  δ.υ       
ΔΗΜΟΣ  ΕΥΡΩΤΑ
ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                     
                                                                                                            
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο Δήμαρχος Δήμου Ευρώτα

Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις του αρ. 94 Ν.3852/201(ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α’) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2.Τις κρατούσες έκτακτες συνθήκες λόγω ανεμοστρόβιλου
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Την διακοπή των μαθημάτων αύριο 22-9-2015 στις σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής κοινότητας Σκάλας (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία).


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ

ΒΑΤΙΚΑ. ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΑΤΖΙΩΝΑ.


Ρύπανση σήμερα στην παραλία του Νερατζιώνα, καθώς ο έξω καιρός από τις 3 η ώρα το απόγευμα σήμερα 21-9-2015, άρχισε με τα κύματα του να μας φέρνει φιλοδωρήματα μέχρι της εξήμισυ το απόγευμα.
Οι ρύποι είχαν κρεμώδη υφή σαν σαντιγύ και εναποτέθηκαν από τα κύματα στην παραλία όπου απορροφήθηκαν από την άμμο αφήνοντας ένα στρώμα κρέμας.
Η ΤΟΥΛΙΠΑ με καταστατικούς περιβαλλοντικούς προσανατολισμούς, ως έλαβε γνώση ευρέθη εκεί όπου φωτογραφικά αποτύπωσε την κατάσταση, ενώ συνέλεξε και δείγματα τα οποία αύριο θα παραδοθούν σε Δήμο και Λιμεναρχείο για τα περαιτέρω.
Εντελώς συμπτωματικά τις ίδιες ώρες στον όρμο ήταν αγκυροβολημένα δύο σούπερ τάνκερς και μια ειδική πλατφόρμα με ρυμουλκό.
Στις παραλίες του Νερατζιώνα και του Μαγγάνου, μέχρι χθές κάναμε μπάνιο με τα παιδιά μας.
Τι άλλο θα πρέπει να δούμε αρχές και τοπική κοινωνία για να αφυπνισθούμε πως στον όρμο των Βατίκων κάτι τρέχει????

ΠΗΓΗ 
Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή

Δήμος Ευρώτα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη σκάλα

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Σκάλας που επλήγη σήμερα το πρωί από φοβερό ανεμοστρόβιλο προκειμένου να δει από κοντά τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν και να εκτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής.
Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη μετέβη σε όλα τα σημεία από όπου πέρασε ο ανεμοστρόβιλος και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τα συντρίμμια που άφησε πίσω του. Ωστόσο, επισήμανε κι εξήρε τον συντονισμό και την άμεση κινητοποίηση όλων των Υπηρεσιών του Δήμου Ευρώτα στις επιχειρησιακές προσπάθειες για ομαλοποίηση της κατάστασης. Ήδη αυτή τη στιγμή η πόλη είναι καθαρή και έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο τμήμα της. Δεν παρέλειψε να να αναφερθεί και στη σημαντική βοήθεια που προσέφεραν οι Δήμοι Μονεμβασίας, Σπάρτης και Γυθείου.
Ο κ. Γρυπιώτης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Τατούλη για την επίσκεψή του στη Σκάλα και του τόνισε την ανάγκη να υπάρξει κρατική μέριμνα για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών. Οι συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ευρώτα, της Περιφέρειας Πελοποννήσου κι όλων των εμπλεκόμενων φορέων επιβάλλονται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.ζωντανή τηλεοπτική αναμετάδοση των Ιερών Ακολουθιών της εορτής της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου

Ανακοινώνεται ότι μετά από απόφαση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Π. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, και ύστερα από πρόταση και πρωτοβουλία του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, αποφασίστηκε η
O τηλεοπτικός σταθμός Ionian Channel, και τα μεγαλύτερα περιφερειακά κανάλια της Ελλάδας, θα προσφέρουν στον Ελληνισμό της διασποράς, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στους απανταχού Επτανήσιους και Κυθήριους, την ζωντανή μετάδοση από την εορτάζουσα Ιερά Μονή της Παναγιάς Μυρτιδιώτισσας των Κυθήρων.
Αναλυτικά:
Η μετάδοση θα γίνει μέσα από VAN εξωτερικών αναμεταδόσεων με συνεργείο 7 ατόμων και 5 κάμερες παράλληλης ζωντανής λήψης που θα έρθουν στα Κύθηρα επί τριήμερο.
Η μετάδοση του Εσπερινού (23/09 ώρες 19:00-21:00) θα γίνει ζωντανά από τα κανάλια:
• Ionian Channel (Νότιο Ιόνιο, Νότια Στερεά, Πελοπόννησος)
• 4Ε TV (Μακεδονία – Θεσσαλονίκη & δορυφορικά μπουκέτο OTETV)
Η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας και της Ιεράς Λιτανείας (24/09 ώρες 07:00-11:30) θα γίνει ζωντανά από τα εξής κανάλια, με επίγεια μετάδοση ψηφιακά και δορυφορικά:
• Ionian Channel (Νότιο Ιόνιο, Νότια Στερεά, Πελοπόννησος)
• Sunny Channel (Περιφερειακό Αττικής – Αθήνα)
• Κρήτη TV (Κρήτη – Ηράκλειο & δορυφορικά μπουκέτο OTETV)
• Star Κεντρικής Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα – Λαμία & δορυφορικά μπουκέτο OTETV)
• 4Ε TV (Μακεδονία – Θεσσαλονίκη & δορυφορικά μπουκέτο OTETV)
• Θεσσαλία TV (Θεσσαλία – Λάρισα)
• West TV (Δυτική Μακεδονία – Κοζάνη)
• TV1 (Κυκλάδες – Σύρος)
• Αιγαίο TV (Νότιο Αιγαίο – Ρόδος & δορυφορικά μπουκέτο OTETV)
Στο Διαδίκτυο για όλο τον πλανήτη:
• Κανάλι youtube για ζωντανή μετάδοση, το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα θελήσει να το αναμεταδώσει.
Εσπερινός: https://www.youtube.com/watch?v=Ms9ttcnIeUc
Λειτουργία: https://www.youtube.com/watch?v=MzsYTLxsVb4
Μετά το πέρας της εκδήλωσης το υλικό μένει στο youtube ώστε να είναι διαθέσιμο για όσους δεν είδαν τη μετάδοση
www.ioniantv.gr/LIVE
Για πληροφορίες ή αίτημα αναμετάδοσης, στο email: info@ioniantv.gr
Τέλος, το Ionian Channel θα πραγματοποιήσει και ειδική εκπομπή αφιερωμένη στο νησί που θα επιμεληθεί ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης, που θα ηγείται της πολυμελούς αποστολής του Ionian Channel στα Κύθηρα.
Στόχος της απόφασης αυτής είναι η ευρεία προβολή των εορταστικών εκδηλώσεων και του νησιού εν γένει και η δυνατότητα των αποδήμων μας να μεταφερθούν σε πραγματικό χρόνο στο Προσκύνημα των Μυρτιδίων, ενώ εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί ο προσκυνηματικός τουρισμός προς τα Κύθηρα, καθώς η αναμετάδοση από συνολικά 9 μεγάλους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς (πολλοί εκ των οποίων εκπέμπουν δορυφορικά μέσω OTE TV) θα τύχει μεγάλης τηλεθέασης από ολόκληρη την Ελλάδα, και μέσω του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.
ΧΟΡΗΓΟΙ:
- Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων
- Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιώτισσας
- Πορφυρούσα Ν.Ε.
- Δήμος Κυθήρων
ζωντανή τηλεοπτική αναμετάδοση των Ιερών Ακολουθιών της εορτής της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Ionian Channel με έδρα τη Ζάκυνθο.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ. θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσους βοήθησαν και υποστήριξαν τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος στη Δημοτική Κοινότητα Σκάλας.

:Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης εκφράζει τις
θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσους βοήθησαν και υποστήριξαν τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος στη Δημοτική Κοινότητα Σκάλας.
Ιδιαίτερα δε ευχαριστεί τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό του Δήμου Ευρώτα, τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Σπάρτης, Μολάων και Γυθείου, τους Δήμους Μονεμβασίας και Σπάρτης για τη διάθεση ανθρώπινου δυναμικού και τεχνικών μέσων, τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σπάρτης (ΔΕΥΑΣ), όλο το προσωπικό των Υπηρεσιών του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τους δημότες που προσέφεραν εθελοντική βοήθεια.
Η συμπαράσταση και η συμβολή τους υπήρξε μεγάλη στην προσπάθεια να καθαρίσει η πόλη από τα παρασυρόμενα αντικείμενα, αυτοκίνητα, δέντρα κτλ., να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να καταγραφούν οι υλικές ζημιές.
Σε τέτοιες περιπτώσεις όπου προκύπτουν σοβαρότατα προβλήματα η στήριξη και η προσφορά όλων κρίνονται επιβεβλημένες προκειμένου να αποκατασταθούν σε πρώτη φάση η ασφάλεια των πολιτών και οι ανάγκες στέγασης και σίτισης.
Ο Δήμος Ευρώτα θα είναι σε διαρκή επαφή με όλους τους φορείς για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων πολιτών.

Δήμος Ευρώτα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 η Δημοτική Κοινότητα Σκάλας καθώς και η Τοπική Κοινότητα Έλους επλήγησαν σοβαρά από έκτακτα καιρικά φαινόμενα (ανεμοστρόβιλος). Οικίες, καταστήματα και φυτική παραγωγή υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές και σε πολλές περιπτώσεις ολική καταστροφή.
Οι Υπηρεσίες του Δήμου Ευρώτα βρίσκονται σε εγρήγορση από την πρώτη στιγμή και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και πρωτίστως να καταλαγιάσει το αίσθημα πανικού των πολιτών. Κατόπιν προτεραιότητά μας είναι η άμεση αποκατάσταση των ζημιών με κρατική μέριμνα.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με τους πληγέντες δημότες όσο και με τους κρατικούς φορείς, ενώ οι Υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργούν αδιαλείπτως για τις επόμενες ημέρες προς εξυπηρέτηση των πολιτών. Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών, ενώ παρακαλούνται οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές να φωτογραφίζουν αυτές πριν την αποκατάστασή τους ώστε να τις προσκομίσουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες όταν τους ζητηθεί.
Οι πολίτες για οτιδήποτε χρειάζονται μπορούν να απευθύνονται στο Δημοτικό Κατάστημα Σκάλας στα τηλέφωνα 27350 29199 και 27350 29292, στο Γραφείο Κίνησης του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα στο τηλέφωνο 27350 42254, και στο Δημοτικό Κατάστημα Βλαχιώτη στο τηλέφωνο 27350 42210

ΔΑΒΑΚΗΣ.Ελπίζω καί εύχομαι η Πολιτεία νά φανεί άμεσα αρωγός.Η πυρόπληκτη Νεάπολη ακόμη περιμένει τά στοιχειώδη ...

Τίς πρωϊνές ώρες σήμερα,πρωτόγνωρος ανεμοστρόβιλος έπληξε τή πόλη τής Σκάλας αλλά καί τίς καλλιέργειες τής γύρω περιοχής.Σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς,μαγαζιά καί τό δίκτυο τής ΔΕΗ.Ελπίζω καί εύχομαι η Πολιτεία νά φανεί άμεσα αρωγός.Η πυρόπληκτη Νεάπολη ακόμη περιμένει τά στοιχειώδη ...
 ΠΗΓΗ
Θανάσης Δαβάκης

Φονική κακοκαιρία! Δυο νεκροί από κεραυνό! - Ένας αγνοούμενος - 5 τραυματίες στη Λακωνία

- Πάγωσαν οι περαστικοί στη λεωφόρο Κακιάς Βίγλας στο Αιάντειο της Σαλαμίνας όταν είδαν μια γυναίκα νεκρή στο πλάι του δρόμου - Είχε χτυπηθεί από κεραυνό
- Νεκρός και κτηνοτρόφος στην Κυνουρία επίσης από κεραυνό
- Πάνω από 100 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική στην Αττική για κοπές δέντρων και πλημμυρισμένα υπόγεια
- Εικόνες απίστευτης καταστροφής σε Λακωνία και Μεσσηνία από το πέρασμα ανεμοστρόβιλων!
- Εκτακτο δελτίο καιρού έχει εκδώσει μέχρι την Τετάρτη η ΕΜΥ

Μπορεί το Φθινόπωρο μετά από ένα παρατεταμένο καλοκαίρι να είναι καλοδεχούμενο, όμως στην πρώτη του εμφάνιση άφησε πίσω του μια γυναίκα νεκρή, έναν άνδρα αγνοούμενο, τουλάχιστον πέντε τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές αφού ειδικά στα νότια της χώρας χτύπησαν ανεμοστρόβιλοι!

Στην Σαλαμίνα, μια γυναίκα πιθανότατα χτυπήθηκε από κεραυνό μέσα στη μέση του δρόμου. Στην περιοχή για ώρα έπεφτε δυνατή βροχή και έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Η κίνηση ήταν περιορισμένη. Όταν λίγο μετά τις 10 η κακοκαιρία άρχισε κάπως να υποχωρεί και η κίνηση άρχισε να επανέρχεται οι περαστικοί είδαν το σώμα της άτυχης γυναίκας πεσμένο στην άκρη του δρόμου.
Κανείς δεν είδε τι έγινε. Αλλά η 73χρονη γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες αφού μεταφέρθηκε νεκρή μετά από ιατροδικαστική έρευνα διαπιστώθηκε ότι έπεσε νεκρή γιατί χτυπήθηκε από κεραυνό.

Στην Σαλαμίνα, γίνονται επίσης έρευνες από δύο πλωτά του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή Βασιλικά Σαλαμίνας, για τον εντοπισμό αγνοούμενου. Σύμφωνα με μαρτυρία περίοικου, ένας άνδρας που επέβαινε σε μικρό σκάφος παρασύρθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα βράχια. Οι έρευνες του Λιμενικού διεξάγονται και από ξηράς με περιπολικό όχημα.

Ένας 52χρονος κτηνοτρόφος σήμερα το πρωί κεραυνοβολήθηκε κι έχασε την ζωή του στην αγροτική περιοχή Ξηροκάμπι, στον 'Αγιο Πέτρο Κυνουρίας. Ειδικότερα, ο κτηνοτρόφος που έβοσκε τα ζώα του, στις 8.30 το πρωί εντοπίστηκε νεκρός από τον γιο του, κάτω από δένδρο στην περιοχή Ξηροκάμπι, κοντά στην ιερά μονή Μαλεβής. Ο άτυχος κτηνοτρόφος χτυπήθηκε από κεραυνό, αφού φέρει καψίματα στο τριχωτό της κεφαλής και στο στήθος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Την ίδια ώρα απελπιστικές εικόνες καταστροφής παρουσιάζει η πόλη της Σκάλας, στα σημεία απ' όπου πέρασε ο ανεμοστρόβιλος, σήμερα τα ξημερώματα, προκαλώντας τεράστιες ζημιές. Εκτός από την πόλη της Σκάλας, ζημιές έχουν προκληθεί και στα χωριά Έλος, Λεήμονας και Αστέρι.

Στον αστικό ιστό, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ευρώτα Ηλίας Παναγιωτακάκος, έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές περισσότερες από εκατό επιχειρήσεις, ενώ πολλά είναι τα σπίτια των οποίων έχουν ξηλωθεί οι σκεπές κι έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί στο εσωτερικό.

Σε ότι αφορά τους τραυματίες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, -εκτός από έναν που είναι σοβαρότερα, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του- τραυματίσθηκαν ελαφρά πέντε κάτοικοι της περιοχής και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


Στην Σκάλα ο Μητροπολίτης Ευστάθιος και η Ντία Τζανετέα..

6

Στην Σκάλα έφτασε για να δει από κοντά και να συμβάλει στην αποκατάσταση ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ Ευστάθιος ενώ από νωρίς στο σημείο είχε προβεί η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα για την καταγραφή των ζημιών.

πηγή  .report24.gr/

ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.Η πραγματηκοτητα ξεπερναει τις φωτογραφιες.....αλλα και τον πιο ευανταστο σκηνοθετη.....

 ΦΩΤΟ Π. Ζουρντού
 











ΒΑΤΙΚΑ.Έρχονται αλλαγές στο λιμάνι της Νεάπολης

Σημαντικές παρεμβάσεις σε 49 λιμάνια της χώρας θα πραγματοποιηθούν με χρηματοδότηση ύψους 4,3 εκ. ευρώ η οποία προέκυψε μετά από συνεργασία που είχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης και ο Υπουργός Οικονομίας κ. Νίκος Χριστοδουλάκης με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστα Αγοραστό.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 58 παρεμβάσεις σε 49 λιμάνια σε όλη την Ελλάδα τα οποία αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στις υποδομές τους, με το ποσό των 4.307.914,83 ευρώ. Η επιλογή των λιμανιών πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση του Υπουργείου Ναυτιλίας με τις Περιφέρειες όλης της χώρας, ιεραρχώντας και αξιολογώντας τα προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν
 Στη Νεάπολη οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι οι εξής:

• Βελτίωση-Επισκευή χερσαίων χώρων Λιμένα Νεάπολης Δ.Ε. ΒοιώνΑποκατάσταση Προστασίας με φυσικούς ογκόλιθους Προβλήτα Νεάπολης
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «σε σύσκεψη που είχαμε με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας κ. Χρήστο Ζώη δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στα λιμάνια της χώρας και προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους παρέμβασης εκεί όπου υπήρχαν προβλήματα ώστε να γίνουν περισσότερο ασφαλή και λειτουργικά. Γι’ αυτό και εγκρίθηκε από τον κ. Ζώη καθώς και από τον υπουργό Οικονομίας κ. Χριστοδουλάκη χρηματοδότηση 4,3 εκ. ευρώ για 49 λιμάνια και 58 παρεμβάσεις σε αυτά.
Αυτό όπως καταλαβαίνετε, δίνει τη δυνατότητα να λάβουν χώρα σημαντικές βελτιώσεις στα λιμάνια μας, περιορίζοντας αρκετά την επικινδυνότητα και ταυτόχρονα αυξάνοντας την προσβασιμότητα τους.
Επιπρόσθετα, πρόκειται για χρήματα που θα πέσουν στην πραγματική οικονομία και θα δώσουν θέσεις εργασίας σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.
Σε δύσκολες στιγμές αντιλαμβάνεστε πως τέτοια έργα αποκτούν μεγαλύτερη σημασία, ενώ η συνεργασία και η συνέργεια δίνει δείγματα γραφής για το πώς πρέπει να πορευτεί η χώρα στο μέλλον.
Θέλω εκ μέρους των Περιφερειαρχών όλης της χώρας, να ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση τους δύο υπουργούς»
--------------------------------------
Πηγή: apela.gr
--------------------------------------

Το Μνημείο Ηρώων του οικισμού των Μητάτων φωτίστηκε ξανά!

Το Μνημείο Ηρώων του οικισμού των Μητάτων φωτίστηκε ξανά! Ένα πολυετές αίτημα των κατοίκων ικανοποιήθηκε, με ελάχιστο κόστος για το Δήμο, αφού η εργασία έγινε από το προσωπικό του Δήμου, με τη συμβολή και τις υποδείξεις του τοπικού Προέδρου Giorgos Sklavos. Τοποθετήθηκαν καινούργιοι φωτιστικοί φανοί καθώς και προβολέας ανάδειξης του Μνημείου, που έπαψε πλέον να είναι σκοτεινό και αφιλόξενο!
Φωτό: Phillip Sclavos
  πηγή
 Stratos Charchalakis




Ανεμοστρόβιλος άνοιξε τάφους στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας (VIDEO)

Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές σε σπίτια και εργοστάσια

«Βιβλικές καταστροφές» προκάλεσε νωρίς σήμερα το πρωί η δυνατή καταιγίδα στην περιοχή Ασπρόχωμα της Καλαμάτας.
Λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί της Δευτέρας η δυνατή καταιγίδα και ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την περιοχή του Ασπροχώματος, προκάλεσαν τεράστιες ζημιές  και σοβαρά τροχαία ατυχήματα.
Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, άνοιξαν μέχρι και τάφοι στο νεκροταφείο του Ασπροχώματος, ενώ μία νταλίκα ανετράπη από τον δυνατό αέρα με αποτέλεσμα να κλείσει το ρεύμα εξόδου της Νέας Εισόδου, μετά τα φανάρια της Διασποράς.
Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές σε σπίτια και εργοστάσια, ενώ αυτή την ώρα αστυνομία και πυροσβεστική, καθώς και συνεργεία της ΔΕΗ, δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, αλλά και να διεξαχθεί ομαλά η κυκλοφορία.

πηγή  parapolitika.gr

Δήλωση Αραχωβίτη για το εκλογικό αποτέλεσμα (βίντεο)

Οι βάσεις για τα μεγάλα ζητήματα όπως το φορολογικό των αγροτών, το θέμα των πυροπλήκτων της Νεάπολης, το θέμα του Μουσείου, του ΤΕΙ κ.ά. θα βρουν το δρόμο προς τη λύση”, δήλωσε πριν από λίγο ο επανεκλεγόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης.
Ευχαριστώ το λακωνικό λαό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο ΣΥΡΙΖΑ και του δίνει την ευκαιρία για μία -ουσιαστικά πρώτη- θητεία διακυβέρνησης. Μετά από ένα πολύ δύσκολο επτάμηνο διαπραγμάτευσεων, στο οποίο έγιναν πράγματα αλλά πολλά δεν έγιναν και πολλά είναι να γίνουν ακόμα (…) Μένει να διορθώσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις και να προχωρήσουμε μπροστά, ανακουφίζοντας τον ελληνικό λαό που υπέφερε από τα πέντε χρόνια μνημονίων. Η συμφωνία αυτή ας ελπίζουμε ότι βάζει τη χώρα στα πόδια της, βάζει το λαό πρώτα απ’ όλα στα πόδια του. Να προχωρήσουμε μπροστά, να προχωρήσουμε προς τα πάνω αφήνοντας πίσω το παλιό”. 
πηγή  http://laconialive.gr

Εκλογές: Οι πρωτιές στη Λακωνία

Τα ποσοστά των κομμάτων στη Λακωνία είναι τα εξής (σε παρένθεση ο αριθμός των ψήφων):
ΝΔ 37,51% (18.837)
ΣΥΡΙΖΑ 23,07% (11.574)
Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) 12,41% (6.227)
Χρυσή Αυγή 11,44% (5.741)
ΚΚΕ 4,10% (2.058)
Ποτάμι 2,47% (1.241)
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,38% (1.175)
Λαϊκή Ενότητα 2,18% (1.095)
Ένωση Κεντρώων 1,94% (975)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,69% (344)
Ε.ΠΑ.Μ 0,56% (281)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 0,42% (212)
Δημιουργία Ξανά 0,34% (172)
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, Κοινωνία Αξιών, Κόμμα Πειρατών Ελλάδος 0,29% (147)
ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ – ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 0,12% (59)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 0,04% (19)
Ο.Α.Κ.Κ.Ε. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ 0,03% (16)
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ “ΕΛΛΑΣ” (2)
Ειδικότερα, στη Λακωνία τα υψηλότερα ποσοστά τους σημείωσαν η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή, η οποία έφτασε σε διψήφιο ποσοστό, ενώ το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό της πανελλαδικά έλαβε στο νομό μας (μετά τη Χίο με 13,12%) και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ). Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε στην εκλογική μας περιφέρεια για ακόμη μια φορά το χαμηλότερο ποσοστό του στη χώρα.
Η αποχή ανήλθε σε 59,51%.
Πηγή  http://laconialive.gr

Ανακοίνωση από τον Δήμο Ευρώτα για τον Ανεμοστρόβιλο…

Σήμερα 21 – 09 – 2015 και ώρα 08:00 πμ, η πόλη της Σκάλας επλήγη από θεομηνία – ανεμοστρόβιλο. Δεν έχουν καταγραφεί ανθρώπινες απώλειες, υπάρχουν όμως τεράστιες υλικές ζημιές σε οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα. Έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Ο Δήμος Ευρώτα έχει προχωρήσει στην συγκρότηση συνεργείων για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και ήδη η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις  βλάβες.

Ο Δήμος Ευρώτα έχει ήδη συγκροτήσει κλιμάκια καταγραφής ζημιών και παρακαλεί τους πολίτες να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2735042254 και 2735042210 για οποιοδήποτε σχετικό θέμα. Οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνουν άμεσα  για περιπτώσεις επικίνδυνων δέντρων, τοιχίων κλπ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Δεν περιγράφεται με λόγια αυτό που έχει γίνει στη Σκάλα Λακωνίας. Τα καιρικά φαινόμενα για την περιοχή ήταν όντος επικίνδυνα αφού άφησαν πίσω τους δεκάδες κατεστραμμένες περιουσίες. Μαγαζιά διαλυμένα, δέντρα κομμένα στους δρόμους, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα σε κεντρικές οδούς και τραυματίες.
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το πρωί της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου, που όπως μας λένε οι κάτοικοι, ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος κατάφερε να αναποδογυρίσει ακόμα και αυτοκίνητα μέσα στην πόλη.
Αυτή την ώρα η περιοχή δεν έχει ρεύμα, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου προσπαθούν να μαζέψουν ότι μπορούν. http://www.apela.gr/








Αποτελέσματα Εθνικών εκλογών στο Δήμο Μονεμβασίας Εθνικές εκλογές 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Εθνικές εκλογές 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Αποτελέσματα στo ΣΥΝΟΛΟ των εκλογικών τμημάτων (59 από τα 59) του Δήμου Μονεμβασίας.

Αναλυτικότερα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα και κόμμα πατήστε εδώ

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εντονα καιρικά φαινόμενα στη Σκάλα

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν πριν τις 8 το πρωί την Σκάλα Λακωνίας πρωτοφανείς καταστροφές προκάλεσε στο πέρασμά του ανεμοστρόβιλος.  οπού είχε αποτέλεσμα μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και σε αυτοκίνητα η έκταση της ζημιάς ακόμα δεν έχει αποτυπωθεί πλήρως.
Πηγή 
 http://pakialakonias.gr