Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΑΤΙΚΑ.Έρχονται αλλαγές στο λιμάνι της Νεάπολης

Σημαντικές παρεμβάσεις σε 49 λιμάνια της χώρας θα πραγματοποιηθούν με χρηματοδότηση ύψους 4,3 εκ. ευρώ η οποία προέκυψε μετά από συνεργασία που είχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης και ο Υπουργός Οικονομίας κ. Νίκος Χριστοδουλάκης με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστα Αγοραστό.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 58 παρεμβάσεις σε 49 λιμάνια σε όλη την Ελλάδα τα οποία αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στις υποδομές τους, με το ποσό των 4.307.914,83 ευρώ. Η επιλογή των λιμανιών πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση του Υπουργείου Ναυτιλίας με τις Περιφέρειες όλης της χώρας, ιεραρχώντας και αξιολογώντας τα προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν
 Στη Νεάπολη οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι οι εξής:

• Βελτίωση-Επισκευή χερσαίων χώρων Λιμένα Νεάπολης Δ.Ε. ΒοιώνΑποκατάσταση Προστασίας με φυσικούς ογκόλιθους Προβλήτα Νεάπολης
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «σε σύσκεψη που είχαμε με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας κ. Χρήστο Ζώη δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στα λιμάνια της χώρας και προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους παρέμβασης εκεί όπου υπήρχαν προβλήματα ώστε να γίνουν περισσότερο ασφαλή και λειτουργικά. Γι’ αυτό και εγκρίθηκε από τον κ. Ζώη καθώς και από τον υπουργό Οικονομίας κ. Χριστοδουλάκη χρηματοδότηση 4,3 εκ. ευρώ για 49 λιμάνια και 58 παρεμβάσεις σε αυτά.
Αυτό όπως καταλαβαίνετε, δίνει τη δυνατότητα να λάβουν χώρα σημαντικές βελτιώσεις στα λιμάνια μας, περιορίζοντας αρκετά την επικινδυνότητα και ταυτόχρονα αυξάνοντας την προσβασιμότητα τους.
Επιπρόσθετα, πρόκειται για χρήματα που θα πέσουν στην πραγματική οικονομία και θα δώσουν θέσεις εργασίας σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.
Σε δύσκολες στιγμές αντιλαμβάνεστε πως τέτοια έργα αποκτούν μεγαλύτερη σημασία, ενώ η συνεργασία και η συνέργεια δίνει δείγματα γραφής για το πώς πρέπει να πορευτεί η χώρα στο μέλλον.
Θέλω εκ μέρους των Περιφερειαρχών όλης της χώρας, να ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση τους δύο υπουργούς»
--------------------------------------
Πηγή: apela.gr
--------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου