Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΛΗΨΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Δημοτική Παράταξη «Μαζί σας» Υποψήφια Δήμαρχος Μονεμβασίας Θεοδούλη ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ





Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες,
Στις εκλογές της περασμένης δημοτικής θητείας, τον Μάιο του 2014, με εκλέξατε Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Μονεμβασίας.
Στη συνέχεια και μέχρι σήμερα, εσείς, οι κάτοικοι των Χωριών και των Πόλεων του Δήμου μας, οι εκπρόσωποι φορέων και δομών και οι θεσμοί της κοινωνίας μας, με τιμήσατε με την αποδοχή σας, μου εκφράσατε τους προβληματισμούς σας, μου επιτρέψατε να μοιραστούμε ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές σας, δίνοντάς μου το έναυσμα να αυξάνω την αφοσίωσή μου προς εσάς, δημιουργώντας έτσι μια σχέση ουσίας και αλληλεπίδρασης.
Ξεκινάει λοιπόν, σήμερα, για μένα και την παράταξη που έχω την τιμή να εκπροσωπώ, μια νέα προσπάθεια, ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος με σημείο αναφοράς τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019. Σε αυτές τις εκλογές δηλώνω «παρούσα» θέτοντας τον εαυτό μου, την πορεία μου και τις δυνατότητές μου στη δική σας κρίση μέσα από την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα της Δημάρχου Μονεμβασίας.
Κοινός παρονομαστής για όλους μας είναι η αγάπη για τον τόπο, τα Χωριά και τις Πόλεις τού Δήμου μας. Γι' αυτό απευθύνω ένα ευρύ κάλεσμα σε όλους εσάς που πιστεύετε στην ανάγκη μιας ριζικής και ουσιαστικής ανανέωσης, να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή.
Με ειλικρινείς ευχαριστίες,
Η υποψήφια Δήμαρχος,
ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ Θεοδούλη

ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε 2 εστίες  στην περιοχή ΄κουμάρος΄ και λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο νησί πίρε αμέσως απειλητικές διαστάσεις.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του συνόλου των πυροσβεστικών δυνάμεων του Π.Κ.Κυθήρων με άντρες και οχήματα,των εθελοντών πυροσβεστών,των αιρετών και υπαλλήλων του Δήμου,των ιδιωτών και των δημοτών που συνεργάστηκαν άψογα, και μέσα σε λίγες ώρες παρά το δύσβατο της περιοχής και το σκοτάδι κατάφεραν να την οριοθετήσουν και να την κατασβέσουν.
Συγχαρητήρια αξίζουν στις δυνάμεις πυρόσβεσης του νησιού αλλά και στους πολίτες που συνέδραμαν με κάθε τρόπο στην κατάσβεση της πυρκαγιάς από τα πρώτα λεπτά.
Για τον κίνδυνο τυχόν αναζοπύρωσης όλη την διάρκεια της νύχτας παρέμεινε όχημα με πυροσβέστες στην περιοχή.
Η πυρκαγιά έκαψε περί τα 100 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης ,και ως προς τα αίτια εκδήλωσης της διενεργείται προανάκριση. 
Αρχές Μαρτίου και είναι το δεύτερο συμβάν δασικής πυρκαγιάς στο πολύπαθο νησί μας μέσα σε λίγες μόλις ημέρες όπως πολύ καλά γράφει στο ευχαριστήριο του ο Δήμαρχος Κυθήρων κύριος Χαρχαλάκης.
adelin 107,3 fm  
¨Η διαρκής ετοιμότητα όλων των δυνάμεων πρέπει να είναι δεδομένη. Όμως χωρίς τη συνεργασία των πολιτών, θα τρέχουμε συνέχεια. Δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που φυσάει. ΔΕΝ καίμε, ΔΕΝ εκτελούμε εργασίες που μεταφέρουν σπινθήρα και ΔΕΝ κάνουμε καμία υπαίθρια εργασία που ενδέχεται να προκαλέσει φωτιά σε ημέρες και ώρες που έχει αέρα, είτε είναι καλοκαίρι είτε είναι χειμώνας, γιατί η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει και εξαιτίας της μπορεί να έχουμε φωτιές ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα!

Τον τόπο μας θα τον προστατεύσουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι!΄΄

ΠΡΟΛΗΨΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ!

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ!






TRITON FERIES.ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΙΟΝΙΣ ΛΟΓΩ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Πειραιάς, Τρίτη 12/03/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της πρόγνωσης από την ΕΜΥ πολύ θυελλωδών ανέμων και επικείμενου απαγορευτικού απόπλου, το σημερινό δρομολόγιο (12-03-2019) του Ε/Γ – Ο/Γ “ΙΟΝΙΣ” (Ν.Π. 8775) από Πειραιά προς Κύθηρα και Κίσσαμο δεν θα εκτελεστεί.

Θα ενημερωθείτε με νέο δελτίο τύπου για την διαμόρφωση των δρομολογίων.

Παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πρακτορεία για περισσότερες πληροφορίες.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ: First Choice Travel Τηλ. 210 4179444
ΚΙΣΣΑΜΟΣ: Gelasakis Shipping & Travel Center Τηλ. 28210 75444
ΓΥΘΕΙΟ: Rozakis Shipping & Travel Agency Τηλ. 27330 22207
ΚΥΘΗΡΑ: Kithira Travel Τηλ. 27360 31390

Χωρίς ρεύμα η μισή Λακωνία από τα ξημερώματα - Αποκαταστάθηκε η ζημιά


Νεότερη ενημέρωση η βλάβη αποκαταστάθηκε στις 07:55 το πρωί μετά από συντονισμένες ενέργειες των ανθρώπων του ΔΕΔΔΗΕ.
Χωρίς ρεύμα είχε μείνει από τις 2 τα ξημερώματα η μισή Λακωνία, μεγάλο μέρος του Δήμου Ανατολικής Μάνης, του Δήμου Σπάρτης και του Δήμου Ευρώτα.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του report24.gr η βλάβη ήταν μεγάλη και επιχειρούν συνεργεία από Τρίπολη και Αθήνα.
Οι κάτοικοι όπως είναι λογικό είναι ανάστατοι.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
http://www.githio-click.gr