Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε 2 εστίες  στην περιοχή ΄κουμάρος΄ και λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο νησί πίρε αμέσως απειλητικές διαστάσεις.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του συνόλου των πυροσβεστικών δυνάμεων του Π.Κ.Κυθήρων με άντρες και οχήματα,των εθελοντών πυροσβεστών,των αιρετών και υπαλλήλων του Δήμου,των ιδιωτών και των δημοτών που συνεργάστηκαν άψογα, και μέσα σε λίγες ώρες παρά το δύσβατο της περιοχής και το σκοτάδι κατάφεραν να την οριοθετήσουν και να την κατασβέσουν.
Συγχαρητήρια αξίζουν στις δυνάμεις πυρόσβεσης του νησιού αλλά και στους πολίτες που συνέδραμαν με κάθε τρόπο στην κατάσβεση της πυρκαγιάς από τα πρώτα λεπτά.
Για τον κίνδυνο τυχόν αναζοπύρωσης όλη την διάρκεια της νύχτας παρέμεινε όχημα με πυροσβέστες στην περιοχή.
Η πυρκαγιά έκαψε περί τα 100 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης ,και ως προς τα αίτια εκδήλωσης της διενεργείται προανάκριση. 
Αρχές Μαρτίου και είναι το δεύτερο συμβάν δασικής πυρκαγιάς στο πολύπαθο νησί μας μέσα σε λίγες μόλις ημέρες όπως πολύ καλά γράφει στο ευχαριστήριο του ο Δήμαρχος Κυθήρων κύριος Χαρχαλάκης.
adelin 107,3 fm  
¨Η διαρκής ετοιμότητα όλων των δυνάμεων πρέπει να είναι δεδομένη. Όμως χωρίς τη συνεργασία των πολιτών, θα τρέχουμε συνέχεια. Δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που φυσάει. ΔΕΝ καίμε, ΔΕΝ εκτελούμε εργασίες που μεταφέρουν σπινθήρα και ΔΕΝ κάνουμε καμία υπαίθρια εργασία που ενδέχεται να προκαλέσει φωτιά σε ημέρες και ώρες που έχει αέρα, είτε είναι καλοκαίρι είτε είναι χειμώνας, γιατί η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει και εξαιτίας της μπορεί να έχουμε φωτιές ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα!

Τον τόπο μας θα τον προστατεύσουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι!΄΄

ΠΡΟΛΗΨΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ!

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ!






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου