Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Καθολική απαγόρευση του κυνηγιού για μία εβδομάδα λόγω καιρού

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων
Την απαγόρευση της θήρας σε όλη την ελληνική επικράτεια από σήμερα έως και τις 18 Ιανουαρίου αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η σχετική απόφαση θα δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες, όπως και η πυκνή χιονοκάλυψη και παγοκάλυψη έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους πολλών περιοχών, αλλά και σε πολλά είδη της άγριας πανίδας, με αποτέλεσμα να απειλείται η πληθυσμιακή κατάσταση πολλών σπάνιων και προστατευόμενων ειδών.
Αναζητώντας τροφή, νερό και καταφύγιο σε καταλληλότερα ενδιαιτήματα, πολλά είδη ορνιθοπανίδας έχουν καταφύγει εξαντλημένα σε υγρότοπους και χερσαίες περιοχές της νότιας Ελλάδας, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά καλύτερες.
Πολλά από αυτά τα είδη πουλιών προέρχονται από τη βόρεια Ευρώπη ή ακόμη και από αρκτικές περιοχές και σπανιότατα εμφανίζονται σε τόσο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η αναγνώρισή τους και η διάκρισή τους σε σχέση με τυχόν θηρεύσιμα είδη.
Η απόφαση καθολικής απαγόρευσης της θήρας ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη και τις πολλές διαμαρτυρίες πολιτών από όλη τη χώρα καθώς και καταγγελίες για αυξημένα περιστατικά λαθροθηρίας υπό συνθήκες που η θήρα, ούτως ή άλλως, απαγορεύεται.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να  επεκταθούν διατάξεις νόμων έτσι ώστε να μονιμοποιηθούν και οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ  κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, το άρθρο 47 του νόμου 4440/2016 προβλέπει ότι, με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, το Ελληνικό Δημόσιο έχει τη δυνατότητα να μη προσφύγει κατά δικαστικών αποφάσεων, με τις οποίες έχει διαταχθεί η παραμονή ή η επάνοδος εργαζομένων στις υπηρεσίες τους, εφόσον οι εργαζόμενοι παραιτηθούν εγγράφως από οποιαδήποτε οικονομική αξίωσή τους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, οι συμβάσεις να μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου.
Το ίδιο προβλέπει και το άρθρο 54 του νόμου 4447/2016 για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων που έχουν δικαιωθεί δικαστικά στους ΟΤΑ.
Ο κ. Κατσαφάδος επισημαίνει ότι οι διατάξεις του νόμου πρέπει να προβλέπουν ίση μεταχείριση για όλους τους συμβασιούχους που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και έχουν δικαιωθεί, όπως και για συμβασιούχους του ΟΑΕΔ.  
Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής: 

Με τον νόμο 4440/2016 και συγκεκριμένα στο άρθρο 47, προβλέφθηκε ότι, με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, το Ελληνικό Δημόσιο δύναται να παραιτηθεί από την άσκηση ενδίκων µέσων ή από ήδη ασκηθέντα ένδικα μέσα, κατά δικαστικών αποφάσεων µε τις οποίες διατάσσεται η παραμονή ή η επάνοδος εργαζομένων σε υπηρεσίες του - εν προκειμένω του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ή σε φορείς εποπτευόμενους από αυτό, εφόσον οι εργαζόμενοι παραιτηθούν εγγράφως από οποιαδήποτε οικονομική αξίωσή τους, που απορρέει από τις σχετικές αποφάσεις, κατά του Ελληνικού Δημοσίου ή εποπτευομένων από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού νομικών προσώπων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι συμβάσεις των συγκεκριμένων συμβασιούχων να μετατραπούν πλέον σε αορίστου χρόνου.
Στο ίδιο σκεπτικό, επίσης, με τον νόμο 4447/2016, στο άρθρο 54 προβλέπεται η μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων που έχουν δικαιωθεί δικαστικά στους ΟΤΑ.
Και στις δυο περιπτώσεις, η απόφαση θα πρέπει να είναι ειδικά αιτιολογημένη ως προς την αναγκαιότητα των υπαλλήλων στους εν λόγω οργανισμούς.
Αντιστοίχως, στο Υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα στον ΟΑΕΔ προσλήφθηκαν πέντε υπάλληλοι για την καταγραφή, ταξινόμηση, ηλεκτρονική καταχώρηση και δημιουργία ενός διαδραστικού ηλεκτρονικού αρχείου, όλων των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Μετά από δύο έτη εργασίας (Μάιος 2009-Μάιος 2011), ζήτησαν προσωρινή δικαστική εντολή και διατάχθηκε η προσωρινή επάνοδος τους, η οποία έληξε στις 16.12.2011. Κατόπιν, και έχοντας δουλέψει ήδη 2,5 χρόνια, προσέφυγαν δικαστικώς και δικαιώθηκαν (Απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 1498/2014), με απειλούμενη μάλιστα, χρηματική ποινή του Δημοσίου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ενώ αυτή την ώρα εκκρεμεί η εκδίκαση της Έφεσης του Δημοσίου.
Όσον αφορά δε, την αναγκαιότητα των εν λόγω υπαλλήλων στον ΟΑΕΔ, είναι παραπάνω από αυτονόητη, καθώς ο ΟΑΕΔ χρήζει υπαλλήλους και μάλιστα εξειδικευμένους ηλεκτρονικά.
Επειδή σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και δεν μπορεί αυτός να είναι επιλεκτικός,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πρόκειται να επεκτείνει τις διατάξεις των νόμων 4440/2016 και 4447/2016 και στην περίπτωση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που έχουν δικαιωθεί δικαστικώς;
Πειραιάς 11 Ιανουαρίου 2017  
Ο Ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων                                                                                                                                                                                                      

ΒΑΤΙΚΑ.ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΨΥΧΗ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ


Μετά από πολύμηνη προσπάθεια να σωθεί ο φοίνικας δυστυχώς δεν τα κατάφερε . Το αδυσώπητο σκουλήκι του "έφαγε" την καρδιά και έτσι αναγκαστικά έπρεπε να κοπεί και να απομακρυνθεί για να περιοριστεί η μόλυνση στους υπόλοιπους. Πάνω από μια εικοσαετία στόλιζε το Ηρώον στην πλατεία της Νεάπολης και όσοι παραβρέθηκαν στην διαδικασία της κοπής τους ,ένιωσαν μεγάλη θλίψη. Όταν επί χρόνια έχει μάθει το βλέμμα να τον κοιτά κάτω από την γαλανόλευκη που κυματίζει στην πλατεία ,όταν μικροί μεγάλοι έχουν σταθεί δίπλα του και έχουν αρμενίσει την θάλασσα μαζί του ,είναι πολύ δύσκολο να τον αποχωρίζεσαι. Το σκουλήκι έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα ,όχι μόνο στην περιοχή της Νεάπολης ,αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου ,αλλά και του Νομού.
 Συμβαίνει Τώρα


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το 3χρονο αγοράκι από την Σκάλα Λακωνίας που κακοποιήθηκε βάναυσα από τη μητέρα του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2017
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το 3χρονο αγοράκι από την Σκάλα Λακωνίας που κακοποιήθηκε βάναυσα από τη μητέρα του
Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η τραγική ιστορία με την βάναυση κακοποίηση του 3χρονου αγοριού από την ίδια του τη μητέρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κινητοποιήθηκε άμεσα και κοινωνική λειτουργός του οργανισμού βρέθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού» όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2006 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία από ευαισθητοποιημένο πολίτη στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» για την κακοποίηση και παραμέληση μιας 11χρονης από τον ίδιο της τον πατέρα σε περιοχή της Λακωνίας. Άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες και οι αρμόδιες αρχές της περιοχής όπως γίνεται για κάθε καταγγελία που λαμβάνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Δυστυχώς το παιδί δεν απομακρύνθηκε από το ακατάλληλο περιβάλλον που ζούσε.
Η 11χρονη θύμα κακοποίησης είναι σήμερα η 23χρονη μητέρα θύτης που βασάνισε το 3χρονο παιδί της!
Θα υπήρχε άραγε η ίδια κατάληξη αν τότε οι αρμόδιες αρχές, οι κρατικοί φορείς, οι κοινωνικές υπηρεσίες, η πρόνοια καθώς και η κοινωνία είχαν αγκαλιάσει εκείνο το κακοποιημένο παιδί;
Θα υπήρχε άραγε η ίδια κατάληξη αν τότε η 11χρονη απομακρυνόταν από την οικογένειά της και μεγάλωνε σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο θα απολάμβανε όλα τα απαραίτητα για την υγιή σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή της;
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 750 παιδιά θύματα κακοποίησης στα Σπίτια του κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού σπάει τον κύκλο της Βίας, σπάει την αλυσίδα της Κακοποίησης και αντιμετωπίζει ολιστικά τα φαινόμενα κάθε μορφής βίας απέναντι στα παιδιά. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσω πλήθους υπηρεσιών που επεκτείνονται σε τρεις βασικούς άξονες: την Πρόληψη, την Παρέμβαση και τη Θεραπεία.
Σήμερα, τα παιδιά που μεγάλωσαν στα Σπίτια του οργανισμού σπουδάζουν, υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, εργάζονται, κάνουν τη δική τους οικογένεια προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο ως ενεργοί πολίτες. Τα παιδιά αυτά αποτελούν και την απόδειξη για το έργο που επιτελείται, εδώ και 21 χρόνια, στον οργανισμό.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του και βρίσκεται δίπλα σε ΚΑΘΕ παιδί που έχει πέσει θύμα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παραμέλησης, bullying, παράνομης διακίνησης κι εμπορίας στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο ΠΑΝΤΑ την ολιστική αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σύνολο των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.
Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».
Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».
Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 210-3306140
press@hamogelo.gr

Διαγωνισμός Προμήθειας Καυσίμων για Γ.Ν.-Κ.Υ. Κυθήρων


Λειτουργία Εκτάκτως Ιατρείων Χώρας-Καρβουνάδων


ΜΙΑ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ



Κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου ο Αττίκ παραθέριζε στα Κύθηρα. 

Τον Αύγουστο στο Καψάλι για να κάνει τα μπάνια του και το Σεπτέμβριο στο Λειβάδι, στο σπίτι της μητέρας του, για το κυνήγι. 

Στο Καψάλι νοίκιαζε πότε το σπίτι του Μαρή Τριάρχη, πότε το σπίτι του Γιώργη Πετρόχειλου-Μουγκρή.




Κοινωνικότατος, πειραχτήρι, έκανε φάρσες και αστεία που άφησαν εποχή. 

Κάποτε όμως έγινε και ένας καυγάς που παραλίγο να καταλήξει σε μονομαχία. 

Ο Αττίκ, γνωστός για τα αντιμοναρχικά του φρονήματα, μια μέρα στο Καψάλι συζητούσε ζωηρά με το γνωστό παλιό Καψαλιώτη Αντώνη Πετρόχειλο, γνωστό βασιλόφρονα και η πολιτική συζήτηση, ως ήτο επόμενο, κατέληξε σε καυγά.



Ο Αττίκ έλεγε στον Πετρόχειλο ότι παρόλο που δεν ήταν βασιλόφρων, εκείνος πήγε καλεσμένος στο παλάτι. ( Πράγματι ο Αττίκ είχε πάει στο παλάτι και ο Κων/ντίνος τον ρωτούσε, πώς κάνει το διπλό σφύριγμα) Ο Πετρόχειλος του απάντησε ότι προσεκλήθη στο παλάτι σαν θεατρίνος. 

Ο Αττίκ εθίγη βαθύτατα και τον κάλεσε σε μονομαχία λέγοντάς του «αυτή την προσβολή Αντώνη δεν έπρεπε να μου την κάνεις!» 



Τελικά μεσολάβησε η Σούρα, η γυναίκα του Αττίκ και η μονομαχία, την οποία στο βάθος ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ήθελε, δεν έγινε ποτέ!
--------------------------------------
Ελένη Χάρου-Κορωναίου
--------------------------------------

ΕΓ/ΟΓ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/01/17 ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ.
ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 14:00.