Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Ε.Π.Α.Μ:ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΜΑΣ



 

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ¨ΑΡΜΑΔΑ¨ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΕΕΙ ΑΚΌΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΚΩΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ










 

TA ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ¨ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΟΥΝ¨ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΚΥΘΗΡΑ ΝΕΑΠΟΛΗ

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά (11) Τουρκικά αλιευτικά σκάφη περνούν αυτή την ώρα το στενό !!!

ΘΑΥΜΑΣΤΕΤΑ !!!

 







Πυρκαγιά στο Οίτυλο Ανατολικής Μάνης

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σε χορτολιβαδική έκταση στο Οίτυλο Ανατολικής Μάνης.

Στο σημείο επιχειρούν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

firefightingreece.gr



Φωτιά στην Κορινθία: Ξεκάθαρος ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής – Δεν μπορεί η φωτιά να ξεκίνησε από αμέλεια

 


Ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Στέφανος Κολοκούρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στη φωτιά ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας και κατέκαψε περισσότερα από 55.000 στρέμματα πευκοδάσους.

Σχετικά με το πώς ξέσπασε η φωτιά ο αρχηγός της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι “το μόνο σίγουρο είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών… Δεν μπορεί να είναι από αμέλεια όταν ξέρεις ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την 1η Μαΐου και τελειώνει 31 Οκτωβρίου και δεν πρέπει τότε για οποιοδήποτε λόγο να χρησιμοποιείται φλόγα, επειδή μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά”.

“Αυτό που έπαιξε μεγάλο ρόλο ήταν η μεγάλη ισχύς των ανέμων που έφτασαν τα 8 μποφόρ με ριπές, που ανέβασαν την πυρκαγιά στο βουνό και εκεί δεν είχαν πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις”, είπε ο κ. Κολοκούρης, απαντώντας στην κριτική για τον αριθμό των εναέριων μέσων που υπήρχαν διαθέσιμα, συμπληρώνοντας “η πυρκαγιά ξεκίνησε νύχτα και επομένως δεν υπήρχε δυνατότητα παρέμβασης από εναέρια μέσα, αντιμετωπιζόταν από επίγειες δυνάμεις. Οι επίγειες δυνάμεις, που έφτασαν εγκαίρως, κατάφεραν να ελέγξουν το μεγαλύτερο μέρος της πυρκαγιάς, όμως από κάποιο σημείο ξέφυγε η φωτιά προς την χαράδρα, σε ένα σημείο που δεν υπήρχαν δρόμοι και θα ήταν επικίνδυνο για κάθε άνθρωπο να πλησιάσει, καθώς δεν θα είχε οδό διαφυγής σε περίπτωση αλλαγής φοράς του ανέμου”, σημείωσε ο κ. Κολοκούρης.

Σε ότι αφορά την εικόνα στο μέτωπο με το πρώτο φως της ημέρας, είπε μεταξύ άλλων ότι “η φωτιά είναι σε ύφεση. Έχουμε ένα μέτωπο πολύ μικρό που είναι σε τρεις περιοχές, στις περιοχές Πευκενέας, Καλκάνι και Παπαγιαννέικα. Είναι κοντά στην περιοχή των Μεγάρων, όχι σε πολύ ορεινή περιοχή, είναι σε πεδινή περιοχή”, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις και από εναέρια μέσα.

Ερωτηθείς για την απόφαση του, περί υποχρεωτικού εμβολιασμού όσων στελεχώνουν την ΕΜΑΚ, ο κ. Κολοκούρης απάντησε “έχω υπηρετήσει 19 χρόνια στην ΕΜΑΚ, εκ των οποίων τέσσερα έτη ως διοικητής και έχω βρεθεί σε πολλές περιοχές του κόσμου. Σκεφθείτε να χτυπήσει το τηλέφωνο στη μία τη νύχτα και να μου πουν ‘60 άτομα στο C-130 για την Αρμενία, διότι έχουμε ανθρώπους εγκλωβισμένους σε κτίρια από σεισμό’. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει εφεδρεία στην ΕΜΑΚ, λόγω της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου και δεν δουλεύουν εκ περιτροπής, 50%-50% τα μέλη της, για να προφυλαχθούν αυτοί κι η υπηρεσία. Τι θα κάνουμε; Δεν θα τους σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους; Ρητορικό το ερώτημα. Αυτό λέω σε όλους ότι θα πρέπει να είναι προστατευμένα τα στελέχη της ΕΜΑΚ. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει θέμα επ΄ αυτού με τα στελέχη της ΕΜΑΚ, που είναι τα καλύτεροι και πιο εκπαιδευμένοι του Σώματος”.

enikos.gr

Του Αγίου Κωνσταντίνου στο Λειβάδι των Κυθήρων.(Φωτογραφίες)

Φωτογραφικό υλικό από τον Γιώργο Λουράντο










 

Στον Μυστρά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα «Παλαιολόγεια 2021»

Γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του εορτασμού, «Παλαιολόγεια 2021».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα τιμήσει με την παρουσία της τις εκδηλώσεις, το Σάββατο 29 Μαΐου 2021.

Τι να περιμένουμε στα «Παλαιολόγεια 2021»

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

07.00: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, στον Αρχαιολογικό χώρο Μυστρά

10.15: Πέρας προσέλευσης επισήμων

10.30: Άφιξη της Προέδρου της ΔημοκρατίαςΚατερίνας Σακελλαροπούλου

Τέλεση Μνημοσύνου

10.50: Ομιλία του Δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα με θέμα «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ΙΑ’, το Χρονικό της Άλωσης»

11.30: Μετάβαση στον χώρο του Ανδριάντα του Αυτοκράτορα και Επιμνημόσυνη Δέηση για τον Αυτοκράτορα και τους μαζί με αυτόν πεσόντες

Κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

11.50: Μετάβαση στον Προαύλιο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος Μυστρά

12.00: Επετειακή ομιλία του Δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα με θέμα: «Βυζάντιο και Ελλάδα»

Παρουσίαση της επετειακής συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων που εκδίδει ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Δήμος Σπάρτης θα δεξιωθεί τις Αρχές και το κοινό στα κεντρικά καταστήματα του Μυστρά

Υπογραμμίζεται πως θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Τ.Κ. Μυστρά – Αρχαιολογικός Χώρος

20.00-22.00: Μουσική παράσταση «Εις την Ελευθερίαν»

Συντελεστές: Τραγούδι Χ. Τσιαμούλης, Κ. Κουλλιά, και το συγκρότημα ”POLIS Ensemble”

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

18.00: 14ος Παλαιολόγειος Δρόμος

Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.)

18.30-20.30: Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Εις μνήμην Αλώσεως»

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι: Μαρία Γερολυμάτου, ΕΙΕ Θεώνη Κολλυροπούλου, ΠαΠελ Νίκος Λιόσης, ΑΠΘ, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών Αντώνιος Παναγιώτου, ΕΚΠΑ Παναγιώτης Περδικούλιας, ΕΦΑΛΑΚ

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.)

17.30-20.30: Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα «Η Πνευματική Άνθιση στο Βυζάντιο κατά τους Παλαιολόγειους Χρόνους»

Ομιλητές: Ιωάννης Πολέμης, Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας - Χρήστος Μπαλόγλου, Βυζαντινολόγος-Ιστορικός και απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π., θα παρουσιάσουν τις σχετικές μεταπτυχιακές εργασίες τους

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Τ.Κ. Μυστρά – Αρχαιολογικός Χώρος

20.00: Μουσική παράσταση «Έντεχνο και Παραδοσιακό Ταξίδι στην Άλωση»

Συγκρότημα «ΧΟΕΣ», Γιάννης Ισμυρνιόγλου, Παναγιώτης Κωνσταντάκης, Μαρία Κουμουτσίδη, Μαρία Γιαννακοπούλου

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Σκοπευτήριο Γεωργίας Δ. Γερουλάκου, 1ο χλμ. Ε.Ο. Σπάρτης - Καστορείου

09.30-19.30: Σκοπευτικοί Αγώνες αεροβόλων όπλων Α΄ κατηγορίας

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Σκοπευτήριο Γεωργίας Δ. Γερουλάκου, 1 χλμ. Ε.Ο. Σπάρτης - Καστορείου

09.30-13.00: Σκοπευτικοί Αγώνες αεροβόλων όπλων Α΄ κατηγορίας

14.00: Απονομή Επάθλων Σκοπευτικών Αγώνων

Πάνος Λασκαρίδης: Δεν εννοούσα τον πρωθυπουργό


Απάντηση έδωσε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης αναφορικά με την συνέντευξη του που κυκλοφόρησε σε διεθνή δημοσιογραφικό οργανισμό και στην οποία φέρεται να μιλά απαξιωτικά για την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και την ελληνική σημαία.

Η δήλωση του κ. Πάνου Λασκαρίδη, σύμφωνα με τα naftikachronika.gr, έχει ως ακολούθως:

«Τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιεύθηκαν σε διάφορα social media δηλώσεις μου, παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε τον Υπουργό Ναυτιλίας, δηλώσεις που έγιναν σε δίκτυο ανεκδιήγητων Πορτογάλων δημοσιογράφων, που τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού.

Οι δηλώσεις αυτές διέρρευσαν από διάφορους παραναυτιλιακούς κύκλους και ο μόνος σκοπός τους είναι να αμαυρώσουν τόσο τη δική μου εικόνα, όσο και να θολώσουν τα νερά στις ενδοναυτιλιακές σχέσεις των παραγόντων της Εμπορικής μας Ναυτιλίας.

Σε ότι αφορά τις δικές μου απόψεις για την ναυτιλία μας και τους θεσμούς της, παραπέμπω σε εκατοντάδες δηλώσεις και ομιλίες μου περί της Ελληνικής Ναυτιλίας που έχουν δημοσιευθεί σε αναρίθμητες συνεντεύξεις μου στον ελληνικό και τον διεθνή τύπο τις τελευταίες δεκαετίες που είχα την τιμή να αντιπροσωπεύσω τα συμφέροντα της Ναυτιλίας μας.

Αυτοί που άκριτα και συκοφαντικά χρησιμοποίησαν αυτές τις συρραφές θα υποστούν φυσικά τα επίχειρα των πράξεων τους.

Σε ότι τέλος αφορά την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και προς τον Πρωθυπουργό και προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν, έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω για αυτούς, την Ναυτιλία και την Πατρίδα μας».

ΠΑΝΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Οι επίμαχες δηλώσεις του εφοπλιστή είχαν δημοσιοποιηθεί από τον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό οργανισμό European Investigative Collaboration (EIC) και συγκεκριμένα από την δημοσιογραφική έρευνα με τίτλο Black Trail η οποία διερευνά τις περιπτώσεις παραβίασης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές που μένουν ατιμώρητοι.

Στο απόσπασμα λοιπόν ο κ. Πάνος Λασκαρίδης ακούγεται να λέει:

«Αυτό πρέπει να το καταλάβετε καλά. Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται το υπουργείο. Δεν χρειάζονται την ΙΜΟ (International Maritime Organisation, η ρυθμιστική αρχή της ναυτιλίας παγκοσμίως), δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό, μπορούν να χέ**** πάνω στον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός για αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Γιατί η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τίποτα που θα κερδίσει ένας πλοιοκτήτης από την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία για την Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα από την Ελλάδα, τίποτα στην Ελλάδα.

Μόνο τα γραφεία τους είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους είναι με ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».

Δείτε το βίντεο:


Δηλώσεις Υπουργού Σκρέκα Mε την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου

 


Δηλώσεις Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα

‘’Mε την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου προχωράμε σήμερα ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τη θωράκιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ελλάδας.’’
Η μετατροπή του Καβομαλια σε νέα Εύβοια και των Κυθήρων σε αιολικό εργοστάσιο μοιάζει πιο κοντά από ποτέ. Η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου της Πελοποννήσου (Στη διαδρομή από Νεάπολη μέχρι Κόρινθο μπορεί να δει κανείς του νέους χαλύβδινους πυλώνες υψηλής τάσης) ανοίγουν το δρόμο για την οικονομική εκμετάλλευση και καταστροφή των δύο αυτών τόπων και την μετατροπή τους σε αιολικά εργοστάσια για την τροφοδότηση των μεγάλων αστικών κέντρων με ηλεκτρική ενέργεια. Παρατίθεται και χάρτης με τις περιοχές αιολικής προτεραιότητας της Ελλάδας.

ΔΤ ΕΕΠΦ - Ο πλούτος των εθνών, Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 και η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας - 21 & 22 Μαΐου 2021

 

Ο πλούτος των εθνών

Οι δύο επέτειοι, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 και η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, υπενθυμίζουν τη νέα μεγάλη αλήθεια της εποχής μας: Η βιοποικιλότητα του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί τον πραγματικό πλούτο των σύγχρονων κοινωνιών.

Τα ακραία φυσικά φαινόμενα, συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, τριπλασιάστηκαν από τη δεκαετία του 1980, ενώ το οικονομικό κόστος  των απωλειών έχει πενταπλασιαστεί. Η μείωση του φυσικού περιβάλλοντος αντικατοπτρίζεται όλο και πιο καθαρά στο ΑΕΠ κάθε χώρας  και έχει γίνει πλέον συνείδηση ότι το φυσικό κεφάλαιο, η βιοποικιλότητα, η ποικιλία των οικοσυστημάτων, των ειδών και των γονιδίων που υπάρχουν στον κόσμο ή σε έναν συγκεκριμένο οικότοπο στηρίζει όλο και περισσότερο τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας. Η επικονίαση, η ρύθμιση του κλίματος, η αντιπλημμυρική προστασία, η γονιμότητα του εδάφους και η παραγωγή τροφίμων, καυσίμων, ινών και φαρμάκων, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση της βιοποικιλότητας, παγκοσμίως αλλά και σε κάθε χώρα.

Ωστόσο:

-Το 2010  περισσότερες από 190 χώρες υπέγραψαν ένα δεκαετές πλάνο θέτοντας είκοσι συγκεκριμένους στόχους (γνωστοί ως Στόχοι Βιοποικιλότητας AICHI). Σήμερα μόνο ένα πολύ μικρό μέρος αυτών των στόχων έχει επιτευχθεί.

-Το ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000  αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο στον κόσμο  εγχείρημα προστασίας της βιοποικιλότητας. Έχουν ενταχθεί 27.863 τόποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκ των οποίων οι 446 στην Ελλάδα. Η σημασία των ελληνικών προστατευόμενων περιοχών για την ευρωπαϊκή φυσική αλυσίδα είναι χαρακτηριστική: Από τα 1389 προστατευόμενα είδη ζώων και φυτών τα 299 βρίσκονται στην Ελλάδα όπως και τα 128 είδη πουλιών από τα 500 στην ΕΕ. Και εδώ όμως οι εθνικοί στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί, με πολύ μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, που οδήγησαν μάλιστα στην καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Αυτός ο φυσικός πλούτος  της χώρας μας δέχεται νέες πιέσεις από την παλαιά και ξεπερασμένη αντίληψη περί «πλούτου» και, ενίοτε,  ακόμη και στο όνομα της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής!

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα ενεργειακών επενδύσεων ΑΠΕ ή εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων εντός περιοχών με σπάνια βιοποικιλότητα που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.  Ως να μην είναι αλληλένδετες η προστασία της βιοποικιλότητας και η αντιμετώπιση  της κλιματικής κρίσης.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης όταν ιδρύθηκε πριν από 70 χρόνια ήταν μόνη της. Σήμερα συντονίζει τις δράσεις της μαζί με άλλες οργανώσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και διεθνώς  με στόχο την προστασία της βιοποικιλότητας στους ελληνικούς οικότοπους.

 

ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν δύο άτομα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Σε διαμέρισμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης καλλιεργούσαν περισσότερα από 70 δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (20 Μαΐου 2021) το απόγευμα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, δύο ημεδαποί άνδρες, για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 73 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου και 50 εκατοστών, τα οποία καλλιεργούσαν σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέσα στο διαμέρισμα,

  •  1 κιλό και 570 γραμμάρια κάνναβης,
  •  3,5 κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης,
  •  10 σπόροι κάνναβης,
  •  1 ηλεκτρονικός τρίφτης κάνναβης,
  •  1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  •  εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια (λάμπες, αφυγραντήρες, σύστημα εξαερισμού κ.α.).

Στην κατοχή του ενός ημεδαπού, αλλά και σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  1 πιστόλι κρότου με 195 φυσίγγια κρότου,
  •  1 σιδερογροθιά,
  •  1 συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( tazer) ,
  •  6 φιάλες σπρέι πιπεριού,
  •  1 συσκευασία με 3 σπόρους κάνναβης,
  •  3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  •  το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ και
  •  ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον στην κατοχή του δεύτερου ημεδαπού και στη δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 885 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατασχέθηκαν όπως και η δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.



ΚΑΨΑΛΙ:Η Αγία Αικατερίνη στο Σπαραγαρίο

Κείμενο Ελένη Χάρου

Φωτογραφίες ADELIN FM

Δύο από τους ναούς της αγίας Αικατερίνης στα Κύθηρα είναι σπηλαιώδεις.

Η αγία Αικατερίνη στου Κοντού το Λαγκάδι, στο Μυλοπόταμο και η αγία Αικατερίνη στο Σπαραγαρίο, στο Καψάλι. Μαρτυρούνται το 17ο αι. και ο ναός του Σπαραγαρίου έχει τοιχογραφίες.

Το σπήλαιο, το οποίο εξερευνήθηκε από τον Κυθήριο σπηλαιολόγο Γιάννη Πετρόχειλο, βρίσκεται υπό την σκιάν του Φρουρίου και δίπλα στο γραφικό φαράγγι που καταλήγει στην πανέμορφη παραλία του Σπαραγαρίου.








Με ψήφους μόνο από βουλευτές της Ν.Δ. πέρασε το ν/σ για την κάνναβη


Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της αρχής, των άρθρων και το σύνολό, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%».

Επί της Αρχής, το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, ενώ το καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25. Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν και τα άρθρα του νομοσχεδίου, οι τροπολογίες και στο σύνολό του. Συγκεκριμένα, μετά την ονομαστική ψηφοφορία επί της Αρχής, που ζήτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από 158 βουλευτές, ενώ 33 βουλευτές το καταψήφισαν.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. απείχε τελικά της ονομαστικής ψηφοφορίας, με αφορμή την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μη μετέχει στην ψηφοφορία.

Η κυβίστηση της Ν.Δ. και η αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ακόμα μια κυβίστηση από την κυβέρνηση, καθώς η Νέα Δημοκρατία, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, πολέμησε με τον πιο σκαιό τρόπο αντίστοιχες πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, για να φτάσει πριν από μερικές εβδομάδες ο Άδωνις Γεωργιάδης να δείξει την τεράστια κωλοτούμπα ζητώντας… συγγνώμη από την προηγούμενη κυβέρνηση και από τον Νίκο Καρανίκα.

Κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένσταση για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου, καταγγέλλοντας «ομηρία» από την κυβέρνηση με πρόσχημα τον κορονοϊό. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αιτήθηκε ως ένα πρώτο βήμα τη διεξαγωγή τουλάχιστον της συζήτησης με πλήρη σύνθεση του Σώματος, όπως προβλέπεται και επιβάλλεται από τον Κανονισμό της Βουλής. Ωστόσο, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, αντέτεινε ότι για τον τρόπο οργάνωσης της συζήτησης του νομοσχεδίου η απόφαση ήταν ομόφωνη της Διάσκεψης των Προέδρων. 

Μετά από αυτή την αντιπαράθεση ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα καταθέσει αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας στο σχέδιο νόμου σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η αντιδημοκρατική λειτουργία της Βουλής». Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει πως εάν δεν επιστρέψει η λειτουργίας της Βουλής στην κανονικότητα, θα αποχωρήσει και από αυτή την ψηφοφορία.

efsyn.gr

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΚΡΥΒΕ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 29ΧΡΟΝΟΣ

Στη σύλληψη ενός 29χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας για παράβαση του ν. 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” όπως ισχύει.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και οργανωμένης επιχείρησης με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και με τη συνδρομή Αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «ΡΑΝΤΟ», σε γενόμενο νομότυπο αστυνομικό έλεγχο στην περιοχή της Δραπετσώνας Αττικής, στο Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας του 29χρονου , εντοπίστηκε κάτω από το κάθισμα των επιβατών, επιμελώς κρυμμένη μία (01) νάιλον σακούλα , στην οποία υπήρχαν δύο (02) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ηρωίνη, σε μορφή βραχάκια, συνολικού μικτού βάρους εκατόν τριών γραμμαρίων και δύο δεκάτων του γραμμαρίου (103,2 γρ.).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν η ναρκωτική ουσία, το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒ.ΜΗΤΡ. ΚΥΘΗΡΩΝ 20-30 ΜΑΪΟΥ 2021

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σεβ. Μητροπολίτου
Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ. Σεραφείμ
ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ 2021

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, ἑσπέρας ὥρα 7 μ.μ. Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Κωνσταντίνου Ποταμοῦ Κυθήρων.

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021 (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Παρεκκλήσιον Ἁγίου Κωνσταντίνου Λιβαδίου. 11.30 πρωΐ. Ἐπίσημος Δοξολογία ἐπί τῇ ἑνώσει τῶν Ἑπτανήσων μετά τῆς μητρός Ἑλλάδος εἰς Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων.

Σάββατον, 22 Μαΐου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Κεραμωτοῦ.

Σάββατον, 22 Μαΐου 2021, ἑσπέρας ὥρα 6 μ.μ. Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας – Κυθήρων.

Κυριακή 23 Μαΐου 2021 (πρωΐ). Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Χαραλάμπους Καραβᾶ.

Κυριακή 23 Μαΐου 2021, ἑσπέρας ὥρα 6 μ.μ. Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ καί Ἱερᾶς Παρακλήσεως τῆς Παναγίας Μυρτιδιώτισσας εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας – Κυθήρων.

 

Τρίτη 25 Μαΐου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Τιμίου Προδρόμου Στραποδίου.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίας Ἐλέσης Πούρκου – Κυθήρων.

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς Ἱερόν Ναόν Παναγίας Ἐλεούσης Χώρας Κυθήρων.

Σάββατον, 29 Μαΐου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Κάστρου Χώρας Κυθήρων.

Κυριακή 30 Μαΐου 2021, Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίας Τριάδος Ἀλεξανδράδων.

Κυριακή 30 Μαΐου 2021, ἑσπέρας ὥρα 6 μ.μ. Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ καί Ἱερᾶς Παρακλήσεως τῆς Παναγίας Μυρτιδιώτισσας εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας – Κυθήρων.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ