Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Αθήνα-Μονεμβασιά με… αεροπλάνο -Πράσινο φως για δημιουργία μίνι αεροδρομίου

Θετική ήταν η γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας για την κατασκευή διαδρόμου – προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών μήκους 729 μέτρων και πλάτους 18 μέτρων καθώς και ζώνης ασφαλείας πλατώματος για την αναστροφή των αεροσκαφών στην θέση Αγραπιδόλουτσα της Δημοτικής Ενότητας Βοιών του Δήμου Μονεμβασιάς.
Ωστόσο, για την υλοποίηση του έργου θέτει μία σειρά πρόσθετες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις όπως την απαγόρευση χρήσης του ακάλυπτου χώρου για τοποθέτηση μηχανημάτων, άχρηστων υλικών εργαλείων κ.α. και καύσης εντός του έργου κάθε μορφής υλικού, την λήψη μέτρων πυρασφάλειας και πυροπροστασίας και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που θα εγκριθούν έστω και αν μέρος των εργασιών κατασκευής και λειτουργίας του έργου γίνει από οποιονδήποτε τρίτο και οφείλει την διευκόλυνση των αρμόδιων Υπηρεσιών σε περιπτώσεις ελέγχων.
Σύμφωνα με τον Φορέα, πριν την εκκίνηση των εργασιών κατασκευής των έργων, θα πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής σχετικά με αυτά (μέγεθος, εύρος εργασιών, χρονική διάρκεια έργου) και να καταβληθούν όλες οι αναγκαίες προσπάθειες τήρησης των όρων και του χρονοδιαγράμματος των εργασιών. Απαγορεύεται αυστηρά κάθε μπάζωμα ποταμού, χειμάρρου ή ρέματος ενώ αποκλείεται κάθε εργασία απόληψης ή απόθεσης χώματος ή γενικά αδρανών υλικών σε παρακείμενες δασικές εκτάσεις και κυρίως από και σε ποταμούς, χείμαρρους και ρέματα.
Οι εργασίες τυχόν εκσκαφών – κατασκευών θα πρέπει να συντονίζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να περιορίζεται κατά το δυνατόν η δημιουργία σκόνης και στις προσωρινές αποθέσεις υλικών να λαμβάνεται μέριμνα για την αποφυγή παράσυρσης από την βροχή και τον αέρα.
Εξάλλου, ο ίδιος φορέας για την υποστήριξη του έργου γνωμοδότησε θετικά για την διάνοιξη δασικού δρόμου μήκους 726,90 μέτρων και πλάτους 5 μέτρων για την πρόσβαση στο πεδίο απογείωσης – προσγείωσης των αεραθλητικών μέσων. Αντίστοιχες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις με τις δεσμεύσεις που ετέθησαν για τη δημιουργία του διαδρόμου αναφέρονται και γι΄ αυτό το έργο.
https://krokeai.gr

Ακύρωση ημερίδας "ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΤΩΣΕΩΝ"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΤΙΚΩΝ

Υπάρχει άραγε κάτι πιο όμορφο σε αυτό τον κόσμο από το χαμόγελο ενός παιδιού; Δύσκολα ο ανθρώπινος νους μπορεί να βρει με μια πρώτη σκέψη κάτι πιο αληθινό. Υπάρχουν όμως δυστυχώς παιδιά που δίνουν καθημερινή μάχη με τον πιο ύπουλο εχθρό και την δίνουν με χαμόγελο και αξιοπρέπεια!! Είναι χρέος όλων μας να σταθούμε δίπλα στον αγώνα τους. Έναν αγώνα συνείδησης, δίνοντας απλόχερα αυτό που ζητάει περισσότερο από καθετί άλλο ένα παιδί. Την αληθινή αγάπη!! Μια αγάπη δίχως όρους!!
Σήμερα 15 Φεβρουαρίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων ανακοινώνει τη διεξαγωγή συναυλίας για τον Σύλλογο ΦΛΟΓΑ ‘’Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια’’, στη Νεάπολη τον ερχόμενο Αύγουστο!! Μαζί μας θα είναι τα Κίτρινα Ποδήλατα, συγκρότημα το οποίο είναι γνωστό για την αξιοπρεπή και αξιόλογη πορεία του εδώ και 19 χρόνια στην ελληνική μουσική, αλλά και την ευαισθητοποίηση και επανειλημμένη προσφορά του στο σύλλογο της ΦΛΟΓΑΣ κατά το παρελθόν!! Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στη ΦΛΟΓΑ και καλούμε όλο τον κόσμο των Βατίκων να στηρίξει αυτή την προσπάθεια!! Σκοπός μας εκτός της οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου της ΦΛΟΓΑΣ, είναι η συνολική ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καρκίνο και ιδιαίτερα με αυτόν της παιδικής ηλικίας!!
Από σήμερα λοιπόν και μέχρι τις 10 Αυγούστου, ημέρα διεξαγωγής της συναυλίας, ξεκινά μια παράλληλη δράση προετοιμασίας της εκδήλωσης με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά των Βατίκων!! Το ταξίδι θα είναι μεγάλο και προορισμός του θα είναι το βράδυ της 10ης Αυγούστου, με στόχο τα Βάτικα να ανάψουν την μεγαλύτερη φλόγα αγάπης!!!

Το σημερινό δρομολόγιο, από Πειραιά προς Κύθηρα, Αντικύθηρα και Κίσσαμο, θα εκτελεστεί κανονικά.


¨΄ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ¨ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πυρκαγιά ξέσπασε κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου στην περιοχή του Γερακαρίου Κυθήρων.
Αν και στο νησί είχαμε έντονες βροχοπτώσεις τις προηγούμενες ημέρες ,η πυρκαγιά πήρε γρήγορα  απειλητικές διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων που επικρατούσαν στο νησί εντάσεως  6-7 μποφόρ.
Σήμανε συναγερμός στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και άμεσα κινητοποιήθηκε το σύνολο των δυνάμεων του κλιμακίου με άντρες και οχήματα και μέσα σε λίγες ώρες η πυρκαγιά οριοθετήθηκε και κατασβέστηκε.
Στην κατάσβεση πήραν μέρος εθελοντές πυροσβέστες του κλιμακίου,το υδροφόρο όχημα του Δήμου με τον Αντιδήμαρχο και εθελοντή Πυροσβέστη κύριο κατσανεβάκη.
Παρόντες ο Αντιδήμαρχος κύριος Ζαντιώτης,ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Καραβά κύριος Τσάκος,και ο προιστάμενος του Δασονομείου Κυθήρων.
Επικεφαλής της κατάσβεσης ήταν ο Προιστάμενος του Κλιμακίου Επιπυραγός κύριος Κωνσταντίνου Λάζαρος.
Η πυρκαγιά έκαψε περί τα 10 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης, και λόγω της φοράς του ανέμου δεν απειλήθηκαν οι αναδασώσεις της περιοχής.
Προανάκριση ως προς τα αίτια διενεργείται από το Π.Κ.Κυθήρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά οφείλεται σε αμέλεια.

ADELIN 107,3 FM