Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΙΝΕΦΙΛ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Επ'ευκαιρίας της πανηγύρεως της οσίας Πελαγίας της Τηνίας - Μερικές σκέψεις...

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που βρίσκομαι στην εφημεριακή θέση του Ι.Ν.Αγίας Πελαγίας και ετοιμαζόμαστε και πάλι να γιορτάσουμε το πανηγύρι της οσίας Πελαγίας της Τηνίας.

Βλέποντας όλες τις ετοιμασίες που γίνονται,όμως,αναρωτιέμαι:
Ετοιμαζόμαστε πραγματικά να τιμήσουμε την Αγία;
Ή απλά θέλουμε να προβάλλουμε το νησί,το χωριό,τους ίδιους μας τους εαυτούς;

Οι στολισμοί,τα γλυκά,τα χορευτικά και οι λοιπές φολκλορικές εκδηλώσεις τι σχέση έχουν,άραγε, με την γιορτή της Αγίας;
Ποιο το νόημα;
Ο προφήτης Ωσηέ επικεντρώνει όλο το νόημα της θρησκείας σε δυο πράγματα.
Τη γνώση του Θεού (δηλαδή πίστη, εμπιστοσύνη, αφοσίωση και λατρεία του Θεού) και την αγάπη προς τον πλησίον.

ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ .Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

Φωτογραφία του Συμβαίνει Τώρα.
Κανονίστε εσείς που δεν έχετε καθαρίσει τα οικόπεδα σας να το κάνετε άμεσα ..μην κάψουμε ότι έχει απομείνει. Και αυτοί που ειδοποιήθηκαν και αδιαφόρησαν έχουν ευθύνη για την φωτιά τουλάχιστον μέσα στη Νεάπολη. Ελπίζουμε να μην το προσπεράσει στο ντούκου ο δήμος και να γίνουν μηνύσεις σε αυτούς που ειδοποιήθηκαν και αδιαφόρησαν. . Κάποια στιγμή αυτό με την αδιαφορία με τα ξερά χόρτα που είναι η ύπουλη βόμβα μέσα στα οικόπεδα στις κατοικημένες περιοχές πρέπει να σταματήσει. Περιμένουμε ο δήμος να εφαρμόσει τον νόμο.Πηγή ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΤΩΡΑ

Κλιμάκιο από το Υπουργείο Υγείας στην περιοχή της Νεάπολης

Κινητή Μονάδα και ακτινολογικό μηχάνημα στη Νεάπολη λόγω της πυρκαγιάς
Από το υπουργείο Υγείας εξετάζεται και το ενδεχόμενο να σταλεί άμεσα κλιμάκιο για την ψυχολογική υποστήριξη των κατοίκων
Κινητή Μονάδα, συνοδευόμενη από ακτινολογικό μηχάνημα, προκειμένου να ενισχύσει τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Νεάπολης Λακωνίας, αποστέλλεται στην περιοχή με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου.
Από το υπουργείο Υγείας εξετάζεται και το ενδεχόμενο να σταλεί άμεσα κλιμάκιο για την ψυχολογική υποστήριξη των κατοίκων.
Ο κ. Μπασκόζος μετέβη εσπευσμένα την προηγούμενη Παρασκευή στη Νεάπολη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν με την εκδήλωση πυρκαγιάς στο νομό Λακωνίας, για να βοηθήσει στην εξασφάλιση πλήρους ετοιμότητας των τοπικών δομών Δημόσιας Υγείας.
Επισκεπτόμενος το Κέντρο Υγείας της περιοχής είχε δηλώσει ότι η καταστροφή είναι μεγάλη στη Νεάπολη, αλλά μεγάλη είναι και η ελπίδα από τη διάθεση για προσφορά και το φιλότιμο του προσωπικού.Πηγή:http://www.protothema.gr/

ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ...ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ADELIN 107,3 FM WEB TV ΚΥΘΗΡΑ


Η ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Η ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ. "ΟΜΙΛΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ"



ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ                                                               
ΤΚ 80200                                                                                              
ΤΗΛ. 27360-33476                                                                                                                           
FAX. 2736033404                                                                







                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



   Ο  Αγροτικός Συναιτερισμός Ποταμού  Κυθήρων  πάντα κοντά στον αγρότη  για να βοηθήσει και    να  βελτιώσει την παραγωγή ελαιολάδου ως προς την ποιότητα  και την ποσότητα, διοργανώνει με την ευγενική  προσφορά  του κ.Κουβουτσάκη Νικόλαου Τεχνολόγου Γεωπόνου   το  Σαββάτο  25 Ιουλίου 2015 και ώρα 19:00μμ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ποταμού στον χώρο της Φιλαρμονικής στον Ποταμό Κυθήρων  με θέμα :


           <<ΟΜΙΛΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ>>


     Καλούνται τα μέλη και όσοι άλλοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη συζήτηση .

Μεγάλη η συμβολή της Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας στην Νεάπολη…

Το Παράρτημα Λακωνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής, 17 Ιουλίου 2015 στην περιοχή της Νεάπολης Λακωνίας συμμετείχε την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς με 13 Μέλη-Διασώστες της ΕΟΔ Λακωνίας και 4 συνολικά οχήματα, ένα πυροσβεστικό όχημα χωρητικότητας 2,5 τόνων και 3 αγροτικά 4Χ4 ιδιοκτησίας μελών της με αντλίες και δυνατότητα μεταφοράς έως 1 τόνου νερό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου  στης 15:00 στο δήμο Κυθήρων θα γίνει η τελετή της ορκωμοσίας του Ζαχαρία Σουρή στη θέση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ.

ΔΕ Βοιών: Αιτήσεις για αποζημίωση επιχειρηματιών

Συγκροτήθηκε επιτροπή για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν σε επιχειρηματικές δραστηριότητες από την πυρκαγιά της 17ης έως και την 20ή Ιουλίου στη δημοτική ενότητα Βοιών.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες παρακαλούνται να υποβάλουν άμεσα τη σχετική αίτηση στις υπηρεσίες του δήμου Μονεμβασίας στη Νεάπολη (πρώην δημαρχείο), ώστε η επιτροπή να ολοκληρώσει τους ελέγχους και τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών το συντομότερο δυνατόν και να προχωρήσει η διαδικασία των σχετικών αποζημιώσεων.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Α. Ελαιόδενδρα
Επιτόπιος έλεγχος και εκτίμηση των ζημιών οι οποίες μπορεί να είναι:
1. Ελαφριές ζημιές: Έχει καεί τμήμα του φυλλώματος χωρίς να ζημιωθούν οι κύριοι βραχίονες. Μπορεί να υπάρχουν και σημεία της κόμης του δένδρου πράσινα.
2. Μέτριες ζημιές: Έχει καεί το σύνολο της κόμης ενώ οι κύριοι βραχίονες και ο κορμός δεν έχει υποστεί μεγάλη ζημιά.
3. Σοβαρές ζημιές: Ο κορμός και βραχίονες του ελαιόδενδρου έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
4. Ολική ζημιά: Πλήρης καταστροφή των κορμών των δένδρων μέχρι την επιφάνεια του εδάφους ή και κάτω από αυτό.
Μετά από παρέλευση αρκετού χρονικού διαστήματος στα τμήματα του δένδρου που δεν έχουν καταστραφεί εμφανίζονται οι αναβλαστήσεις. Σε αυτό το διάστημα τα τμήματα που έχουν
καταστραφεί εμφανίζουν σκασίματα και αποκολλήσεις του φλοιού. Η αποκατάσταση των καμένων ελαιοδέντρων βασίζεται αποκλειστικά στις αναβλαστήσεις.
Καλλιεργητικές τεχνικές
1.Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις να μην γίνει καμιά επέμβαση ως το τέλος του χειμώνα όπου θα φανεί η δυνατότητα των ελαιόδενδρων να αναβλαστήσουν και θα
υπάρχει μια πιο ασφαλής εικόνα .
2. Μετά την καταγραφή των ζημιών από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, να απομακρυνθούν τα υπολείμματα των καλλιεργητικών μέσων που έχουν καεί( πχ
λάστιχα άρδευσης), πεσμένα κλαδιά.
3. Όπου υπάρχει δυνατότητα να ποτιστούν τα ελαιόδενδρα, επιβάλλονται συχνά και μικρά ποτίσματα (ανάλογα με την ζημιά) με καλής ποιότητας νερό. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει ασφυξία του ριζικού συστήματος και μυκητολογικές προσβολές.
4. Αζωτούχος λίπανση σε μικρές δόσεις, για να γίνει ταχύτερα η αναβλάστηση.
5. Αποφυγή βόσκησης, για να προστατευτούν οι αναβλαστήσεις που θα προέλθουν από τη βάση του κορμού των δένδρων. Οι αναβλαστήσεις αυτές είναι χρήσιμες στις περιπτώσεις που θα χρειασθεί να καρατομηθούν ελαιόδενδρα.
6. Να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της διάβρωσης στα επικλινή εδάφη.
7. Συχνοί επιτόπιοι έλεγχοι για εντοπισμό προσβολών από φυλλοφάγα έντομα(μαργαρόνια) και ακάρεα. Οι αναβλαστήσεις πρέπει να προστατευθούν.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και σε προσβολές που μπορεί να υπάρξουν από τα ξυλοφάγα.
8.Κλάδεμα θα γίνει στο τέλος του χειμώνα αρχές άνοιξης(να αποφευχθούν και οι παγετοί) και να έχει γίνει εμφανές το μέγεθος του εγκαύματος. Αφαιρούμε τμήματα απολύτως ξερά, ενώ οι τομές καλύπτονται οπωσδήποτε με προστατευτική αλοιφή.

Ενημέρωση σχετικά με τις αιτήσεις αποζημίωσης πυρόπληκτων αγροτών στην Δ.Ε Βοιών


Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Μονεμβασίας ενημερώνει ότι: αιτήσεις αποζημίωσης των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές θα υποβάλλουν άμεσα, μόνο οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές σε σταύλους, αγροτικές αποθήκες και γεωργικό εξοπλισμό.
Οι υπόλοιπες αιτήσεις που αφορούν τις ζημιές στο Φυτικό Κεφάλαιο (κατόπιν  οδηγιών του ΕΛΓΑ) θα υποβληθούν μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, του προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.
Για το το πληγέν Φυτικό Κεφάλαιο, εκδόθηκαν σχετικές οδηγίες & καλλιεργητικές τεχνικές τις οποίες μπορείτε να αναγνώσετε στο Δελτίο Τύπου του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου
Πηγή  http://pakialakonias.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΦΛΕΚΤΑ ΥΛΙΚΑ

Ο Δήμος Μονεμβασιάς επισημαίνει στους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και κατοικημένων περιοχών ή κοντά σε αυτές, όπως προβούν στον καθαρισμό της βλάστησης και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ΄ αυτά, για την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων ο Δήμος θα προβαίνει αυτεπάγγελτα στον καθαρισμό τους, επιβάλλοντας παράλληλα τέλος – πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (αρθ. 94 Ν.3852). Βεβαιούνται δηλαδή εις βάρος των ιδιοκτητών η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου και υποβάλλεται επιπλέον μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Δ/νση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.Δελτίο Τύπου

Με την έναρξη της θερινής και τουριστικής περιόδου και με στόχο την προστασία και διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των χρηστών κολυμβητικών δεξαμενών, η Δ/νση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων εξέδωσε οδηγίες σχετικά με την υποχρέωση αυστηρής τήρησης των όρων και προϋποθέσεων της κείμενης Νομοθεσίας, που διέπουν τη λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων.
Για τη λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής απαιτείται άδεια, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις κείμενες διατάξεις.
Με μέριμνα του Υπεύθυνου, πριν τη λειτουργία της κολυμβητικής δεξαμενής θα πρέπει πρωτίστως να έχουν πραγματοποιηθεί όλοι οι απαιτούμενοι τεχνικοί έλεγχοι ασφάλειας και αρτιότητας της υποδομής και των εγκαταστάσεων καθώς και της ασφαλούς και αποδοτικής λειτουργίας του υδραυλικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού αυτής, σύμφωνα με τους εκάστοτε ισχύοντες ειδικούς κανονισμούς, τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνικής.
Κατά την περίοδο λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής επιβάλλεται ο κατά τα ανωτέρω έλεγχος συστηματικά και επιπλέον η λήψη κάθε αναγκαίου διορθωτικού μέτρου, προκειμένου να αποφεύγονται δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και ασφάλεια των λουομένων.

Τατούλης «Εγγυητής η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προμήθεια ζωοτροφών στη Λακωνία

12

Σε περίπτωση που το Υπουργείο δεν εκπληρώσει την υποχρέωσή του για την προμήθεια ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους της Λακωνίας που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναλάβει το κόστος δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015.

«Μέριμνά μας είναι η άμεση προμήθεια των ζωοτροφών» δήλωσε ο κ. Τατούλης «ώστε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων, στηρίζοντας στην πράξη την τοπική μας οικονομία».

Πηγή  .report24.gr/

Εως 8000 αιγοπρόβατα δίχως τροφή στην πυρόπληκτη Νεάπολη…

4

Η Ανακοίνωση του ΚΚΕ Λακωνίας…

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι στα χωριά γύρω από τη Νεάπολη Βοιών. Χιλιάδες αιγοπρόβατα, υπολογίζονται σε 6-8000 στο Φαρακλό, βρίσκονται χωρίς ζωοτροφές καθώς οι αποθήκες με τα σανά και οι βοσκήσιμες εκτάσεις έχουν καεί ολοσχερώς από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Άμεσα πρέπει να διανεμηθούν ζωοτροφές σε επαρκείς ποσότητες, προκειμένου να επιβιώσουν τα κοπάδια και οι κτηνοτρόφοι.

ΣΠΑΡΤΗ  20/7/2015

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
 
 
View this email in your browser

Αθήνα 20/7/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Μετά την μεγάλη επιτυχία της μουσικοχορευτικής παράστασης «Tango el Greco» στην Κεφαλονιά, η ορχήστρα ποικίλης μουσικής των μουσικών συνόλων του Ιονίου ταξιδεύει στην Λευκάδα, σε μια ξεχωριστή βραδιά του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, στην έναρξη ενός ιστορικού πολιτιστικού θεσμού, της Γιορτής Λόγου και Τέχνης, στις 26 Ιουλίου 2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 21:00.
 

 
Πρόκειται για ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα, στην ιστορία του Ελληνικού tango, σε μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ε.Ε.Ε., του αναγνωρισμένης αξίας μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη με την συμμετοχή των διακεκριμένων λυρικών καλλιτεχνών, Αντώνη Κορωναίου και Τζίνας Φωτεινοπούλου με την χορευτική σκηνοθεσία της καταξιωμένης χορογράφου Μαρίας Θωμοπούλου, υπεύθυνης του τμήματος Χορού & Θεάτρου της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.

 

 
Copyright © 2015 Ε.Ε.Ε ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, All rights reserved.
Λαμβάνετε αυτό το email για την ενημέρωσή σας για τις δράσεις της Ε.Ε.Ε

Our mailing address is:
Ε.Ε.Ε ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Βεϊκου 34
T.Θ. 62043 ΧΑΛΑΝΔΡΙ Αθήνα, Αττική 152 01 Greece
Αθήνα, Γαλάτσι 11147
Greece

Add us to your address book

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Η Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού
διοργανώνουν την Κυριακή 26 Ιουλίου  2015 και ώρα 19:30 εκδήλωση με θέμα :
«ΠΟΤΑΜΟΣ, 800 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

Την ιστορία του χωριού μας θα παρουσιάσει ο εκδότης της Εφημερίδας «ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ» Εμμ. Καλλίγερος.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού,
στη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμού Αναστασίου Φλωρόπουλου.

Για την Φιλαρμονική Κυθήρων                                           Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο
Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Λευθέρης                                                       Σπύρος Πανάρετος

Σύσκεψη στη Νεάπολη 20-7-15 VIDEO


Το πρωτο και πιο σημαντικο οπως τονίστηκε στη συσκεψη ειναι οι αμεσες ενεργειες που πρεπει να γινουν, όχι αύριο χθες, για την αντιμετωπιση πλημμυρων. Η εικονα απο το Φαρακλο προς τα κατω απελπιστική. Ενα ολοκληρο βουνο ουσιαστικα κρέμεται. Ηδη στις δυο τελευταιες στροφες πριν το χωριό υπήρχαν κατολισθησεις. Με τις πρωτες βροχες καταλαβαινουμε τί μπορεί να συμβει. Φερτα υλικα, χωμα που δεν το κρατά πλεον τιποτα, νερό κλπ. Προτάθηκε η δημιουργια μικρων φραγματων με κορμοπλεγματα. Θα δουμε πώς μπορεί αυτο να ειναι εφικτο με το υλικό που.
VIDEO -ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Αποστολή κινητής μονάδας στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζου, αποστέλλεται Κινητή Μονάδα, συνοδευόμενη από ακτινολογικό μηχάνημα, προκειμένου να ενισχύσει τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Νεάπολης.
Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζου, αποστέλλεται Κινητή Μονάδα, συνοδευόμενη από ακτινολογικό μηχάνημα, προκειμένου να ενισχύσει τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Νεάπολης.  Επιπροσθέτως εξετάζεται το ενδεχόμενο να σταλεί άμεσα κλιμάκιο για την ψυχολογική υποστήριξη των κατοίκων.
Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Ι. Μπασκόζος την Παρασκευή 17/7/2015 μετέβη εσπευσμένα στη Νεάπολη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν με την εκδήλωση πυρκαγιάς στο νομό Λακωνίας, προκειμένου να συνδράμει στην εξασφάλιση πλήρους ετοιμότητας των τοπικών δομών Δημόσιας Υγείας.
Ο κ. Μπασκόζος επισκεπτόμενος το Κέντρο Υγείας της περιοχής δήλωσε: « Δυστυχώς η καταστροφή είναι μεγάλη στη Νεάπολη, μεγάλη ελπίδα όμως η διάθεση προσφοράς και το φιλότιμο του προσωπικού».
πηγη.http://pakialakonias.gr

Τατούλης «Άμεσα να κηρυχθεί πυρόπληκτη και αναδασωτέα η Νεάπολη»

ην ανάγκη για άμεση κήρυξη της ευρύτερης περιοχής της Νεάπολης ως πυρόπληκτη και αναδασωτέα, πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης  που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 στη Νεάπολη, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Αποστόλου, του Δημάρχου Μονεμβασιάς κ. Τριχείλη, των Βουλευτών κ.κ. Αραχωβίτη και Δαβάκη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Στρατηγάκου, του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ και των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Μπελεγρή και Χρυσαδάκου.

Αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη έκταση των ζημιών οι οποίες έπληξαν όχι μόνο το περιβάλλον και το οικολογικό σύστημα της περιοχής, αλλά και την οικονομία της, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε τη σημασία της στενής και άμεσης συνεργασίας όλων των θεσμών και φορέων για να κηρυχθεί η περιοχή πυρόπληκτη και αναδασωτέα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων.

Ο κ. Τατούλης ανέφερε επίσης ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να λυθούν άμεσα τα προβλήματα των ζωοτροφών και να χορηγηθούν οι απαιτούμενες εκτροφές, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει ήδη να ληφθεί μέριμνα για την αποκατάσταση των πληγών και την αντιμετώπιση των άμεσων παρενεργειών της πυρκαγιάς.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Αποστόλου από την πλευρά του δεσμεύθηκε ότι θα θέσει προς έγκριση στην προσεχή διυπουργική επιτροπή τα ζητήματα αναστολής καταβολής του ΕΝΦΙΑ, της ρύθμισης των δανείων, φορολογικές ρυθμίσεις, την άμεση αποκατάσταση όσων κατεστράφη η πρώτη τους κατοικία και η εφαρμογή αναπτυξιακών μέτρων.

ΠΗΓΗ 

www.report24.gr