Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

BATIKA.Eντοπισμός και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στα «ΑΣΠΡΟΥΔΙΑ»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολη Βοιών, για τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος στη θαλάσσια περιοχή «ΑΣΠΡΟΥΔΙΑ», βόρεια του οικισμού «ΒΙΓΚΛΑΦΙΩΝ». Στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη ενός (01) συσκευασμένου δέματος, το οποίο περιείχε πιθανόν  φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, στο οποίο είχε εισχωρήσει ποσότητα νερού, μικτού βάρους τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων σαράντα γραμμαρίων (4.940 γρ.). 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε  η ανωτέρω ναρκωτική ουσία. 
ΠΗΓΗ http://www.hcg.gr/

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ -Κ.Υ.ΚΥΘΗΡΩΝ "ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ"ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΟΑΕΔ


Σοβαρό Τροχαίο στην Γέφυρα του Ευρώτα… Από θαύμα γλύτωσε ο οδηγός. Φωτογραφίες


Λίγο πριν τις 8 σήμερα το πρωί σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην γέφυρα του Ευρώτα ακριβώς έξω από το παλιό εργοστάσιο Χυμοφίξ.

Αυτοκίνητο ημιφορτηγάκι για άγνωστη αιτία έπεσε πάνω σε προπορευόμενη νταλίκα με τον οδηγό ευτυχώς να γλυτώνει από θαύμα ενώ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σπάρτης με μικρές εκδορές. Το όχημα πραγματοποιούσε μεταφορά έντυπου τύπου απο την Τρίπολη προς την Σπάρτη.

Η θέση του συνοδηγού όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες του Report24 που βρέθηκε στο σημείο έχει τσαλακωθεί και ευτυχώς δεν υπήρχε συνεπιβάτης γιατί τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ άσχημα.

Η τροχαία αμέσως έκλεισε τον δρόμο και οι οδηγοί διευκολύνθηκαν από την λωρίδα ανώδου κυκλοφορίας.

Τα αίτια του ατυχήματος ερευνά η Τροχαία Σπάρτης

Ρεπορταζ Γιάννης Παυλάκος
ΠΗΓΗ  http://www.report24.gr/


Μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου στο κτίριο της Αγίας Πελαγίας

Από την προσεχή Τρίτη οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Ποταμού φεύγουν για πάντα από τα κοντέϊνερ που αν και ήταν "προσωρινή" λύση, δέχθηκαν παιδιά και δασκάλους για περισσότερα από 10 χρόνια! Με την μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου στο κτίριο της Αγίας Πελαγίας, το σχολείο αυτό μπαίνει σε μια νέα φάση ανάπτυξης και λειτουργίας. Αξιοποιούμε έναν εξαιρετικό σχολικό χώρο που έχει τεράστιες προοπτικές διαρκούς αναβάθμισης. Ευχαριστώ θερμά τους γονείς των παιδιών, τη Διευθύντρια, την Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και όλους όσοι εργάστηκαν για την μετεγκατάσταση του σχολείου στο κτίριο του πρώην Δ.Σ. της Αγίας Πελαγίας. Πιστεύω ότι ήταν μια ορθή απόφαση με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και τη δημιουργία υγιών και σύγχρονων συνθηκών εκπαίδευσης, μακριά και έξω από τοπικισμούς και μικρότητες που δεν πρέπει να έχουν θέση στα ζητήματα παιδείας! Την Τρίτη όλοι στα εγκαίνια!

ΜΑΡΙΝΟΣ ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ Πανταχού παρών. Τώρα…




ΜΑΡΙΝΟΣ ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ 
Πανταχού παρών. Τώρα… απών. Έφυγε κι ο Μαρίνος, φτώχυνε κι άλλο ο Ποταμός. Χώμα ελαφρό! 
Τα συλλυπητήριά μου Μάνο


Kosmas Megalokonomos

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 7.2.2017 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 18 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή, ενώ κατασχέθηκε και ένα (1) όχημα, ως μέσω τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
ΠΗΓΗ  http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/

Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΩΛΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Ο Άγιος Χαράλαμπος στο Μυλοπόταμο.
Ο Άγιος Χαράλαμπος στο Μάρμαρο του Καραβά
Εικόνα του Αγίου Χαραλαμπους στην Αγία Άννα στη ΧΩΡΑ. Ο Άγιος κρατεί απο τα μαλλιά ενα μαύρο δαίμονα, προσωποποίηση της πανούκλας.

Αύριο πανηγυρίζουν στα Κύθηρα: ο άγιος Χαράλαμπος στον Καραβά, ο άγιος Χαράλαμπος στα Γερακιτιάνικα των Αρωνιαδίκων, ο άγιος Χαράλαμπος στα Πετροχειλιάνικα των Φρατσίων, ο άγιος Χαράλαμπος στο Μυλοπόταμο. Ναός του αγίου υπάρχει και στον Ποταμό και στη Χώρα υπάρχει βήμα στο ναό της αγίας Άννας. Ο άγιος τιμάται σαν προστάτης για τα λοιμώδη νοσήματα και ιδιαίτερα για την πανούκλα. Σε πολλές παραδόσεις του λαού μας αναφέρεται ο άγιος να διώχνει τη λοιμική από τις πόλεις και τα χωριά και να διασώζει τους κατοίκους από τον όλεθρο. Σε πολλές εικόνες ο άγιος απεικονίζεται να ποδοπατεί την πανούκλα που είναι με τη μορφή μιας αποκρουστικής γυναίκας που βγάζει καπνούς από το στόμα της. Σε άλλες εικόνες ο άγιος κρατεί από τα μαλλιά ένα μαύρο δαίμονα, προσωποποίηση της πανούκλας. Σε άλλες υπάρχει δίπλα στον άγιο μια φράση "ΛΥΜΗΣ ΟΛΕΘΡΟΥ ΛΙΣΣΟΜΑΙ ΣΟΙ ΠΑΜΜΕΔΩΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΡΕΕΙΝ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ" Είναι η ικεσία- μεσιτεία του αγίου προς το Θεό για την προστασία των πιστών από την αρρώστια. "Θεέ Παντοκράτορα, σε ικετεύω να διαφυλάττεις τους πιστούς, που με τιμούν, άτρωτους από τη συμφορά της αρρώστιας.
ΠΗΓΗ 
 Eleni Harou