Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

EKTAKTO. Αγνοείται ψαροντουφεκάς στη Λακωνία

 

Χάθηκε ψαροντουφεκάς στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας του Αρχαγγέλου στη Λακωνία.

Ψαροντουφεκάς αγνοείται από το απόγευμα της Πέμπτης στο Λακωνικό κόλπο. Ο ψαράς, 72 ετών, εθεάθη για τελευταία φορά στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας του Αρχαγγέλου.

Στις έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό του, συμμετέχουν ένα περιπολικό σκάφος και ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματοςdikaiologitika.gr

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ:Με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, εορτάσαμε λαμπρώς και φέτος τη μνήμη της Οσίας Πελαγίας

 


Με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, εορτάσαμε λαμπρώς και φέτος τη μνήμη της Οσίας Πελαγίας της εξ Αντιοχείας, προστάτιδος της ενορίας μας. 

Ευχαριστούμε πολύ όλους και όλες που ήρθατε, συνεορτάσαμε και συνδράματε στην επιτυχή διεξαγωγή της πανηγύρεως μας.

Ι.Ν.Αγίας Πελαγίας Κυθήρων Κυθηρων












 

Ο Εσπερινός της Αγία Πελαγίας στη Φελωτή των Κυθήρων

 


Ο Εσπερινός της Αγία Πελαγίας στη Φελωτή των Κυθήρων

Οι εικόνες είναι από το μυρτοστόλιστο σπηλαιώδη Ναό της Αγίας Πελαγίας στη Φελωτή των Κυθήρων. Με θέα το απέραντο γαλάζιο απολαύσαμε τον Εσπερινό αλλά και την πλούσια υλική τράπεζα που παρέθεσαν οι φιλόξενοι κάτοικοι της Χώρας. Ιερό χρέος, καθήκον επιβεβλημένο όλων μας είναι να συνεχίσουμε "πάση θυσία" την όμορφη, θρησκευτική παράδοση στα αγιοφρούρητα και ζάθεα" Κύθηρα.
Και του χρόνου!
(Φωτο: Γιώργος Καλλίγερος και Γιώργος Λουράντος)












Έρχονται πιο αυστηρές ποινές για τους βασανιστές ζώων

 


Αυστηρότερο ποινικό πλαίσιο για τους βασανιστές ζώων, προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό του αποτρόπαιης κακοποίησης σκύλου στην Κρήτη που προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης. Όπως αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο, η προστασία και ευζωία των ζώων αποτελεί βασική προτεραιότητά του και η σχετική νομοθετική πρόταση για αυστηροποίηση της νομοθεσίας θα έρθει σύντομα στη Βουλή.

«Ο πρόσφατος άγριος βασανισμός ζώου που συνέβη στην Κρήτη αναδεικνύει την αναγκαιότητα της θέσπισης ενός βαρύτερου ποινικού πλαισίου που θα καθιστά αποτελεσματικότερη τη δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προτείνουμε στη Βουλή να υιοθετήσει τέτοια βαρύτερη νομοθεσία», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης. 

 .enikos.gr

Μειωμένη η παραγωγή τσικουδιάς λόγω κορονοϊού

 


Η πανδημία ωστόσο δεν άφησε αλώβητη την παραγωγή τσικουδιάς που φέτος αναμένεται να είναι μειωμένη καθώς η ζήτηση είναι μικρότερη ως αποτέλεσμα του lock down και των περιοριστικών μέτρων στις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Τα ρακοκάζανα έχουν ήδη ανάψει ωστόσο τα περιοριστικά μέτρα βάζουν φρένο στην κοινωνική διάσταση της παραγωγής του κρητικού ποτού που παραδοσιακά κατέχει σημαντική θέση στην αγροτική ζωή των Κρητικών με τους καζανάρηδες να δέχονται προς το παρόν μικρότερες σε σχέση με πέρυσι ποσότητες στράφυλων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Χανίων, Γιώργος Σταματάκης μιλώντας στο ρ/σ Zarpa Radio 89,6 αναφέρθηκε στην έκταση και την ποιότητα της παραγωγής στην Π.Ε. Χανίων:

“Τα καζάνια στα Χανιά είναι περίπου 370. Εκεί εξυπηρετείται πάρα πολύς κόσμος, είναι χιλιάδες συνολικά τα άτομα που βγάζουν άδεια για να αποστάξουν και τους εξυπηρετούν εκείνοι που έχουν ήδη καζάνι. Η παραγωγή σταφυλιού φέτος ήταν καλή, δεν ήταν πολύ μεγάλη αλλά είχε καθαρά σταφύλια και μπορεί να πέσουμε λίγο στην ποσότητα, αλλά ποιοτικά θα είναι πολύ καλή”, δήλωσε ο κ. Σταματάκης.

Ο έμπειρος αποσταγματοποιός αναφέρθηκε ακόμα στη διαδικασία έκδοσης των αδειών απόσταξης φέτος:

“Την πρώτη του Οκτώβρη ξεκίνησαν οι άδειες των διήμερων, έχουμε δηλαδή δύο μήνες ολόκληρους για να αποστάξουμε όποτε θέλουμε τα σταφύλια μας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εκδοθεί η άδεια απόσταξης από το Τελωνείο. Αυτό προϋποθέτει ότι έχουμε δικό μας αμπέλι που τα παραγάγαμε, καθώς απαγορεύεται η εμπορία, αυτό μπορούν μόνο τα οινοποιεία να το κάνουν. Επίσης πρέπει να δηλωθεί η συγκομιδή στη διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και να λάβουμε τη σχετική βεβαίωση, για να προχωρήσει η έκδοση της άδειας. Άλλες χρονιές για να πάρουμε τη βεβαίωση παραγωγής πηγαίναμε στην Αγιά για να την παραλάβουμε. Φέτος λόγω κορονοϊου η βεβαίωση έρχεται ηλεκτρονικά και δεν χρειάζεται αυτή η ταλαιπωρία. Όπως και στο Τελωνείο, όλα τα χαρτιά πάνε ηλεκτρονικά και ο παραγωγός απλά έρχεται, πληρώνει και παίρνει την άδεια”, ενημέρωσε ο κ. Σταματάκης.

Τέλος, ο πρόεδρος των αποσταγματοποιών αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να ρυθμίσει ζητήματα του κλάδου τους, λέγοντας ότι οι αποσταγματοποιοί ζητούν το συντομότερο δυνατόν να ενσωματωθεί κοινοτική οδηγία στην εθνική νομοθεσία, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν νόμιμα και να εμπορεύονται την τσικουδιά τους:

“Η κοινοτική οδηγία της ΕΕ μας αναγνωρίζει και μας δίνει ένα καθεστώς με το οποίο μπορούμε να δουλέψουμε. Θα πρέπει όμως αυτό να γίνει και νόμος του ελληνικού κράτους και να μην είμαστε πια διωκόμενοι, πρέπει να περαστεί ο νόμος. Η ΕΕ μας δίνει το δικαίωμα να αποστάζουμε με φόρο μειωμένο κατά 85% από τον εθνικό φόρο οινοπνευματωδών. Αυτό σημαίνει ότι θα επιβαρυνθούμε με ένα ποσόν περίπου διπλάσιο του σημερινού, αλλά θα είμαστε νόμιμοι και θα μπορούμε να κυκλοφορούμε το προϊόν μας στην αγορά, πάντα χύμα βέβαια”, δήλωσε ο κ. Σταματάκης. ΠΗΓΗ https://www.agrocapital.gr/

4ΜΕΤΡΑ ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

 


Συνελήφθη καλλιεργητής ναρκωτικών στην Ηλεία

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου εντόπισαν και εκρίζωσαν (127) δενδρύλλια κάνναβης με ύψος έως τέσσερα μέτρα

Παράλληλα κατέσχεσαν περισσότερα από 23 κιλά κάνναβης και δύο ζυγαριές ακριβείας

Συνελήφθη χθες το πρωί σε χωριό της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός άνδρας σε άλλο χωριό της Ηλείας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Πιο συγκεκριμένα από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι ο πρώτος συλληφθείς καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε χωριό της Ηλείας (127) δενδρύλλια κάνναβης το ύψος των οποίων έφτανε μέχρι και τα τέσσερα μέτρα.

Ο πρώτος δράστης εντοπίστηκε χθες το πρωί, τη στιγμή που εισέρχονται στην φυτεία και κρατούσε στα χέρια του ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του και σε αποθήκη του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη 23 κιλά και 650 γραμμάρια κάνναβης, από τα οποία τα (15,5) κιλά ήταν τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης, με φούντα κρεμασμένα προς αποξήρανση, δύο λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο .

Σε ότι αφορά το δεύτερο δράστη σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 125 γραμμάρια κάνναβης και ένα τμήμα δενδρυλλίου κάνναβης με φούντα καθαρού βάρους 200 γραμμαρίων, τα οποία ήταν μέρος πρόσφατης συγκομιδής από την καλλιέργεια του πρώτου δράστη.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του δεύτερου άνδρα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του πενταμελούς εφετείου Καλαμάτας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. 

Τα ντοκουμέντα 







 

ΚΑΒΑΛΑ:ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΈΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ ΜΕ ΤΟ ΚΤΕΛ.

 

Συνελήφθησαν 2 άτομα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 1 κιλό ακατέργαστης κάνναβης και 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

Συνελήφθησαν χθες (7-10-2020) το μεσημέρι στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός αποτελεί βασικό μέλος κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης από τη Θεσσαλονίκη στην Καβάλα και την περαιτέρω διακίνησή της στην ευρύτερη περιοχή, χρησιμοποιώντας για τη μεταφορά των ναρκωτικών λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τ η διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν ο αλλοδαπός δράστης και ο ημεδαπός συνεργός του να επιβαίνουν σε λεωφορείο και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου βρέθηκε, επιμελώς κρυμμένη, στο εσωτερικό αποσκευής του ημεδαπού δράστη, μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 1.060 γραμμαρίων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών βρέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Κατασχέθηκαν συνολικά 1.060,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


Προχωράει η διαδικασία για τη μεγάλη 5άστερη τουριστική επένδυση στα Κύθηρα

 


Ένα ακόμη θετικό βήμα στη διαδικασία για την υλοποίηση της νέας 5άστερης τουριστικής επένδυσης στα Κύθηρα έγινε με την πρόσφατη έγκριση που πήρε το έργο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων ενέκρινε το αίτημα της εταιρείας Α. Μαυρομμάτη Ι.Κ.Ε. για την ανέγερση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων στην περιοχή Κάλαμος Κυθήρων.

Παράλληλα, με την έγκριση δόθηκαν και οι συγκεκριμένοι όροι που πρέπει να πληροί η κατασκευή του ξενοδοχείου και αφορά την ομαλή σύνδεσή του με το τοπίο της περιοχής (γήινες αποχρώσεις στα κτίρια, πρόβλεψη να μην είναι εμφανή καλώδια ή σωληνώσεις, φύτευση με τοπική θαμνώδη βλάστηση και καρποφόρα δένδρα κλπ).

Τέλος, η έγκριση επιβάλει οι εκσκαφές να γίνουν υπό την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εργασιών εκσκαφής, θα αποφασιστεί και η περαιτέρω χωροθέτηση του συγκροτήματος.

Το προφίλ της επένδυσης

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων, στη θέση “Σκίαφος” της περιοχής Κάλαμος στα Κύθηρα, σε έκταση 31 στρεμμάτων.

Το ξενοδοχείο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει δυναμικότητα 188 κλινών και θα πλαισιώνεται από εμπορικό κέντρο, πισίνες, αίθουσες εκδηλώσεων, εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και 8 ανεξάρτητα, πολυτελή, ισόγεια καταλύματα.

Το πρότζεκτ θα υλοποιηθεί από επενδυτική εταιρεία κυπριακών συμφερόντων και κατασκευαστική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων. Η εταιρική ένωση για την υλοποίηση της επένδυσης έχει ήδη δαπανήσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση της γης ενώ παράλληλα δρομολογεί και άλλες μικρότερες τουριστικές επενδύσεις στο νησί, με στόχο να αναβαθμιστεί τουριστικά και να παρέχει στους επισκέπτες πολλές διαφορετικές επιλογές και

Η επένδυση συνιστά τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί στο νησί των Κυθήρων.

 bizness.gr/

¨LIVE¨ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ 10/10 ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΔΙΕΣ ΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΑ

 Έγινε πια αγαπημένη συνήθεια!
Ρεμπέτικο Σάββατο και αυτή τη βδομάδα.
Σας περιμένουμε λοιπόν,να ζεστάνουμε μαζί στομάχι και καρδιά με όμορφες γεύσεις και πενιές 🎶
-Σάββατο 10/10 21.00-23.00-
Για κρατήσεις τηλ. 6978386381

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Υγειονομική βόμβα” στο Δήμο Ευρώτα αποτελούν οι αλλοδαποί εργάτες γης

 


ΕΡΩΤΗΣΗ

Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:  «Υγειονομική βόμβα” στο Δήμο Ευρώτα αποτελούν οι αλλοδαποί εργάτες γης»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σε επιφυλακή βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής 26/9, ο Δήμος Ευρώτα, έπειτα από τον εντοπισμό 28 συνολικά κρουσμάτων κορωνοϊού σε αλλοδαπούς εργάτες γης, που κατοικούν εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου. Η μόλυνση από τον κορωνοϊό ήρθε να προστεθεί στα πολλά και μακροχρόνια προβλήματα της περιοχής και στις συνήθως απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των συχνά επισκεπτόμενων την περιοχή μεταναστών εργατών γης. Πρόκειται για συνθήκες διαβίωσης δυσχερείς και επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία, καθώς, οι περισσότεροι από τους τελευταίους συγκατοικούν σε μικρά, παλιά και ασυντήρητα σπίτια ή αποθήκες, μαζί με αρκετούς ακόμα ομοεθνείς τους, έχοντας κοινόχρηστες τουαλέτες. Το τελευταίο, δεν μπορεί, ούτε εγγυηθεί, ούτε και να διασφαλίσει στο ελάχιστο την πρόληψη ή την προστασία από τον κορωνοϊό.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  • Σε ποιες δράσεις προτίθεσθε να προβείτε, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην άνω περιοχή του Δ. Ευρώτα, δεδομένων των άσχημων συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού αλλοδαπών εργατών, που κατά την τρέχουσα περίοδο, έχουν κατακλύσει την άνω περιοχή και ως εκ τούτου, αποτελούν «υγειονομική βόμβα»;
  • Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των λαθρομεταναστών, είτε των εργαζόμενων, είτε των μεταφερθέντων μετά από παράνομη είσοδο στα ανατολικά σύνορα της χώρας μας, που κατοικούν στην άνω περιοχή και ποια η έκταση της διασποράς του κορωνοϊού σε αυτήν;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ