Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Προχωράει η διαδικασία για τη μεγάλη 5άστερη τουριστική επένδυση στα Κύθηρα

 


Ένα ακόμη θετικό βήμα στη διαδικασία για την υλοποίηση της νέας 5άστερης τουριστικής επένδυσης στα Κύθηρα έγινε με την πρόσφατη έγκριση που πήρε το έργο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων ενέκρινε το αίτημα της εταιρείας Α. Μαυρομμάτη Ι.Κ.Ε. για την ανέγερση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων στην περιοχή Κάλαμος Κυθήρων.

Παράλληλα, με την έγκριση δόθηκαν και οι συγκεκριμένοι όροι που πρέπει να πληροί η κατασκευή του ξενοδοχείου και αφορά την ομαλή σύνδεσή του με το τοπίο της περιοχής (γήινες αποχρώσεις στα κτίρια, πρόβλεψη να μην είναι εμφανή καλώδια ή σωληνώσεις, φύτευση με τοπική θαμνώδη βλάστηση και καρποφόρα δένδρα κλπ).

Τέλος, η έγκριση επιβάλει οι εκσκαφές να γίνουν υπό την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εργασιών εκσκαφής, θα αποφασιστεί και η περαιτέρω χωροθέτηση του συγκροτήματος.

Το προφίλ της επένδυσης

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων, στη θέση “Σκίαφος” της περιοχής Κάλαμος στα Κύθηρα, σε έκταση 31 στρεμμάτων.

Το ξενοδοχείο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει δυναμικότητα 188 κλινών και θα πλαισιώνεται από εμπορικό κέντρο, πισίνες, αίθουσες εκδηλώσεων, εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και 8 ανεξάρτητα, πολυτελή, ισόγεια καταλύματα.

Το πρότζεκτ θα υλοποιηθεί από επενδυτική εταιρεία κυπριακών συμφερόντων και κατασκευαστική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων. Η εταιρική ένωση για την υλοποίηση της επένδυσης έχει ήδη δαπανήσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση της γης ενώ παράλληλα δρομολογεί και άλλες μικρότερες τουριστικές επενδύσεις στο νησί, με στόχο να αναβαθμιστεί τουριστικά και να παρέχει στους επισκέπτες πολλές διαφορετικές επιλογές και

Η επένδυση συνιστά τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί στο νησί των Κυθήρων.

 bizness.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου