Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

ΚΥΘΗΡΑ.Η ¨ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ¨ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ

 -

Η Ζωή εν τάφω κατετέθης Χριστέ και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο...


Με ευλάβεια και κατάνυξη τελέστηκε η ακολουθία του επιταφίου  το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 26 Απριλίου 2019 στον Ιερό Ναό της Αγίας Πελαγίας από τον π.Κωνσταντίνο Μπιθιγκότζη συνοδεία των ιεροψαλτών.  

Πιστοί ενορίτες αλλά και επισκέπτες του νησιού συνέρρευσαν να προσκυνήσουν και να ακούσουν τα Εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου.

Με καλό καιρό πολύ κόσμο, και με συγκινησιακή κατάνυξη έγινε η περιφορά του Επιταφίου στην κεντρική παραλιακή οδό του οικισμού  και επέστρεψε συνοδεία του εκκλησιάσματος  στον ναό όπου και ολοκληρώθηκε η τελετή ! 

Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά ! Radio Adelin 107.3

Ακολουθεί Φωτογραφικό Υλικό 








































Αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας στον Ποταμό Κυθήρων


Μετά την αποκάλυψη της απόφασης για αναστoλή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας στον Ποταμό, που αναδείχθηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Κοντολέoντα κατά τη διαδικασία του ανοιχτού δημοτικού συμβουλίου απολογισμού του Δήμου Κυθήρων, καλούμε άμεσα:
  1. Κινητοποίηση όλων των φορέων του νησιού μας με διάβημα διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της ΕΤΕ
  2. Να υπογράψουν όλοι οι επαγγελματίες και κάτοικοι επιστολές διαμαρτυρίας
  3. Ενημέρωση των βουλευτών, της περιφέρειας για άμεση συμπαράσταση στα αίτηματά μας και ανάδειξη του τόσο σημαντικού θέματος υποβάθμισης του νησιού μας.
Η παράταξή μας “Κύθηρα-Αντικύθηρα Μένουμε Εδώ” ήδη, χωρίς ηττοπάθεια και μοιρολατρεία, απέσπασε στήριξη από ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια που θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα ανατροπής των αποφάσεων της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.

Από το Γραφείο Τύπου 

Υπογράφηκε, τη Μεγάλη Πέμπτη, η σύμβαση προμήθειας του Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Κυθήρων


Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά.«Λειτουργία Υδατοδρομίων στον Πειραιά και τον Αργοσαρωνικό & Επιχειρηματικές Προοπτικές».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά στα πλαίσια του επιτυχημένου θεσμού που έχει καθιερώσει ο Δήμος Πειραιά, «Ημέρες Θάλασσας 2019» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Λειτουργία Υδατοδρομίων στον Πειραιά και τον Αργοσαρωνικό & Επιχειρηματικές Προοπτικές».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν από Επιστήμονες και Επαγγελματίες του χώρου, όλες οι επιχειρηματικές δράσεις που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη λειτουργία των Υδατοδρομίων και τη συμβολή τους στην τοπική οικονομία. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία επίσης να ενημερωθούν για τις συνέργειες που αναπτύσσονται με τους κλάδους του Τουρισμού και των Μεταφορών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4 Μαΐου και ώρα 17:30 με 21:00 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά (Καραολή & Δημητρίου 80).











Πειραιάς 26/04/2019 Ε.Ε.Π.


ΑΝΔΡΕΑΣ&ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Οικ.Παπαδόπουλου Ανδρέα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, και να ευχηθούμε καλή επιτυχία, καθαρό και τίμιο αγώνα , στους υποψηφίους και των τριών συνδυασμών, και ειδικά στους επικεφαλής τους, που μας έκαναν την τιμή (σε έμενα και την κόρη μου, Ελισάβετ Παπαδοπούλου), να συμμετέχουμε ως υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια τους .
Όπως έχω κάνει και στο παρελθόν, αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ γραπτώς για την άρνηση μας και μη συμμετοχή μας στα κοινά. 1) ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.Και αυτό θα μας εμπόδιζε να είμαστε «ενεργοί» και παρών στα Δημοτικά συμβούλια, και στης δράσεις του Δήμου,και των αιρετών του. 2) Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΡΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ. Αυτό εχει ως αποτέλεσμα να θέλουμε να κρατήσουμε ίσες αποστάσεις, και ακόμη περισσότερο να μην υποσχεθούμε ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ την ψήφο μας ώστε να μην δημιουργηθούν προστριβές , διενέξεις, και ¨καταστάσεις¨ μεταξύ μας. 3) ΣΕΒΟΜΑΣΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.Και αυτό μας ¨απαγορεύει να… πουλήσουμε¨ έστω και μια ψήφο,( εάν δηλώσουμε συμμετοχή και μετά ..παραιτηθούμε). 4) ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ . Δεν μας επιτρέπουν ελεύθερο χρόνο για την συνεχή μας παρουσία, (στην περίπτωση εκλογής μας), στα Δημοτικά συμβούλια, και στης δράσεις του Δήμου, όπως έχουν ολοι οι Αιρετοί υποχρέωση να παρευρίσκονται. Θα στηρίξουμε με την ψήφο μας τους ανθρώπους που νομίζουμε πως έχουν, όρεξη και γνώση για να προσφέρουν στο Δήμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι δεν αξίζουν την ψήφο μας. Θα ευχαριστήσουμε ακόμη ΟΛΟΥΣ τους υποψηφίους για την θέληση τους να προσφέρουν στα κοινά , και στον τόπο τους ,και θα τους ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ,τίμιο και καθαρό αγώνα, και καλή συνεργασία από την επόμενη των εκλογών.
[Μην ξεχνάτε.!!!!!! Όλοι για τον ίδιο τόπο ενδιαφερόμαστε.]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λόγω των αργιών και της έλλειψης προσωπικού, παρακαλείσθε να μην πετάτε ογκώδη απορρίμματα για τις επόμενες ημέρες. Προτεραιότητα των υπηρεσιών του Δήμου είναι η αποκομιδή των συμβατικών απορριμμάτων καθώς και της ανακύκλωσης για τις ημέρες των Εορτών.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Εκ του Δήμου

1H ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-Η ΜΑΝΗ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Ένωση Απανταχού Μανιατών "Η Μάνη" διοργανώνει και σας προσκαλεί στην "1η Γιορτή Παράδοσης"που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο,4/5 και την Κυριακή,5/5 ώρες 10:00-22:00 στο Πασαλιμάνι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις "Ημέρες Θάλασσας" .Σας περιμένουμε στην μεγάλη πολιτιστική και λαογραφική γιορτή μας με μουσικοχορευτικά δρώμενα όπου η Μάνη θα μας ταξιδέψει με γεύσεις,αρώματα, χορούς και ακούσματα από όλη την Ελλάδα .

Yπό την αιγίδα και την στήριξη του Δήμος Πειραιά - Municipality of Piraeus και του Δημοτικά Γυμναστήρια ΟΠΑΝ ΔΗΜΟΥ Πειραιά .

-Θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς η υπέροχη ερμηνεύτρια Lena Alkaiou και ο ξεχωριστός τραγουδοποιός Μάκης Ψαραδέλλης .

ΧΟΡΗΓΟΙ :
ΙΕΚ Όμηρος- IEK Omiros , Pentagon Group , Battlenet Arena Pireas , Luigital , Alexandra Gana ,Pnevmatikaki Wine , ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ , Magic Door , Antonia Vichou, Konstantinos Kanellidis , Rika Flowers και ΚΑΛΟ2 .

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :
ΕΡΤ Α.Ε. , ΕΡΑ Σπορ , δεύτερο πρόγραμμα 103,7 , Ionian Channel , ProNews.gr , Piraeus Press , Kanali 1 "90,4"fm , Εφημερίδα Κοινωνική΄, Ανάδειξέ το , In Point Productions Ltd , Μεσόγειος Τηλεόραση , Mani Traveler Greece , Mani Greece - Μάνη Λακωνίας , This is Piraeus - Πειραιάς , Φωνή Πειραιωτών , Λακωνικά Νέα , Γύθειο - Click , Reportaz Net και Piraeus365 .

Με την υποστήριξη της UNESCO Club of the Department of Piraeus and Islands .

Συμμετέχουν αλφαβητικά :
- Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά
- Δροσουλιτες - Drosoulites
- Ενωσις Αντικυθηρίων Αγιος Μύρων
- Ένωση Κρητών Κορυδαλλού Νικαίας Ά. Ι. Ρέντη
- Ένωση Ποντίων Πειραιώς Κερατσινίου-Δραπετσώνας
- Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών (Ε.ΨΥ.ΜΕ.)
- Ίδρυμα Γεωργίου & Αικατερίνης Χατζηκώνστα
- Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου
- Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς
- Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων
- Πολιτιστική Ένωση Βουθρωτό
- Σύλλογος Ασηγωνιωτών Παύλος Γύπαρης
- Σύνδεσμος των Απανταχού Μηλιών
- Σύνδεσμος Γυναικών Κρήτης κ Νήσων Αιγαίου

Επίσης , θα είναι μαζί μας ο Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και σας προσκαλούμε με χαρά όλους να στηρίξετε την ξεχωριστή δράση του και να γίνετε εθελοντές δότες μυελού των οστών !

Είσοδος: ελεύθερη

Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε όμορφα .Η παρουσία σας θα ήταν τιμή μας.

Τηλ.επικοινωνίας :6993956933

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΕΥΧΕΣ 

Η Ένωση Απανταχού Μανιατών σας εύχεται Καλό Πάσχα και σας προσκαλεί στην "1η Γιορτή Παράδοσης" που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο,4 και την Κυριακή,5 Μαίου -->ώρες: 10:00- 22:00 στο Πασαλιμάνι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις Ημέρες Θάλασσας .
Σας περιμένουμε στην μεγάλη πολιτιστική και λαογραφική γιορτή μας με πλούσια μουσικοχορευτικά δρώμενα όπου η Μάνη θα μας ταξιδέψει με γεύσεις,αρώματα, χορούς και ακούσματα από όλη την Ελλάδα.

Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και καλή επιστροφή σε όλους.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ.
Πληροφορίες:6993956933

-- 
ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ " Η ΜΑΝΗ" 
Πραξιτέλους 215, 18536 Πειραιάς