Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Τροχαίο δυστύχημα στη Λακωνία: «Φοβήθηκα την κατακραυγή, γι' αυτό εγκατέλειψα τα θύματα»

Ο δράστης είχε εμπλακεί και στο παρελθόν σε θανατηφόρο δυστύχημα - Κηδεύτηκε η άτυχη 44χρονη που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο - Στο νοσοκομείο παραμένει η οδηγός του οχήματος 

«Φοβήθηκα την κατακραυγή του κόσμου για αυτό εγκατέλειψα τα θύματα», δήλωσε στις αστυνομικές αρχές ο γνωστός έμπορος που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή Βλαχιώτη Λακωνίας, τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Παράλληλα, το τελευταίο «αντίο» είπαν στις 4 το απόγευμα, συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι του χωριού Βλαχιώτη στην 44χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα του Σαββάτου στην εθνική οδό Σκάλα-Βλαχιώτη Λακωνίας. Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο συνεχίζει να νοσηλεύεται η οδηγός του οχήματος.  Το απόγευμα της Κυριακής, ο δράστης παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Σπάρτης, προκειμένου να απολογηθεί και να οριστεί δικάσιμος. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε από την αστυνομία, γιατί μετά το τροχαίο, εγκατέλειψε τα θύματα του, ο ίδιος φαίνεται πως  απάντησε ότι: «Φοβήθηκα την κατακραυγή του κόσμου για αυτό εγκατέλειψα τα θύματα. Το μετάνιωσα και ήρθα να παραδοθώ».

Το αυτοκίνητο που επέβαινε η άτυχη 44χρονη 

Εν τω μεταξύ, απαρηγόρητοι είναι οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας, που δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμη, ότι ο άνθρωπος τους έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, εξαιτίας ενός κατοίκου της περιοχής που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.Η αστυνομία εντόπισε άμεσα την ταυτότητα του δράστη, χάρη στους διερχόμενους οδηγούς που είδαν το τροχαίο.Οι αυτόπτες μάρτυρες, κατονόμασαν τον γνωστό έμπορο της περιοχής, καθώς αναγνώρισαν το όχημα του. Ο ίδιος μάλιστα στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε ανάλογο συμβάν με θανάσιμο τραυματισμό.   Το προηγούμενο δυστύχημα είχε γίνει πριν από πέντε χρόνια με θύμα έναν ηλικιωμένο από την περιοχή Μολάους Λακωνίας, ενώ τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήναΤα ξημερώματα του Σαββάτου, η άτυχη γυναίκα, μαζί με μια φίλη της επέστρεφαν στο σπίτι τους,  όταν ο δράστης που οδηγούσε το αυτοκίνητο του στη εθνική οδό και ευρισκόμενος πίσω από το όχημα τους, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, «πέρασε» στην ουσία από πάνω τους.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι  διερχόμενοι οδηγοί, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου μάρκας BMW, στο οποίο επέβαινε ακόμα ένα άτομο,  έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα χτύπησε στο πίσω μέρος το όχημα (μάρκας ATOS) και στη συνέχεια, εγκατέλειψαν το όχημά τους και εξαφανίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους τις δυο γυναίκες. Οι λαμαρίνες του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι δυο γυναίκες είναι αδιάψευστο στοιχείο του τραγικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή στην 44χρονη συνοδηγό. Η οδηγός του αυτοκινήτου νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο της Σπάρτης, ευτυχώς, με ελαφρά χτυπήματα στο κεφάλι.Η αστυνομία που μετά τις καταγγελίες των διερχόμενων οδηγών, γνώριζε την ταυτότητα του δράστη, είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή προκειμένου να τον συλλάβει.Ωστόσο, ο ίδιος εμφανίστηκε χθες το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής  και παραδέχτηκε την υπαιτιότητα του.Πριν ακόμη ο δράστης  παραδοθεί στις αρχές, η αστυνομία είχε συλλάβει στο σπίτι του τον συνοδηγό της BMW, ο οποίος χθες το απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος.   Ο δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εγκατάλειψη του τόπου όπου συνέβη το τροχαίο δυστύχημα και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.  
Πηγή http://www.protothema.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κέρκυρα 2021, Υποψήφια Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύσουσα

Κέρκυρα 2021, Υποψήφια Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύσουσα


Αθήνα 29/11/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κέρκυρα 2021, Υποψήφια Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύσουσα
H ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, στηρίζει την υποψηφιότητα της Κέρκυρας σε ένα θεσμό που συμπληρώνει το έτος 2015, τριάντα χρόνια από την ίδρυσή του.

Η Κέρκυρα αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας και η πόλη της συγκαταλέγεται ανάμεσα στις προστατευμένες πόλεις της Unesco ως ένα αρχιτεκτονικό μνημείο παγκόσμιας προστασίας.

Η σημαντική γεωγραφική της θέση, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Αδριατικής και της Μεσογείου και προσδιορίστηκε ως η γέφυρα της τέχνης και των γραμμάτων, μαζί με τα άλλα νησιά του Ιονίου, ανάμεσα σε δύση και ανατολή. Συνδυάζει την παράδοση με το σύγχρονο τρόπο ζωής, ενώ διατηρεί αναλείωτο το χρώμα της ενετοκρατούμενης περιόδου με όλα εκείνα τα θετικά στοιχεία που εκείνη άφησε.

Η Κέρκυρα διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, προκειμένου να αναδείξει την ευρύτατη πολιτιστική της ζωή και να προωθήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία της προσδίδουν διαχρονική αξία στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο. Η Κέρκυρα δημιουργεί, αναπτύσσεται και οραματίζεται, με γνώμονα ένα σχέδιο, προσαρμοσμένο και συνυφασμένο στις ανάγκες που απαιτούνται για να καλύψουν το μέλλον και την ανάπτυξή της σε όλα τα επίπεδα.

Εκπαιδεύει και μεταδίδει το επτανησιακό πνεύμα μέσω επιφανών επιστημόνων και δασκάλων σε όλους τους τομείς της επιστήμης με έμφαση στην μεταλαμπάδευση της μουσικής παιδείας, ενώ ο φυσικός της πλούτος, την καθιστά ένα από τα ωραιότερα νησιά σε διεθνή κλίμακα, αφήνοντας αδιαπραγμάτευτη παρακαταθήκη, στις επόμενες γενιές.

Με το θετικό αποτέλεσμα της υποψηφιότητας, η πόλη της Κέρκυρας θα εφαρμόσει το όραμα για κάλυψη της ανάγκης στην αναβάθμιση και την ανανέωση σε πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο στο νησί.

Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πλαίσια της στήριξής του προς την τελική θετική έκβαση της υποψηφιότητας, ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της, ότι μπορούν να αποστέλνουν με κενό μήνυμα στην ηλεκτρονική της διεύθυνση:info@enosieptanision.gr ή στο τηλέφωνο της γραμματείας: 6946259240 για την συγκέντρωση ψήφων τους οποίους θα αποστείλει στο Δήμο Κέρκυρας.

Επιπρόσθετα, καταθέτει την πρότασή του στην οργανωτική επιτροπή της υποψηφιότητας, για την οργάνωση «ανθρώπινης αλυσίδας», η οποία θα αγκαλιάζει την παλιά πόλη της Κέρκυρας με τη συμμετοχή της μαθητιώσας νεολαίας της Κέρκυρας.
Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ







ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Αδειοδότηση του συνόλου των δημοτικών υδροληψιών .



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ                                           Μολάοι, 30/11/2015
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ                           
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ                                                             


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την ανάρτηση της σχετικής άδειας στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ (Α.Δ.Α: 79Ζ8ΟΡΙΦ-ΒΘΔ) η αδειοδότηση του συνόλου των δημοτικών υδροληψιών του Δήμου Μονεμβασίας, γεγονός που συνιστά πρωτιά σε πανελλήνια κλίμακα, καθώς αποτελεί την πρώτη άδεια χρήσης που εκδίδεται για το σύνολο των υδροληψιών ενός Δήμου.
Η αδειοδότηση αφορά το σύνολο των εκατόν εννέα (109) υδροαρδευτικών υδροληψιών καθώς και των συστημάτων τους (δεξαμενές, δίκτυα μεταφοράς, κλπ) που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Μονεμβασίας, η μελέτη της οποίας εκπονήθηκε από το Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Μονεμβασίας.
Ο Δήμος αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και ιδιαίτερα την Δ/νση Υδάτων Πελοποννήσου για την καθοδήγησή τους και τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια εκπόνησης της σχετικής μελέτης.



ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Θα χρηματοδοτηθεί η επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων; [Ερώτηση στη Βουλή]

Την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων και την πρόσληψη μόνιμου και εποχικού προσωπικού που θα στελεχώσει τους αρχαιολογικούς χώρους των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο Βουλευτής, μετά τον σεισμό του 2006, το κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου το οποίο υπέστη πολλές ζημιές, εντάχθηκε στο εκπνέον τότε ΕΣΠΑ προκειμένου να επισκευασθεί και να ανακαινισθεί, έργο που ολοκληρώνεται αισίως εντός του 2015.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Κατσαφάδος, δεν προβλέφθηκε και δε μελετήθηκε η επέκταση του υπάρχοντος κτηρίου, με αποτέλεσμα η ανακαίνιση να έχει συμπεριλάβει μόνο τα 190 τ.μ στεγασμένων χώρων που προϋπήρχαν και είχαν υποστεί ζημιές από το σεισμό.
Εστιάζοντας στο τεράστιο ανασκαφικό έργο στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, ο κ. Κατσαφάδος θεωρεί ότι η νέα προγραμματική περίοδος «είναι μία χρυσή ευκαιρία, προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί κι έτσι να μπορέσουν να στεγαστούν πολλά περισσότερα ευρήματα», προσθέτοντας πως «επιθυμία τόσο των τοπικών αρχών όσο και των κατοίκων των Κυθήρων είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες κτιριακής επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων για την κατασκευή επιπλέον 210 τ.μ. σύγχρονων στεγασμένων χώρων, με στόχο τη δημιουργία νέων εκθεσιακών αιθουσών.»
Επιπλέον, στην ερώτησή του ο Βουλευτής τονίζει την ανάγκη πρόσληψης εποχικού προσωπικού για την άρτια λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.
Η ερώτηση Κατσαφάδου
«Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, ο πολιτισμός συνιστά μια ιδιαίτερη διάσταση της ζωής στο νησί των Κύθηρων και των Αντικυθήρων, διαθέτοντας πολλούς και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους.
Ένας από αυτούς είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων, το κτήριο του οποίου βρίσκεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο εμβαδού 989 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο στην είσοδο του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας. Το 2013, μετά τις ζημιές που υπέστη από τον μεγάλο σεισμό του 2006, εντάχθηκε στο εκπνέον τότε ΕΣΠΑ, προκειμένου να επισκευασθεί και να ανακαινισθεί, έργο που ολοκληρώνεται αισίως εντός του 2015.
Ωστόσο, με το έργο της ανακαίνισης που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δεν προβλέφθηκε και δεν μελετήθηκε – προφανώς λόγω εκπνοής του ΕΣΠΑ και ανάγκης έγκαιρης και άμεσης ένταξης του έργου – η επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου, (κατά την κείμενη πολεοδομική νομοθεσία δύναται μέγιστος αριθμός 2 ορόφων και μέγιστη εκμετάλλευση τα 400 τ.μ.) με αποτέλεσμα η ανακαίνιση να έχει συμπεριλάβει μόνο τα 190 τ.μ. στεγασμένων χώρων που προϋπήρχαν και είχαν πάθει ζημιές από το σεισμό.
Επιθυμία τόσο των τοπικών αρχών, όσο και των απανταχού Κυθηρίων είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες κτιριακής επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων για την κατασκευή επιπλέον 210 τ.μ. σύγχρονων στεγασμένων χώρων, με στόχο τη δημιουργία νέων εκθεσιακών αιθουσών, αποθήκης, αίθουσας συντήρησης και – ίσως – μικρού εντευκτηρίου, υποδομές που είναι απαραίτητες και αναγκαίες για κάθε σύγχρονο Μουσείο.
Η έναρξη της νέας Προγραμματικής Περιόδου είναι μια χρυσή ευκαιρία, προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί και έτσι να μπορέσουν να στεγαστούν πολύ περισσότερα ευρήματα από το τεράστιο ανασκαφικό έργο στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
Επιπλέον, οι μείζονες αρχαιολογικοί χώροι των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, προκειμένου να λειτουργούν άρτια, έχουν ανάγκη πρόσληψης εποχιακού προσωπικού. Ειδικότερα, ο σημαντικός χώρος του Ενετικού Κάστρου Χώρας Κυθήρων – το πλέον γνωστό και επισκέψιμο μνημειακό σύνολο του νησιού – όπου υπάρχει και το Μουσείο Οικοσήμων, χρήζει λειτουργίας και ασφαλούς φύλαξης για 2 βάρδιες ημερησίως, ώστε να καλύπτει την αυξημένη τουριστική κίνηση τουλάχιστον για την καλοκαιρινή περίοδο (01/06-31/10). Ακόμα δύο (2) ημερήσιοι φύλακες αρχαιοτήτων και ένας (1) νυκτοφύλακας αρχαιοτήτων για το νησί των Κυθήρων, ένας (1) ημερήσιος φύλακας αρχαιοτήτων για το νησί των Αντικυθήρων, όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για την φύλαξη του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου του «Κάστρου Αντικυθήρων» (αρχαία Αίγιλα), ενώ το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων, το οποίο πρόκειται να εγκαινιαστεί εντός του 2016 χρήζει ακόμα ενός (1) αρχαιολόγου.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Τι πρόκειται να πράξει προκειμένου να εντάξει στη νέα Προγραμματική Περίοδο την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων;
2. Προτίθεται να προχωρήσει σε προσλήψεις μονίμου και εποχικού προσωπικού που θα στελεχώσει τους αρχαιολογικούς χώρους των Κυθήρων και των Αντικυθήρων;
Πηγή 
 Limani24.gr

1.275.699,01 στην Λακωνία απο τον ΕΛΓΑ

Ο ΕΛ.Γ.Α προχωράει, σήμερα 30/11/2015, σε ακόμα μια πληρωμή Κρατικών   Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) για τα προγράμματα «Πυρκαγιές 2011», «Πυρκαγιές 2012» και «Ετήσιο 2011», με την αποστολή στην τράπεζα Πειραιώς των ηλεκτρονικών αρχείων πληρωμής.

Το συνολικό ποσό των Ενισχύσεων των προαναφερόμενων προγραμμάτων Κρατικών Ενισχύσεων –  για  ακόμη 1.757 δικαιούχους από 15 Νομούς- ανέρχεται σε 2.399.525,01€ με τους Νομούς Λακωνίας και Αργολίδας να συγκεντρώνουν τους περισσότερους δικαιούχους (από τα οποία για την Λακωνία είναι 1.275.699,01). Η πληρωμή αναφέρεται κυρίως σε ενισχύσεις για απώλεια παραγωγής από παγετό  στα εσπεριδοειδή των νομών Αργολίδας και Λακωνίας και  στις επιτραπέζιες ελιές του νομού Λακωνίας  καθώς και σε ενισχύσεις για απώλεια παραγωγής από περονόσπορο στα αμπέλια των επιλέξιμων περιοχών του προγράμματος ΚΟΕ «Ετήσιο 2011».

Η διαδικασία των εκκαθαρίσεων συνεχίζεται.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας

"ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΒΑΤΙΚΑ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00
ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ - ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ 104- 
"ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΣΟΛΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ"
ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ * Σ ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ*
                           * Α ΚΑΤΣΕΤΟΥ*
                           * ΠΑΝΟΣ & ΒΙΒΗ ΚΑΤΣΑΜΠΑ*  
               ΚΑΙ Ο * Γ.ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ* 
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 ΕΥΡΩ
                                                 
 
                                                        "ΧΟΡHΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ"ADELIN 107,3 FM WEB TV"

                       

"ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ"Σχολική κοινότητα Γενικού Λυκείου Κυθήρων.Ελάτε να φυτέψουμε τα κεδράκια

Συμπατριώτες,
Είμαστε έτοιμοι για να φυτέψουμε τα κεδράκια στα καμένα στην Παναγία την Ορφανή και στον Λιμιώνα. Θέλουμε να είστε και εσείς εκεί για να μοιραστούμε τον κόπο και τη χαρά της δενδροφύτευσης. Ο καιρός προβλέπεται καλός και η διάθεσή μας καλύτερη.
Η συνάντηση είναι αυτό το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στο καφενείο του Μυλοπόταμου.
Οι λάκκοι θα είναι ανοιγμένοι. Καλό θα είναι, όσοι από εσάς μπορούν να έχουν μαζί:
Κασμά ή φτυάρι.
Πένσα.
Βαρύ σφυρί.
Γάντια εργασίας.
Νεράκι.
Διαδώστε το κάλεσμα. Μην λείψει κανείς. Σας περιμένουμε.
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
Σχολική κοινότητα Γενικού Λυκείου Κυθήρων

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ.Παράταση έως 16/12 για τις ασφαλιστικές εισφορές ΟΓΑ


Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης γνωστοποίησε πως, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ, η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ για το α’ εξάμηνο του 2015 παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, καθώς και των τριμηνιαίων – εξαμηνιαίων δόσεων των παλαιών ρυθμίσεων με ειδοποιητήρια που λήγουν στις 30/11.
Επίσης, έως 16/12 παρατείνεται και η προθεσμία πληρωμής των τρεχουσών εισφορών α’ εξαμήνου 2015 των ασφαλισμένων που έχουν ενταχθεί στις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις (100 δόσεων, “Πάγια”, “Νέα Αρχή”). Για να μην εκπέσουν όμως από τη ρύθμιση, οι ασφαλισμένοι αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν έως και τη Δευτέρα 30/11 τη δόση μηνός Νοεμβρίου 2015 και τυχόν ληξιπρόθεσμες δόσεις.
Τέλος, όσον αφορά στην έντονη φημολογία για νέα καθολική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, ο βουλευτής ενημερώνει πως “οι όποιες αυξήσεις παρατηρήθηκαν σε κάποια μερίδα ασφαλισμένων οφείλονται στην «ωρίμανση» και αλλαγή του ασφαλιστικού τους κλιμακίου. Συνεπώς, δεν πρόκειται για νέα αύξηση”.

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΑ ΜΑΓΟΝΕΖΙΑΝΙΚΑ


Ανάμεσα στις ενορίες που αναφέρονται στις απογραφές του 18ου αι. στην περιφέρεια Λειβαδίου είναι και ο άγιος Ανδρέας στα Μαγονεζιάνικα με ενορίτες που έχουν το επώνυμο Δευτερέβος και Βατικιώτης. 

Πρόκειται για το μικρό ναό στα Τσικαλαρία δίπλα στον κεντρικό δρόμο Χώρας – Ποταμού. 

Είναι μονόχωρος, καμαροσκεπής με περίτεχνο πώρινο δίλοβο καμπαναριό. 

 

Ο ναός είναι πολύ περιποιημένος με τη φροντίδα των γειτόνων και ιδιαίτερα της οικογενείας Δευτερέβου, στην οποία συνηθίζεται πολύ το όνομα Ανδρέας.

Αυτό ίσως εξηγείται από το γεγονός ότι η οικογένεια Δευτερέβου έχει Βυζαντινή καταγωγή και ως γνωστόν ιδρυτής της εκκλησίας της Κων/πόλεως είναι ο Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος.

Την παραμονή της εορτής έγινε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και με 3 ιερείς, τον π. Πέτρο Σκλάβο, τον π. Νικόλαο της Αγίας Ελέσης, ο οποίος εμίλησε επίκαιρα αντικαθιστώντας τον απουσιάζοντα Μητροπολίτη μας και τον π. Λάμπρο, το νέο εφημέριο Φατσαδίκων, στην ενορία των οποίων ανήκει και ο άγιος Ανδρέας. 






Μετά το πέρας του εσπερινού η οικογένεια του Γιάννη και Μαρίας Δευτερέβου εδεξιώθησαν τους ιερείς και πολλούς προσκυνητές στο παρακείμενο σπίτι τους.
----------------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος.
----------------------------------------------