Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

"πρώτα ο άνθρωπος"Μόνο αποστροφή μπορεί να μας προκαλέσει η βεβήλωση του πιο ιερού συμβόλου της πατρίδας μας,της σημαίας.


Ως σελίδα και ως Ρ/Σ συμφωνούμε απόλυτα και με την Θέση του Δημοτικού Συνδυασμού ¨Πρώτα ο άνθρωπος¨
Τέτοιες απαράδεκτες και καταδικαστέες ανθελληνικές ενέργειες δεν έχουν θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία.
______________________________________________________

Δελτίο τύπου του Δημοτικού συνδυασμού "πρώτα ο άνθρωπος"
Κύθηρα 30/08/2020

Μόνο αποστροφή μπορεί να μας προκαλέσει η βεβήλωση του πιο ιερού συμβόλου της πατρίδας μας,της σημαίας.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την πράξη αυτή και καλούμε τις αρμόδιες αρχές όπως πράξουν τα δέοντα προς την ανεύρεση και τιμωρία των υπευθύνων.
Επίσης καλούμε τις αρχές όπως πράξουν τα δέοντα και για τις καταστροφές που προκάλεσαν,πιθανώς τα ίδια άτομα,στις πινακίδες του Δήμου μας.

Συνεχίζεται το ¨σήριαλ¨με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ με μένος και μίσος στο Διακόφτι...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!!!
Δυστυχώς συνεχίζουν κάποιοι με μένος και μίσος να βρομίζουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στο Διακόφτι...
Όπως βλέπουμε στην φωτογραφία που μας έστειλε πριν από λίγο αναγνώστης μας που τον ευχαριστούμε πάρα πολύ,μετά λύπης μας βλέπουμε πως μουτζούρωσαν  και το υπόλοιπο τμήμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ προς τα κάτω και την λέξη ΕΛΛΑΣ.
Ενοχλεί λοιπόν ο ΣΤΑΥΡΟΣ η ΕΛΛΑΣ η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ????

Τέτοιες απαράδεκτες και καταδικαστέες ανθελληνικές ενέργειες δεν έχουν θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία.
 ADELIN 107,3 FM
 




ΜΗΝΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΙΒ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ & ΚΗΡΥΓΜΑ (30/8/2020)




ΓΡΑΠΤΟΝ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑ
Ἡ βάση τῆς Πίστεώς μας
     Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος, στό σημερινό ἀνάγνωσμα ὑπενθυμίζει στούς Χριστιανούς τῆς Κορίνθου τό χαρμόσυνο μήνυμα, πού τούς εἶχε κηρύξει, τό Εὐαγγέλιό Του. Μέ αὐτό τό κήρυγμα ἀρκετοί Κορίνθιοι πίστευσαν στόν Χριστό, συγκροτώντας τήν πρώτη Ἐκκλησία στήν Πελοπόννησο.
      Κεντρικό θέμα στήν ἐπιστολή του εἶναι τό Πάθος καί ἡ Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ. Γεγονότα πού εἶχαν προαναγγελθεῖ στήν Παλαιά Διαθήκη˙ καί αὐτό ὁ Παῦλος τό ἐπισημαίνει. Ἐπισημαίνοντας ταὐτόχρονα ὅτι τούς παραδίδει αὐτό πού καί ὁ ἴδιος παρέλαβε. Καί τό παρέλαβε ἀπό τόν ἴδιο τόν Ἰησοῦ ἔξω ἀπό τήν Δαμασκό, ἀλλά καί ἀπό τούς ἄλλους Ἀποστόλους, κατά τήν παραμονή του στά Ἱεροσόλυμα, ἀρκετά χρόνια πρίν ξεκινήσει τίς κοσμοσωτήριες περιοδεῖες του. Τήν ἐπιστολή του (τήν Α’ πρός Κορινθίους) ὁ Ἀπόστολος τήν στέλνει περίπου 5 χρόνια μετά τήν ἵδρυση τῆς Ἐκκλησίας τους, πιθανῶς ἀπό τήν Ἔφεσο, τό 55 μ.Χ.
     Ἦσαν δύσκολοι καιροί. Μόλις εἶχε λήξει ὁ ἀπηνής διωγμός τοῦ Κλαυδίου Καίσαρα, πού στοίχισε στήν Ἐκκλησία ἑκατομμύρια Μάρτυρες (ἀλλά καί τήν λάμπρυνε μέ αὐτούς). Ἡ «μέριμνα πασῶν τῶν Ἐκκλησιῶν» δέν ἄφηνε ἐφησυχασμένο τόν Παῦλο. Διέθετε, βέβαια, ἕνα πυρῆνα ἀφοσιωμένων πιστῶν στήν Κόρινθο, ὅπως ἡ Χλόη, ὁ Ἀκύλας, ἡ Πρίσκιλλα. Ὅμως εἶχε πληροφορίες γιά ἔριδες, γιά φατριασμούς, γιά μή σωστή τέλεση τῆς Θείας Εὐχαριστίας, καθώς καί γιά ἀνεκτικότητα σέ ἠθικές παρεκτροπές. Γιά ὅλα αὐτά ἔκρινε πώς ἡ κυριώτερη διδαχή ἦταν ἡ ὑπόμνηση τοῦ τί πιστεύουμε οἱ Χριστιανοί. Καί σέ λίγες γραμμές ὑπενθυμίζει τό ἔργο τῆς σωτηρίας. Ὁ Χριστός πέθανε γιά μᾶς, θάφτηκε κάι ἀναστήθηκε τήν τρίτη μέρα ἀπό τήν ταφή Του.
     Θεωροῦσε ὅτι μόνη ἡ ἐμπέδωση τῆς ἐμπειρίας τῆς Ἀναστάσεως μποροῦσε νά θεραπεύσει τά ἀτοπήματα καί τίς ἐλλείψεις. Δέν ἦταν αὐτό ἀσήμαντο πρᾶγμα. Ἄλλωστε τότε (ἀλλά καί σήμερα) ὑπῆρχαν αἱρέσεις πού ἀπέρριπταν τό ἐνδεχόμενο ἀνάστασης τῶν νεκρῶν. Τό πιό παράδοξο δέ εἶναι ὅτι οἱ περισσότεροι ἀπό τούς ἀρνητές πίστευαν σέ κάποιο θεό!.. Καί ἦλθε ὁ Παῦλος νά τινάξει αὐτό τό μαῦρο πέπλο τῆς ἀπελπισίας μέ τόν λόγο του, πού εἶχε πηγή τά λόγια τοῦ Χριστοῦ: «Οὐκ ἐστιν ὁ Θεός, Θεός νεκρῶν, ἀλλά ζώντων». Χωρίς τήν ἐπαλήθευση αὐτοῦ τοῦ μηνύματος μέ τήν Ἀνάσταση τοῦ Κυρίου μας δέν θά ἦταν εὔκολα πιστευτός.
     Ἔτσι, τό κέντρο τῆς πίστης μας εἶναι ἡ Ἀνάσταση. Ἡ Ἀνάσταση τοῦ Ἰησοῦ καί ἡ ἀνάσταση ἡ δική μας!..
Πρωτ. π.Π.Μαριᾶτος

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕ ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ???

Διασταύρωση Αεροδρόμιο - Διακόφτι

Ποιος είναι αυτός που νομίζει πως με το σπρέι στο χέρι μπορεί να μουτζουρώνει ότι βρεθεί μπροστά του (στην συγκεκριμένη περίπτωση τις πινακίδες του Δήμου) βγάζοντας με αυτό τον απαράδεκτο και καταδικαστέο τρόπο τα εσώψυχα του ???

Ποιος είναι αυτός που για ανεξήγητο λόγω ΒΡΟΜΙΖΕΙ  και καταστρέφει έτσι πινακίδες και όχι μόνο  στο νησί μας με τα αναρχικά του σύμβολα???
Διασταύρωση Αεροδρόμιο - Διακόφτι στην άσφαλτο


Εκτός από την απαράδεκτη και καταδικαστέα πράξη του για αντικοινωνική και παραβατική συμπεριφορά, φέρει και τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινικές και διοικητικές κυρώσεις !
ADELIN 107,3 FM 
Διασταύρωση Αεροδρόμιο - Διακόφτι
Διασταύρωση Αεροδρόμιο - Διακόφτι




Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα:Για το περιστατικό βεβήλωσης της Ελληνικής Σημαίας στο Διακόφτι.



Ως σελίδα και ως Ρ/Σ μας εκφράζουν απόλυτα τα όσα πολύ σωστά αναφέρει το Δ/Τ της παράταξης  ¨Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα¨και περιμένουμε και από τις άλλες 2 Δημοτικές Παρατάξεις τις αντιπολίτευσης ¨Πρώτα ο άνθρωπος¨και ¨Κύθηρα Αντκύθηρα Μένουμε εδώ¨ να πάρουν δημόσια θέση για αυτό το πάρα πολύ σοβαρό πρόσφατο περιστατικό στο Διακόφτι.
Πρώτα ο άνθρωπος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (30-08-2020)
Το πρόσφατο περιστατικό της βεβήλωσης της Ελληνικής Σημαίας στον δρόμο προς το Διακόφτι, που συμπολίτες μας έχουν αποδώσει ζωγραφικά
επί του βράχου, μας προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς δυστυχώς ούτε μεμονωμένο είναι ούτε για πρώτη φορά συμβαίνει.

Για την παράταξή μας, τα Εθνικά Σύμβολα, είναι Ιερά και η βεβήλωσή τους αποτελεί πράξη απαράδεκτη που τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 188). 
Η τιμή προς τη Σημαία και τα Εθνικά Σύμβολα είναι θεμελιώδης ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων των Ελλήνων και επί αυτού δεν μπορεί να γίνει ούτε συζήτηση ούτε διαπραγμάτευση. Έθνος που δεν σέβεται και δεν τιμά τα Εθνικά Σύμβολά του, είναι καταδικασμένο στον αφανισμό. 

Ειδικότερα, η παράταξή μας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοια θέματα, καθώς θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξής μας κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ως Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας αποκατέστησε τον παλαιό ιστό της Σημαίας στο Κάστρο της Χώρας και έκτοτε η Ελληνική Σημαία κυματίζει στο σημείο-σύμβολο του νησιού μας αδιάλειπτα. 
Είχε προηγηθεί ανάλογη κίνηση τοποθέτησης νέας σημαίας από τον τότε Πρόεδρο της Κοινότητας Κυθήρων και σημερινό Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρη Καλλίγερο, τον κ. Παναγιώτη Μπαχτή και τον κ. Βαλέριο Καλοκαιρινό τον Μάρτιο του 2013.
Καλούμε τις Αρχές να προβούν στα νόμιμα αναφορικά με αυτήν την πράξη βεβήλωσης. 

Θεωρούμε, τέλος, ότι αντίστοιχη άποψη οφείλουν να έχουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις που εκπροσωπούν τους συμπολίτες μας στο ΔΣ. Σε τέτοια θέματα, δε νοούνται αστερίσκοι ή "ναι μεν, αλλά"!

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ«Παρών» στα Συμβούλια – απόντες για τους δημότες!


Αλήθειες και μύθοι για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Το Σάββατο 29/08 διεξήχθη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την διαδικασία «διά περιφοράς». Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν εξαιρετικά σημαντικά: οι νέες διοικήσεις των Σχολικών Επιτροπών και του Παιδικού Σταθμού, η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Αντικυθήρων για το νέο σχολικό έτος με 2 μαθητές, η μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία από το σεισμό του Νοεμβρίου 2019 με προϋπολογισμό 240.000€ και μια σειρά άλλων τρεχόντων θεμάτων. Σε αυτά τα σημαντικά θέματα, οι δύο παρατάξεις της Αντιπολίτευσης επέλεξαν να δηλώσουν «παρών» με την επίκληση διαφόρων αστήρικτων δικαιολογιών. Η Δημοτική Αρχή, επιλέγοντας το δρόμο της ευθύνης, οφείλει να ενημερώσει τους δημότες για τα τεκταινόμενα στο ΔΣ και κυρίως για την ανεύθυνη στάση της Αντιπολίτευσης.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΗ: οι διά περιφοράς συνεδριάσεις είναι νομιμότατες και δημοκρατικότατες. Προβλέπονταν στη νομοθεσία πολύ πριν τον κορωνοϊό και δεν αποτελούν εφεύρημα της σημερινής Κυβέρνησης. Τα ειδικά περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας επιβάλλουν τη συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων εξ αποστάσεως. Αυτό γίνεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ευχή όλων μας είναι να λήξει αυτή η υγειονομική κρίση ώστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Όπως αναφέραμε αναλυτικά και σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου (13-08), η πανδημία είναι παρούσα, επιδεινώνεται και είναι θανατηφόρα. Καθημερινά ανακοινώνονται 300 νέα κρούσματα με τάσεις διαρκώς αυξητικές. Ο Νομοθέτης επικαιροποιώντας και επεκτείνοντας ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις, όρισε ότι: «τα συλλογικά όργανα δύνανται να συνεδριάζουν είτε διά ζώσης (κεκλεισμένων των θυρών) είτε με τηλεδιάσκεψη (με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο) είτε διά περιφοράς καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας». Όπως εξάλλου επισημαίνεται στην από 29-05-2020 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ το πότε και πώς ακριβώς θα αρθούν αυτές οι ειδικές διατάξεις αποτελεί αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Ο τρόπος της συνεδρίασης ενός συλλογικού οργάνου αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Προέδρου του. Η διαφορά των διά περιφοράς συνεδριάσεων με τις διά ζώσης είναι μόνον μία: η φυσική παρουσία αντικαθίσταται από το γραπτό κείμενο. Εάν λοιπόν ένας δημοτικός σύμβουλος επιθυμεί να προτείνει ο,τιδήποτε ή να καταθέσει εναλλακτική πρόταση/άποψη μπορεί να το κάνει στέλνοντας τις απόψεις του με email προκειμένου να καταγραφούν στα πρακτικά. Όλες οι αποφάσεις δημοσιεύονται στη Διαύγεια και σε αυτές περιλαμβάνεται ξεκάθαρα η άποψη του κάθε αιρετού για τα θέματα.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: η Δημοτική Αρχή δεν φοβάται το διάλογο. Ο σημερινός Δήμαρχος το έχει αποδείξει στην πράξη καθώς σε όλες τις συνεδριάσεις των ΔΣ της προηγούμενης θητείας αλλά και σε όσες έγιναν διά ζώσης στην τρέχουσα, απαντούσε και απαντά σε όλα τα ερωτήματα και σε όλες τις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης, με στοιχεία και τεκμήρια. Αρκεί κανείς να ανατρέξει στις συνεδριάσεις επί προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Συνεπώς μόνο ως αστεία θεωρούμε την τοποθέτηση ότι η Δημοτική Αρχή «ταλαιπωρείται» από τα ερωτήματα της Αντιπολίτευσης στις διά ζώσης συνεδριάσεις. Μάλλον η Αντιπολίτευση ταλαιπωρείται γιατί είναι γνωστό πως η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος απαντούν ευθέως, με στοιχεία, τεκμήρια και ντοκουμέντα, σε κάθε είδους ερώτημα, μομφή ή κατηγορία που υποβάλλεται είτε γραπτώς είτε διά ζώσης, σε αντίθεση με την Αντιπολίτευση που όταν κανείς της απαντήσει τεκμηριωμένα, τηρεί στάση παγίας σιωπής (ακόμα περιμένουμε την απάντηση της Αντιπολίτευσης για το θέμα του Προϋπολογισμού, από τις 25-01-2020). Όσο και αν κάποιοι αντιλαμβάνονται τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ως μια ευκαιρία να «ανακρίνουν» (αρκετές φορές με τρόπο απρεπή και ειρωνικό) τη Δημοτική Αρχή, η δική μας απάντηση θα είναι η περιφρούρηση των διαδικασιών που προβλέπονται στο Νόμο, μία εκ των οποίων (όπως αναλύθηκε παραπάνω) είναι και οι εξ αποστάσεως συνεδριάσεις με ηλεκτρονικά μέσα. Θα περιμένουμε την άρση των μέτρων (για την οποία αρμόδιος είναι ο ΕΟΔΥ και όχι η Αντιπολίτευση του Δήμου Κυθήρων!) και τότε θα επανέλθουμε στις διά ζώσης συνεδριάσεις απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό γιατί είμαστε πολύ περήφανοι για το έργο μας και τις δράσεις μας, τα οποία εξάλλου επιβράβευσαν πρόσφατα οι συμπολίτες μας.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΡΙΤΗ: το «παρών» στην διαδικασία στελέχωσης των νέων διοικήσεων των νομικών προσώπων του Δήμου συνιστά υποκρισία αλλά και ανευθυνότητα απέναντι στους μαθητές του νησιού και τους γονείς τους. Οι ίδιοι που πριν λίγους μήνες μας κατηγορούσαν ότι έχουμε καθυστερήσει να στελεχώσουμε τις σχολικές επιτροπές, τώρα αρνούνται να προτείνουν τα μέλη που ως Αντιπολίτευση δικαιούνται επικαλούμενοι ότι αυτά είναι λίγα! Μα καλά, αυτό δεν το ήξεραν όταν αναρτούσαν Δελτία Τύπου κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή για την καθυστέρηση στην στελέχωση των Σχολικών Επιτροπών; Ο Νόμος 4623 ήταν γνωστός και μάλιστα η Αντιπολίτευση υπερψήφισε τις τροποποιήσεις των συστατικών πράξεων των νομικών προσώπων με βάση αυτόν ακριβώς το Νόμο (!), τις οποίες η Αποκεντρωμένη καθυστέρησε να στείλει στο ΦΕΚ επί μήνες. Εάν οι συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης θεωρούν ότι ο Νόμος 4623 τους θίγει, μπορούν να παραιτηθούν και να αντικατασταθούν και όχι να «χαρίζουν» έτσι απλόχερα τις θέσεις που δικαιούνται στα συλλογικά όργανα, στην κρίση του Δημάρχου. Διότι τώρα, μετά την άρνησή τους να ορίσουν εκπροσώπους στις Σχολικές Επιτροπές και στο Πνευματικό Κέντρο όλα τα μέλη των διοικήσεων θα οριστούν από τον Δήμαρχο (παρ.1 άρθρο 6 Ν.4623/19, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.3 του άρθρου 177 του Ν.4635/19). Φυσικά, είναι αδύνατον να μη σχολιάσουμε την φράση της μείζονος μειοψηφίας ότι η Δημοτική Αρχή «φοβάται τη συμμετοχή μελών από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης». Η ποσόστωση κύριε Παναγόπουλε ορίζεται ξεκάθαρα από τη νομοθεσία και δεν έχει δικαίωμα ο κάθε Δήμαρχος να την αλλάζει κατά το δοκούν. Αν εσείς ήσασταν Δήμαρχος θα πράττατε αντίθετα από τη νομοθεσία; Αν το κάνατε, η σύσταση των Διοικήσεων θα ήταν άκυρη! Ο Νόμος δίνει στην Αντιπολίτευση συγκεκριμένες θέσεις μέσα στη διοίκηση των Σχολικών Επιτροπών και όλων των Νομικών Προσώπων. Με το να τις «χαρίζει» η Αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή ουσιαστικά περιφρονεί τους δημότες που την ψήφισαν και μέσω της ψήφου τους της έδωσαν την εντολή να εκπροσωπούνται σε όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου και όχι μόνο στο Δ.Σ. και παράλληλα αναγνωρίζει με αυτήν την αποχή της από τις διοικήσεις την δική της αδυναμία να στελεχώσει με άξια στελέχη τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου θεωρώντας ως μόνο κατάλληλο να το πράξει αυτό, τον ίδιο τον Δήμαρχο!
Οι διά ζώσης συνεδριάσεις θα επανέλθουν ως συνήθης διαδικασία μόνο όταν αρθούν οι ειδικοί τρόποι συνεδριάσεων που ορίζονται στη σχετική νομοθεσία, κάτι που θα κρίνει αποκλειστικά η ειδική επιτροπή του ΕΟΔΥ. Μέχρι τότε όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου θα συνεδριάζουν εξ αποστάσεως. Η μη συμμετοχή της Αντιπολίτευσης ή η «λευκή συμμετοχή» μέσω του «παρών» σε όλα τα θέματα, αποτελεί περιφρόνηση προς τη μερίδα του εκλογικού σώματος που την ψήφισε. Ωστόσο, η απόφαση αλλά και οι συνέπειες αυτής, δεν ανήκουν στη Δημοτική Αρχή.  
Η Δημοτική Αρχή διατρανώνει για ακόμη μία φορά την απόλυτη προσήλωσή της στην υλοποίηση του προγράμματός της, που έχει επικυρωθεί με την λαϊκή ετυμηγορία του 2019. Τα θέματα που τίθενται προς ψήφιση από το Δ.Σ. και την Οικονομική Επιτροπή είναι καίρια και ουσιώδη τόσο για την καθημερινότητα των πολιτών όσο και για την εν γένει ανάπτυξη του τόπου μας (έργα κ.λπ.).
Οι αιρετοί είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων στα οποία εκλέγονται, αξιώνοντας την ψήφο των πολιτών, ανεξάρτητα από τον τρόπο της συνεδρίασης. Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας. Εξάλλου «η ιστορία γράφεται από τους ΠΑΡΟΝΤΕΣ», γεγονός που ειδικά στον αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας είναι ιδιαίτερα γνωστό (πρβλ debate)…

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΑ:ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ-συνέχεια

 

Με αφορμή την επιστολή που μου απέστειλε ο Δήμαρχος Κυθήρων (διά της υπηρεσίας μου) στις 28/8, για το θέμα της παράνομης ανέλκυσης στα Αντικύθηρα, είμαι υποχρεωμένη να απαντήσω τα εξής:
1. K. Χαρχαλάκη, αν θέλετε να απευθυνθείτε στην Πρόεδρο του ΣΕΑ, καθώς με αυτή την ιδιότητα έκανα την ανάρτησή μου, να στέλνετε τις επιστολές σας στο email του Συλλόγου (δεν είναι δα και τόσο δυσεύρετο, στο site του Συλλόγου είναι αναρτημένο). Στην υπηρεσία μου θα απευθύνεστε αν με θέλετε για κάποιο υπηρεσιακό θέμα. Αν πάλι κάποιος ή κάποια σας συμβούλεψε να βρείτε κάποιο τρόπο, επειδή ενοχλεί η δράση μου ως συνδικαλίστριας, να εμπλέξετε την υπηρεσιακή μου ιδιότητα, μεταφέρετέ του σας παρακαλώ ότι λάθος πόρτα χτυπάει. Είναι διακριτή η ιδιότητα του υπαλλήλου και του συνδικαλιστή και εμπίπτουν σε άλλες διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα: κάτι άρθρα που λένε για συνδικαλιστική ελευθερία, αν έχετε ακούσει…
2. Oυδέποτε θέλησα -και ούτε θέλω- “να απαλλαγώ από την ευθύνη των λεγομένων μου”, άρα να μην ταράζεστε για τα εισαγωγικά που χρησιμοποιώ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φράσεις μου αυτούσιες αν θέλετε εσείς -ή άλλος από τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό- να μου κάνετε αγωγή, όπως με προειδοποιείτε “επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμη ενέργειά σας”. Για την ακρίβεια, με χαρά θα παραστώ στην Ευελπίδων -η προηγούμενη εμπειρία μου με την αγωγή της κ. Παναγιωταρέα ήταν άκρως αναζωογονητική, ειδικά την ημέρα που αναγκάστηκε να την αποσύρει (ματαίωσε, κατά τη δικονομική ορολογία).
3. Ας μπούμε όμως και στην ουσία: Αναφέρεστε συνεχώς σε ένα sms που σας απέστειλε ο κ. Π. Λασκαρίδης στις 12/8 και βασίζετε σε αυτό όλη τη συλλογιστική σας. Προσωπικώς ποτέ δεν αναφέρθηκα σε αυτό το sms για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι δεν το έχω δει, κι όταν μιλάω βασίζομαι μόνο σε πραγματικά περιστατικά. Αν είναι τόσο σημαντικό αυτό το sms, γιατί δεν μας δείχνετε ένα print screen να μπορούμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι να κρίνουμε; Ο δεύτερος και σημαντικότερος, χωρίς να θέλω να σας σοκάρω, είναι ότι το sms που λέτε ότι σας έστειλε ο κ. Π. Λασκαρίδης πριν την παράνομη ανέλκυση, έχει περίπου την ίδια αξία με το να είχε στείλει email κάποιος σε μένα ότι θέλει να μπει στη ρύθμιση οφειλών της Εφορίας. Θα του απαντούσα “συγνώμη, είμαι αναρμόδια να μου δηλώσετε κάτι τέτοιο, δηλώστε το στη Εφορία”. Και σίγουρα δεν θα έβγαινα δημόσια να επικαλεστώ ότι η Εφορία πρέπει να του ρυθμίσει τα χρέη επειδή έστειλε εμπρόθεσμα μήνυμα σε μένα την αναρμόδια. Το παράδειγμα, βέβαια, δεν έχει ποινικές διαστάσεις.
4. Τα πραγματικά περιστατικά είναι σαφή:
α. Ανελκύστηκαν δύο αντικείμενα (και όχι ένα) από τον βυθό των Αντικυθήρων, χωρίς να έχει ρωτηθεί ή ενημερωθεί ή δώσει άδεια η αρμόδια Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, άρα ανελκύστηκαν παράνομα (Μάλιστα η λίθινη άγκυρα ανελκύστηκε, κατα τη δήλωση του κ. Π. Λασκαρίδη, στις 11/8/2020. Είναι η ίδια ημερομηνία που εσείς λέτε ότι βρεθήκατε το βράδυ με τον κ. Λασκαρίδη και "εκλεκτή παρέα"-δικά σας λόγια). Τα προστατευόμενα αυτά από την αρχαιολογική νομοθεσία αντικείμενα μετά την παράνομη ανέλκυσή τους παρακρατήθηκαν και επί δεκαήμερο παρέμειναν στην κατοχή του κ. Π. Λασκαρίδη (σκάφος και ιδιωτική αποθήκη), μέχρι δηλαδή να τα παραλάβει η αρμόδια Υπηρεσία, αφού του ζήτησε να τα παραδώσει.
β. Όλες οι ενέργειες που επικαλείται μέχρι στιγμής ο κ. Π. Λασκαρίδης (email στην Υπουργό και την κ. Σίμωσι, Προϊσταμένη της ΕΦΑ Ευβοίας -άσχετο!-, επιστολή στην ΕΕΑ κλπ) συνέβησαν ΜΕΤΑ την καταγγελία με ευκρινέστατη και μη επιδεχόμενη ερμηνείας φωτογραφία που κατέθεσαν πολίτες άλλου κράτους στις 16/8, την οποία και παραθέτω. (Δικαιούται λοιπόν ο κάθε αντικειμενικός δέκτης της πληροφορίας, που τον επικαλείστε κι εσείς, να αναρωτηθεί ποια θα ήταν η εξέλιξη των πραγμάτων αν δεν είχε σταλεί η καταγγελία με τη φωτογραφία στις 16/8;)
γ. Από τις 11 και 12/8/2020 (που κατά δήλωσή του έγινε η ανέλκυση) ο Π. Λασκαρίδης δεν επικοινώνησε, ούτε γραπτώς ούτε τηλεφωνικώς ούτε με ηλεκτρονικό μήνυμα ούτε με άλλον τρόπο, με την αρμόδια Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων ως τις 18/8. Και δύσκολα θα επικαλεστεί κανείς ότι ο εφοπλιστής δεν διαθέτει ούτε υπολογιστή, ούτε ίντερνετ ούτε τηλέφωνο, έστω ένα VHF βρε αδερφέ, πάνω στο σκάφος του. Γνωρίζω επίσης ότι στην επιστολή του (που ο ίδιος δημοσιοποίησε οικειοθελώς σε πολλούς αποδέκτες) ενημέρωνε την αρμόδια Υπηρεσία ότι οι αρχαιότητες που “ανελκύστηκαν” (μόνες τους;) βρίσκονταν “στην αποθήκη της εταιρείας του” στο Λαύριο και καλούσε την αρμόδια υπηρεσία αν θέλει “να τις επιθεωρήσει”. Αν δε με απατούν οι γνώσεις μου, η φράση “να τις επιθεωρήσετε” με τη φράση “επιθυμώ να τις παραδώσω” δεν είναι συνώνυμες.

Τα παραπάνω είναι τα γεγονότα και μπορεί να τα κρίνει ο καθένας. Όπως μπορεί ο καθένας να κρίνει και τις δικές σας τοποθετήσεις για αυτά τα γεγονότα. Για παράδειγμα, το ότι γράψατε για τους πολίτες που κατήγγειλαν το περιστατικό: “Με είδαν να βρίσκομαι στο σκάφος του κ. Λασκαρίδη το βράδυ της 11ης/8, γιατί δεν ήρθαν να με ρωτήσουν μήπως ήξερα κάτι;” Τι εννοούσατε με αυτό; Από τη στιγμή που μόνος σας αναγνωρίζετε ότι είστε αναρμόδιος για το θέμα, τι θα άλλαζε αν σας ρωτούσαν; Θα έπαυε η πράξη να είναι παράνομη; Τι θα τους απαντούσατε άραγε;
5. Να ξαναδούμε την ιστορία αλλιώς; Στην περιοχή του Δήμου σας τελέστηκε μια παράνομη πράξη. Ο μόνος που γνώριζε την πράξη ΠΡΙΝ τελεστεί, κατά δήλωσή σας, ήσασταν εσείς. Γνωρίζατε επίσης ότι είστε αναρμόδιος για το θέμα. Με τη θεσμική σας ιδιότητα, δεν φροντίσατε ούτε να αποτρέψετε την τέλεση της πράξης, ενώ οφείλατε και μπορούσατε, ούτε να εξασφαλίσετε ότι ο κ. Λασκαρίδης θα απευθυνθεί στην αρμόδια Υπηρεσία, ούτε φροντίσατε εσείς ο ίδιος να επικοινωνήσετε με την αρμόδια Υπηρεσία για να διασφαλίσετε πως, αν γίνει κάτι, θα γίνει με τις νόμιμες διαδικασίες και σύμφωνα με την αρχαιολογική δεοντολογία, την οποία γνωρίζετε από την εμπλοκή σας επί 8ετία στην έρευνα του ναυαγίου των Αντικυθήρων. Όταν η υπόθεση τελικά δημοσιοποιήθηκε, σπεύσατε σε υπεράσπιση του κ. Π. Λασκαρίδη και επιτεθήκατε σε όποιον κατήγγειλε ή δημοσιοποίησε το περιστατικό. Και τώρα κατηγορείτε εμένα ότι σας θίγω επειδή επεσήμανα όλα τα παραπάνω; Χμ...
6. Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν αλλάζει πάντως: η σοφία των ρήσεων του λαού μας. Θα σας πω μερικές: “εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι”, “αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη”. Επίσης, “όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα”.
Παρά τις διαδοχικές σας αναρτήσεις, δεν είχα σκοπό να σας απαντήσω. Άλλωστε είναι πληρέστατη η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων που εκδόθηκε για το θέμα http://www.sea.org.gr/details.php?id=1073. Απαντώ επειδή με προκαλέσατε προσωπικά και είναι καλό είναι να γνωρίζετε, εσείς και τυχόν άλλοι, ότι δεν φοβάμαι.
Σας θυμίζω λοιπόν ότι αυτό είναι ένα δημόσιο μέσο, και ανυπομονώ να τα πούμε από κοντά στην Ευελπίδων!
______________________________________________________
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΑ
Σήμερα απέστειλα (διά της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων) το παρακάτω κείμενο στην πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και υπάλληλο της ΕΕΑ κα. Δέσποινα Κουτσούμπα:
Σε πρόσφατη ανάρτησή σας, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεστε στο πρόσωπό μου κατά τρόπο προδήλως μειωτικό που αναμφίβολα θίγει την τιμή, την υπόληψη και κυρίως το ήθος μου. Τούτο δε, διότι, στοχευμένα ή στην καλύτερη περίπτωση άκριτα, υιοθετείτε, αναπαράγετε και ακολούθως διατυπώνετε θέσεις, επί περιστατικών, που όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά αντιθέτως συνιστούν προκλητική παραποίηση αυτής.
Πράγματι έγινα δέκτης μηνύματος από τον κ. Πάνο Λασκαρίδη στο κινητό μου τηλέφωνο (γεγονός που δημοσιοποίησα πρώτος εγώ ο ίδιος), περί του ότι βρέθηκε ένα μικρό κανόνι στην είσοδο του καταφυγίου, το οποίο θα προσπαθούσαν να ανελκύσουν και να το παραδώσουν στην Υπηρεσία Σας (Εναλίων Αρχαιοτήτων), να το εξετάσει και να δώσει περαιτέρω οδηγίες («να μας πει τι θα κάνουμε»).
Τούτο προφανώς δεν συνιστά, ούτε ισοδυναμεί με χορήγηση άδειας εκ μέρους μου, ούτε σφετερισμό των προφανέστατων αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας σας, περί του οποίου καταφέρεστε, με τρόπο συκοφαντικό, εις βάρος μου.
Η αλήθεια που κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο προκύπτει από το τηλεφωνικό γραπτό μήνυμα του κ. Λασκαρίδη συνοψίζεται στα ακόλουθα:
(α) Ο ίδιος δεν υποβάλει προς εμένα κάποιο αίτημα χορήγησης αδείας, ούτε ζητάει οιαδήποτε έγκριση. Σκοπός του μηνύματός του είναι να με ενημερώσει σχετικά, ώστε να μην αιφνιδιαστώ μαθαίνοντας το περιστατικό από τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι προφανώς ήταν παρόντες.
(β) Αδιαμφισβήτητα επρόκειτο για μία ενέργεια που δεν έγινε εν κρυπτώ, αφού όπως προαναφέρεται και επιβεβαιώθηκε εκ των υστέρων, έλαβε χώρα υπό το φως της ημέρας και μάλιστα παρουσία κατοίκων και επισκεπτών του νησιού στο κεντρικότερο σημείο των Αντικυθήρων (λιμάνι).
(γ) Ευθέως και με απόλυτη σαφήνεια δηλώνεται στο άνω μήνυμα ότι οι τυχόν ενέργειές του κ. Λασκαρίδη θα αναφερθούν στην Υπηρεσία σας από τον ίδιο, από την οποία και θα δοθούν οι σχετικές οδηγίες.
Αναρωτιέμαι και προφανώς το ίδιο ερώτημα θα πρέπει να απασχολεί κάθε αντικειμενικό δέκτη της άνω πληροφορίας, πως από το ανωτέρω περιεχόμενο του μηνύματος του κ. Λασκαρίδη στο τηλέφωνό μου, προκύπτει αυτό που συκοφαντικά ισχυρίζεστε σε βάρος μου, ότι δηλαδή αναρμοδίως, ενεργώντας αυθαίρετα, χορήγησα οιαδήποτε άδεια και περαιτέρω, πως από το ίδιο ως άνω τηλεφωνικό μήνυμα, προκύπτει, για εμένα που έγινα δέκτης αυτού, ότι ο κ. Λασκαρίδης δεν είχε ήδη απευθυνθεί στην Υπηρεσία σας, ή ότι δεν θα ενεργούσε σχετικά.
Από τα ανωτέρω καθίσταται αυταπόδεικτο ότι κάθε παρουσίαση των συγκεκριμένων πραγματικών περιστατικών, κατά τρόπο διαφορετικό από την αλήθεια που αποτυπώνεται παραπάνω, είναι καταφανώς ψευδής, προσβλητική και συκοφαντική για το πρόσωπό μου και μάλιστα, είτε τίθεται εντός, είτε εκτός εισαγωγικών, αναφερόμενος ειδικότερα στα γραφόμενά σας περί δήθεν χορήγησης «άδειας» - «αδειοδότησης», περί «αναρμοδιότητας», περί «καλύψεως» παράνομων ενεργειών κλπ., επισημαίνοντάς σας παράλληλα ότι με το να τοποθετείτε τις συγκεκριμένες φράσεις σας εντός εισαγωγικών, ουδόλως απαλλάσσεστε από την ευθύνη των λεγομένων σας, καθώς και πάλι αποδέχεστε και αναπαράγετε και μάλιστα υπό το βάρος της ιδιότητας και της θέσης σας τα αυτά αναληθή προσβλητικά και συκοφαντικά για το πρόσωπό μου γεγονότα.
Επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμη ενέργειά μου, σας καλώ δια της παρούσης να απόσχετε από κάθε συκοφαντική και προσβλητική για το πρόσωπό μου αναφορά και τοποθέτηση σε οποιοδήποτε δημόσιο μέσο.
_______________________________________________________
 
Δέσποινα Κουτσούμπα Και η απάντησή μου στον Δήμαρχο, την Υπηρεσία μου και την Υπουργό Πολιτισμού: Σχετικά με την με αρ.πρωτ. 3553/28-8-2020 επιστολή σας

Αξιότιμε κ. Χαρχαλάκη,

Σχετικά με την με αρ.πρωτ. 3553/28-8-2020 επιστολή σας με θέμα “Συκοφαντικές αναφορές για τον Δήμαρχο Κυθήρων”, την οποία όμοια αναρτήσατε και στον δημόσιο προσωπικό σας λογαριασμό στο facebook με τον τίτλο “ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΑ”, σας γνωρίζω ότι η ανάρτηση που έγινε στον δημόσιο προσωπικό μου λογαριασμό στο facebook, όπως πολύ καλά γνωρίζετε αφού αναφέρεται ρητώς, έγινε με την ιδιότητά μου ως Προέδρου του ΣΕΑ και όχι με την υπαλληλική μου ιδιότητα. Ευνόητο είναι ότι οποιαδήποτε απάντηση σε αυτήν θα πρέπει να σταλεί στα στοιχεία επικοινωνίας του ΣΕΑ και όχι στην Υπηρεσία μου ή στην πολιτική ηγεσία, καθώς και οι δύο είναι εξίσου αναρμόδιες για τη συνδικαλιστική μου δράση. Σας παραπέμπω στις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων (Ν. 3528 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), στο Κεφάλαιο Γ “Θεμελιώδη δικαιώματα”, αλλά και στο Σύνταγμα της χώρας.
Παρακαλώ να απόσχετε στο μέλλον από οποιαδήποτε πράξη θίγει ή απειλεί να θίξει ή στρέφεται εμμέσως ή αμέσως ενάντια στο θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας του συνδικαλισμού.
Η απάντησή μου στην ουσία της επιστολή σας θα δημοσιοποιηθεί με τον τρόπο που εγώ θεωρώ αρμόζοντα.

Φθιώτιδα: Τεράστια χασισοφυτεία εντοπίστηκε στην Τραγάνα



Τεράστια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ έχει στηθεί τις τελευταίες ώρες στην περιοχή της Τραγάνας και πιο συγκεκριμένα σε δύσβατη δασική έκταση στο σημείο Βίλιζα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ρεπορτάζ του Lamianow.gr εντοπίστηκε τεράστια χασισοφυτεία η οποία αριθμεί πάνω από 5.000 χιλιάδες χασισόδεντρα από 0.90 εκατοστά ως και 3 μέτρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο σημείο βρέθηκαν και παραπήγματα (καλύβες) καθώς και ξηρά τροφή και άλλα ευρήματα που σχετίζονται με τους καλλιεργητές. Στην επιχείρηση εκρίζωσης των φυτών συμμετέχει και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να μεταφέρει άτομα -λόγω του δύσβατου σημείου- αλλά και τα φυτά τα οποία κατεβάζει στο γήπεδο της Τραγάνας. 
 .zougla.gr