Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Αποκατάσταση Αγωγών Λυμάτων Βιολογικού Καψαλίου

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας λόγω χρονίζοντος σοβαρού προβλήματος έμφραξης αγωγών λυμάτων προς βιολογικό σταθμό Καψαλίου, εκλήθη στο νησί, από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, εξιδικευμένο συνεργείο από την Αθήνα, για αποκατάσταση του προβλήματος.

Το εν λόγω συνεργείο της εταιρείας DION Τεχνικη. Ε.Ε.{Διονυσόπουλος και Σία}, με την βοήθεια ρομποτικής κάμερας διεπίστωσε μεγάλη εναπόθεση χαλικιού και ιλύς αναμεμιγμένης με κολώδη κατάλοιπα, στο τρίγωνο του αγωγού στην παραλιακή ζώνη, όπου βρίσκονται τα εστιατόρια της παραλίας {μεταξύ Βέζου-Μάγου και τρίστρατου}. Τα εν λόγω κατάλοιπα είχαν φράξει τελείως τον αγωγό εμποδίζοντας την ροή των λυμάτων προς τον βιολογικό σταθμό και ως εκ τούτου την υπερχείληση και διαφυγή τους.







ΒΑΤΙΚΑ.ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων διοργάνωσε μαζί με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης ενημερωτική εκδήλωση για την πιστοποίηση των αγροτών που αφορά την ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων. Τους παραγωγούς ενημέρωσαν για την διαδικασία αλλά και τον τρόπο εξέτασης και σεμιναρίων οι κύριος Καρλάφτης , ο κύριος Ρήγας, και ο κύριος Τσαπάρας . Μετά την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης ,πρέπει έως τον Νοέμβριο ο κάθε αγρότης αλλά και όλοι ανεξάρτητα από το επάγγελμα που κάνουν εάν παράλληλα ασχολείται με καλλιέργεια ,οφείλει πλέον να φέρει την πιστοποίηση. Τ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.Δελτίο τύπου 20/6/15

Την Πέμπτη 18/6, το Θεατρικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων, με τη συμμετοχή 30 παιδιών όλων των ηλικιών, παρουσίασε το έργο της Φρύνης Δρίζου «Η Συνέλευση των Ζώων». Την παράσταση, μέρος του Φεστιβάλ Δήμου Κυθήρων 2015, «Ταξίδι στα Κύθηρα», παρακολούθησε με ενθουσιασμό το κοινό, το οποίο παρά τη σχετική ψύχρα, παρέμεινε για να ακούσει τα παραμύθια της αφηγήτριας Αγνής Στρουμπούλη. Προηγήθηκε η συγκινητική αφιέρωση της βραδιάς στην μνήμη της Φρύνης Δρίζου από τη βιβλιοθηκάριο της παλιάς παιδικής βιβλιοθήκης Λειβαδίου, Μαίρη Καλλιγέρου, στην οποία, καθώς και «στα παιδιά της παιδικής βιβλιοθήκης», ήταν αφιερωμένο το πρωτότυπό χειρόγραφο. Την ευθύνη της παράστασης είχε η υπεύθυνη του παιδικού τμήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Σοφία Νέζη.

Φωτογραφίες: Γιάννης Σταθάτος


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "ΤΕΛΕΙΑ"ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ.{ αποκλειστικό }

Διήμερη  επίσκεψη το Σάββατο και Κυριακή 20 και 21 Ιουνίου πραγματοποίησε  σε Λακωνία και Μεσσηνία  ο πρόεδρος και ιδρυτής του κόμματος "ΤΕΛΕΙΑ" και Δήμαρχος Στυλίδας κ.Απόστολος Γκλέτσος ,συνοδευόμενος απο τους στενούς συνεργάτες του.  Ο κ Γκλέτσος παραχώρησε συνέντευξη στο σταθμό μας  κατ" αποκλειστικότητα και θα μεταδωθεί ραδιοφωνικά και μέσω διαδικτύου τις επόμενες μέρες! Την Κυριακή το πρωί ο κύριος Γκλέτσος προσκύνησε στην εκκλησία των Μολάων συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Μονεμβασίας τον κύριο Κώστα  Μαυρομιχάλη . Στη συνέχεια  οι δύο κύριοι καθώς επίσης και ο πολιτευτής του κόμματος¨ΤΕΛΕΙΑ" στη Λακωνία ο κύριος Αιβαλιώτης είχαν μια ενημερωτική συζήτηση για τα προβλήματα και τα αναπτυξιακά έργα του Δήμου! Ρεπορτάζ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ.


4 νέες Ντουζιέρες τοποθετήθηκαν στο Καψάλι Κυθήρων !!!!!

Ιστορική μέρα για την παραλία στο Καψάλ θεωρείται πλέον η 20η Ιουνίου 2015... 
Από σήμερα οι λουόμενοι θα απολαμβάνουν την παραλία και θα μπορούν να κάνουν χρήση των καμπινών και ντουζιέρων που τοποθετήθηκαν ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του τοπικού συλλόγου...


ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" 21/6/15