Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Αποκατάσταση Αγωγών Λυμάτων Βιολογικού Καψαλίου

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας λόγω χρονίζοντος σοβαρού προβλήματος έμφραξης αγωγών λυμάτων προς βιολογικό σταθμό Καψαλίου, εκλήθη στο νησί, από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, εξιδικευμένο συνεργείο από την Αθήνα, για αποκατάσταση του προβλήματος.

Το εν λόγω συνεργείο της εταιρείας DION Τεχνικη. Ε.Ε.{Διονυσόπουλος και Σία}, με την βοήθεια ρομποτικής κάμερας διεπίστωσε μεγάλη εναπόθεση χαλικιού και ιλύς αναμεμιγμένης με κολώδη κατάλοιπα, στο τρίγωνο του αγωγού στην παραλιακή ζώνη, όπου βρίσκονται τα εστιατόρια της παραλίας {μεταξύ Βέζου-Μάγου και τρίστρατου}. Τα εν λόγω κατάλοιπα είχαν φράξει τελείως τον αγωγό εμποδίζοντας την ροή των λυμάτων προς τον βιολογικό σταθμό και ως εκ τούτου την υπερχείληση και διαφυγή τους.








Με την βοήθεια των συνεργείων του Δήμου έγινε καθαρισμός των καταλοίπων και απομάκρυνση τους από τον αγωγό. Να σημειωθεί ότι τα εξαχθέντα κατάλοιπα συμπλήρωσαν το φορτίο ενός φορτηγού αυτοκινήτου του Δήμου.


Μετά τον καθαρισμό από τα κατάλοιπα οι αγωγοί καθαρίστηκαν και με χημικό πρόσθεμα το οποίο αφαίρεσε το σκληρό υπόστρωμα που είχε επικαθήσει στο κάτω μέρος των αγωγών.



Η όλη εργασία διήρκεσε 5 ημέρες και έλυσε οριστικά το πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους αλλά και τους επαγγελματίες του Καψαλιού τα τελευταία χρόνια και αποτελούσε σοβαρό πρόβλημα στην δημόσια υγεία και ανεπιθύμητη ενόχληση σε όλους τους επισκέπτες.


Να προστεθει ότι επίσης όλα τα εστιατόρια και κέντρα της παραλίας υποχρεώθηκαν από την δημοτική αρχή να εγκαταστήσουν λιποσυλλέκτες για να αποφευχθεί περαιτέρω φόρτιση των λυμάτων που προέρχονται από αυτά.



Πιθανολογείται ότι το χαλίκι και η ιλύς εισέρευσαν στο δίκτυο από υπάρχον σπασμένο φρεάτιο τα περασμένα έτη, το οποίο όμως ναι μεν αντεκατεστάθη τότε, αλλά όμως ήδη είχε προκληθεί η ζημιά την οποία έλυσε πλέον η παρούσα δημοτική αρχή, οριστικά...
--------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου