Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ερώτηση στο Υπουργείο Παιδείας για τις ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία του Πειραιά

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πειραιάς, 5/11/2019


Τα προβλήματα που ανακύπτουν, από τις μεγάλες ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία του Πειραιά, είναι το θέμα της ερώτησης που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. Νικόλαος Μανωλάκος.

Στην ερώτησή του ο Βουλευτής, ερωτά την αρμόδια Υπουργό, εάν προτίθεται να καλύψει άμεσα τις θέσεις προς πλήρωση και σε ποιο μάλιστα βαθμό, ενόψει της προαναγγελθείσας τρίτης φάσης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας τον αρνητικό αντίκτυπο της παρούσας κατάστασης, στο σύνολο των μαθητών, των γονέων αλλά και των εν ενεργεία υπηρετούντων εκπαιδευτικών, δύο μήνες μετά την έναρξη της τρέχουσας σχολικής περιόδου.

Η ερώτηση του κ. Νικόλαου Μανωλάκου, έχει ως εξής:

«Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις στην στελέχωση των σχολείων της, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό έργο να δυσχεραίνεται, οι μαθητές και οι γονείς να δυσανασχετούν και σε πολλές περιπτώσεις, να επιβαρύνονται υπέρμετρα, οι υπάρχοντες εκπαιδευτικοί.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπάρχουν κενά: εννέα (9) Θεολόγων, δεκαπέντε (15) Φιλολόγων, έντεκα (11) Μαθηματικών, δεκατέσσερα (14) Φυσικών, εννέα (9) Χημικών, οχτώ (8) Βιολόγων, δεκατριών (13) καθηγητών Πληροφορικής, εννέα (9) καθηγητών Οικονομικής Θεωρίας και δεκατέσσερα (14) εκπαιδευτικά κενά διαφόρων ειδικοτήτων στα Ναυτικά Λύκεια, σε σύνολο τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) κενών θέσεων.

Για τον λόγο αυτό, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
Προτίθεται στην σχεδιαζόμενη τρίτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, να καλύψει τα υπάρχοντα κενά στον Πειραιά και σε τι ποσοστό;»

ΛΑΚΩΝΙΑ.Μακελειό στη Σκάλα από Ρομά-Δ. Βέρδος δεν θα ανεχθούμε τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές



Ο Δήμος Ευρώτα καταγγέλλει και καταδικάζει τα περιστατικά βίας και ανομίας που σημειώθηκαν χθες αργά την νύκτα στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας Σκάλας από συγκεκριμένες ομάδες ΡΟΜΑ, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η πρόκληση αισθήματος φόβου στους κατοίκους και η πρόκληση ζημιών σε ιδιωτικές περιουσίες. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.
Εξ αφορμής των περιστατικών αυτών νωρίς το πρωί, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ευρώτα κ. Δήμου Βέρδου, έλαβε χώρα συνάντηση μεταξύ των Αντιδημάρχων και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, κ. Παναγιώτη Λυμπέρη, όπου συζητήθηκαν οι τρόποι για την ουσιαστική καταστολή του φαινομένου, που τείνει να λάβει ανησυχητικές πλέον διαστάσεις.
Η δημοτική αρχή δε θα ανεχτεί τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές.
Είναι γνωστό πόσο ψηλά στην ατζέντα του Δήμο Ευρώτα είναι το θέμα της ασφάλειας των πολιτών.
Προς την κατεύθυνση αυτή, η δημοτική αρχή εξέφρασε την πρόθεση για συγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, το οποίο έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και εστιάζει τη δράση του στην πρόληψη του εγκλήματος και της παραβατικότητας.
 dimotikiagoratislakonias.gr

Σκηνές απο αστυνομική ταινία στο κέντρο της Σκάλας!

H Eλληνική Αστυνομία «τσουβάλιασε» καυγατζήδες Ρομά στη Σκάλα!

ΣΚΑΛΑ. Αυτή τη φορά η Αστυνομία δεν άργησε να «τσουβαλιάσει» γύρω στους 6-7 Ρομά που έσπασαν τα πάντα στο κέντρο της Σκάλας. Με μια επιχείρηση άρτια οργανωμένη κύκλωσε τους επικίνδυνους Ρομά που ήθελαν να καταστήσουν την Σκάλα χώρο για τους καυγάδες και τα μεθύσια τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr το βράδυ της Δευτέρας 4/1/19, γύρω στις 23:00 μια παρέα Ρομά τα έπινε σε κεντρικό κατάστημα της Σκάλας. Οι έξι της παρέας κάποια στιγμή χωρίστηκαν, «Σπαρτιάτες» και «Σκαλιώτες» και ήρθαν στα χέρια. Ο καυγάς μεταφέρθηκε στους δρόμους της Σκάλας όπου αφού έσπασαν τα αυτοκίνητά τους προξένησαν και ζημιές σε άλλες περιουσίες. Μάλιστα το κυνηγητό με τα αυτοκίνητά τους λίγο έλειψε να απειλήσει πολίτες.
Δεν πέρασε ώρα όταν εμφανίστηκε ισχυρή ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας με 6 οχήματα και 20 περίπου άνδρες που κύκλωσε τους Ρομά και με αποφασιστικότητα τους συνέλαβε οδηγώντας τους στο Α.Τ. Σκάλας.
Σκηνές από κινηματογραφική ταινία που έγιναν ακόμα πιο δραματικές από τις φωνές των πολιτών που αγανακτισμένοι φώναζαν ότι «δεν πάει άλλο, κόντεψαν να μας σκοτώσουν».
Η δικαιοσύνη θα ασχοληθεί με τα περαιτέρω. Η κοινωνία της Σκάλας προσβλέπει στην δυναμική παρουσία της Αστυνομίας προκειμένου η Σκάλα να βγει από το «χάρτη» καυγάδων και συναλλαγής τον Ρομά.

Φωτογραφία αρχείου
 notospress.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ/ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ανακοίνωση

 Οι Σύλλογοι: Γονέων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού Κυθήρων και Γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Ποταμού Κυθήρων ζητούν: Ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη λεωφορείων με οδηγούς για να αναλάβει τα σχολικά δρομολόγια μεταφοράς μαθητών της Περιφέρειας Αττικής-Περιφερειακής ενότητας Νήσων (Νήσος Κύθηρα) υπ' αριθμόν 27 και 32 προς δύο κατευθύνσεις στο βόρειο τμήμα του νησιού μας. Τα στοιχεία του Διαγωνισμού είναι: Αριθμός πρόσκλησης 3/2019 Α/Α Συστήματος 80440. Πληροφορίες για τα δρομολόγια στο τηλέφωνο: 2132101307 (Διεύθυνση Παιδείας) Επικοινωνία με μέλη των συλλόγων στα τηλέφωνα: 694 609 6920 697 388 2180 Η συγκεκριμένη ανάθεση αφορά 3ετή σύμβαση.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ...ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.




Καστάνιτσα Αρκαδία ! 
Ένα χωριό ,αυθεντικό διαμάντι της Αρκαδίας με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική , ολόλευκα σπίτια με στέγες από πλάκες σχιστόλιθου του Μαλεβού, μέσα στις καστανιές καρυδιές,κερασιές και έλατα! Η Καστάνιτσα είναι ένα από τα αρχαιότερα υπάρχοντα ορεινά Κυνουριακά χωριά του Πάρνωνα και σύμφωνα πάντα με τα γραπτά κείμενα και το αρχαιότερο Τσακωνοχώρι. Για τους Τσάκωνες πρώτος κάνει λόγο τον 9ο αιώνα μ.Χ. ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κων/νος ο Πορφυρογέννητος. Περί το 1000 μ.Χ. οι Τσάκωνες που απέμειναν από τις μεγάλες επιδρομές των Σλαύων άρχισαν το ειρηνικό τους έργο, απαραίτητο για την επιβίωσή τους. Λίγα χρόνια αργότερα - το έτος 1293 μ.Χ.- κάνει την επίσημη γραπτή του εμφάνισή του το πρώτο τσακωνοχώρι, η Καστάνιτσα. Η Καστάνιτσα θεωρείται ένας από τους ομορφότερους διατηρητέους οικισμούς της Πελοποννήσου. Παραδοσιακά πετρόκτιστα δίπατα σπίτια βαμμένα λευκά με ασβέστη , με στέγες από πλάκες σχιστόλιθου του Μαλεβού, με έντονα χρώματα στα παράθυρα και λουλουδιασμένες αυλές - αρκετά από αυτά είναι πυργόσπιτα ( με τρεις ορόφους) 300 και πλέον χρόνων - δίνουν σε συνδυασμό με τους ασβεστωμένους πλακόστρωτους δρόμους μια ειδυλλιακή, πρόσχαρη και και ταυτόχρονα αιγαιοπελαγίτικη όψη στο χωριό. Το 1967 το χωριό χαρακτηρίστηκε από Το Υπουργείο Πολιτισμού με Προεδρικό Διάταγμα παραδοσιακός – διατηρητέος οικισμός με ιδιαίτερη φυσική και αρχιτεκτονική ομορφιά . Η Καστάνιτσα ήταν ονομαστή παλιότερα για την παραγωγή της σε ασβέστη, από όπου πήρε το χρώμα της, όπως επίσης και στα κάστανα, που πιθανόν της έδωσαν και το όνομά της. Το μεγάλο καστανοδάσος που την περιβάλλει έχει έκταση 4.500 στρέμματα. Στο παρελθόν, η σοδειά από τα κάστανα ξεπερνούσε τους 400 τόνους, ενώ τριάντα παραδοσιακά ασβεστοκάμινα λειτουργούσαν αδιάκοπα για το ψήσιμο του ασβέστη. Το χωριό έχει ένα δυναμικό Πολιτιστικό Σύλλογο με αξιόλογη προσφορά στον εξωραϊσμό της αλλά και την πολιτιστική της ζωή. Τα λαϊκά πανηγύρια, που για αιώνες στάθηκαν σημεία αναφοράς και κοινωνικής και πολιτιστικής δημιουργίας των προγόνων, διατηρούνται και σήμερα με σημαντικότερο αυτό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στις 5 και 6 Αυγούστου. Σημαντικές ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι και η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ και η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ που διοργανώνεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.
 ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ
 Πληροφορίες από Kastanitsa .gr