Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ερώτηση στο Υπουργείο Παιδείας για τις ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία του Πειραιά

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πειραιάς, 5/11/2019


Τα προβλήματα που ανακύπτουν, από τις μεγάλες ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία του Πειραιά, είναι το θέμα της ερώτησης που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. Νικόλαος Μανωλάκος.

Στην ερώτησή του ο Βουλευτής, ερωτά την αρμόδια Υπουργό, εάν προτίθεται να καλύψει άμεσα τις θέσεις προς πλήρωση και σε ποιο μάλιστα βαθμό, ενόψει της προαναγγελθείσας τρίτης φάσης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας τον αρνητικό αντίκτυπο της παρούσας κατάστασης, στο σύνολο των μαθητών, των γονέων αλλά και των εν ενεργεία υπηρετούντων εκπαιδευτικών, δύο μήνες μετά την έναρξη της τρέχουσας σχολικής περιόδου.

Η ερώτηση του κ. Νικόλαου Μανωλάκου, έχει ως εξής:

«Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις στην στελέχωση των σχολείων της, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό έργο να δυσχεραίνεται, οι μαθητές και οι γονείς να δυσανασχετούν και σε πολλές περιπτώσεις, να επιβαρύνονται υπέρμετρα, οι υπάρχοντες εκπαιδευτικοί.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπάρχουν κενά: εννέα (9) Θεολόγων, δεκαπέντε (15) Φιλολόγων, έντεκα (11) Μαθηματικών, δεκατέσσερα (14) Φυσικών, εννέα (9) Χημικών, οχτώ (8) Βιολόγων, δεκατριών (13) καθηγητών Πληροφορικής, εννέα (9) καθηγητών Οικονομικής Θεωρίας και δεκατέσσερα (14) εκπαιδευτικά κενά διαφόρων ειδικοτήτων στα Ναυτικά Λύκεια, σε σύνολο τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) κενών θέσεων.

Για τον λόγο αυτό, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
Προτίθεται στην σχεδιαζόμενη τρίτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, να καλύψει τα υπάρχοντα κενά στον Πειραιά και σε τι ποσοστό;»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου