Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Ο Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος: «Ζήτησα παρέμβαση του πρωθυπουργού με επιστολή μου»

Τη δική του φωνή μαζί με εκατομμύρια Ελληνες που λένε «όχι» στην παράδοση του ονόματος Μακεδονία ενώνει ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Ιεράρχης εκφράζει την αγωνία του για τις εξελίξεις και τονίζει πως από την Πελοπόννησο χιλιάδες λαού θα μεταβούν στην Αθήνα και στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου.
Για άλλη μια φορά οι Ελληνες θα βρεθούν έξω από τη Βουλή, στην Πλατεία Συντάγματος, για να διαδηλώσουν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, που δίνει το όνομα Μακεδονία στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων. 
Οι Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος με επιστολή τους προ ημερών έκαναν γνωστές τις θέσεις του εναντίον της Συμφωνίας. Το ίδιο έπραξε και προ ημερών η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορος. Αλλά και Ιεράρχες από άλλες περιοχές συντάσσονται με την επιστολή αυτή. 
Ο Μητροπολίτης Ευστάθιος, μιλώντας στο στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ξεκαθάρισε πως προσυπογράφει την επιστολή αυτή, ενώ αποκάλυψε πως έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό για το θέμα. 
«Εστειλα στον κ.πρωθυπουργό προσωπική επιστολή που του ανέφερα τη θέση μου για το θέμα», αναφέρει ο Μητροπολίτης Σπάρτης και συνεχίζει: «Δε συμφωνούμε με αυτό που συμβαίνει με τη Μακεδονία μας. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι καλή συμφωνία για την Ελλάδα. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, αλλά όχι εις βάρος μας». 
Ο Ιεράρχης επανέλαβε την άποψή του πως «το Βόρεια Μακεδονία μετά από λίγο καιρό θα μείνει σκέτο Μακεδονία». 
Αναφορικά με το συλλαλητήριο της Κυριακής, ο Μητροπολίτης Σπάρτης τονίζει: «Πιστεύουμε πως θα είναι μια ειρηνική και μεγάλη διαδήλωση. Η Μακεδονία είναι μία κι ελληνική κι αυτό θα φωνάξει και την Κυριακή. Μακάρι να εισακουστεί. Οι Ελληνες είμαστε ενωμένοι στο θέμα της Μακεδονίας. Και από εδώ, από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα την περιοχή μας, χιλιάδες κόσμου θα βρεθεί στην Πλατεία Συντάγματος».

του Γιώργου Νταλιάρη – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΑΠΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ Η ΟΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΣΤΗ ¨ΓΑΛΑΝΗ΄


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λόγω της κατολίσθησης που έχει σημειωθεί στη θέση "Γάλανη" της ε.ο. Ποταμού - Αγίας Πελαγίας και κατόπιν σχετικών εντολών της Αστυνομίας, η όδευση από και προς την Αγία Πελαγία για πάσης φύσεως οχήματα, θα γίνεται αποκλειστικά από εναλλακτικές οδικές προσβάσεις και όχι από το συγκεκριμένο σημείο, για προληπτικούς λόγους ασφαλείας.
Νεότερη ενημέρωση θα υπάρξει μετά την αυτοψία του χώρου από αρμόδιους Μηχανικούς της Περιφέρειας, που θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.
Ήδη με ευθύνη του Α.Τ. Κυθήρων τοποθετήθηκαν ενημερωτικές πινακίδες για τους οδηγούς.
Παρακαλούμε για την κατανόησή σας.
Εκ του Δήμου