Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Κοπή Πίτας και Βράβευση Νέων Φοιτητών από την Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς – Αθηνών

Κοπή Πίτας και Βράβευση Νέων Φοιτητών από την Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς – Αθηνών
Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς – Αθηνών πραγματοποίησε στην αίθουσα εκδηλώσεων την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Διοικητικού Συμβουλίου των μελών και των φίλων της.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον από την Αδελφότητα υποδοχή των νέων Κυθηρίων και Αντικυθηρίων που πέτυχαν το 2019 την εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας,
Στις νέες και νέους έγινε απονομή συγχαρητηρίου επαίνου και ενός συμβολικού δώρου. Κατά τη διάρκεια της απονομής ακούστηκαν όλα τα ονόματα των επιτυχόντων, ανεξαρτήτως εάν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, για δε όσους δεν ήταν παρόντες, κρατήθηκαν ώστε να τους παραδοθούν με πρώτη ευκαιρία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην απονομή των βραβείων εκπρόσωποι, του Τριφυλλείου Ιδρύματος Αθηνών, του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών, του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου, του ΚΙΠΑ, της Ένωσης Απανταχού Αντικυθηρίων καθώς και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πειραιά, και όλοι τους με σύντομο χαιρετισμό ευχήθηκαν καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία στους νέους φοιτητές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αυτή και εύχεται Καλή Χρονιά σε όλους τους Κυθηρίους, Αντικυθηρίους και φίλους των Κυθήρων.
Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών



ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ"ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2020-ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΕΚΛΟΓΕΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ» καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10.00 π.μ στην αίθουσα του Εμπορικού  Βιομηχανικού  Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) στην οδό Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1 πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού (ΗΣΑΠ) Πειραιά, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Α. Χαιρετισμοί – ομιλίες

Β. Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

(*** Η διανομή στα μέλη της ΄Ενωσης θα γίνει μετά το τέλος της Συνέλευσης).

Γ. Διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης

Εκλογή από το σώμα προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης.

Θέματα ημερήσιας διάταξης :

1. Ενημέρωση μελών από το Δ.Σ – Διοικητικός Απολογισμός περιόδου 1.1. - 31.12.2019.

2. Απολογισμός χρηματικής διαχείρισης περιόδου 1.1. - 31.12.2019 και ανάγνωση έκθεσης εξελεγκτικής επιτροπής.

3. Έγκριση διοικητικού απολογισμού και απολογισμού χρηματικής διαχείρισης και απαλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου.

4. Ενημέρωση από το Δ.Σ. – Λήψη αποφάσεων για την αξιοποίηση των ακινήτων της Ένωσης.

5. Ανακήρυξη επιτίμων μελών Συλλόγου, απονομή τιμητικών διακρίσεων και βραβείων.

6. Διάφορα θέματα. 

7. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

8. Ψηφοφορία μελών για εκλογή νέου Δ.Σ και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Όσοι από τα μέλη μας επιθυμούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο ή την Εξελεγκτική Επιτροπή, παρακαλούνται μέχρι την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 13.00 να προσέλθουν στα γραφεία της Ένωσης για συμπλήρωση και υπογραφή σχετικής αίτησης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η έγκαιρη εκτύπωση των ψηφοδελτίων.

Πειραιάς, 20 Δεκεμβρίου 2019

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Κ. Κωνσταντίνου     Ιωάννης Εμμ. Κατσανεβάκης 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Ε/Γ - Ο/Γ ΙΟΝΙΣ ΑΠΟ 13/01/2020 ΕΩΣ 02 /02 /2020.


Τα μονοπάτια των Κυθήρων αποκτούν νέα ταυτότητα


Το δίκτυο μονοπατιών των Κυθήρων άλλαξε όνομα και λογότυπο, μπαίνοντας σε μια νέα φάση δυναμικότερης προβολής του βιώσιμου τουρισμού στο νησί μας. Είναι προϊόν μιας μακράς και παραγωγικής διαδικασίας, κατά την οποία εξετάστηκαν διαφορετικές κατευθύνσεις, ζητώντας τη συμμετοχή και άλλων ειδικών του χώρου, όπως τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Δικτύου Μονοπατιών, Galeo Saintz.
Το δίκτυο μετονομάστηκε σε «Kythera Trails – Μονοπάτια Κυθήρων» από «Kythera Hiking». Με αυτόν τον τρόπο δίνεται έμφαση στα μονοπάτια (trails), που φιλοξενούν διάφορες δραστηριότητες (όπως ορεινό τρέξιμο, βόλτα-περπάτημα κτλ) - όχι μόνο την πεζοπορία (hiking). Εξάλλου, ένας από τους στόχους μας είναι η αποκατάσταση των παραδοσιακών μας μονοπατιών.
Επίσης, άλλαξε το σχέδιο του λογότυπου. Είναι εμπνευσμένο από το κοχύλι που συμβολίζει την ανάδυση των Κυθήρων από τη θάλασσα. Το σήμα αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την γεωλογία, τη μυθολογία και τις θάλασσες του νησιού μας - ένα διαμάντι ανάμεσα στα τρία πελάγη. Η διπλή σπείρα, το κοχύλι, το κύμα, είναι σχέδια λιτά που εντυπώνονται εύκολα στο μυαλό μας και μας εμπνέουν να έχουμε μια βαθύτερη επαφή με τον τόπο αυτό.
Μετά από ανάλυση των αγορών-στόχων, προσαρμόσαμε τη νέα ταυτότητα σε τρεις διαφορετικές γλώσσες: αγγλική (βασική), ελληνική και γαλλική. Τέλος, αναπτύξαμε το λογότυπο για όλες τις εφαρμογές όπως έντυπα, διαδίκτυο κ.ά.
Αυτό είναι το πρώτο κοινωφελές τουριστικό brand των Κυθήρων και αναπτύχθηκε από την Paths of Greece σε συνεργασία με την ομάδα του Kythera Trails και τους τοπικούς φορείς που
υποστηρίζουν το πρόγραμμα μονοπατιών. Αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση μιας εκτενούς δέσμης δράσεων μάρκετινγκ για τα μονοπάτια του νησιού μας. Επόμενες δράσεις συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ολοκλήρωση νέας ιστοσελίδας και την ανάπτυξη εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Όποτε αναφέρεστε στα μονοπάτια των Κυθήρων, μπορείτε να χρησιμοποιείτε πλέον το σήμα του Kythera Trails και να συνδέεστε στην επίσημη ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του προγράμματος Facebook / Instagram / Web

More Info & Links
Το Kythera Trails είναι το επίσημο δίκτυο μονοπατιών των Κυθήρων, με 13 διαδρομές συνολικού μήκους 100 χιλιομέτρων. Το όραμά μας είναι να διασώσουμε και να εμπλουτίσουμε την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Kythera Trails: Facebook / Instagram / Web Το πρόγραμμα υποστηρίζεται και υλοποιείται από το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.) σε συνεργασία με το Δήμο Κυθήρων & Αντικυθήρων, την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων, και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA)

ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΛΙΒΑΔΙ


Το ετήσιο μνημόσυνο του αξέχαστου προπονητή Πέτρου Γαλανάκη θα τελεστεί, αύριο Κυριακή 12 Ιανουαρίου στον Ι. Ν Αναλήψεως του Σωτήρος στο Κάτω Λειβάδι.

Ενδείξεις για κολοσσιαία κoιτάσματα φυσικού αερίου σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης

 
Η περιοχή στην οποία αναφέρεται η μελέτη της ΕΔΕΥ γειτνιάζει τουλάχιστον με τις περιοχές που καλύπτει η άκυρη συμφωνία Αγκυρας – Τρίπολης

Ενθαρρυντικές ενδείξεις για μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, αλλά και νοτίως της Κρήτης, προκύπτουν από τις μελέτες της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), σύμφωνα με την Καθημερινή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι μελέτες σε ανεξερεύνητες περιοχές στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης εντόπισαν γεωλογικές δομές που μοιάζουν με εκείνες των μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Ζορ στην Αίγυπτο και Λεβιάθαν στο Ισραήλ.
Η περιοχή στην οποία αναφέρεται η μελέτη γειτνιάζει με άλλη, που έχει παραχωρηθεί στην κοινοπραξία των ΕΛΠΕ – Τotal – Exxonmobil και στην οποία υπάρχουν επίσης ισχυρές ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα. Επίσης, βρίσκεται κοντά στην περιοχή που καλύπτει η άκυρη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.
Η κυβέρνηση, πάντως, κρατά χαμηλούς τόνους, δεδομένου ότι πρόκειται για μελέτες σε πρώιμο στάδιο, που δεν προδικάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, η ύπαρξη ή μη υδρογονανθράκων σε κάποια περιοχή μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο από γεωτρήσεις και η περιοχή στην οποία αναφέρεται η μελέτη δεν έχει ακόμη παραχωρηθεί.
Θυμίζει Λεβιάθαν και Zoρ
Σημαντικές ενδείξεις για την ύπαρξη αξιόλογων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή νοτίως της Κρήτης αποκαλύπτουν μελέτες της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ). Σύμφωνα, μάλιστα, με την ανακοίνωση της ΕΔΕΥ, η εμπεριστατωμένη μελέτη που έγινε για πρώτη φορά στην ανεξερεύνητη περιοχή νοτίως της Κρήτης, με τα πιο σύγχρονα γεωφυσικά δεδομένα, έχει αναδείξει «νέες δομές οι οποίες ομοιάζουν με τα δύο γνωστά γεωλογικά μοντέλα της Ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή τύπου Λεβιάθαν και τύπου Zoρ».
Πρόκειται για τα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν στις ΑΟΖ Ισραήλ και Αιγύπτου αντίστοιχα και άλλαξαν τα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η περιοχή στην οποία αναφέρεται η μελέτη της ΕΔΕΥ γειτνιάζει τουλάχιστον με τις περιοχές που καλύπτει η άκυρη συμφωνία Αγκυρας – Τρίπολης. Αποτελεί δε συνέχεια της περιοχής που έχει παραχωρηθεί στην κοινοπραξία των ΕΛΠΕ- Τotal-exxonmobil και στην οποία τα σεισμικά δεδομένα που αναλύθηκαν αποτυπώνουν ισχυρές ενδείξεις ύπαρξης κοιτάσματος τύπου Ζορ. Η ανάλυση των σεισμικών δεδομένων, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε προσφάτως στέλεχος των ΕΛΠΕ σε κλειστή συζήτηση για τους υδρογονάνθρακες, δείχνει κοίτασμα 280 δισ. κ.μ. αερίου, το οποίο εάν επιβεβαιωθεί θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς για 70 χρόνια, δεδομένου ότι η Ελλάδα καταναλώνει ετησίως περί τα 4 δισ. κ.μ. αερίου.
Στο Ιόνιο και στη θαλάσσια περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, η ΕΔΕΥ έχει εντοπίσει, με βάση γεωφυσικές-γεωλογικές μελέτες, περισσότερους από 30 στόχους με ποσότητες φυσικού αερίου που κυμαίνονται μεταξύ 70 και 90 τρισ. κυβ. ποδών (2-2,55 τρισ. Μ3). Αντίστοιχα, τα εκτιμώμενα αποθέματα αργού από τις θαλάσσιες παραχωρήσεις του Ιονίου και τις χερσαίες παραχωρήσεις της Δυτικής Ελλάδας εκτιμώνται σε 2 δισ. βαρέλια.
Δυσαρέσκεια
Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των τεχνικών μελετών της ΕΔΕΥ έγινε ερήμην του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προκάλεσε τη δυσαρέσκειά του. «Είναι τεχνικές πληροφορίες που το υπουργείο δεν θέλει να σχολιάσει», τόνιζαν χθες κύκλοι του ΥΠΕΝ φανερά ενοχλημένοι από τη στάση της υπό παραίτηση διοίκησης του κ. Γιάννη Μπασιά.
Μία μέρα πριν, το υπουργείο Ενέργειας δημοσιοποίησε προκήρυξη για την πλήρωση όλων των θέσεων στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΔΕΥ, καθώς στις 7 Ιανουαρίου έληγε η θητεία τριών μελών, ενώ άλλες δύο θέσεις παρέμειναν κενές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο υπουργός είχε ζητήσει νωρίτερα την παραίτηση του κ. Γιάννη Μπασιά η θητεία του οποίου έληγε τον Νοέμβριο του 2021 καθώς και του αντιπροέδρου κ. Σπύρου Μπέλλα.
Ο κ. Μπασιάς υπέβαλε την παραίτησή του το Σάββατο 4 Ιανουαρίου και ο κ. Μπέλλας στις 30 Δεκεμβρίου 2019, αλλά παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι την τοποθέτηση της νέας διοίκησης. Η σημαντικής βαρύτητας λόγω και των γεωπολιτικών εξελίξεων ανακοίνωση της ΕΔΕΥ για σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης υδρογονανθράκων στη ζώνη νοτίως της Κρήτης και μάλιστα από μια διοίκηση που τελεί υπό παραίτηση προκάλεσε γενικότερα αρνητικά σχόλια, με παράγοντες που παρακολουθούν στενά τα γεωπολιτικά δρώμενα να κάνουν λόγο για «σοβαρό ατόπημα».
Η τεχνική μελέτη της ΕΔΕΥ για την περιοχή νοτίως της Κρήτης όπως και η αντίστοιχη για την περιοχή του Ιονίου είναι διαθέσιμες στις εταιρείες που είχαν αγοράσει σεισμικά δεδομένα στον πρώτο γύρο παραχωρήσεων το 2012, δηλαδή τις ελληνικές ΕΛΠΕ και Energean και τις πολυεθνικές Total, Exxonmobil και Repsol.
Η μελέτη για τη Ν. Κρήτη, στην οποία έχουν συμπεριληφθεί 15 σεισμικές γραμμές συνολικού μήκους 2.500 χλμ., περιλαμβάνει επικαιροποιημένο χάρτη των λασποηφαιστείων με ερμηνεία, η οποία προσφέρει πληροφορίες για την ηλικία των πετρωμάτων που είναι βαθιά θαμμένα στο υπέδαφος, τη θερμική ωριμότητα και το περιεχόμενο της οργανικής ύλης.
H μελέτη για την περιοχή του Ιονίου εστιάζει στο κεντρικό Ιόνιο και στηρίχθηκε στην επεξεργασία σεισμικών δεδομένων για την απεικόνιση ακριβούς βάθους των γεωμετρικών δομών. Στη μελέτη του Ιονίου έχουν συμπεριληφθεί οκτώ προϋπάρχουσες γεωτρήσεις και 30 σεισμικές γραμμές συνολικού μήκους 2.800 χλμ.
Η ΕΔΕΥ με την ανακοίνωσή της παροτρύνει εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέες παραχωρήσεις. «Με τον τρόπο αυτό, ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω προώθηση των περιοχών ενδιαφέροντος οι οποίες δεν είχαν ακόμη διατεθεί και καλύπτουν όπως προαναφέρθηκε τις περιοχές Ιονίου και της Κρήτης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πηγή: Καθημερινή