Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Γιατί βάφουμε κόκκινα αβγά το Πάσχα; Λαογραφία

Σύμφωνα με την Ορθοδοξία μας βάφουμε κόκκινα αυγά για τους εξής λόγους:
Τα βάφουμε κόκκινα, γιατί συμβολίζουν το Αίμα του Χριστού που έδωσε για την σωτηρία του κόσμου.
Η παράδοση λέει ότι, κάποια μέρα μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας, η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή πήγε στον Τιβέριο Καίσαρα και του ανακοίνωσε με πολύ θάρρος ότι αναστήθηκε ο Χριστός και όλα τα γεγονότα περί της Ανάστασης του Χριστού.
Εκείνη την ώρα κάποιος κρατούσε δίπλα από τον Καίσαρα ένα καλάθι αυγά. Ο Τιβέριος Καίσαρας, βέβαια, έδειξε απορημένος και λέει στην Μαγδαληνή ότι, εάν αυτό που λέει, είναι αλήθεια τότε τα αυγά, από άσπρα που είναι, να γίνουν κόκκινα.
Έξαφνα τα αυγά έγιναν κόκκινα και έμεινε άναυδος ο Καίσαρας. Έτσι κατά την Παράδοση αυτή τα αυγά βάφονται κόκκινα.
Το γεγονός αυτό μαρτυρείται στο Ρωσικό Μοναστήρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής που βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα. Το Ρωσικό Μοναστήρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής χτίστηκε το 1885 από τον Ρώσο Αυτοκράτορα Αλέξανδρο τον Γ’ και τους αδελφούς του εις μνήμη της μητέρας του αυτοκράτειρας Μαρίας και το οποίο βρίσκεται στη Γεθσημανή.
Μέσα στο Ναό του Μοναστηριού και πάνω από το Ιερό Τέμπλο του Ιερού Βήματος, υπάρχει μεγάλη τοιχογραφία όπου παρουσιάζεται η Μαρία η Μαγδαληνή μπροστά στον Τιβέριο Καίσαρα και του χαρίζει ένα κόκκινο αυγό.

Η Παράδοση θέλει τα αυγά που βάφονται κόκκινα την Μ. Πέμπτη αντέχουν 40 ημέρες εκτός ψυγείου, χωρίς να παρουσιάσουν καμία αλλοίωση;
Η Παράδοση θέλει τα αυγά που βάφονται κόκκινα την Μ. Πέμπτη και τα διαβάζει ο ιερέας την Κυριακή του Πάσχα, αντέχουν 1 χρόνο εκτός ψυγείου, χωρίς να παρουσιάσουν καμία αλλοίωση;

Πηγή
Συμβαίνει Τώρα

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΡΑΚΤΕΡ

:Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 50 του Νόμου 4155/2013 (ΦΕΚ 120/Α΄/29-5-2013) με το οποίο προστίθεται άρθρο 21Α στο Π.Δ. 51/2012 (ΦΕΚ 101/Α΄/27-4-2012) η ανανέωση των αδειών οδήγησης και πτυχίων χειριστών αγροτικών μηχανημάτων όσων υπερέβησαν το 80ο έτος της ηλικίας τους γίνεται κατόπιν εξέτασης από την Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή (Δ.Ι.Ε.).
Οι άδειες οδήγησης και τα πτυχία χειριστών αγροτικών μηχανημάτων που εκδίδονται από την υπηρεσία μας ισχύουν μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας του κατόχου. Για ηλικία άνω των 65 ετών γίνεται ανανέωση κάθε τρία (3) χρόνια με εξέταση από παθολόγο ιατρό (ΚΥΑ 122914/4-7-1984 - ΦΕΚ 491/Β΄/84) και άνω των 80 ετών με εξέταση από τη Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή (Δ.Ι.Ε.).
Η Προϊσταμένη Δ/νσης
Αγροτικής Οικ/μίας & Κτην/κής
Θεοχαράκου Βασιλική

Αναστάσιμο μήνυμα του Μητροπολίτη Ευσταθίου

Το τραγούδι της αναστημένης αυτή την περίοδο φύσεως, οι γλυκιές μελωδίες των πουλιών, το άρωμα των λουλουδιών, ακόμη η αρμονία και η ομορφιά της βυζαντινής μουσικής, όλα μετέχουν στην «εορτήν εορτών και πανήγυριν πανηγύρεων».
Είτε η αγάπη μας μοιάζει με εκείνη των Μυροφόρων, είτε η πίστη μας είναι επιφυλακτική σαν εκείνη του Θωμά πριν από την Ανάσταση, δεν πρέπει να σταθούμε από μακριά σαν τους Ιουδαίους και αδιάφοροι και αμέτοχοι στον κοινό εορτασμό σαν τους Φαρισαίους.
Ας φωνάξουμε σ’ αυτούς που ευρίσκονται κοντά μας και στους άλλους που ζουν στην ξενιτειά, «Χριστός Ανέστη, αδελφοί» και ας ευχηθούμε να πραγματοποιηθεί «Ανάσταση και μέσα στις καρδιές, που μαύροι τις μαράνανε χειμώνες», ανάσταση και στην οικογένεια που περνάει την πιο μεγάλη κρίση της, ανάσταση και στην κοινωνία που όλο χαμηλότερα κατρακυλάει.
Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί, ιερός κλήρος, άρχοντες και ευσεβής λαός, ας απολαύσουμε το πνευματικό συμπόσιο της πίστεως και ας συνειδητοποιήσουμε, ότι με την Ανάσταση του Κυρίου μας «ήλθε η της ζωής βασιλεία, κατελύθη του θανάτου το κράτος και γέγονεν άλλη γέννησις, βίος έτερος, αυτής της φύσεως ημών μεταστοιχείωσις (Γρηγ. Νύσσης)».
Ο Μονεμβασίας και Σπάρτης ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Σεισμός στη Νότια Λακωνία…

00Σεισμική δόνηση 3,4 της κλίμακας ριχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 9 το πρωί της Μ.Πέμπτης. Ο σεισμός ήταν αισθητός στη νότια Λακωνία και είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο της Νεάπολης.

Ζημιές δεν αναφέρθηκαν…

Νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο…

00

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 13 νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το news.gr,  από το Υπουργείο Παιδείας.  Η απόφαση φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη.

Οι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές είναι οι ακόλουθοι:

1. Κεραμάρη Παναγιώτη του Σταματίου εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ11, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή.

2. Ανανιάδη Παναγιώτη του Ζαχαρία, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ04.05, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

3. Κωνσταντόπουλο Κωνσταντίνο του Αντωνίου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ11, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη.

4. Φωτεινού Αγγελική του Θεοδώρου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ02, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα.

5. Αναστασοπούλου Ελένη του Χρήστου, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ60, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με έδρα την Λάρισα.

6. Γκούση Κωνσταντίνο του Θεοδώρου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ19, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα.

7. Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο του Γεωργίου, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα.

8. Δημητρίου Χρήστο του Ιωάννη, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ70 στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με έδρα την Λαμία.

9. Λόντο Χαράλαμπο του Χρήστου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, με έδρα την Αθήνα.

10. Πετρόπουλο Παναγιώτη του Νικολάου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ20, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη.

11. Καλάργαλη Αριστείδη του Ιωάννη, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη.

12. Καραγιάννη Βασίλειο του Γεωργίου, εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ04 , στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, με έδρα την Ερμούπολη.

13. Τερζάκη Γεώργιο του Μιχαήλ, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο.

Με την έναρξη ισχύος της παρούσης παύονται οι μέχρι σήμερα υπηρετούντες Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι διορίστηκαν με την αριθμ Φ.350.2/1/32/Δ1/2-1-2013 «Διορισμός Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης» Υπουργική Απόφαση. Για τους αποχωρούντες Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης ισχύει η διάταξη του άρθρου 26 παρ. 14, του Ν.3879/2010 (ΦΕΚ 78 τ. Α’).

«Εκπαιδευτικοί που έχουν διοριστεί σε θέσεις Γενικών ή Ειδικών Γραμματέων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και Προέδρων ή Διευθύνοντων Συμβούλων φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο αυτό, μετά τη λύση της σχέσης εργασίας τους στις παραπάνω θέσεις και έως την επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης, υπηρετούν ως στελέχη παιδαγωγικής καθοδήγησης σε περιοχές που επιθυμούν, εκτελώντας καθήκοντα σχολικών συμβούλων της ειδικότητάς τους, τα οποία τους ανατίθενται από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από εισήγηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Επιστημονικής − Παιδαγωγικής Καθοδήγησης».πηγή .report24.gr

Έξι συλλήψεις στη Λακωνία το προηγούμενο τριήμερο

Έξι συλλήψεις στη Λακωνία το προηγούμενο τριήμερο

Troxaia
Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτέρα 6 έως την Τετάρτη 8/4 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ελέγχθηκαν συνολικά 1.044 άτομα και 732 οχήματα, προσήχθησαν 231 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 46.
Στο νομό μας έγιναν έξι συλλήψεις, από τις οποίες δύο αφορούν σε παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τέσσερις σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.Πηγή http://laconialive.gr

Η “Πελοπόννησος Πρώτα” για τις εξελίξεις στη διαχείριση απορριμμάτων

aporrimmata
Τα παρακάτω διευκρινίζει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου εν σχέσει με την εξέλιξη του διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ:
Οι πρόσφατες απορρίψεις από το δ΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (αποφάσεις 1076 & 1077/24-3-2015) των ενστάσεων των κατοίκων και του δήμου Οιχαλίας αφορούν κύρια διαδικαστικά, διοικητικά θέματα στη διαχείριση του έργου. Δεν αφορούν ζητήματα περιβαλλοντικά και επιστημονικο-τεχνικά που θα εξεταστούν από το ε΄ τμήμα του ΣτΕ στις 13/5/2015 μετά από ένσταση πολλών φορέων (μεταξύ αυτών και η προσφυγή των περιφερειακών συμβούλων της παράταξής μας) κατά της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου από τον προηγούμενο υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Οι παραπάνω αποφάσεις του ΣτΕ προφανώς επηρεάζουν τις αντίστοιχες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έτσι προέκυψε η 54/9-3-2015 απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ανέβαλε τον έλεγχο της νομιμότητας των πράξεων της διοίκησης έως την έκδοση των σχετικών αποφάσεων του ΣτΕ.
Το απαράδεκτο στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ότι, μ’ ευθύνη της Περιφέρειας και της στάσης αρκετών δημάρχων, καθημερινά το πρόβλημα επιδεινώνεται σε πολλές πόλεις της Περιφέρειάς μας.
Απαιτείται από την πλευρά της κυβέρνησης να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες, όπου σε συνέχεια της οριστικοποίησης του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) θα κατατεθεί πλήρης πρόταση εναλλακτικού μοντέλου διαχείρισης αντίθετη με αυτή των ΣΔΙΤ, όπως κατά καιρούς έχουμε αναλύσει.
Μέσα απ’ αυτή επιβάλλεται άμεσα σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και τους δήμους:
1. Η αντιμετώπιση της ενδιάμεσης φάσης έως την οριστικοποίηση του σχεδίου
2. Η δημιουργία ενός τουλάχιστον ΧΥΤΥ σε κάθε περιφερειακή ενότητα”. Πηγή http://laconialive.gr

SUPER MARKET KΑΨΑΝΗΣ ΕΥΧΕΣ !!!


ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ - ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ - ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ ....

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί οι νοικοκυρές, ακολουθώντας το πατροπαράδοτο έθιμο, βάφουν τα αβγά της Λαμπρής. Αφού τελειώσουν το βάψιμο, ζυμώνουν τις «Λαμπροκουλούρες». Τις πλάθουν στρογγυλές και με ένα κομμάτι ζυμάρι φτιάχνουν ένα σταυρό. Στο κέντρο του σταυρού τοποθετούν ένα κόκκινο αυγό .

Όσοι πενθούν, δεν βάφουν αβγά, ούτε παρασκευάζουν κουλουράκια και λαμπροκουλούρες. Τους πηγαίνουν, όμως, οι συγχωριανοί τους.

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης παρακολουθούν την ακολουθία των Παθών του Χριστού και ακούνε συντετριμμένοι την ανάγνωση των 12 Ιερών Ευαγγελίων στα οποία εξιστορούνται τα φρικτά Πάθη του Ιησού.
Το κλίμα είναι έντονα συγκινησιακό. Μετά το τέλος του 5ου Ευαγγελίου το θείο δράμα κορυφώνεται. Τα φώτα σβήνουν και ο παπάς περιφέρει σηκώνοντας στους ώμους τους τον Εσταυρωμένο ανάμεσα από τα πλήθη των πιστών, συμβολίζοντας έτσι τη Σταύρωση του Χριστού.
Ρίγη συγκινήσεως τους διαπερνούν καθώς ακούνε από το στόμα του ιερέως το :Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...Η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική καθώς ο Σταυρός κινείται κάτω από το λιγοστό φως των κεριών.
Καθώς ο Εσταυρωμένος περνά ανάμεσά τους, πετούν πάνω στο Σταυρό διπλωμένα λευκά σεντόνια, περνούν στεφάνια. Μετά ο ιερέας τον τοποθετεί στο κέντρο του ναού και τότε όλοι σπεύδουν να τον προσκυνήσουν.
Η συγκίνησή τους φτάνει στο κατακόρυφο όταν ακούν το «Επί ξύλου, βλέπουσα, κρεμάμενον, Χριστέ…έναν από τους πιο συγκινησιακούς ύμνους της Μεγάλης Πέμπτης.
Τη στιγμή αυτή συμπονούν τη μητέρα του Χριστού και νιώθουν την ανείπωτη θλίψη της και τον αβάσταχτο πόνο της.
Όταν τελειώνουν τα 12 Ευαγγέλια, αρκετές γυναίκες μένουν στην εκκλησία και αγρυπνούν, όπως θα έκαναν για κάθε νεκρό. Κλαίνε και μοιρολογούν το Χριστό, με το γνωστό μοιρολόι της Παναγίας:
“Σήμερον μαύρος ουρανός
Σήμερον μαύρη μέρα
σήμερον όλοι θλίβονται
και τα βουνά λυπούνται…”
---------------------------------------------------
Μεντή-Δεληγιαννίδου Ευφροσύνη (Σύνη)

Ευχές από το Δήμο Κυθήρων


Συγκρότηση επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου ανέγερσης του νέου διδακτηρίου του ∆ηµοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νοτίου Τµήµατος Νήσου Κυθήρων


Περιδιάβαση στον Ποταμό

Στις 18 Απριλίου , Σαββατο και ωρα 15.00 οι επαγγελματίες στον Ποταμό με τις οδηγιες του Frank θα καταγραψουμε τις αναγκες για διαμορφωση διαδρομής περιπάτου στο χωριό. Κάθε ενδιαφερόμενος ειναι καλεσμένος.

Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων για τις ρυθμίσεις επανεκκίνησης της οικονομίας


Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων για το Άγιο Φως


Μεταφορά του Αγίου Φωτός από την AEGEAN και την Olympic Air

Η AEGEAN, πιστή στα έθιμα και τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα και αντιλαμβανόμενη την σπουδαιότητα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός, το Μεγάλο Σάββατο, 11 Απριλίου 2015, εκτός από τις προγραμματισμένες εμπορικές της πτήσεις, θα επιχειρήσει με τρία έξτρα αεροσκάφη (όχι εμπορική πτήση) με σκοπό και μόνο την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς.

Συνολικά, η AEGEAN και η Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 16 προορισμούς.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Η επιλογή των πιο πάνω προορισμών έγινε σύμφωνα με την πληθυσμιακή κάλυψη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στο τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση στις 21:30.
Το Μεγάλο Σάββατο, 11 Απριλίου 2015, τα δρομολόγια των έκτακτων πτήσεων για την μεταφορά του Αγίου Φωτός, θα πραγματοποιηθούν ως κάτωθι:
A36006 Αθήνα - Ιωάννινα 18:30 – 19:20
A36006 Ιωάννινα - Κέρκυρα 19:35 – 19:55
A36006 Κέρκυρα - Κεφαλονιά 20:10 - 20:40
A36007 Κεφαλονιά - Ζάκυνθος 20:55 – 21:15
A36007 Ζάκυνθος - Αθήνα 21:25 22:00
---------------------------------------------------------------------
A36008 Αθήνα - Λάρισα 18:30 – 19:05
A36008 Λάρισα - Αλεξανδρούπολη 19:30 – 20:30
A36009 Αλεξανδρούπολη - Λήμνος 20:45 – 21:30
A36009 Λήμνος – Αθήνα 21:45 – 22:30
---------------------------------------------------------------------
A36002 Αθήνα - Μυτιλήνη 18:30 – 19:10
A36002 Μυτιλήνη – Σάμος 19:25 – 19:50
A36002 Σάμος - Κως 20:05 – 20:25
A36003 Κως - Μύκονος 20:40 21:10
A36003 Μύκονος - Αθήνα 21:25 – 21:50
Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο, θα γίνει και με τις προγραμματισμένες πτήσεις της AEGEAN προς Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη ως κάτωθι:
Α3 320 Αθήνα- Ηράκλειο, Αναχώρηση στις 18:50 και άφιξη στο Ηράκλειο στις 19:40
Α3 344 Αθήνα – Χανιά, Αναχώρηση στις 19:00 και άφιξη στα Χανιά στις 19:55
Α3 214 Αθήνα – Ρόδος, Αναχώρηση στις 19:00 και άφιξη στη Ρόδο στις 20:00
Α3 360 Αθήνα – Σαντορίνη, Αναχώρηση στις 19:25 και άφιξη στη Σαντορίνη στις 20:10
Α3 126 Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Αναχώρηση στις 19:10 και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 20:05
Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, το Μεγάλο Σάββατο το πλήρωμα καμπίνας όλων των πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air θα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες πασχαλινές λαμπάδες. Υπενθυμίζεται ότι η AEGEAN με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο επιβατικό της κοινό και την παράδοση και τη φετινή πασχαλινή περίοδο, για 16η χρονιά, τηρεί τα έθιμα και προσφέρει όλη τη Μεγ. Εβδομάδα νηστίσιμο μενού, παραδοσιακό σταφιδόψωμο τη Μ. Παρασκευή, καθώς και πασχαλινό τσουρέκι την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα σε όλους τους επιβάτες όλων των πτήσεων του δικτύου της AEGEAN και της Olympic Air, ενώ σε όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών προσφέρονται σοκολατένια λαγουδάκια.
----------------------------------
Πηγή: zougla.gr
----------------------------------

ΑΝΕΚΤΈΛΕΣΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ΠΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ-ΚΙΣΣΑΜΟ

Πειραιάς   09-04-2015
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣ      Α)  ΥΠ.Ο.Υ.Ν.Τ. /  ΔΘΣ Β'                
               Β)  ΥΠ.Ο.Υ.Ν.Τ. /  ΓΕΜΜΕ
               Γ)  ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ : ΠΕΙΡΑΙΑ – ΚΥΘΗΡΩΝ – ΚΙΣΣΑΜΟΥ – ΘΗΡΑΣ – ΑΝΑΦΗΣ –    ΣΗΤΕΙΑ - ΚΑΣΟΥ- ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΧΑΛΚΗΣ - ΡΟΔΟΥ                                               
               Δ)  ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  :  ΠΕΙΡΑΙΑ – ΚΥΘΗΡΩΝ – ΚΙΣΣΑΜΟΥ – ΘΗΡΑΣ – ΑΝΑΦΗΣ –    ΣΗΤΕΙΑ - ΚΑΣΟΥ- ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΧΑΛΚΗΣ - ΡΟΔΟΥ

Η LANE SEA LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό με την εορτή του Πάσχα το Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» αναμένεται να επανακινήσει από την Ρόδο ως ακολούθως :

ΚΥΡΙΑΚΗ 12-4-2015 ΡΟΔΟΣ (ΑΝ.2359)– ΧΑΛΚΗ (ΑΦ.0215 ΔΕΥΤΕΡΑ 13-4-2015 - ΑΝ.0230) – ΔΙΑΦΑΝΙ (ΑΦ.0440 – ΑΝ.0455) – ΠΗΓΑΔΙΑ (ΑΦ.0555 - ΑΝ.0615) – ΚΑΣΟΣ (ΑΦ.0755 - ΑΝ.0815)– ΣΗΤΕΙΑ (ΑΦ.1115 – ΑΝ.1145) – ΑΝΑΦΗ (ΑΦ.1630 - ΑΝ.1645) – ΘΗΡΑ (ΑΦ. 1830- ΑΝ.1930) – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΑΦ.0400 ΤΡΙΤΗ 14-4-2015 ).

Ως εκ τούτου το δρομολόγιο στις 11/04/2015 από Πειραιά προς Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος και επιστροφή στις 13/04/2015 θα παραμείνει ανεκτέλεστο.
Τα κατά λιμένα πρακτορεία LANE παρακαλούνται για σχετική ενημέρωση επιβατών, για τους οποίους διατίθενται στοιχεία επικοινωνίας.


 ΚΟΙΝ:  Πλοίαρχο Ε/Γ-Ο/Γ  «Ε/Γ – Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ»

Αγία Πελαγία 1970


ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ"


ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

Την Μεγάλη Πέμπτη αναβιώνονται στην Εκκλησία μας, τα γεγονότα της τελευταίας ημέρας της ζωής του Ιησού Χριστού στη Γη.Όπως μας αναφέρουν τα Ευαγγέλια, ο Χριστός θέλησε πριν θυσιαστεί για την σωτηρία των ανθρώπων, να δειπνήσει για τελευταία φορά με τους μαθητές του. Ο δείπνος αυτός είναι ο γνωστός μας Μυστικός Δείπνος. Έλαβε χώρα σε ένα υπερώο (σε ένα πατάρι δηλαδή) κάποιου σπιτιού της Ιερουσαλήμ, στο οποίο κρυφά συνέφαγαν οι μαθητές και ο Ιησούς.

Πριν ξεκινήσει ο Δείπνος, ο Χριστός πήρε μια λεκάνη με νερό και έπλυνε τα πόδια των μαθητών του.
Αυτό ήταν μια ενέργεια που έκαναν οι δούλοι της εποχής. Δηλαδή πριν από το φαγητό, έπλεναν τα πόδια των κυρίων τους. Με την πράξη του αυτή ο Ιησούς θέλησε να διδάξει τους μαθητές του και, μέσω αυτών, όλους τους ανθρώπους να είναι ταπεινοί και να υπηρετούν τους συνανθρώπους τους. Το γεγονός αυτό έχει λάβει στις μέρες μας το όνομα Ιερός Νιπτήρας. Σε πολλές περιοχές της χώρας μας, γίνεται αναπαράσταση του Ιερού Νιπτήρα το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.