Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Αναστάσιμο μήνυμα του Μητροπολίτη Ευσταθίου

Το τραγούδι της αναστημένης αυτή την περίοδο φύσεως, οι γλυκιές μελωδίες των πουλιών, το άρωμα των λουλουδιών, ακόμη η αρμονία και η ομορφιά της βυζαντινής μουσικής, όλα μετέχουν στην «εορτήν εορτών και πανήγυριν πανηγύρεων».
Είτε η αγάπη μας μοιάζει με εκείνη των Μυροφόρων, είτε η πίστη μας είναι επιφυλακτική σαν εκείνη του Θωμά πριν από την Ανάσταση, δεν πρέπει να σταθούμε από μακριά σαν τους Ιουδαίους και αδιάφοροι και αμέτοχοι στον κοινό εορτασμό σαν τους Φαρισαίους.
Ας φωνάξουμε σ’ αυτούς που ευρίσκονται κοντά μας και στους άλλους που ζουν στην ξενιτειά, «Χριστός Ανέστη, αδελφοί» και ας ευχηθούμε να πραγματοποιηθεί «Ανάσταση και μέσα στις καρδιές, που μαύροι τις μαράνανε χειμώνες», ανάσταση και στην οικογένεια που περνάει την πιο μεγάλη κρίση της, ανάσταση και στην κοινωνία που όλο χαμηλότερα κατρακυλάει.
Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί, ιερός κλήρος, άρχοντες και ευσεβής λαός, ας απολαύσουμε το πνευματικό συμπόσιο της πίστεως και ας συνειδητοποιήσουμε, ότι με την Ανάσταση του Κυρίου μας «ήλθε η της ζωής βασιλεία, κατελύθη του θανάτου το κράτος και γέγονεν άλλη γέννησις, βίος έτερος, αυτής της φύσεως ημών μεταστοιχείωσις (Γρηγ. Νύσσης)».
Ο Μονεμβασίας και Σπάρτης ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου