Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

XANIA:ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΦΥΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΒΟΥΡΙΕΣ.


Συνελήφθησαν, δύο ημεδαποί για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, στα Χανιά

Κατασχέθηκαν 8 δενδρύλλια κάνναβης, κυνηγετικά όπλα, 37 γραμμάρια κάνναβης και σπόροι κάνναβης

Συνελήφθησαν, σήμερα (05.07.2021) το πρωί σε περιοχές του Δήμου Κισσάμου και σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σήμερα (05.07.2021) το πρωί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των ημεδαπών, σε αγροτεμάχια ιδιοκτησίας τους, καθώς και σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: οχτώ (8) δενδρύλλια κάνναβης επιμελώς καλλιεργημένα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 3,30 μέτρων, 37 γραμμάρια κάνναβης, οχτώ (8) κυνηγετικά όπλα, 22 γραμμάρια τμημάτων αποξηραμένων δενδρυλλίων κάνναβης, 5 τεμάχια αποξηραμένων κλώνων κάνναβης, 14 γραμμάρια σπόρων κάνναβης , τρίφτης κάνναβης ,600 διάφανες συσκευασίες και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.





Για απειθαρχία εγκαλούνται από τη Συνοδική Επιτροπή οι Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας και Κυθήρων

 


Η έγκληση των Μητροπολιτών αφορά  τη μη τήρηση των μέτρων την περίοδο του Πάσχα για τον κορωνοϊό

Μείζον ζήτημα ανοίγει στην Εκκλησία Ελλάδος γνωμάτευση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων, η οποία διαπιστώνει απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου των Μητροπολιτών Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ιδιαίτερα αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα, που είχαν αποφασιστεί κατά την περίοδο του Πάσχα για αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Επιτροπή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ageliaforos.com προχώρησε στον σχηματισμό φακέλων κατά των δύο Αρχιερέων και εισηγείται, μεταξύ άλλων, την παραπομπή τους για:

*Καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής,

*Απειθαρχία

*Θεολογική πλάνη

*Ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

Πιο κάτω παραθέτουμε μέρος του εγγράφου της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων

Τα Τακτικά μέλη της Επιτροπής είναι:

-Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός

-Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος

-Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος

-Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος

-Ο Ελλογιμώτατος κ. Βλάσιος Φειδάς, Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

-Ο Ελλογιμώτατος κ. Γεώργιος Ανδρουτσόπουλος, Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

Για το ιστορικό της υπόθεσης αναφέρουμε ότι στις 11 και 12 Μαΐου 2021 συνεδρίασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Ελλάδος και συζήτησε μεταξύ άλλων και την συμπεριφορά δύο Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, του Μητροπολίτη Κυθήρων και του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε σχέση με τον εορτασμό της περιόδου του Πάσχα. Στο Δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε , σημειωνόταν ότι “η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέθεσε τις σχετικές αποφάσεις της ως εξής:

Α. Προέβη σε μία εκτενή θεώρηση των κατά την παρελθούσα Πασχάλιο περίοδο συμπεριφορών και πειθαρχίας των παντός βαθμού Κληρικών προς τις Αποφάσεις Αυτής της Συνεδρίας της 20ής Απριλίου 2021, ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών και εξέφρασε την πικρία και αποδοκιμασία Της για τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν εκ προθέσεως διαφοροποιήσεις από τις ομόφωνες Συνοδικές Αποφάσεις.

Β. Γι’ αυτό και μετά πολλής θλίψεως απεφάσισε να ζητήσει από την Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων τον σχηματισμό φακέλλων και την υποβολή εισηγήσεων περί των επομένων ενεργειών Αυτής σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, με τις οποίες οι εν λόγω Αρχιερείς εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.

Γ. Μετά λύπης ο Μακαριώτατος Πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου διεπίστωσε, και συναπεδέχθησαν οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Αρχιερείς, ότι ιδίως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, και μέσω νεωτέρου κειμένου του προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, καταφέρεται εναντίον των Αποφάσεων Αυτής, επιμένει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των δυσκόλων και εκτάκτων αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την δημόσια υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αυτοαπομονώνεται και θέτει εαυτόν μακράν της συλλογικής προσπάθειας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία στο σύνολό Της πασχίζει και εργάζεται τόσο για την την ακώλυτη επιτέλεση της Θείας Λατρείας, όσο και για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων”.

Με βάση τις ημερομηνίες προκύπτει ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Ελλάδος εξουσιοδότησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να στείλει προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου την γνωστή επιστολή για τον Μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτο, η οποία αναγνώστηκε στην Ι.Σ της Εκκλησίας Κύπρου , κατά την συνεδρίαση της, στις 8 παρελθόντος Ιουνίου.

 Πηγή: aggeliaforos.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΟΒΑΤΑΡΗΣ:ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΟΥΡΗ

Καπταιν Μήνας. 

Ένας άνθρωπος που η προσφορά του στο αγαπημένο μας νησί και στα κοινά είναι ανεκτίμητη Με τις συνεχόμενες επενδυτικές του δραστηριότητες αγωνίζεται να προωθήσει όσο το δυνατόν ψηλότερα και να ανεβάσει τον πήχυ στον τομέα του τουρισμού και όχι μόνο. Το μόνο που θα ήθελε ειλικρινά θα ήταν τουλάχιστον η ηθική επιβράβευση σε όλα αυτά. Τίποτε αλλο. Είμαι σίγουρος όμως ότι από τις ενέργειες του και την αγάπη του για την πατρίδα του κάποιοι που κατέχουν θέσεις στην τοπική κοινωνία μας θα παραδειγματιστούν και ίσως τελικά δουν ότι η ορθολογική τουριστική ανάπτυξη του αγαπημένου μας νησιού μόνο ευεργετικά αποτελέσματα θα έχει για ολους

ΛΑΚΩΝΙΑ:ΘΑΝΑΤΟΣ ΛΟΥΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ¨ΣΕΛΙΝΙΤΣΑ¨ΓΥΘΕΙΟΥ


ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''ΣΕΛΙΝΙΤΣΑ'' Γυθείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, 66χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

ΚΥΘΗΡΑ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ TOY Leonidha Tushaj ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ TOY ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Είναι πολύ σπουδαίο νομίζω,να αποκτάς τον σεβασμό,την φιλία,και την εμπιστοσύνη των συνεργατών σου.

Το να ευχαριστήσω από καρδιάς τους αγαπημένους μου φίλους και συνεργάτες,τους ανθρώπους που καθημερινά η στον ήλιο στο αγιάζι,υπομονετικά αντέχουν,και της παρατηρήσεις μου,αλλά και τα ¨καπρίτσια¨των πελατών μας,και προσφέρουν αγόγγυστα της υπηρεσίες τους,τόσο σε εμένα όσο και στους πελάτες μας,αποτελεί για μένα υποχρέωση και φόρο τιμής.

Το σημερινό μου ευχαριστήριο/κατάθεση ψυχής,αφορά την αμέριστη ευγνωμοσύνη και θαυμασμό μου,που δικαίως έχουν κερδίσει οι άνθρωποι αυτοί.

Οι φίλοι μου,τα ¨αδέλφια μου¨,οι ¨υπάλληλοι μου¨.

ΑΖΕΜ DURAJ (Bασίλης),BRIGEL XOXHAJ (Γιάννης) FOTI TROKAJ (Φώτης)

Αποφεύγω να χρησιμοποιώ τον όρο υπάλληλοι μου,διότι η καθημερινή επαφή και συνεργασία μας έχει κάνει μια οικογένεια.

Πραγματικά αδέλφια που πονάει ο ένας τον άλλο,που νοιάζεται ο ένας για τον άλλον,περισσότερο ίσως και από μερικούς ¨δικούς μας ¨ανθρώπους.

Αισθάνομαι την ανάγκη να τους ζητήσω δημόσια συγγνώμη,εάν καμιά φορά ξεπερνώ τα όρια και γίνομαι φορτικός η και εκνευριστικός απέναντι τους.

Επίσης θα ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τους επίσης καλούς φίλους και συνεργάτες που συμπληρώνουν την ομάδα κάθε απόγευμα αψηφώντας την κούραση τους.

GENAJ LAMEN (Γιάννης) και JAFERAJ ARMPEN ( Παντελής)

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ,ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ

Μια είναι η λέξη που θέλω να σας πω εκτός από την συγγνώμη εάν σας έχω πικράνει....είναι....

ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ. !








ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ!!! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΥΤΡΑ



Τι θα γίνει θα βγει και στο Καψάλι ????
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ το τουρκικό αλιευτικό σκάφος ( ΒΑΣΑΡΑΝΛΑΡ ) κάνει διέλευση μέσα από την Χύτρα.

ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΙ 6 ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ  ΣΤΙΣ 17:16 ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΦΤΙ. 

Ευχαριστούμε πολύ τον καλό μας αναγνώστη για το υλικό !







ΔΕΗ:Προσλήψεις σε Δωδεκάνησα, Γαύδο, Αντικύθηρα

 

Προσλήψεις σε Δωδεκάνησα, Γαύδο, Αντικύθηρα

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις τρεις προκηρύξεις που παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω, ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου και λήγει την Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021.

Η ΔΕΗ προκηρύσσει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα δύο (32) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης Παραγωγής Νησιών, που εδρεύει στην Αθήνα του Ν. Αττικής, και συγκεκριμένα για τους:

  1. ΑΣΠ Καλύμνου,
  2. ΤΣΠ Αρκιών,
  3. ΑΣΠ Καρπάθου,
  4. ΤΣΠ Σύμης,
  5. ΤΣΠ Μεγίστης,
  6. ΑΣΠ Κω,
  7. ΤΣΠ Πάτμου,
  8. ΤΣΠ Αστυπάλαιας,
  9. ΤΣΠ Αντικυθήρων και
  10. ΤΣΠ Γαύδου
  11. .alfavita.gr

ΜΗΠΩΣ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΣΑΡΠΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ?


Ο προϊστάμενος του φάρου Μουδαρι ενημερωνει την κυρία που άφησε την εσαρπα της ότι μπορεί να την παραλάβει από τον φάρο, τηλ 6973764844

Κρίτων Αρσένης: Σε πανικό η κυβέρνηση μετά την Ευρωπαϊκή ομπρέλα προστασίας 5 νησιών μας από την αιολική λεηλασία

 


Αθήνα, 5 Ιουλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κρίτων Αρσένης: Σε πανικό η κυβέρνηση μετά την Ευρωπαϊκή ομπρέλα προστασίας 5 νησιών μας από την αιολική λεηλασία

 

Χωρίς υπερβολή δεν είχε ούτε μία λέξη να αρθρώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σκρέκας σήμερα κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Β2 Δυτικής Αθήνας με το ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα Αρσένη για την ακύρωση των μεγάλων αιολικών σε Αμοργό, Κίμωλο, Κύθηρα, Σίκινο και Τήνο μετά από την ένταξη τους στα 7 ‘Υπό Απειλή Μνημεία και Περιοχές Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ευρώπη για το 2021’ από τη Europa Nostra, την ευρωπαϊκή φωνή της κοινωνίας των πολιτών αφοσιωμένη στην πολιτιστική και φυσική κληρονομιά και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο υπουργός αρκέστηκε σε μία γενικόλογη δέσμευση για την επανεξέταση του ζητήματος των αδειοδοτήσεων των αιολικών στην Ελλάδα όπως μονότονα επαναλαμβάνεται από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Κοινοβούλιο εδώ και δύο χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. 
Τι οδήγησε όμως στην αφωνία του υπουργού:
1. Ο κύριος Αρσένης υπενθύμισε το σκεπτικό της ένταξης των νησιών στα επτά ευρωπαϊκά μνημεία σε κίνδυνο «Το πολυφασματικό αυτό τοπίο βρίσκεται τώρα σε σοβαρό κίνδυνο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση, αντί να το διαφυλάσσει με κάθε τρόπο, ενθαρρύνει τη μετατροπή του σε βιομηχανική ζώνη με Αιολικούς Σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας». Υπενθύμισε επίσης τις δηλώσεις της ίδιας της Ευρωπαίας Επιτρόπου Έρευνας και Καινοτομίας, κυρίας Μαρίγια Γκαμπριέλ, ότι “με την πρωτοβουλία αναδεικνύουμε την Ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά που κινδυνεύει».
2.Υπενθύμισε την παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το προστατευόμενο δίκτυο Natura 2000, για την οποία η Ελλάδα καταδικάστηκε το Δεκέμβριο του 2020 λόγω της απουσίας Σχεδίων Διαχείρισης των περιοχών αυτών. Επισήμανε ότι παρόλο που η χώρα μας  δεν συμμορφώθηκε με την καταδικαστική απόφαση και δεν διαμόρφωσε, ούτε θεσμοθέτησε Σχέδια Διαχείρισης των περιοχών Natura, συνεχίζει να χωροθετεί ανεμογεννήτριες μέσα και σε μεγάλη εγγύτητα από τις περιοχές αυτές. 
3. Η χώρα μας βρίσκεται στον προθάλαμο του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, καθώς “έχει δεχθεί ‘Αιτιολογημένη Γνώμη’ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παραβίαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την περιβαλλοντική αδειοδότηση αιολικών στις περιοχές Natura χωρίς “Δέουσα Εκτίμηση”. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγγελίας της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την παραβίαση αυτή. Παρόλα αυτά, η χώρα μας συνεχίζει και αδειοδοτεί αθρόα ανεμογεννήτριες μέσα στις προστατευόμενες περιοχές εντείνοντας την παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
4. Η κυβέρνηση παραβιάζει και το ισχύον χωροταξικό των ΑΠΕ τόσο όσον αφορά στη φέρουσα ικανότητα των Δήμων και Κοινοτήτων για την εγκατάσταση σε αυτούς αιολικών όσο και για τις Ζώνες Αποκλεισμού για αιολικά σε Αρχαιολογικούς χώρους,  παραδοσιακούς οικισμούς και οικισμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το μεν πρώτο είναι η Κάρυστος στην Εύβοια ενώ για το δεύτερο τα Κύθηρα.
5. Παρόλο που η κυβέρνηση παραβιάζει κατά συρροή το χωροταξικό των ΑΠΕ κηρύττει διαρκώς ότι θα φέρει ένα νέο αυστηρότερο χωροταξικό των ΑΠΕ -σχήμα από μόνο του οξύμωρο. 
6. Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τότε που επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης, συνοδεία του περιφερειάρχη Ηπείρου, χώρο μελλοντικής εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Τζουμέρκα και δεσμεύτηκε ότι θα σταματήσει κάθε αδειοδότηση αιολικών σε μεγάλο υψόμετρο. Η δέσμευση αυτή ποτέ δεν υλοποιήθηκε.  Αντιθέτως προχωράμε στην εγκατάσταση των αιολικών στα Άγραφα και σε άλλες ορεινές περιοχές με χαρακτηριστικά αλπικών ζωνών..
7. Παρόλο που ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, κ. Αμυράς, σε απάντηση του σε προηγούμενη Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Αρσένη δεσμεύτηκε στην πράξη ότι θα προχωρήσει στην προστασία των Περιοχών Άνευ Δρόμων (ΠΑΔ) και συγκεκριμένα των βουνών στα Λευκά όρη της Κρήτης, την Τύμφη και τον Σμόλικα της Πίνδου, τον Όλυμπο, τον Ταΰγετο, και το όρος Σάος της Σαμοθράκης, δεν υπάρχει κανένα νεότερο για την προστασία των περιοχών αυτών δημιουργώντας την εύλογη υποψία ότι πρόκειται για μία ακόμη δέσμευση που δεν θα υλοποιηθεί.
8. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται αιολικό στο Νυμφαίο της Φλώρινας, στην καρδιά της Ζώνης Αποκλεισμού για την προστασία της καφέ αρκούδας από ανεμογεννήτριες, με βάση το Σχέδιο Δράσης για την αρκούδα, ενώ η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα θεσμοθετήσει το σχέδιο αυτό, το οποίο αποτελεί και ευρωπαϊκή υποχρέωση, μέσα στο επόμενο δίμηνο. 
«Είναι τόσο καταιγιστικά τα δεδομένα για την παραβίαση της κάθε εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας με τη μαζική εγκατάσταση των αιολικών αυτή τη στιγμή στη χώρα που είναι λογικό να μην έχει τίποτα ο υπουργός να απαντήσει» δήλωσε μετά το πέρας της συζήτησης ο κ. Αρσένης. «Κάλεσα  τον Υπουργό να σταματήσει άμεσα την αδειοδότηση των αιολικών, να προχωρήσει στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις ταράτσες και τις στέγες στα πλαίσια ενός μαζικού προγράμματος ‘Εξοικονομώ κατ οίκον’ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό, όπως τεκμηριώνει ειδική έκθεση της ΕΕ του 2019, θα μας επιτρέψει να παράγουμε άμεσα πάνω από το 33% της ενέργειας που καταναλώνουμε και μάλιστα χωρίς ουσιαστικές απώλειες, αφού θα χρησιμοποιούνται τα υφιστάμενα δίκτυα και η κατανάλωση θα συμβαίνει κατά μεγάλο βαθμό τοπικά. Παράλληλα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν η διαδικασία αδειοδότησης αιολικών, αποκλειστικά μέσα από κοινωνική συναίνεση, κοινωνικό σχεδιασμό και μόνο όταν τα έσοδα επιστρέφουν στις τοπικές κοινωνίες».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ (δήλωση-σχόλιο): Αντισταθείτε μαζικά, παθητικά, χλευαστικά στον διχασμό που φέρνει ο Μητσοτάκης



 Αθήνα, 05 Ιουλίου 2021




                                                      
                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ (δήλωση-σχόλιο): Αντισταθείτε μαζικά, παθητικά, χλευαστικά  στον διχασμό που φέρνει ο Μητσοτάκης

Η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει να διχάσει την κοινωνία μας σε μαύρους και άσπρους. Σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Με όλες τις πράξεις της δείχνει ότι θέλει να στρέψει τους εμβολιασμένους εναντίων των «αρνητών», όπως τους λέει , και να ρίξει όλα τα δεινά της οικονομικής κρίσης στις πλάτες του. Πρόκειται για επιχείρηση, ένα είδος Απαρτχάιντ, νεοναζιστικής έμπνευσης.
Όπου και αν πήγα περιοδεία, άκουσα τους συμπατριώτες μας να λένε: «δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε... δεν πάει άλλο». Άκουσα όλους τους Έλληνες να μιλάνε όπως ο Αφροαμερικανός που ασφυκτιούσε έχοντας στο λαιμό το γόνατο του αστυνομικού.
Αφού γύρισα την Ήπειρο, τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα κατέληξα στο νησί των Φαιάκων όπου σχεδόν κάθε χρόνο επί δεκαετίες συναντώ τη Ναυσικά την κόρη του Αλκίνοου και μιλάω μαζί της.
Όλες οι παραλίες στη Βόρειο Κέρκυρα είναι ονομαστές. Οι Άγγλοι λένε την περιοχή ‘Kensington on the Sea’ ή “Chelsea on the sea”.  Όλα τα σπίτια είναι πάντα νοικιασμένα από Βρετανούς.  Και φέτος κάποιοι θαλαμηγοί τεραστίων διαστάσεων είχαν αγκυροβολήσει κοντά στη βίλα των Rothschild. Οι παραλίες όμως ήταν άδειες 2 και 3 Ιουλίου. Ελάχιστοι οι λουόμενοι. Η Ναυσικά μου χαμογέλασε πικρά.  Στο Ύψος  και στο Μπαρμπάτι παραλίες που είναι μονοπώλιο Βρετανών και Ιταλών τουριστών δεν υπήρχε ψυχή.
Εκατοντάδες μηχανάκια ήταν παρκαρισμένα, άλυτα δεμένα μπροστά στα ναυαγισμένα οικονομικά μαγαζιά που τα νοικιάζουν. Ο δρόμος μπροστά στα καταστήματα που άλλοτε δεν μπορούσες να περάσεις με το αυτοκίνητο σου, ήταν άδειος. Το ίδιο απόκοσμη εικόνα στο Καλάμι , στην Κερασιά, στην Κουλούρα και το βράδυ στην Κασσιόπη άκουγες μόνο τις ιαχές των φιλάθλων στα γήπεδα του EURO, από τις οθόνες των τηλεοράσεων σε άδεια καταστήματα, άδεια μπαρ και άδεια εστιατόρια. Η μεγαλύτερη εθνική οικονομική καταστροφή. Τι άλλο έχει η πατρίδα μας εκτός από τουρισμό;

Στην Κασσιόπη η Νέλη η φιλενάδα μου που έχει πολλά καταστήματα με ενημέρωσε (καλύτερα φυσικά από τον κ. Σταϊκούρα) για αυτά που συμβαίνουν στο νησί. Η Ναυσικά μου ψιθύριζε: Άκουσες τι είπε ο Τσίπρας; Είπε ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει μετά από 2 χρόνια ένοχης σιωπής! Το ερώτημα είναι τι; Τα ερείπια που άφησε και ολοκλήρωσε ο πυρπολητής Μητσοτάκης;  Το ερώτημα είναι τι κυβερνάνε ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας:  χώρα σε εθνικό μαρασμό, εθνική κατάθλιψη με ανεργία 2 εκατομμυρίων  με 4,5 εκατομμύρια υπερχρεωμένους σε δημόσιο και τράπεζες;

Αντισταθείτε στον εθνικό διχασμό. Μη συρθείτε παρά τη θέληση σας, παρά την ελεύθερη βούληση σας σε πράξεις τις οποίες δεν θέλετε να κάνετε. Μην παθητικοποιηθείτε περισσότερο. Οι άδικοι νόμοι, όπως έλεγαν οι παλαιοί δημοκράτες πολιτικοί καταργούνται στην πράξη.  Αυτό  έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Σε όλη τη χώρα προβάλλετε παθητική αντίσταση μαζικά και ειρηνικά. Η οικονομία έχει μπει ήδη σε σπιράλ θανάτου εξαιτίας του άφρονος ενοίκου του Μαξίμου. Είμεθα στο τέλος της λογικής. Θέλουν να διχάσουν τον κόσμο, θέλουν να μας κάνουν μαύρους και άσπρους. Μην παρασυρθείτε.  Μην παραβιάσετε την ελεύθερη βούληση σας. Μην υποκύψετε.
Ειρηνικά παθητικά μαζικά αντισταθείτε στο Απαρτχάιντ, σε αυτή την μορφή αποικιοκρατικού ελέγχου. Πορευθείτε το δρόμο του αλατιού. Αφήστε τους να δείξουν όσο μπορούν περισσότερο το αποκρουστικό πολιτικό  πρόσωπο τους. Είναι οι ίδιοι που υπέγραψαν την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης  ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός. Αφήστε τους να δείξουν το αντιδημοκρατικό και φασιστικό πρόσωπο τους.
Απευθύνομαι σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης, σε όλους τους Κρητικούς, σε όλους τους Βορειοελλαδίτες: μην διαχωρίσετε τους συμπατριώτες σας σε καθαρούς και μολυσμένους.  Εκατομμύρια συμπολίτες μας  δεν είναι ψεκασμένοι αλλά φοβισμένοι.  Φοβούνται τους θρόμβους και τις ασθένειες της καρδιάς. Φοβούνται τις τυχόν παρενέργειες ενός εμβολίου. Μόνο ημιπαράφρονες παραγνωρίζουν τον ανθρώπινο φόβο και την ανθρώπινη ανησυχία. Μόνο άφρονες και οπαδοί της Αρίας φυλής απαγορεύουν την ελευθερία της βούλησης και της συναίνεσης σε ιατρικές πράξεις.  
Ολόκληρη η πατρίδα μας δεν αναπνέει. Έχει το  γόνατο του Μητσοτάκη στο λαιμό όπως ο Αφροαμερικανός είχε το γόνατο του αστυνομικού και ψέλλιζε δεν μπορώ να αναπνεύσω.  
Οι μισοί συμπολίτες μας μπερδεύονται και δεν μπορούν να προφέρουν τις λέξεις: PCR, RAPID TEST, SELF TEST και όλα αυτά που καλούνται να κατανοήσουν και να αναζητήσουν. Πεινασμένοι και άνεργοι ακούνε τις κραυγές των μελών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που θυμίζουν έντονα οπαδούς της  Κου-Κλουξ-Κλαν που κραυγάζουν ενώ πυρπολούν σπίτια μαύρων και αναρτούν φλεγόμενους σταυρούς.
Το σημερινό Μαξίμου υποχρεώνει ανθρώπους σε θερμοκρασίες 40 έως 45 βαθμούς κελσίου να στήνονται σε ουρές για να εμβολιαστούν ή να κάνουν κάποιο από τα τεστ. Οι σύμβουλοι του κ. Μητσοτάκη έχουν παρόμοια ψυχολογία με εκείνους του Πινοσέτ στη Χιλή ή του Βιντέλα  στην Αργεντινή. Πιστεύουν ότι οι εμβολιασμένοι θα ξαναψηφίσουν Μητσοτάκη. Εκτιμούν ότι αν εμβολιαστούν 5 εκατομμύρια τουλάχιστον τα 2 θα ρίξουν ψήφο στη ΝΔ.
Στην πραγματικότητα με διάφορα πρωτοσέλιδα ή τίτλους κυρίως του ΣΚΑΙ θέλουν να στρέψουν το μισό πληθυσμό εναντίων του άλλου και να ρίξουν όλα τα δεινά της επερχόμενης οικονομικής κρίσης στους ανεμβολίαστους. Ήδη άρχισαν να σκέφτονται πως θα επιβάλλουν λογοκρισία στο διαδίκτυο. Φυσικά ο κ. Μητσοτάκης δεν μας λέει γιατί παραβιάζει την υπογραφή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Επίσης η κυβέρνηση και τα μέσα που ελέγχει δεν μας λέει γιατί απηλάγησαν εκ προοιμίου ποινικά και αστικά όλες οι πολυεθνικές των φαρμάκων από αποζημιώσεις για παρενέργειες ή θανάτους που επιφέρουν τα εμβόλια του. Επίσης αρνούνται να μας πουν το χρονικό διάστημα ανοσίας που έχει κάποιος που έκανε και τις 2 δόσεις του εμβολίου.
Το μόνο που κάνει ο σημερινός Πρωθυπουργός είναι να μοιράζει λεφτά στους φίλους του. Να κλείνει τους ανθρώπους στα σπίτια τους, να τους φυλακίζει, να αφαιρεί ελευθερίες και να καταστρέφει χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη της Ελλάδα!


Αντισταθείτε σε όλη τη χώρα. Είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει!
Αντισταθείτε σε όλα τα χωριά σε όλα τα νησιά. Ειρηνικά, παθητικά, χλευαστικά, μαζικά. θα φύγει με ελικόπτερο!

Όσοι πιστεύετε ότι εγώ ΜΑΖΙ ΣΑΣ μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε για τα πράγματα, ενταχθείτε στο ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ για να τα αλλάξουμε όλα.

ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ψιθυρίζετε παντού!
Διαδώστε το στις γειτονιές σας, στα νησιά σας!
Ελάτε μαζί μας να προλάβουμε τα χειρότερα! Έρχεται μεγάλη εθνική συμφορά!

Τα χαλάσαμε και με τη Σερβία. Η Ελλάδα αναγνώρισε το Κόσσοβο. Η Σερβία σε αντίποινα ανοίγει γραφεία στο Τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος. Αναγνώρισε το ψευδοκράτος του Κυπριακού Βορρά. Ο Δένδιας δεν ξέρει τι να πει. «Άλλο Κύπρος, λέει, και άλλο Κόσσοβο». Σιγά σιγά όλα τα Βαλκάνια στρέφονται εναντίον μας για λόγους δικούς τους, ενώ η Γερμανία επιδιώκει συρρίκνωση μας, επιδιώκει πλήρη οικονομική αδυναμία και παράδοση του μισού Αιγαίου στους Τούρκους. Επίσης το Βερολίνο επιδιώκει επανεκκίνηση των αλυτρωτικών επιχειρήσεων στη Μακεδονία μας. Ήδη οι Σκοπιανοί προωθούν τις θέσεις τους για Μακεδονική γλώσσα και Μακεδονική Κοινότητα.
Ο Μητσοτάκης και ο εσμός που τον ακολουθεί δεν είναι η Καραμανλική Νέα Δημοκρατία. Είναι σημιτογενή πιόνια του Βερολίνου με έντονη εθνομηδενιστική δράση. Ο Μητσοτάκης παραδίδει μέσω της πλήρους οικονομικής αδυναμίας τη χώρα στη συρρίκνωση, τον όλεθρο και νέα  εθνική τραγωδία.

Απευθύνω έκκληση σε όλους του Έλληνες για παθητική, ειρηνική και χλευαστική αντίσταση. Αφήστε τον να δείξει περισσότερο το αποκρουστικό  πρόσωπο του!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ:Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση της 27-6-2021




¨ΕΛΑΜΨΕ¨ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΕΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΟΚΑΝΩΝ

ΕΥΓΕ !!!!

Έλαμψε και  πάλι  από ομορφιά το ¨ταλαίπωρο¨περίπτερο στην διασταύρωση των Δοκάνων προς το Μυλοπόταμο,που κατά καιρούς ο κάθε ¨πικραμένος¨βγάζει επάνω του τα απωθημένα του...Με κάθε λογής μουτζούρες...

Και όχι μόνο αυτό αλλά καθαρίστηκαν και τα άλλα (2) ¨περίπτερα¨ στις θέσεις δρόμος προς Καρβουνάδες και δρόμος πριν από τους Αραίους.

Ο πολύ δραστήριος Σύλλογος Κοινωφελών Έργων Μυλοποτάμου με δικά του έξοδα προχώρησε στο βάψιμο και των τριών ¨περιπτέρων¨αλλά και στον καθαρισμό γενικότερα του Μυλοποτάμου.

Συγχαρητήρια !!!

ADELIN 107,3 FM

 






BATIKA:ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΛΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ΒΟΙΩΝ


Άννα Βλάχου
Γεωπόνος – Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας
4/07/2021

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΛΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ΒΟΙΩΝ

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου ως δημοτική σύμβουλος και ως μέλος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, επισκέφθηκα το Δημοτικό Σχολείο Κάμπου Βοιών, όπου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με το Διευθυντή του Σχολείου, κ. Μπόκο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ Κοντάκο και να ακούσω με προσοχή τα ζητήματα που απασχολούν εδώ και καιρό το σχολείο τους.
Τα προβλήματα αυτά έχουν να κάνουν με την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών (δημιουργία κατάλληλης ράμπας για την είσοδό τους με λεωφορείο), την ασφαλή στέγαση αυτών στο χώρο του Νηπιαγωγείου (αλλαγή σκεπής διότι το χειμώνα μπαίνει νερό από πολλά σημεία), τη διαμόρφωση και καθαριότητα του περιβάλλοντα χώρου του οικοπέδου όπου στεγάζεται το Σχολείο, την άμεση μεταφορά της θέσης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (παράπλευρης κολώνας) λόγω επικινδυνότητας για τους μαθητές, κ.α..
Οι παραπάνω εκκρεμότητες αποτελούν αυτονόητες υποχρεώσεις του Δήμου προς ένα σχολείο, τις οποίες θα θέσω στο επόμενο Συμβούλιο της Α’θμιας Σχολικής Επιτροπής και θα απαιτήσω την άμεση τακτοποίησή τους!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το οικόπεδο είχε παραχωρηθεί με δωρεά γνωστής οικογένειας με καταγωγή από τον Κάμπο Βοιών.







ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ ΓΙΑ ΠΙΕΣΗ: ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ! Βίντεο

Ο αγιορείτης γέροντας Γεώργιος Αλευράς, πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου, με πολύ λεπτή διάκριση εντοπίζει τα σκοτεινά σημεία του παγκόσμιου εγχειρήματος, που γίνεται ιδιαίτερα πιεστικό στην χώρα μαςώστε σώνει και καλά να κάνουμε το πειραματικό  – όπως ανέφερε ρητά ο εφευρέτης των εμβολίων mRNA Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν στο Fox News (23-6-2021) – εμβόλιο, τονίζοντας ότι πουθενά δεν επιτρέπεται η υποχρεωτικότητα των εμβολίων!

  Και επειδή δεν επιτρέπεται και το ξέρουν, προσπαθούν με κάθε τρόπο πίεσης, εκφοβισμού, “εξαγοράς”, απειλών, να μας οδηγήσουν σε αυτοκαταπάτηση της Ελευθερίας μας, την οποία έδωσε και σέβεται ο Θεός, αλλά θέλει να καταπατήσει ο Εχθρός, εγκαθιστώντας μια παγκόσμια Δικτατορία, που θυμίζει Ναζί, διωγμό και Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, φυσικά “για το καλό μας”…

ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

  Ο Γέροντας Γεώργιος Αλευράς, αναφέρει λοιπόν σε συνέντευξή του στον Βασίλη Κωστούλα:
 
 Το εμβόλιο είναι ένας μοχλός πίεσης στον κόσμο για να υποταχθεί στην δύναμη του κακούτου πονηρούΔεν είναι μια πράξη η οποία την κάνει ελεύθερα ο άνθρωπος γιατί νιώθει την ανάγκη της προστασίας.
 
  …Και ενώ πρέπει να αποφασίζουμε μόνοι μας, ξαφνικά, εμμέσως πλην σαφώς, ασκούν πιέσεις σε όλο τον κόσμο ότι πρέπει να γίνει, διότι δεν θα έχεις τα πλεονεκτήματα που είχες, όπως είχες, στον πρότερο βίο πριν, που όλα τα πράγματα ήτανε ωραία και ρόδινα.
 
  Εδώ φαίνεται το ύπουλο σχέδιο του Σατανά, ότι βάζει το δίλλημα στους ανθρώπους, αν θέλεις να περνάς όπως περνούσες πριν, πρέπει να κάνεις το εμβόλιο. Μα, εδώ είναι ένα δίλλημα σατανικό. Ποτέ δεν υπήρχε αυτό στην ιστορία της ανθρωπότητος.
 
  Αυτό μου θυμίζει λίγο τους Ναζί, πώς ξεγελούσαν τους Εβραίους και τους πηγαίνανε στα Στρατόπεδα Συγκεντρώσεως, τάχα μου, υποτίθεται και υπάρχει εργασία και πρέπει να κάνουν κάποια υγειονομικά εμβόλια, δεν ξέρω τι και τους ανθρώπους τους ξεπαστρέβανε σιγά σιγά, τους κάναν σαπούνι! 
 
  Δηλαδή σήμερα, τι, καλύτερη τύχη περιμένετε να έχει ο κόσμος, μέσα σε αυτή την θύελλα που έχει έρθει και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα
 
  Εδώ φαίνονται τα πράγματα, ότι πάμε για μια Παγκόσμια Δικτατορία του Κακού! Ο άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος! Αν νομίζει ότι θα αποκτήσει ελευθερία με αυτόν τον τρόπο, γελιέται. Απλά δείχνει φανερά ο Σατανάς το πρόσωπό του”!
 
  Δείτε το βίντεο: