Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Λόγω του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας τις επόμενες ώρες και μέρες, παρακαλούμε τους κατοίκους του Δήμου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να τηρούν τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που αναγράφονται στην ιστοσελίδα www.civilprotecion.gr
Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ανάγκη επικοινωνείτε με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το Αστυνομικό Τμήμα και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας.
28-12-2019
Εκ του Δήμου

ΠΟΤΑΜΟΣ.Μια φωτογραφία του Μανώλη Σοφίου της 10ετίας του 50


Μια φωτογραφία του Μανώλη Σοφίου της 10ετίας του 50. Το δημοτικό σχολείο Ποταμού Κυθήρων λέει τα κάλαντα "Υπέρ προικοδοτήσεως απόρων κορασίδων" με συνοδεία το πιο μεγάλο αστέρι. Το "Καλημέρα άρχοντες ..." το εναλλάσσαμε με άλλα κάλαντα που από τότε έχω να ακούσει. Δεν ξέρω αν το έλεγαν άλλα παιδιά σε άλλα χωριά, σε άλλα σχολεία. Επειδή τα θυμάμαι σας τα μεταφέρω...για να ξυπνήσουν παιδικές μνήμες.

Ήρθαν πάλι σήμερα τα καλά Χριστούγεννα
ήρθαν να μας φέρουνε γέλιο και χαρά.
Ας σας είναι πάντοτε ο Χριστός, ο Χριστός
σύντροφος αχώριστος βοηθός, βοηθός.


Σ’ όλους σας ευχόμαστε πάντοτε χαρούμενα
υγεία πάντα να ‘χετε και καλή καρδιά.
Ας σας είναι πάντοτε ο Χριστός, ο Χριστός
σύντροφος αχώριστος βοηθός, βοηθός.
Χρόνια πολλά!

 Kosmas Megalokonomos

ΚΥΘΗΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ.Προς τους παραγωγούς των Κυθήρων στην 7η EXPOTROF.





                                                                     

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ


ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.(ΦΩΤΟ)



Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας ,πατέρα,συζύγου,και παππού Χρήστου Πολίτη,σήμερα Σάββατο 28 Δεκεμβρίου τελέσαμε τρισάγιο στη μνήμη του.
Το τρισάγιο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Πελαγίας από τους  σεβαστούς πατέρες Kωνσταντίνο Μπιθικότζη και Ιωάννη Γολεμάτη.
Σύμφωνα με το τυπικό και την διδασκαλία της Εκκλησίας μας αποφεύγεται να τελείται Μνημόσυνο σε ολη τη διάρκεια του Δωδεκαημέρου,δηλαδή από την εορτή των Χριστουγέννων μέχρι και των Θεοφανείων.
Είναι ορθό να μην τελούνται Μνημόσυνα με κόλλυβο κατά τις μεγάλες Δεσποτικές εορτές.
Αναλυτικότερα:


  1. Την εορτή της Περιτομής του Κυρίου (1 Ιανουαρίου).
  2. Την εορτή των Θεοφανειων (6 Ιανουαρίου).
  3. Την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου).
  4. Την εορτή του Ευαγγελισμού (25 Μαρτίου).
  5. Την εορτή της Πεντηκοστής.
  6. Την εορτή της Μεταμορφωσεως (6 Αυγούστου).
  7. Την εορτή της Υψώσεως Του Τιμίου Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου).
  8. Την εορτή των Χριστουγέννων (25 Δεκεμβρίου).
  9. Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις επιτρέπεται να τελεστεί Τρισάγιο στον Ιερό Ναό ή στον τάφο του κεκοιμημένου, χωρίς κόλλυβο.
Επίσης απαγορεύεται η τέλεση Μνημοσύνου ή και απλού Τρισάγιου με κόλλυβο από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ 


 

BATIKA: Δένδρο έσπασε στα δύο στο λιμάνι της Νεάπολης

ΝΕΑΠΟΛΗ. Διαμαρτύρονται κάτοικοι της Νεάπολης για το σπασμένο δένδρο στην παραλία που λίγο έλειψε να δημιουργήσει ατύχημα. Προφανώς οι άνεμοι δεν αστειεύονται στα Βάτικα και δεν ήθελαν πολύ για να σπάσουν το δένδρο που με την σειρά του πλάκωσε τραπεζοκαθίσματα και φωτιστικά. Τις φωτογραφίες, μαζί με τις διαμαρτυρίες δημοσίευσαν ιδιοκτήτες καταστημάτων  notospress.gr




Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

              
                         
                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
- Με την ανάληψη των καθηκόντων της, η Νέα Διοίκηση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να επικοινωνήσει με τους συμπατριώτες μας, με όλους τους Κυθηρίους όπου γης, για να μοιραστεί τις σκέψεις της και τους προβληματισμούς της από αυτόν τον ευαίσθητο, μοναδικό στην Ελλάδα και μείζονος ιστορικής σημασίας θεσμό που κλήθηκε ευόρκως να υπηρετήσει.
- Εάν ιεραρχήσουμε τα προβλήματα, που έχει να αντιμετωπίσει η Νέα Διοίκηση, ένα από τα σπουδαιότερα είναι η προστασία και η συντήρηση των Ιερών Προσκυνημάτων Μυρτιδίων και Αγίας Μόνης και των παρεκκλησίων αυτών, του Αγίου Ιωάννη εν κρημνό, Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου Καψαλίου καθώς και του Αγίου Γεωργίου στο βουνό.
- Οι Ιεροί αυτοί τόποι λατρείας εκτός από τη μείζονα θρησκευτική σημασία τους έχουν και μεγάλη συναισθηματική, ιστορική και αρχαιολογική αξία που προκαλεί το ενδιαφέρον της επιστημονικής και όχι μόνο κοινότητας παγκοσμίως.
- Προτεραιότητα μας είναι τα μνημεία αυτά του νησιού μας να γίνουν πόλοι έλξης για τον θρησκευτικό τουρισμό, διότι όλοι γνωρίζουμε το ζωηρότατο ενδιαφέρον που κινούν τα θρησκευτικά μνημεία των Κυθήρων, αλλά και να παραδοθούν αναλλοίωτα από τη φθορά του χρόνου και τις παραλείψεις των ανθρώπων στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας για να ευλογούν και εκείνα την Παναγία μας και τους τιμώμενους σε αυτά Αγίους της Εκκλησίας μας.
- Για την υλοποίηση όμως ενός τόσο σημαντικού εγχειρήματος που φιλοδοξούμε να ανοίξει νέους δρόμους στο νησί μας, απευθυνόμαστε στην αγάπη σας και ζητούμε την ενίσχυσή σας για την μικρή ιδιαίτερη πατρίδα μας, που κρύβει τόσο ανεκτίμητους θησαυρούς, οι οποίοι όμως μπορούν και πρέπει να γίνουν πηγή ζωής για το μικρό μας απομονωμένο και εγκαταλελειμμένο, αλλά πανέμορφο νησί μας.
- Παρακαλούμε το οποιοδήποτε ελάχιστο, μικρό ή μεγαλύτερο χρηματικό ποσό για μεν το Ιερό Προσκύνημα Μυρτιδίων και τον
Άγιο Ιωάννη εν κρημνό, Άγιο Νικόλαο και Άγιο Γεώργιο Καψαλίου να κατατίθεται απευθείας στον υπ΄αριθμ. GR 40 0110 3800 0000 3802 9601 929 λογαριασμό ΕΤΕ (Ι.Μ. Μυρτιδίων) και για την Ιερά Μονή Αγίας Μόνης και τον Άγιο Γεώργιο στο βουνό στο υπ΄αριθμ. GR 48 0110 3800 0000 3806 0405 784 λογαριασμό ΕΤΕ (Ι.Μ. Αγίας Μόνης).
- Ευχόμεθα και προσευχόμεθα στην Έφορο και Προστάτη και στοργική μάνα όλων των Κυθηρίων, την Παναγία μας την Μυρτιδιώτισσα, την οποία κληθήκαμε να υπηρετήσουμε, να χαρίζει σε όλους του Τσιριγώτες ατομική και οικογενειακή υγεία και κάθε καλό στον καθένα χωριστά και σε όλους μαζί.
- Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά


 
                                                                           Ο Πρόεδρος


                                                           ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Π ΒΕΝΑΡΔΟΣ