Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016


Αγία Πελαγία η Παρθένος: Εορτάζει σήμερα 8 Οκτωβρίου

Η Αγία Πελαγία η Παρθένος, τη μνήμη της οποίας εορτάζουμε σήμερα 8 Οκτωβρίου καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και από ένδοξο γένος (στα χρόνια του βασιλιά Νουμεριανού 282 – 284 μ.Χ.).
 
Όταν έμαθε ο άρχοντας της Αντιόχειας ότι η Αγία Πελαγία ήταν χριστιανή, έστειλε στρατιώτες για να τη συλλάβουν. Αυτοί περικύκλωσαν το σπίτι της και ετοιμάζονταν να την αρπάξουν.
Όταν το έμαθε η Αγία, ζήτησε από τους στρατιώτες να περιμένουν λίγο. Όποτε, σήκωσε τα χέρια της και τα μάτια της στον ουρανό και προσευχήθηκε θερμά προς τον Θεό να μη επιτρέψει να την αρπάξουν οι στρατιώτες, αλλά να φύγει απ’ τη ζωή αυτή αγνή και παρθένος. Έπειτα άνοιξε το παράθυρο και έριξε τον εαυτό της στο κενό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα και έτσι παρέδωσε την αγνή ψυχή της στον Θεό, προκειμένου βέβαια να την προφυλάξει από τον μολυσμό των αγροίκων στρατιωτών.
Περίφημο εγκώμιο για την Αγία αυτή έγραψε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.
 http://www.briefingnews.gr/

Πρώτη φορά τέτοια κοροϊδία!!!!

Κατανομή Χρηματοδότησης για τις πλημμύρες της 7 Σεπτεμβρίου 2016:
Δήμος Ευρώτα:150.000 ευρώ
Περιφέρεια Πελοποννήσου : ΜΗΔΕΝ.
Δεν είναι της αρμοδιοτητάς μου να μιλήσω για τον Δήμο Μονεμβάσιας με 70.000 ευρώ.
Ο Δήμος Ευρώτα είναι ο περισσότερο πληγείς Δήμος της Λακωνίας.
Ο Δήμαρχος κατέθεσε τεκμηριωμένο φάκελλο και προσπάθησε να καταφέρει το καλύτερο.
Όμως φαίνεται ότι ζούμε "την μαγική εικόνα της πρώτης φοράς Αριστεράς".
Είναι δυνατόν σε ένα Δήμο,όπου με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις οι ζημιές να ανέρχονται πάνω από 2.000.000 ευρώ και τον Δήμο σε έκτακτη ανάγκη να παίρνεις από την κατανομή μόνο 150.000 ευρώ;
Μέχρι σήμερα οι ελάχιστες αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις του Δήμου Ευρώτα είναι κοντά στις 200.000 ευρώ και συνεχίζονται από ίδιους πόρους του Δήμου.
Επίσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Π.Ε Λακωνίας χωρίς να λάβει ούτε ευρώ συνεχίζει τις παρεμβάσεις της.
Αλήθεια τα 5.000.000 ευρώ που δεσμεύθηκε η Κυβέρνηση από τον περσινό ανεμοστρόβιλο της 21ης Σεπτεμβρίου 2015,ακόμα τα περιμένουμε.
Οι φωτογραφίες αλλά και η απόφαση της Κυβέρνησης στην κρίση των πολιτών....
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Την Τρίτη 11/10/2016,ώρα 7.30 μ.μ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο σε τακτική συνεδρίαση και είναι βέβαιο ότι με κάποιο τρόπο θα τεθεί το θέμα της χρηματοδότησης της Κυβέρνησης προς τον Δήμο Ευρώτα.
Δημοτικοί Σύμβουλοι σχολίασαν με θυμό και τον τρόπο χρηματοδότησης έστω και σ' αυτή την πενιχρή χρηματοδότησης σε σχέση με Δήμους που είχαν μικρότερες ζημιές σε σχέση με τον Δήμο Ευρώτα...

Δημοτική Αγορά της Λακωνίας

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Γενική διακοπή ρεύματος απο τα ξυμερώματα του Σαββάτου 08/10 και ώρα 05.00.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διακοπή οφείλεται σε βλάβη στο δίκτυο στην περιοχή των Μολάων Λακωνίας και θα αποκατασταθεί τις μεσημβρινές ώρες σήμερα.
adelin 107,3 fm