Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ.

[ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ]
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΙΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ : Πυρκαγιά 
 
εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία , την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου και ώρα 12.40 μ.μ. στη θέση 
 
"Ορθόλιθος"βορειοδυτικά των Κυθήρων. Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή από αλιευτικό
 
 σκάφος το οποίο επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο Νεάπολης και άμεσα ενημέρωσε το
 
 Π.Κ. Κυθήρων. Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έκαψε περίπου τα 20
 
 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης. Να σημειώσουμε ότι το έργο της κατάσβεσης
 
 ήταν δύσκολο λόγω των δύσβατων σημείων. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα 3
 
 πυροσβεστικά οχήματα με 5 άντρες ,καθώς και το όχημα του Δήμου Κυθήρων. Κατά την
 
 διάρκεια της νύχτας παραμένει πυροσβεστικό όχημα στην περιοχή και με το πρώτο φως
 
 της ημέρας θα γίνει κατάσβεση σε σημεία πολύ δύσβατα. Ακόμα μια φορά να 
 
επισημάνουμε στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνουν χρήση πυρός,
 
 να παίρνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας, διότι εξ αιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας που
 
 παρατηρείται τον φετινό χειμώνα , είναι επικίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά.
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

ΕΥΧΕΣ ! ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΤΡΩΤΣΟ.

Season Greetings for a happy, healthy and prosperous 2016
Εύχομαι να απολαμβάνετε όμορφες οικογενειακές στιγμές και το 2016 να σας φέρει υγεία, δημιουργικότητα και κάθε χαρά.
Για την πατρίδα μας το 2016 θα είναι πιθανότατα ένα έτος αποφασιστικής σημασίας. Τα περιθώρια στενεύουν. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 πιθανώς θα υποχρεωθούμε σε θεμελιώδεις στρατηγικές επιλογές μεταξύ:
α. ενός άγνωστου, περήφανου αλλά κι ιδιαίτερα επικίνδυνου μοναχικού δρόμου,
β. της παγίωσης του ως τώρα ακολουθούμενου δρόμου της διατήρησης, προσκολλημένοι στα υποτιθέμενα κεκτημένα και τον κρατικό παρεμβατισμό εργαλείο ορατών και αφανών ελίτ,
γ. μιας θεσμικής επανίδρυσης ανοιχτής κοινωνίας που να βασίζεται στην ελευθερία, την ισονομία και την αλληλεγγύη, μιας κοινωνίας που να ανοίγει τοπικές και διεθνείς ευκαιρίες σε όσο το δυνατόν περισσότερους.
Ελπίζω κι εύχομαι η 3η επιλογή να είναι αυτή που θα διαλέξουμε αν και ως τώρα διαρκώς διαλέγουμε την 2η, ενώ παράλληλα η 1η κερδίζει επικίνδυνα έδαφος.
Στο κρίσιμο αυτό σταυροδρόμι δεν υπάρχουν από μηχανής θεοί. Οι ξένοι όπως είναι λογικό έχουν τη δική τους ατζέντα με κύριο στόχο την ελαχιστοποίηση των κινδύνων από τη χώρα μας εις βάρος των δικών τους λαών και συμφερόντων. Οι δικοί μας δυστυχώς συνεχίζουν να επικεντρώνονται στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη διαχείριση ενός συστήματος ευνοιοκρατίας. Το μεγάλο ερώτημα είναι εμείς οι πολίτες τι ακριβώς θα διαλέξουμε και πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε τη δική μας βούληση εθνική και κοινωνική πραγματικότητα.
Δυο πρόσφατα συναφή άρθρα μου προσπαθούν να θέσουν ξεκάθαρα κάποιες θεμελιώδεις μας επιλογές:
Σεραφείμ Αθ. ΚοτρώτσοςΧρόνια σας καλά και πολλά!
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Για τη διατήρηση και επέκταση της αεροπορικής γραμμής των Κυθήρων



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Καμία επί της ουσίας απάντηση σχετικά με τις επανειλημμένες  ερωτήσεις του Βουλευτή ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδου για τη διατήρηση και επέκταση της αεροπορικής γραμμής των Κυθήρων, δε φαίνεται να δίνει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.  

Σύμφωνα με απάντηση σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή (1771/8-12-2015), το Υπουργείο δεν τοποθετείται για το τι μέλλει γενέσθαι με την αεροπορική γραμμή των Κυθήρων, ούτε διευκρινίζει αν πρόκειται να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα που λήγει τον Μάρτιο του 2016. Και αυτό, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι βάσει Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΚ 1008/2008) χρειάζεται δημοσίευση του προγράμματος τουλάχιστον 60 ημέρες πριν την ανακοίνωση του διαγωνισμού, με σοβαρό κίνδυνο να μείνουν ακάλυπτα τα νησιά μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος Υπουργός φαίνεται να «πετάει» το μπαλάκι στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, ο οποίος περιορίζεται στο να απαντά πως «το αίτημα περί ένταξης της γραμμής Θεσσαλονίκης- Κυθήρων σε καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας με την επέκταση της ήδη υπάρχουσας γραμμής Θεσσαλονίκης- Καλαμάτας, έχει εκτεθεί στο έγγραφο περί ανανέωσης του υπόψη προγράμματος, μαζί με άλλα σχετικά αιτήματα.»   

Σε ό,τι αφορά τη σύνδεση των Κυθήρων με το Ηράκλειο, η ΥΠΑ στην απάντησή της αναφέρει ότι « η εκμετάλλευση της γραμμής Κέρκυρας- Ακτίου- Κεφαλονιάς- Ζακύνθου ανατέθηκε σε εταιρεία που έχει βάση το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να προκύψει και η σύνδεση των Κυθήρων με την Κρήτη (Ηράκλειο) σε εμπορική βάση.»

Κάτι όμως το οποίο, εδώ και ενάμισι χρόνο, έχει πάψει να ισχύει, αφού η εταιρεία που έχει αναλάβει τη γραμμή έχει διακόψει την εμπορική διασύνδεση των δυο αεροδρομίων.


ΕΥΧΕΣ ! ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΑΝΕΤΟ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ.ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ !!!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων πιστός στο ραντεβού του όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος, διοργανώνει το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στη ζεστή και όμορφη αίθουσα του κέντρου Ανώγεια Τριαντάφυλλου Λέκκα στο πετονάκι. Ελάτε να υποδεχτούμε το 2016 με την ελπίδα για υγεία, ευτυχία πρόοδο και ευμάρεια για όλους, αφήνοντας πίσω τα προβλήματα και τις στεναχώριες του 2015 ,κρατώντας στη μνήμη μας τις καλές και όμορφες στιγμές του. Η βραδιά θα περιλαμβάνει ένα πλήρες εορταστικό πρόγραμμα με πλούσιο πρωτοχρονιάτικο μενού, άφθονο κρασί και ποτά, με την συντροφιά της ορχήστρας μας, που θα μας διασκεδάσει μέχρι το πρωι. Κατανοόντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τις τιμές σε χαμηλό κόστος με την πρόσκληση για τους ενήλικες στα 18€ και των παιδιών στα 16€. Εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου ευχόμαστε το 2016 που φτάνει να είναι καλύτερο με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα , με περισσότερες χαρές ,υγεία , ευτυχία και πρόοδο για όλους μας. 
ΤΗΛ επικοινωνίας :  ΜΗΝΑΣ ΠΑΠΟΥΛΗΣ    6932 476 486 - ΠΛΟΥΜΙΤΣΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  6974 767 519.
Ευχαριστούμε και σας περιμένουμε όλους.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης του κάτω παλαιού Δημοτικού Σχολείου Καραβά


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης του κάτω παλαιού Δημοτικού Σχολείου Καραβά, το οποίο είχε υποστεί πολλές φθορές.Οι εργασίες περιλάμβαναν αποκάλυψη και συντήρηση των δομικών στοιχείων του κτηρίου (πωρόλιθοι), αποκατάσταση των ζημιών στο γείσο, εξωτερική βαφή καθώς και αντικατάσταση των κουφωμάτων που έγινε με ιδιωτική δωρεά.
Το συγκεκριμένο Σχολείο στεγάζει όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες της περιοχής και οι εργασίες έγιναν μ
ε την άψογη συνεργασία του Δήμου και του Τοπικού Προέδρου κ. Γιώργου Τσάκου καθώς και των κατοίκων της περιοχής.
Η δαπάνη της συντήρησης καλύφθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση και του άνω Δημοτικού Σχολείου, ενός κτηρίου εξαιρετικής αρχιτεκτονικής που μαζί με τον πανέμορφο περιβάλλοντα χώρο του μπορούν να στεγάσουν πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, απαιτείται ωστόσο η εκπόνηση των σχετικών μελετών που στην παρούσα φάση ο Δήμος δεν δύναται να χρηματοδοτήσει.

Ελληνικός Χώρος - Κύθηρα (ΕΡΤ 1983)


ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ... Κάθε άποψη τύπου "big brother" και άλλα τέτοια την απορρίπτω και δεν την λαμβάνω υπόψη μου.

Όταν τον Ιούλιο βανδαλίστηκε το Λύκειο και μας κόστισε η αποκατάσταση χιλιάδες Ευρώ ορισμένοι έκαναν μπάνιο στο Καψάλι και σφύριζαν αδιάφορα. Όταν σπάσανε τις τουαλέτες στη Χώρα, τους προβολείς στην Πλατεία, όταν βάψανε στον Μέσα Βούργο και σε άλλα σημεία, πάλι οι αντιδράσεις ήταν ελάχιστες. Τώρα ξαφνικά όλοι ευαισθητοποιήθηκαν και προσπαθούν να προλάβουν τις κάμερες, λες και έχουν κάτι να φοβηθούν. Οι ίδιοι βέβαια όταν κυκλοφορούν σε πόλεις του εξωτερικού - που τα μέσα ηλεκτρονικής προστασίας είναι αυτονόητα και δεδομένα - δεν πάνε στους εκεί Δημάρχους να διαμαρτυρηθούν, ούτε κάνουν λόγο για big brother και άλλες τέτοιες βλακείες. Οι ειρωνείες και ο λαϊκισμός δεν πρόκειται να αποτρέψουν τα φαινόμενα αυτά και εγώ προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να αποδεχθώ την μετατροπή των Κυθήρων σε Χαυτεία επειδή κάποιοι αντιδρούν για κάτι που δεν ξέρουμε και δεν έχουν τα κότσια να έρθουν να θέσουν τις διαφωνίες τους στα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα που έχει ψηφίσει ο Κυθηραϊκός Λαός. Κάθε άποψη τύπου "big brother" και άλλα τέτοια την απορρίπτω και δεν την λαμβάνω υπόψη μου. Αν αύριο το πρωί πετάξει κάποιος μια μολότωφ και καούν τα Δημοτολόγια, ΤΙ ακριβώς θα πούμε στον Εισαγγελέα κύριοι ευαισθητοποιημένοι;;; Θα πούμε ότι δεν προστατεύσαμε το Δημαρχείο επειδή κάποιοι επιχειρηματολόγησαν κατά των καμερών;;; Θα πούμε ότι δεν θέλαμε να παρακολουθήσουμε το δημόσιο χώρο, τον οποίον όμως κατά το Νόμο είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε;; Όλοι εσείς οι προοδευτικοί πάτε στο εξωτερικό και δεν λέτε κουβέντα για τις κάμερες, εκεί να σας παραδεχθώ λοιπόν! Στο επόμενο ταξίδι σας σε οποιαδήποτε πόλη ή χώρα της Ευρώπης να πάτε να διαμαρτυρηθείτε στον εκεί Δήμαρχο γιατί έχουν κάμερες παντού, στα εμπορικά κέντρα, στα μαγαζιά, στα σινεμά, στους δρόμους, τις πλατείες και τα πάρκα, στα μουσεία τους. Αλήθεια ΠΟΙΟΣ από εσάς διαμαρτυρήθηκε για τις κάμερες του νέου Μουσείου;;; Εκεί δεν σας ενοχλούν;;; Οι κάμερες δεν μπαίνουν για να προσβάλουν την ιδιωτικότητα των ανθρώπων, μακράν ημών τέτοιες απόψεις και πρακτικές. Οι κάμερες θα μπουν στα δημοτικά ακίνητα για να προλάβουν και να εποπτεύσουν τυχόν ενδεχόμενα δολιοφθορών και καταστροφής δημόσιας περιουσίας, είναι υποχρέωσή μας από το Νόμο και θα την εφαρμόσουμε κατά γράμμα.
Πηγή 

Stratos Charchalakis

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ !!! ΕΥΧΕΣ!



ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΟΣ.ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.Μια κάμερα σε κάθε πόρτα, εκεί έχει φτάσει το Τσιρίγο;

O λόγος του παπα Κώστα Λαγού για τα συγκεκριμένα γεγονότα νομίζω καλύπτει απολύτως.Δεν νομίζω πως οι εξαγγελίες μέτρων και παραμέτρων στα fb μπορούν να έχουν κανένα αποτέλεσμα ουσιαστικό.Το απολύτως άθλιο γεγονός της ρύπανσης των τοίχων υπάρχει εδώ και καιρό. Στον τοίχο του Κυθηραικού Συνδέσμου, στο Αγγλικό υδραγωγείο στο Καψάλι,σε εξωκκλήσια, στην παιδική χαρά στη Χώρα, έξω απο το Γυμνάσιο, σε ιδιωτικές πόρτες και τοίχους σπιτιών, και δρόμων, (και αναφερόμαστε σε μεγάλης κλίμακας ρυπάνσεις) όσο γινόντουσαν η απάντηση του Δήμου ήταν.....βήξ.
Απορία ψάλτου, γάρ.Τώρα που έγιναν στους τοίχους του Δημαρχείου, αντιδρούμε και εξαγγέλουμε....Και με τις υπόλοιπες ρυπάνσεις τι θα γίνει; Με τους καθημερινούς βανδαλισμούς στην περιοχή του Καψαλιού; 
Μια κάμερα σε κάθε πόρτα, εκεί έχει φτάσει το Τσιρίγο;
Και εμείς Τσιριγώτες ταγοί, αυτό μόνο μπορούμε να πούμε και να κάνουμε;
Είμαστε σαν ομάδα βαθειά προβληματισμένοι και σαν παράταξη έτοιμοι να κάτσουμε σε έναν ουσιαστικό και αληθινό διάλογο με όλους αλλά με ΟΛΟΥΣ.Μικρούς και μεγάλους.Αρμόδια όργανα της πολιτείας και φορείς μαθητών και γονέων.Γιατί υπάρχουν ευθύνες σε όλους.Και μόνο απο όλους μαζί μπορεί να προστατευτεί ο χώρος μας.
Να ακούσουμε για να καταλάβουμε πρώτα πρώτα, και να πράξουμε μετά, για να εξαλειφθεί αυτό το απολύτως απαράδεκτο φαινόμενο απο το νησί μας.Και πρός αυτό τον στόχο θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια.Μέχρι τότε ας φροντίσουμε να φύγει αυτό το αίσχος απο το Δημαρχείο γιατί δεν τιμά κανέναν ούτε αυτούς που είναι μέσα ούτε αυτούς που είναι απ έξω.
Για την Ενωτική Πρωτοβουλία. Μανώλης Χάρος