Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

EKTAKTO:EΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ 13ο ΚΡΟΥΣΜΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

  


Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες επιβεβαιώθηκε πριν λίγο και 13ο κρούσμα κορονοιού covid-19 στο Νοσοκομείο Κυθήρων.

Η ιχνηλάτηση καθώς και τα τέστ συνεχίζονται.

Για ο,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

adelin 107,3 fm  


 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ:ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς, 9/11/20020

Νικόλαος Μανωλάκος: «Να ενισχυθούν άμεσα τα μεγάλα Ειρηνοδικεία, όπως του Πειραιά, με ικανό αριθμό Ειρηνοδικών και υπαλλήλων, ώστε να είναι εφικτή η επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης »

Την ενίσχυση των μεγάλων Ειρηνοδικείων, όπως του Πειραιά, με ικανό αριθμό Ειρηνοδικών και υπαλλήλων, ζήτησε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ.Νικόλαος Μανωλάκος από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης ΄΄ Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010΄΄. Σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις στη εκδίκαση των υποθέσεων, είναι τεράστιες, με δικασίμους, που σε πολλές περιπτώσεις φθάνουν μέχρι το 2032.

«Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα η υπόθεσή του να δικασθεί δίκαια, δημόσια και εντός λογικής προθεσμίας», όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, γι’ αυτό και η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση το νομοσχέδιο, το οποίο άργησε πέντε ολόκληρα χρόνια να έρθει στη Βουλή.

Ο βουλευτής αναφερόμενος στις υποθέσεις που έχουν δρομολογηθεί με επίκληση του νόμου Κατσέλη, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί, μια τίμια πρόταση, για όσους πραγματικά θέλουν η υπόθεσή τους να εκδικασθεί γρήγορα, ώστε να μπορέσουν να ρυθμίσουν την κατάστασή τους μια ώρα αρχύτερα, συνεχίζοντας την δραστηριότητά τους σε ένα υγιές πλαίσιο, χωρίς να στερηθούν το παραμικρό από τα οφέλη των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου Κατσέλη

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, απαλοιφή των διαφορετικών προθεσμιών που τάσσονται κατά περίπτωση στο νομοσχέδιο, καθιέρωση μιας ενιαίας εξάμηνης προθεσμίας και παράταση του χρονοδιαγράμματος κατά ένα έτος, ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα να μείνουν εκτός ρύθμισης συνεπείς οφειλέτες, απλώς και μόνο επειδή δεν πληροφορήθηκαν εγκαίρως ή δεν πρόλαβαν την σύντομη προθεσμία ή είχαν λόγους ανωτέρας βίας. Ειδικά το τελευταίο, στην δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας, υπογράμμισε, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να υπάρξει ρητή πρόβλεψη για τέτοιες περιπτώσεις .

Κλείνοντας ο βουλευτής ζήτησε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου καθ’ όσον

· κινείται σε θετικό επίπεδο, επιλύοντας προβλήματα, δεκαετιών

· διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη μειώνοντας την γραφειοκρατία και

· ανακουφίζει πολλαπλά το Δικηγορικό Σώμα, που έχει πληγεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια.

 


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11/2020 ΑΠΟ 07:00-09:00

 

Λόγω εργασιών συντήρησης και επέκτασης δικτύων που πραγματοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης την Τετάρτη  11/11/2020 από τις 7:00’πμ έως τις 9:00′ πμ, στο νότιο τμήμα των Κυθήρων, (Λιβάδι, Κάλαμος Χώρα).

"Άγιοι Ανάργυροι και θαυματουργοί..."

 


"Άγιοι Ανάργυροι και θαυματουργοί..."
Οι λαοφιλείς, θαυματουργοί Άγιοι Ανάργυροι, που αύριο η Εκκλησία μας τιμά την ιερά μνήμη τους, τιμώνται ιδιαιτέρως στα Κύθηρα. Στη μνήμη τους είναι αφιερώμενοι 11 ναοί. Ένας είναι ενοριακός (Φατσαδίκων), ένας ιδιόκτητος, προσκυνηματικός (Ξερουλάκι) και οι υπόλοιποι είναι μικρά και απέριττα εξωκκλήσια, που κάποια ευλαβικά χέρια έχτισαν σε περασμένες εποχές. Οι φωτογραφίες είναι από το εξωκκλήσι που βρίσκεται στη θέση "Κρωτήρι" σε μια μαγευτική τοποθεσία, πάνω ένα βράχο που η φύση σμίλεψε με μοναδική δεξιότητα, απέναντι από την καστροπολιτεία της Παλιόχωρας, με αρκετά δύσκολη πρόσβαση και μαρτυρείται από τον 17ο αιώνα. Άλλος ένας ιερός τόπος που έχει να μας διηγηθεί σίγουρα πολλά και που μας καλεί να τον περιηγηθούμε όχι μόνο με τα μάτια αλλά και την ψυχή!
Βοήθειά μας οι Άγιοι!

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ:Ιούνιος 1951, στο Λειβάδι των Κυθήρων, τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια.

 


Σαν τρελό φορτηγό....
που συνδέεται με όμορφες αναμνήσεις, με αξέχαστες φιλίες, με ωραίους ανθρώπους αλλά και με κόπο και ιδρώτα πολύ.
Ιούνιος 1951, στο Λειβάδι των Κυθήρων, τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια.
Αναγνωρίζουμε τον θρυλικό ταξιτζή Αντώνη Στάθη-Αγαλίο και τον επιτυχημένο επιχειρηματία Γιάννη Λουράντο-Πιέρρο. Τον τρίτο δεν τον γνωρίζω.

ΠΗΓΗ 

Γιώργος Λουράντος

“ Η πράσινη ημισέληνος κυματίζει πλέον στη Σκάλα Λακωνίας! ”

 

Τα ελληνικά καταστήματα κλείνουν και στη θέση τους ανοίγουν Πακιστανικά…

ΣΚΑΛΑ. Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα αν τον κόσμο και ανα τους αιώνες που σε περιοχές όπου προσέφυγαν για εργασία ομαδικά εργάτες είτε ενός είτε και περισσότερων εθνών, δημιουργήθηκαν, γειτονιές, συνοικίες και τελικά πόλεις μέσα σε πόλεις. Συνήθως λαοί με μεγάλο πληθυσμό έχουν και μεγάλη, αριθμητικά, μετανάστευση εργατών. Κινέζοι, Ινδοί κα ενώ λαοί που έδωσαν το δικό τους στίγμα δημιούργησαν και αυτή το δικό τους «κράτος» όπως οι Ιταλοί και οι Έλληνες σε Αμερική και Καναδά, οι Τούρκοι στη Γερμανία κ.λ.π.

Στην Πελοπόννησο κατά εποχές έχουν εγκατασταθεί για εργασίες στη γη και στην οικοδομή χιλιάδες εργάτες και τεχνίτες, από Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία. Αρκετοί από αυτούς λόγω της οικονομικής κρίσης έφυγαν την τελευταία 5ετιά προς την Ευρώπη και κάποιοι, οι πιο προκομμένοι και προσαρμοστικοί παρέμειναν και αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της οργανωμένης κοινωνίας.

Στη Σκάλα Λακωνίας η κάμερα του notospress.gr κατέγραψε, σε μια πρώτη έρευνα – γιατί θα ακολουθήσει και άλλη -  μια πρωτόγνωρη για τα λακωνικά χρονικά κατάσταση. Οι Πακιστανοί που περίπου για μια 15ετία εργάζονται συστηματικά στην περιοχή, προχωρούν σε επενδύσεις, αγορές, οργάνωση και θεμελίωση της δικής τους οικονομίας.

Η Σκάλα είναι μια μικρή αγροτική πόλη με 3.000 μόνιμους κατοίκους αλλά και άλλους τόσους εργάτες γης στην ευρύτερη περιοχή της.  Την ώρα που η εμπορική αγορά της Σκάλας παρακμάζει, οι Πακιστανοί δημιουργούν την δική τους αγορά, έχουν τον δικό τους τόπο θρησκευτικής λατρείας, το δικό τους «γήπεδο» και κάνουν τα δικά τους σχέδια.

Στο ρεπορτάζ που θα δείτε από το notospress.gr ζητήσαμε την άποψη και επαγγελματιών, και πολιτών κι αιρετών της Σκάλας. Κανείς δεν δέχθηκε να μιλήσει. Δεν συνέβη το ίδιο με τους Πακιστανούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες.

ΠΗΓΗ  notospress.gr

 

ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ Ν.Ε. ¨AQUA JEWEL¨ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ


 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού

 


Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης ανακοινώνει ότι :

” Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/133/οικ.20764/7-11-2020 εγκύκλιο οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών,

Οι Υπηρεσίες του Δήμου για το χρονικό διάστημα από 9 έως 30/11/2020, θα εξυπηρετούν το κοινό μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.”

Οδηγίες και απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και εργατών γης

 


Τις βεβαιώσεις μετακίνησης (τυπωμένες ή χειρόγραφες) μαζί με τη δήλωση ΟΣΔΕ θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι καλλιεργητές, κτηνοτρόφοι και αλιείς, προκειμένου να μετακινηθούν προς τις εργασίες τους μετά τους περιορισμούς ελεύθερης μετακίνησης που τέθηκαν σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο, 7 Νοεμβρίου.
   
Παράλληλα, όσοι είναι ιδιοκτήτες κληρονόμοι ή και ετεροεπαγγελματίες ιδιοκτήτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους, εκτός από τις βεβαιώσεις μετακίνησης, και το Ε9.

Στη σχετική φόρμα οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τη θέση/θέσεις στην οποία θα μετακινηθούν και στην οποία/οποίες θα παραμείνουν μέχρι το πέρας των εργασιών τους, καθώς επίσης και το ωράριο κατά τη διάρκεια του οποίου θα απασχοληθούν στις αγροτικές τους εργασίες.
   
Είναι υποχρεωμένοι, εφόσον τους ζητηθεί, να επιδεικνύουν την ταυτότητα τους και τη σχετική βεβαίωση κυκλοφορίας και να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ για την αποφυγή συνωστισμού.
   
Σε ό,τι αφορά τους εργάτες γης για τη μετακίνησή τους αρχικά θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τις βεβαιώσεις μετακίνησης, ενώ οι εργοδότες θα πρέπει να τους παρέχουν τη «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου» στην οποία πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία του εργάτη, το σημείο απασχόλησης και το ωράριό του μαζί με την υπογραφή του εργοδότη αγρότη.
   
Σε περίπτωση που δεν έχουν πρόσβαση στο έντυπο, οφείλουν να συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία σε χειρόγραφη βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον εργοδότη αγρότη. Σχετικά με την κίνηση των αγροτών με οχήματα, ισχύουν όσα έχουν ανακοινωθεί, δηλαδή ο περιορισμός των επιβαινόντων σε 2 άτομα ανά όχημα.
   
Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ για κάθε παράβαση, ενώ στην περίπτωση που ο εργοδότης προβεί σε δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων ή σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης για τον εργαζόμενο ή τον εαυτό του, επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο στον εργοδότη, ύψους 500 ευρώ.
   
Σημειώνεται τέλος πως οι έλεγχοι διενεργούνται από την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

 .zougla.gr

Έγκλημα στα Κύθηρα: Αθώοι μόνο στα μάτια της μητέρας τους

 


Ακούστε στο protothema.gr το τέταρτο επεισόδιο από το podcast με τίτλο «Εκτός Νόμου» - Οι ήρωες αυτής της αληθινής ιστορίας μιλούν για τα χρόνια που πέρασαν στη φυλακή

Ο δικηγόρος τούς συμβούλεψε λάθος. Η ανακρίτρια δεν πείστηκε . Οι δικαστές εξαντλησαν την αυστηρότητα τους. Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ έψαχνε σε λάθος περιοχή. 

Στο νέο επεισόδιο του podcast του pod.grΕκτός Νόμου” με την Κατερίνα Μπακογιάννη, το οποίο παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το protothema.gr οι τρεις ήρωες αυτής της αληθινής ιστορίας που ξεπερνά κάθε φαντασία, κλείνονται στις σκληρότερες φυλακές της χώρας για έναν φόνο που δεν έκαναν ενώ το “θύμα” εξακολουθεί να κυκλοφορεί ζωντανό. 

Περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.protothema.gr/greece/article/1062208/eglima-sta-kuthira-athooi-mono-sta-matia-tis-miteras-tous/ 

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Η αλήθεια για τα δημοτικά τέλη

 


  1. Τα δημοτικά τέλη αποτελούν την κυριότερη πηγή εσόδων ενός Δήμου μαζί με την ετήσια κρατική χρηματοδότηση (ΚΑΠ και ΣΑΤΑ) η οποία τα τελευταία 10 χρόνια έχει μειωθεί σε ποσοστό άνω του 50%! Τα δημοτικά τέλη δεν είναι αστεία υπόθεση, είναι το πιο σοβαρό, σταθερό και σίγουρο έσοδο ενός Δήμου και σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητά μας: ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα, δημοτικός φωτισμός, δίκτυα κοινής ωφελείας.
  2. Τα δημοτικά τέλη είναι ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ. Οι δαπάνες των ανταποδοτικών υπηρεσιών πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τα έσοδα των δημοτικών τελών. Με πολύ απλά λόγια: αν οι ετήσιες ανάγκες της ύδρευσης στο Δήμο μας είναι π.χ. 1.000.000€ (αντιμετώπιση βλαβών, προμήθειες, έργα, αντικαταστάσεις δικτύων, μισθοδοσία προσωπικού ύδρευσης, καταναλώσεις ΔΕΗ αντλιοστασίων και δεξαμενών κ.λπ.) τότε ο Δήμος πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να εισπράξει αυτό το ποσό από τους λογαριασμούς ύδρευσης. Αν δεν το κάνει, το Υπουργείο Εσωτερικών θα επιβάλει ποινή στο Δήμο, που ισούται με παρακράτηση του υπερβάλλοντος ποσού από τους ΚΑΠ και θα εντάξει το Δήμο μας σε πρόγραμμα επιτήρησης (Δημοτικό Μνημόνιο), κάτι που θα ήταν καταστροφικό για το Δήμο και κυρίως για τους δημότες.
  1. Τα δημοτικά τέλη στα Κύθηρα είναι ίδια και απαράλλακτα εδώ και σχεδόν 10 χρόνια! Ούτε τα έχουμε αυξήσει, ούτε τα έχουμε μειώσει. Ειδικά οι βασικοί συντελεστές που αφορούν και την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών και νοικοκυριών. Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι απαιτήσεις σε έργα και συντηρήσεις έχουν αυξηθεί. Το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης έχει διαρκείς βλάβες, η λειψυδρία των ετών 2015-7 δημιούργησε ανάγκες νέων δαπανών και έργων (π.χ. νέες γεωτρήσεις και δίκτυα) και – δυστυχώς – οι συστηματικοί και στρατηγικοί κακοπληρωτές οφείλουν στο Δήμο ένα τεράστιο ποσό από τέλη ύδρευσης, παρεπιδημούντων και κοινοχρήστων χώρων που έχουμε ήδη ξεκινήσει να διεκδικούμε με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης γιατί είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να το κάνουμε και κυρίως γιατί αυτό συνιστά αληθινή δικαιοσύνη απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μείωσης ή αλλαγής των δημοτικών τελών τουλάχιστον για το 2021. Παρακάμπτει επίσης η Αντιπολίτευση το γεγονός ότι από την πανδημία του κορωνοϊού έχουν επηρεαστεί όχι μόνο οι πολίτες αλλά ΚΑΙ οι Δήμοι των οποίων τα έσοδα έχουν μειωθεί δραματικά κατά το τρέχον έτος. Αλήθεια, λοιπόν, αν γίνουν δεκτές οι τεράστιες μειώσεις που προτείνει η Αντιπολίτευση μπορεί να μας πει ΠΩΣ ακριβώς θα καλυφθούν οι αυξημένες δαπάνες της καθημερινότητας; ΠΩΣ θα πληρωθούν οι μισθοί του μόνιμου και εποχιακού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών ύδρευσης και καθαριότητας; ΠΩΣ θα γίνουν οι συντηρήσεις των δικτύων και οι επισκευές των βλαβών; Αξιώνουμε συγκεκριμένες απαντήσεις ανά Κ.Α.Ε. του Προϋπολογισμού.
  2. Οι Νόμοι είναι γνωστοί στην Αντιπολίτευση. Η Αντιπολίτευση απλά έγραψε ένα συνονθύλευμα αριθμών νομίζοντας ότι αυτό αποτελεί εναλλακτική πρόταση για τα δημοτικά τέλη. Όμως, η εναλλακτική πρόταση για να γίνει δεκτή προς συζήτηση και ψήφιση θα πρέπει να καλύπτει πλήρως τις προβλέψεις του Νόμου για την σύνταξη του Προϋπολογισμού, να καλύπτει επαρκώς τις ετήσιες δαπάνες της κάθε υπηρεσίας και κυρίως να συνοδεύεται από εισηγητική έκθεση του Προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου σχετικά με το εφαρμόσιμο και νόμιμο της πρότασης. Ρωτάμε λοιπόν την Αντιπολίτευση: ΓΙΑΤΙ δεν πήγε τις προτάσεις της στον Προϊστάμενο του Δήμου πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ ή της ΟΕ ζητώντας την εισηγητική του έκθεση επί αυτών όπως προβλέπει ο Νόμος; Εάν το είχε κάνει, οι προτάσεις της θα ετίθεντο σε ψηφοφορία. Η λήψη της εισήγησης της Υπηρεσίας ζητείται από τον προτείνοντα σύμβουλο ή παράταξη και η Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να γνωματεύσει επί του εφαρμόσιμου ή όχι της πρότασης. Ο Νόμος ορίζει σαφώς ότι καμία εναλλακτική πρόταση δεν τίθεται σε ψηφοφορία εάν δεν συγκεντρώνει σωρευτικά όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

«α) η εναλλακτική κατατιθέμενη πρόταση ρυθμίζει ΠΛΗΡΩΣ το προς συζήτηση θέμα (π.χ. κατάθεση εναλλακτικού προϋπολογισμού ως σύνολο και όχι πρόταση για μία ομάδα κωδικών ή ολοκληρωμένο τεχνικό πρόγραμμα και όχι πρόταση για τα έργα μίας δημοτικής ή περιφερειακής ενότητας ή ολοκληρωμένη πρόταση δημοτικών τελών και όχι απλά διαφοροποίηση συγκεκριμένων συντελεστών κ.λπ.),

β) η κατατιθέμενη εναλλακτική πρόταση συνοδεύεται από αιτιολογική έκθεση που αναλυτικά εκτίθεται και αιτιολογείται η διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος,

γ) συνοδεύεται από εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου για την πληρότητα αυτής ως σύνολο και το εφαρμόσιμο αυτής σε περίπτωση που ψηφιστεί, ώστε να αποκλειστεί το φαινόμενο να ψηφιστεί πρόταση που είναι αδύνατον να εφαρμοσθεί και να τεθεί έτσι σε σοβαρό κίνδυνο η λειτουργία του Δήμου».

 
Είναι αντιληπτό ότι ένας δημοτικός σύμβουλος ή μια παράταξη που προτείνουν τόσο μεγάλες μειώσεις δημοτικών τελών συνήθως γίνονται πρόσκαιρα αρεστοί στους πολίτες. Ωστόσο η πρακτική αυτή θυμίζει το γνωστό «λεφτά υπάρχουν» που μέχρι σήμερα η πατρίδα μας έχει πληρώσει εξαιρετικά ακριβά. Η διοίκηση ενός Δήμου με τα δεδομένα του Δήμου Κυθήρων απαιτεί μια πολύ δύσκολη εξίσωση που οι συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης θα πρέπει να μάθουν: το ύψος των δημοτικών τελών θα πρέπει αφενός να καλύπτει τις ελάχιστα απαιτούμενες ετήσιες δαπάνες ύδρευσης, καθαριότητας και φωτισμού και αφετέρου να δημιουργεί ένα εύλογο ταμειακό υπόλοιπο – ένα «μαξιλάρι ασφαλείας» – το οποίο θα αναλώνεται σε σημαντικά έργα και δράσεις στους τομείς αυτούς. Για παράδειγμα, ο παραλιακός φωτισμός της Αγ. Πελαγίας και του Καψαλίου, ο νέος φωτισμός στο Λιβάδι, οι νέες γεωτρήσεις, τα νέα δίκτυα και έργα ύδρευσης, η ΔΕΗ των γεωτρήσεων και των αντλιοστασίων, οι νέοι κάδοι απορριμμάτων, το εποχικό προσωπικό καθαριότητας (οδηγοί και εργάτες) και δεκάδες άλλες δαπάνες καλύπτονται υποχρεωτικά από τα αντίστοιχα ανταποδοτικά έσοδα που πληρώνουν οι δημότες. Και όλα αυτά (αλλά και πολλά περισσότερα) χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή αύξηση τελών εδώ και χρόνια. Εάν οι μειώσεις που προτάθηκαν από την Αντιπολίτευση γίνουν δεκτές, πάνω από το ήμισυ των ανωτέρω απαραίτητων έργων και δαπανών δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν.

 
Η δυνατότητα μειώσεων των δημοτικών τελών – κυρίως στον τομέα της ύδρευσης που ενδιαφέρει το σύνολο των δημοτών – θα μπορέσει να υλοποιηθεί μόνο όταν ολοκληρωθεί το έργο των νέων ψηφιακών υδρομετρητών που θα βάλει τάξη στον κρίσιμο τομέα των λογαριασμών ύδρευσης αυξάνοντας κατά την εκτίμησή μας τα αντίστοιχα έσοδα του Δήμου. Το έργο αυτό έχει συμβασιοποιηθεί, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με 1.750.000€ και είναι ένα από τα έργα του Προϋπολογισμού 2020 που όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές έχει καταψηφιστεί από την Αντιπολίτευση.

Θεωρώντας ότι έχουμε απαντήσει εξαντλητικά και επαρκώς στα ερωτήματα και ζητήματα που τέθηκαν, δημοσιοποιούμε και την εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου επί των δημοτικών τελών (την οποία ζήτησε η Δημοτική Αρχή ενώ όφειλε να έχει ζητήσει και λάβει η Αντιπολίτευση), προκειμένου να μην υπάρχει το παραμικρό ερωτηματικό:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα υπάρξουν νέες απαλλαγές τελών για όσες επιχειρήσεις διακόπτουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με κρατική εντολή εξαιτίας της τρέχουσας καραντίνας (μέχρι 30-11) για τις οποίες θα εκδοθεί αναλυτική εγκύκλιος. 





 

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ:ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΕΝΑΡΔΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ.[ ΦΩΤΟ-VIDEO]

 ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016 

Γλυκύτατοι  άνθρωποι που ¨έφυγαν¨από κοντά μας....