Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Αγροτικό τράκαρε περιπολικό στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Έγινε και αυτό...
Κι όμως έγινε και αυτό στο Γύθειο.
Την ώρα που στην κεντρική πλατεία Γυθείου είχε φτάσει η πομπή από τη λιτανεία της εικόνος του Αγίου Νικολάου από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Γύθειο, σήμερα 5/2 και οι άνδρες της αστυνομίας ήταν στο δρόμο για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία έγινε το ασυνήθιστο περιστατικό.
Ο οδηγός αγροτικού που κινούταν εκείνη την ώρα στην παραλιακή οδό του Γυθείου με κατεύθυνση προς την κεντρική πλατεία έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα να τρακάρει ένα περιπολικό έξω μάλιστα από το Α.Τ. Γυθείου.
Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Α.Τ. Γυθείου.
 http://githio-click.gr/

Λάκωνες αγροκτηνοτρόφοι: «Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια...»

DSC 1953
Φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, αγροτών και κτηνοτρόφων θα επιφέρει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τον Αγροκτηνοτροφικό Σύλλογο Λακωνίας.
Αντιδρώντας στη βαριά φορολόγηση και την επιβάρυνση από τις ασφαλιστικές εισφορές, ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του σε απεργιακή συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία Σπάρτης. Επίσης, απευθύνει κάλεσμα στους Λάκωνες αγροκτηνοτρόφους να δώσουν βροντερό «παρών» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα (12/12), με αιτήματα την αποζημίωση στο 100% της καταστροφής από το δάκο, την ανάληψη της δακοκτονίας από το ΥΠΑΑΤ, ενώ ο Σύλλογος ζητεί να μην επιβαρυνθούν οι ελαιοπαραγωγοί το κόστους τη ζημιάς.
Συγκεκριμένα, ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας τονίζει τα εξής:
«Ο κρατικός προϋπολογισμός που χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως "προϋπολογισμός ανάπτυξης" και ότι φέρνει "ανακούφιση" στα λαϊκά εισοδήματα, στην πραγματικότητα παραχωρεί νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια. Αποτυπώνει τα μέτρα του 3ου μνημονίου και λειτουργεί προσθετικά στους προηγούμενους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς για τα οποία έχουν συμφωνήσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ. που τα ψήφισαν.
Εντείνει τη φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, περικόπτει ακόμη περισσότερο τα κονδύλια που εξυπηρετούν στοιχειώδεις ανάγκες του λαού.
Οι "νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις" εκτοξεύονται στα 4 δισ. ευρώ για την επόμενη χρονιά, εκ των οποίων τα 3,1 δισ. ευρώ είναι από την επιβολή νέων αντιλαϊκών άμεσων και έμμεσων φόρων και τα 960 εκατ. ευρώ από περικοπές δαπανών που αφορούν στις λαϊκές ανάγκες σε Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια για τις οποίες θα πληρώσει επιπλέον η λαϊκή οικογένεια.
Εντείνει τη φοροληστεία και σε βάρος αγροτών - κτηνοτρόφων αφού προβλέπει φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, φορολογία 22% ως 20.000€ εισόδημα και μετά αυξάνει σταδιακά στο 29% ως 30.000€ εισόδημα, 36% ως 40.000€ και 45% σε μεγαλύτερο εισόδημα. Με τα πολυήμερα Μπλόκα καταφέραμε να κερδίσουμε μείωση της φοροληστείας αφού ισχύει αφορολόγητο όριο 8.670 - 9.500 €.
Θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε πολλά δισ. ευρώ σε έμμεσους φόρους που αφορούν και τους αγρότες-κτηνοτρόφους αφού από 1 Γενάρη 2017 θα επιβληθούν νέοι ειδικοί φόροι και τέλη στα καύσιμα κίνησης, την κινητή τηλεφωνία, τα τσιγάρα, καπνό και ηλεκτρονικό τσιγάρο, στον καφέ και από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%. Καταργήθηκε από τον Οκτώβρη η επιστροφή του ειδικού φόρου στα καύσιμα για τους αγρότες.
Την ίδια στιγμή παραχωρεί νέες φορολογικές απαλλαγές στα μονοπώλια και πολυεθνικές με μείωση της φορολογίας κατά 7% σε όλα τα "νομικά πρόσωπα". Και επιπλέον έκπτωση 20,4 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο νέο αναπτυξιακό νόμο. Δίνει ζεστό χρήμα 6,4 δισ. με το πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Οι αγρότες - κτηνοτρόφοι θα επιβαρυνθούν επιπλέον με 92,7 εκατ. ευρώ από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΟΓΑ και 3 εκατ. ευρώ από τις εισφορές τους στον ΕΟΠΠΥ, ενώ θα υπάρχει μείωση των συντάξεών τους.
Ταυτόχρονα, παραμένουν τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως χαμηλές τιμές παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα που καθορίζουν οι μεγαλέμποροι, η άρνηση του ΕΛΓΑ να αποζημιώσει για τις καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες, οι περικοπές και οι μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές επιστροφών ΦΠΑ, των επιδοτήσεων - ενισχύσεων και ο αποκλεισμός απ' αυτές χιλιάδων μικρομεσαίων παραγωγών, οι κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών για αγροτικά χρέη».
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους «σε μαζικό ανυποχώρητο αγώνα. Να δώσουμε μαχητική απάντηση στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό στην πανελλαδική απεργία της 8ης Δεκέμβρη, στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης, μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία, διεκδικώντας να μην εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός και να μείνει στα χαρτιά το ασφαλιστικό έκτρωμα που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση.
Επιπλέον τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, να δώσουμε βροντερό παρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στην Τρίπολη. Μαζί με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου και τους άλλους Αγροτικούς Συλλόγους που συσπειρώνονται σ’ αυτήν, να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα αποζημίωση στο 100% της καταστροφής από το δάκο, να αναλάβει το ΥΠΑΑΤ τη δακοκτονία και να μην επιβαρυνθούν οι ελαιοπαραγωγοί το κόστος της ζημιάς.
Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια να μας οδηγήσουν στο ξεκλήρισμα. Εντείνουμε τον αγώνα και το συντονισμό μας σε Παμπελοποννησιακό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική της ΚΑΠ, της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση»καταλήγει η ανακοίνωση του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας.
 http://www.lakonikos.gr/

Έγκλημα στη Σκάλα μετά από συμπλοκή αλλοδαπών!

Μοιραία κατάληξη είχε για έναν άνδρα, υπήκοο Πακιστάν, ο καβγάς με ομοεθνείς του, το βράδυ της περασμένης Τρίτης 29 Νοεμβρίου, θέμα για το οποίο σας είχε ενημερώσει πρώτος και αποκλειστικά ο “ΛΤ” (θέμα).
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, οι Πακιστανοί ενεπλάκησαν μεταξύ τους, αρχικά σε κεντρικό δρόμο της Σκάλας και στη συνέχεια σε κατοικία στην οποία διέμεναν. Λίγη ώρα  αργότερα, ο ένας από τους αλλοδαπούς παραπονέθηκε στους συγκάτοικούς του ότι αισθανόταν αδιαθεσία, ενώ φέρεται να είχε και αιμορραγία. Οι τελευταίοι ειδοποίησαν το  ΕΚΑΒ και ο άνδρας διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, όπου παρά τις προσπάθειες των ιατρών, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Άμεσα αστυνομικοί από τη Σπάρτη και τη Σκάλα εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη στην ευρύτερη περιοχή. Χάρη σε συντονισμένες ενέργειες, ο θύτης   εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (1/12) να περιφέρεται επί της ΕΟ Σκάλας-Σπάρτης, στο ύψος της διασταύρωσης των Κροκεών και παρ’ ότι προσπάθησε να διαφύγει από τους αστυνομικούς, τελικά συνελήφθη.
- See more at: http://www.lakonikos.gr

Νέο υπερσύγχρονο σκάφος για το Λιμενικό στη Μονεμβασιά (ΦΩΤΟ)

Καθελκύστηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στη Μονεμβασιά, το σύγχρονο σκάφος ανοιχτής θαλάσσης 8 μέτρων με δύο εξωλέμβιες μηχανές που ανήκει στη δύναμη του Λιμενικού Σώματος και αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 50 κόμβους.
Η αγωνία των κατοίκων της περιοχής τελείωσε οριστικά, όταν το ταχύπλοο σκάφος «έπεσε» στη θάλασσα. Η παρουσία ενός σκάφους ήταν επιτακτική ανάγκη για την περιοχή  λόγω της κατά καιρούς αιφνιδιαστικής παρουσίας  μεταναστών – προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή,  αλλά και για θέματα διάσωσης και ελέγχου
- See more at: http://www.lakonikos.gr

ΦΩΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Απόψε αναψαμε το δέντρο του Ποταμού! Ευχαριστουμε θερμά την Φιλαρμονική Ποταμού, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Στελιο Μεγαλοκονομο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιωτη Ζαντιωτη και τους κατοίκους και επαγγελματίες του χωριού. Και του χρόνου!

Stratos Charchalakis


Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 4/12/2016 - Εγκαίνια έκθεσης με τα νέα ευρήματα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων

Με μια λαμπρή τελετή στο ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 2/12 η έκθεση με τα νέα ευρήματα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, υπό την αιγίδα και το ανύστακτο ενδιαφέρον του οποίου διεξάγονται οι νέες ενάλιες έρευνες στο Ναυάγιο. 




Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, η οποία απέσπασε θερμό χειροκρότημα και δεκάδες επαινετικά σχόλια από όλους τους παρισταμένους. 




Ο αμερικανός αρχαιολόγος Dr. Brendan Foley με τρόπο σεμνό και παραστατικό μετέφερε στο κοινό όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του Ναυαγίου το οποίο χαρακτήρισε ως «το σημαντικότερο αρχαίο Ναυάγιο στον κόσμο», ενώ ο κ. Πάνος Λασκαρίδης συγκίνησε τους πάντες με τον λόγο του αναφέροντας ότι «η προσφορά προς την Πατρίδα από τους ιδιώτες και τους επιχειρηματίες δεν είναι πολυτέλεια αλλά καθήκον των πολιτών απέναντι στο Κράτος». 




Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε με έμφαση την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων και ευχήθηκε νέες επιτυχίες στο χώρο της έρευνας κάνοντας ειδική αναφορά στο επιτελούμενο έργο των Ελλήνων επιστημόνων. 




Ακολούθησε η ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης από την Δρα. Αγγελική Σίμωσι που προΐσταται των ερευνών και από τον Καθηγητή κ. Ιωάννη Σειραδάκη σχετικά με τις λειτουργίες του Μηχανισμού. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Ιωάννης Μπιτσάκης, μέλος της ομάδας έρευνας του Μηχανισμού και του Ναυαγίου. 






Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 3/12/2016 - Ενημέρωση Κυθηραϊκών Σωματείων Αθήνας

Το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος στην Αθήνα έγινε η καθιερωμένη πλέον ετήσια αναλυτική ενημέρωση των Κυθηραϊκών Σωματείων της Αθήνας και των μελών τους για το πρόγραμμα δημοτικής δράσης και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. 



Η συνάντηση αυτή γίνεται με στόχο να υπάρχει πλήρης ενημέρωση των Κυθηρίων και Αντικυθηρίων της Αθήνας για τα δημοτικά ζητήματα και μέχρι σήμερα έχει τύχει μεγάλης ανταπόκρισης, καθώς όπως τόνισαν στη συνάντηση αρκετοί παρευρισκόμενοι, δεν αισθάνονται πλέον Κυθήριοι δεύτερης κατηγορίας. 

Ο κ. Δήμαρχος μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. κ. Παναγιώτη Ζαντιώτη ενημέρωσαν για πολλά ζητήματα, για τα εκτελούμενα και χρηματοδοτημένα έργα, την πολιτική εξωστρέφειας, προβολής και πολιτισμού, τις δυναμικές ενέργειες σε μια σειρά θεμάτων, ενώ ο κ. Δήμαρχος έδωσε μεγάλη έμφαση στις καθυστερήσεις έγκρισης αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην διαρκώς αυξανόμενη γραφειοκρατία και στις απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως η αιφνιδιαστική αλλαγή του τρόπου εκτέλεσης δημοσίων έργων, που οδήγησε σε ματαίωση πολλές δημοπρασίες από τον Αύγουστο και μετά. 

Τέθηκαν πολλά ερωτήματα που απαντήθηκαν και συμφωνήθηκε στενότερη συνεργασία του Δήμου με τα Σωματεία της Αθήνας, στο πλαίσιο της κοινής αγωνίας όλων για την ανάπτυξη του τόπου μας.
----------------------------
Πηγή: kythira.gr
----------------------------

Επικίνδυνα 77 λιμάνια της χώρας, σύμφωνα με τους έλληνες πλοιάρχους.(Κυθήρων-Αντικυθήρων)

Προβλήματα σε δεκάδες λιμάνια της χώρας που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πλοίων και των επιβατών εντοπίζει η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Ναυτεμπορική».

 Η αυτοψία της ένωσης κατέγραψε ελλείψεις σε προβλήτες και κυματοθραύστες σε 77 λιμάνια, ενώ σε πολλά από αυτά κρίνεται απαραίτητη η εκβάθυνσή της και η αναβάθμιση των υποδομών στην χερσαία τους ζώνη.

«Στην έκθεση της ΠΕΠΕΝ υπάρχουν λιμάνια που χαρακτηρίζονται ακόμη και επικίνδυνα, ενώ στον αντίποδα ορισμένα χρειάζονται μικρού εύρους επεμβάσεις» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα που σημειώνεται ακόμη ότι οι έλληνες πλοίαρχοι απευθύνουν έκκληση προς τους αρμόδιους να πραγματοποιήσουν υποθαλάσσια αυτοψία κρηπιδωμάτων - προβλητών στη ζώνη λιμένα ευθύνη τους.

Από την έκθεση προκύπτει ότι δυο λιμάνια, της Άνδρου (Γαύριον) και των Αντικυθήρων, χρειάζονται νέο προβλήτα, ενώ επέκταση ή προέκταση απαιτείται στα λιμάνια πολλών τουριστικών νησιών του Αιγαίου μεταξύ των οποίων είναι η Σέριφος, η Σίφνος, η Μήλος, η Κίμωλος και η Φολέγανδρος. Για το λιμάνι της Σαντορίνης, οι πλοίαρχοι εκτιμούν ότι θα ήταν προτιμότερη η μεταφορά του.

«Από το 2012, δυστυχώς, δεν έχει γίνει τίποτε εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις. Σε αυτήν την έκθεση χωρίς βέβαια να διεκδικούνται περγαμηνές λιμενολόγου, φαίνεται ξεκάθαρα η αγωνία των συναδέλφων μου στην καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους. Μια αγωνία για το απρόοπτο, που πάντα τέτοιες συνθήκες επιφυλάσσουν» τόνισε στη «Ναυτεμπορική» ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ Μανώλης Τσικαλάκης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα μεγάλα έργα υποδομής στα λιμάνια είναι στο σύνολό τους μη ανταποδοτικά και επομένως δεν προσφέρονται για ιδιωτική χρηματοδότηση. Επομένως θα πρέπει να αναζητηθούν πόροι είτε, από κοινοτική χρηματοδότηση, είτε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Μέρος αυτών των κονδυλίων θα πρέπει να κατευθυνθούν σε έργα εκβάθυνσης, καθώς το συγκεκριμένο πρόβλημα διαπιστώθηκε σε πολλά λιμάνια μεταξύ των οποίων του Πόρου, των Κυθήρων, της Κύθνου, της Μήλου, της Σίκινου, της Ιου, της Νάξου, της Πάρου, της Σύρου, αλλά και της Ραφήνας και του Πειραιά.
 http://www.unpolitical.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.2ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 016


Μήνυμα του Δημάρχου Ευρώτα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΠΡΑΤΤΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ.

Με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου που καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού, για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, από την Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε, θέλω να ευχαριστήσω του δεκάδες Εθελοντές του Δήμου Ευρώτα, που με κάθε τρόπο και μέσον, προσφέρουν διαχρονικά με ανιδιοτέλεια, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη, σε πυρκαγιές, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους, που έπληξαν τον τόπο μας, αλλά και στην κοινωνική αλληλεγγύη προς τους έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας.
Οι θεσμοθετημένες δομές των Εθελοντών αιμοδοτών και της πολιτικής προστασίας, με τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό στη Μυρτιά ,σε συνδυασμό με τις πολλές και σε πολλά επίπεδα εθελοντικές δράσεις σ’ όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες είναι έμπρακτη απόδειξη, ότι ο Εθελοντισμός έχει ρίζες στον Δήμο Ευρώτα.
Ο Εθελοντισμός, ως διαρκής πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς και στάσης ζωής προάγει αξίες και διαμορφώνει συνειδήσεις, με στόχο την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή στις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες, που βιώνουμε ως χώρα και κοινωνία.
Επιπρόσθετα ο Εθελοντισμός είναι η έμπρακτη δραστηριότητα της συμμετοχικής Δημοκρατίας, απέναντι στον ατομισμό και την εσωστρέφεια, γιατί είναι έκφραση δημιουργίας ανάδειξης, προβολής και πολλές φορές επίλυσης προβλημάτων, που αφορούν, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την καταπολέμηση της φτώχειας, της πείνας, των ασθενειών, της προστασίας του περιβάλλοντος και των πολιτών.
Ο Εθελοντισμός όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Πολιτεία και ιδιαίτερα τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Εθελοντικό κίνημα που καθημερινά γιγαντώνεται και στη χώρα μας. Οι θεσμικές νομοθετικές παρεμβάσεις που θα αναγνωρίζουν και θα επιβραβεύουν, τους Εθελοντές και τις δράσεις του κρίνονται απαραίτητες προϋποθέσεις για την ουσιαστική στήριξη του Εθελοντικού κινήματος στην Ελλάδα.
Στον Δήμο Ευρώτα με αφορμή και την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ για το έτος 2017,ξεκινάμε μια συντονισμένη προσπάθεια με μήνυμα ‘’ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΠΡΑΤΤΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ’’ , τη θεσμοθέτηση Μητρώου Εθελοντών.
Με βάση τις υπάρχουσες εθελοντικές δομές καλούμε όλους τους πολίτες να συμπληρώσουν την αίτηση του Εθελοντή και να δηλώσουν τις δράσεις συμμετοχής που επιθυμούν, για την επίσημη κάρτα του Εθελοντισμού Δήμου Ευρώτα.
Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα αποδείξουμε ότι δίκαια είμαστε η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Σπορ και θα οργανώσουμε αθλητικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις, αντάξιες της ιστορίας της Πατρίδας μας, της Πελοποννήσου, της Λακωνίας και του Τόπου μας.
Ας είναι η σημερινή μέρα επετείου του Εθελοντισμού, το ελπιδοφόρο και δημιουργικό ξεκίνημα του Δήμου Ευρώτα.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ "Welcome stores" ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΛΙΒΑΔΙ-ΠΟΤΑΜΟΣ



Τα καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών Νικόλαος Κασιμάτης αλυσίδα "Welcome stores" στο Λιβάδι και στον Ποταμό  εύχονται ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ για όλον τον κόσμο !
καλά χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος
*******************************************************

ΚΥΘΗΡΑ ΠΟΤΑΜΟΣ 1950

ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΗΝΟΥ

ΒΑΤΙΚΑ.Συγκρότηση χορωδίας Νεαπόλεως

 έτος 1930!

Με τη Χάρη του Θεού τελέσαμε σήμερα τον αγιασμό για την έναρξη μιας νέας προσπάθειας της ενορίας μας, τη συγκρότηση χορωδίας Νεαπόλεως. Η χορωδία βέβαια στη Νεάπολη αποτελεί μακρά παράδοση, όπως μαρτυρεί φωτογραφία από το αρχείο της κυρίας Αννέτας Κουρκούλη. Επί της ταπεινής εφημερίας μας προσπαθήσαμε από την αρχή (1992), με τη βοήθεια της κυρίας Φανής Φερδιανάκη Λαμπράκου, αρχιμουσικού, χοράρχου σήμερα της φιλαρμονικής μας, να συγκροτήσουμε χορωδία παιδιών, μέσα από τα κατηχητικά μας, για τις εκδηλώσεις της ενορίας μας. Πέρα όμως από αυτό, προσπάθειά μας είναι, πάλι με τη βοήθεια της κυρίας Φανής να σχηματίσουμε ένα οργανωμένο σύνολο μεικτής χορωδίας, η οποία με την ανάλογη και τακτική προετοιμασία, να εμφανίζεται στις εκδηλώσεις που θα διοργανώνει. Σ αυτήν, θα διδάσκεται και η βυζαντινή μουσική. Οι συναντήσεις -μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, η οποία, μέσω της υπεύθυνης της φιλαρμονικής του Δήμου μας κυρίας Αλεξάνδρας Χαραμή, ευγενώς μας παραχωρήθηκε και θερμά ευχαριστούμε γι αυτό. Για εγγραφή απευθύνεστε στον εφημέριο, στην κυρία Φανή και στην κυρία Αννέτα Κουρκούλη.

π.Παναγιώτης Αρώνης

χορωδία κατηχητικών Νεαπόλεως από το 1992 και μετά!
χορωδία κατηχητικών Νεαπόλεως από το 1992 και μετά!
χορωδία κατηχητικών Νεαπόλεως από το 1992 και μετά!