Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Διευκρίνιση σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery

 


Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 - 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

"Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό Χώρο και λοιπές διατάξεις"

 


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:

"Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό Χώρο και λοιπές διατάξεις"
Τίθεται από σήμερα σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον τίτλο «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό Χώρο και λοιπές διατάξεις».
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 18:00.
Ως Δήμος αλλά και ως Επιτροπή Νήσων της ΚΕΔΕ θα συμμετάσχουμε εποικοδομητικά στη διαβούλευση.

ΕΛΑΦOΝΗΣΟΣ:ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ

 


Πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εκδηλώθηκε σε φορτηγό πλίο, ένα ναυτικό μίλι βόρεια της Ελαφονήσου. Το πλοίο εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του, ενώ στην περιοχή σπεύδουν ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ρυμουλκό και πυροσβεστικό πλοιάριο.

Στο πλοίο που ήταν άφορτο, επέβαιναν 14 μέλη πλήρωμα όλοι αλλοδαποί, οι οποίοι παρελήφθησαν από λάντζα καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από Λιβύη με προορισμό την Τουρκία.

Η φωτιά που είναι σε εξέλιξη, ξεκίνησε από το χώρο όπου διαμένει το πλήρωμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ.

Ο Αρχιεπίσκοπος και οι 13 Επίσκοποι που μπαίνουν σε καραντίνα!

 


ΕΛΛΑΔΑ. Μετά τον Αρχιεπίσκοπο της Αλβανίας, Αναστάσιο και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι σε καραντίνα.  Την είδηση πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρίσκεται σε καραντίνα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αν και αρχικά είχε διαψευστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, όχι μόνο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου έχουν τεθεί σε καθεστώς καραντίνας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμη αν και ποιοι ήρθαν σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

H είδηση αρχικά είχε διαψευστεί ωστόσο πλέον επιβεβαιώνεται. Να σημειώσουμε πως πριν πέντε ημέρες έληξαν οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή, ενδεχομένως στα σπίτια τους και λογικά θα υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού τις επόμενες ημέρες.

Aυτά είναι τα μέλη της ΔΙΣ

Πρόεδρος:

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Μέλη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:

Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος

Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος

Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων

Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός

Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας

Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων

Άρτης κ. Καλλίνικος

Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας

Ζακύνθου κ. Διονύσιος

Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος

Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ

Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος.

Ο Αρχιγραμματεύς Ο Ωρεών Φιλόθεος.

Προφανώς σε καραντίνα θα τεθούν και όλοι οι κληρικοί που τους πλαισιώνουν.

ΕΚΤΑΚΤΟ:Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο βορειοανατολικά της Ελαφονήσου

 


Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο βορειοανατολικά της Ελαφονήσου

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό Σώμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε φορτηγό πλοίο σημαίας Tongo, στη θαλάσσια περιοχή 1 ναυτικό μίλι βορειοανατολικά της Ελαφόνησου.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό Σώμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε φορτηγό πλοίο, το οποίο είναι αγκυροβολημένο βορειοανατολικά της Ελαφόνησου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς και το πυροσβεστικό πλοιάριο Πούλιος.

Περισσότερα σε λίγο.

ΠΗΓΗ  dytikesmaties.gr

Τηλεδιάσκεψη με δημάρχους από όλη την Ελλάδα για το θέμα των ανεμογεννητριών

 


Μια πολύ σημαντική εξέλιξη, πανελλαδικού ενδιαφέροντος, σημειώθηκε μετά την πρωτοβουλία του Δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους δημάρχους όλης της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στους δήμους τους, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Το Δίκτυο Δημάρχων εναντίον των ανεμογεννητριών διευρύνεται διαρκώς, αφού στη σημερινή συζήτηση συμμετείχαν οι:  Δημήτρης Λουκάς – Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Αλέξης Καρδαμπίκης – Δήμαρχος Αγράφων, Παναγιώτης Νάνος – Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Νίκος Μαυρίκος – Δήμαρχος Σκύρου, Γιάννης Σιώτος – Δήμαρχος Τήνου, Δημήτρης Λοτσάρης – Δήμαρχος Άνδρου, Παναγιώτης Γράφος – Πρόεδρος Κοινότητας Μονεμβασιάς, Ιωάννης Ταταράκης – Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης, Νίκος Κομηνέας – Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Μανώλης Μικέλης – Δήμαρχος Μήλου, Δημήτρης Λιανός – Δήμαρχος Νάξου, ενώ  την πλήρη στήριξη τους, χωρίς να συμμετέχουν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εξέφρασαν οι:   Ευθαλία Παπαδοπούλου – Δήμαρχος Φολέγανδρου, Ελευθέριος Καραΐσκος – Δήμαρχος Αμοργού, Θοδωρής Αλέκος – Δήμαρχος Μετεώρων, Μάρκος Κωβαίος – Δήμαρχος Πάρου,  Μιχάλης Μιτζίκος – Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου και Στράτος Χαρχαλάκης – Δήμαρχος Κυθήρων.

Στόχος της σημερινής τηλεδιάσκεψης ήταν ο συντονισμός των αιρετών προκειμένου να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και την τεκμηρίωση των θέσεών τους, όπως και για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν:

-Να εκδοθεί κοινό ψήφισμα το οποίο θα αποσταλεί στον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη και να πραγματοποιηθεί – και με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΚΕΔΕ- Δημήτρη Παπαστεργίου συνάντηση μαζί του.

– Να δημιουργηθεί μια Συντονιστική Επιτροπή για τον περαιτέρω συντονισμό και την οργάνωση  των αμέσως επόμενων κινήσεων.

– Να δημιουργηθεί σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα με στόχο την ενημέρωση και τη δραστηριοποίηση των πολιτών.

– Να δοθεί συνέντευξη τύπου (διαδικτυακά) προκειμένου να πολλαπλασιαστεί η φωνή και η απήχηση του Δικτύου Δημάρχων.

Ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου έκανε την ακόλουθη δήλωση: ‘’Εξαιρετική η σημασία της σημερινής πρωτοβουλίας, καθώς η μεγάλη συμμετοχή των δημάρχων αποδεικνύει ότι το ζήτημα των ανεμογεννητριών είναι πανελλαδικής σημασίας. Για τον λόγο αυτό οργανωνόμαστε και συντονίζουμε τις κινήσεις μας. Αύριο θα δημοσιοποιήσουμε το ψήφισμά μας και ξεκινάμε αναλαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να ληφθεί υπόψη η φωνή και η τεκμηριωμένη θέση των δημοτικών αρχών και των τοπικών κοινωνιών για το μεγάλο ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών’’.

 aftodioikisi.gr

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

 


Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Στις 11 Νοεμβρίου οι ορθόδοξοι γιορτάζουν τον άγιο Μηνά, ενώ οι καθολικοί τον άγιο Μαρτίνο. Είναι διαφορετικοί άγιοι, έφιπποι και οι δύο και στις βενετοκρατούμενες περιοχές που τα δύο δόγματα ήρθαν πολύ κοντά, πολλές φορές γινόταν σύγχυση. Έτσι στα Κύθηρα οι μεν ορθόδοξοι τον καθολικό ναό του αγίου Μαρτίνου τον αποκαλούσαν άγιο Μηνά, οι δε καθολικοί τους ορθόδοξους ναούς του αγίου Μηνά τους αποκαλούσαν Σαν Μαρτίνο. Κοντά στα πηγάδια, από όπου υδρευόταν η Χώρα οι Βενετοί ίδρυσαν καθολικό μοναστήρι προς τιμήν του αγίου Μαρτίνου, ο ναός του οποίου είχε και αλτάριο του αγίου Αντωνίου της Πάδοβας και του αγίου Γεωργίου. Εκεί δημιουργήθηκε και χώρος ταφής για τους καθολικούς των Κυθήρων. Μαρτυρείται σε συμβόλαιο του 1563 και μέχρι το τέλος της Βενετοκρατίας λειτούργησε σαν φράγκικο μοναστήρι και νοσοκομειακός ξενώνας. Σε παλιά νοταριακά έγγραφα αναφέρονται ονόματα καθολικών ηγουμένων (βαρδιάνων) όπως ο φρα Βιτζέντζος Μουάτζος και ο πατέρας Νικολός Ντεμέτζος, ή προκουραδόρων (επιτρόπων) όπως ο Νικολός Λαζαρέτος κ.α. Κατά την Αγγλική περίοδο ο ναός χρησιμοποιήθηκε σαν Αγγλικανική εκκλησία και στο καθολικό κοιμητήριο θάβονταν οι Άγγλοι, ενώ τα κελιά του παλιού καθολικού μοναστηριού στέγασαν το δευτερεύον σχολείο (τη δεύτερη βαθμίδα της εκπαίδευσης στα Κύθηρα) καθώς και τη Βιτσαμάνειο σχολή. Με την Ένωση ο ναός έπαψε να λειτουργεί και σήμερα είναι ερειπωμένος, ο δε λαός τον αποκαλεί άγιο Μηνά.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ.
Ο ναός όπως είναι σήμερα.
Παλιά χαλκογραφία με τη Χώρα και το Κάστρο στην οποία φαίνεται κάτω αριστερά το Σαν Μαρτίνο
 
 



 





ΛΑΚΩΝΙΑ:Διακοπή στη δίκη ιερέα και παππού για βιασμό 12χρονης στη Μάνη!

 


Η γιαγιά βγάζει ψεύτρα την 12χρονη… Σημαντική κατάθεση παιδαγωγού από το «Χαμόγελο του παιδιού»

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με την κατάθεση της παιδαγωγού και της ψυχολόγου από το «Χαμόγελο του Παιδιού» που έχουν αναλάβει την ανήλικη, συνεχίσθηκε τη Τρίτη 10/11 για δεύτερη ημέρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η δίκη για τη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση μίας 12χρονης σήμερα, σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Κατηγορούμενοι είναι ένας 56χρονος ιερέας και ο 67χρονος παππούς του κοριτσιού.

Η δίκη πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών και αργά το μεσημέρι διεκόπη πάλι για να συνεχισθεί στις 26 Νοεμβρίου.

Όπως το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Θάρρος» της Μεσσηνίας στο εδώλιο κάθονται ο 56χρονος ιερέας και ο 67χρονος αλλοδαπός παππούς του κοριτσιού. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση είναι βιασμός κατ’ εξακολούθηση, γενετήσια πράξη με παθούσα που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 χρόνια κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανήλικου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση, αιμομιξία κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη ανήλικου κατ’ εξακολούθηση. Και οι δύο, ωστόσο, συνεχίζουν να αρνούνται στις κατηγορίες.

Στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου ως αρχική μάρτυρας κατέθεσε η γιαγιά της ανήλικης και σύζυγος του κατηγορούμενου 67χρονου, η οποία επέμεινε ότι πρόκειται για υπερβολές του παιδιού και ποτέ δεν έχουν συμβεί τέτοια γεγονότα.

Χθες η συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ξεκίνησε με την κατάθεση της παιδαγωγού από το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου το παιδί ήταν η πρώτη φορά που μίλησε και αποκάλυψε όσα είχε υποστεί.

Αμέσως μετά την παιδαγωγό ξεκίνησε η κατάθεση της ψυχολόγου του «Χαμόγελου του Παιδιού», η οποία έχει ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση και η κατάθεσή της συνεχίσθηκε μέχρι αργά το μεσημέρι, χωρίς να ολοκληρωθεί.

Το δικαστήριο διέκοψε λόγω της προχωρημένης ώρας και θα συνεχίσει στις 26 του μήνα με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της ψυχολόγου, οπότε θα δεχτεί ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης, ενώ απομένει και η κατάθεση της κοινωνικής λειτουργού από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Να σημειωθεί πως το παιδί σε ηλικία μόλις 10 ετών, τον Απρίλιο του 2018, αποκάλυψε σε ανθρώπους στο «Χαμόγελο του Παιδιού» όσα του συνέβαιναν και από τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι.

 notospress.gr

EKTAKTO:Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 21.00 - 05.00

 


Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 21.00 - 05.00

Πιο συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Παρασκευή, τίθεται περιορισμός κυκλοφορίας από τις 09.00 το βράδυ μέχρι τις 5.00 το πρωί.

Μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας (με τη σχετική βεβαίωση του εργοδότη), μετάβαση σε γιατρό ή νοσοκομείο και βόλτα με κατοικίδιο ή σωματική άσκηση εφόσον πραγματοποιείται κοντά στην κατοικία του πολίτη.

 

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ: Ο Γιάννης Ρίτσος στο σπίτι του ( 1984 ) οικία Γιάννη Ρίτσου ( εικόνες από τις δεκαετίες 1960 , 1970 )


ΠΗΓΗ φωτογραφιών

Σταύρος Χριστάκος


***********************************************************************************
 

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ρίτσος

Σήμερα ολοκληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, ο οποίος έγραψε ένα χρυσό κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής λογοτεχνίας με τα ποιήματα του και ανήκει στη λεγόμενη «γενιά του ‘30. Ο «Επιτάφιος», η «Ρωμιοσύνη» και η «Σονάτα υπό το Σεληνόφως» είναι τρία από τα πιο γνωστά έργα του ενώ το 1975 προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ο Γιάννης Ρίτσος γεννήθηκε στη Μονεμβασιά την πρωτομαγιά του 1909. Ήταν το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά του μεγαλοκτηματία Ελευθέριου Ρίτσου και της Ελευθερίας Βουζουναρά. Τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια του ήταν η Νίνα (1898-1970), ο Μίμης (1899-1921) και η Λούλα (1908- 1995).

ADVERTISING

Το 1919 αποφοίτησε από το Σχολαρχείο της Μονεμβασιάς και το 1921 γράφτηκε στο Γυμνάσιο του Γυθείου. Την ίδια χρονιά πέθαναν ο αδερφός του Μίμης και η μητέρα του Ελευθερία, και οι δύο από φυματίωση. Το 1924 δημοσίευσε τα πρώτα του ποιήματα στο περιοδικό «Διάπλαση των Παίδων» με το ψευδώνυμο «Ιδανικόν Όραμα».

Το 1925 ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γύθειο και έφυγε με την αδερφή του Λούλα για την Αθήνα. Είχε προηγηθεί η οικονομική καταστροφή του πατέρα του κι έτσι ο ποιητής αναγκάστηκε να εργαστεί για τα προς το ζην, αρχικά ως δακτυλογράφος και στη συνέχεια ως αντιγραφέας στην Εθνική Τράπεζα. Το 1926 προσβλήθηκε και ο ίδιος από φυματίωση και επέστρεψε στη Μονεμβασιά ως το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, οπότε γράφτηκε στη Νομική Σχολή της Αθήνας, χωρίς να μπορέσει ποτέ να φοιτήσει. Συνέχισε να εργάζεται ως βοηθός βιβλιοθηκαρίου και γραφέας στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Τον Ιανουάριο του 1927 νοσηλεύτηκε στην κλινική Παπαδημητρίου και τον επόμενο μήνα στο σανατόριο «Σωτηρία», όπου έμεινε τελικά για τρία χρόνια. Στη «Σωτηρία» ο Ρίτσος γνωρίστηκε με τη Μαρία Πολυδούρη και με μαρξιστές και διανοούμενους της εποχής του, ενώ παράλληλα έγραψε κάποια ποιήματά του που δημοσιεύτηκαν στο φιλολογικό παράρτημα της Εγκυκλοπαίδειας «Πυρσός». Από το φθινόπωρο του 1930 και για ένα χρόνο έζησε στα Χανιά, αρχικά στο φθισιατρείο της Καψαλώνας και μετά από προσωπική του καταγγελία των άθλιων συνθηκών ζωής που επικρατούσαν εκεί σε τοπική εφημερίδα, μεταφέρθηκε μαζί με όλους τους τρόφιμους στο σανατόριο Άγιος Ιωάννης.


Τον Οκτώβριο του 1931 επέστρεψε στην Αθήνα κι ανέλαβε τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού τμήματος της Εργατικής Λέσχης. Εκεί σκηνοθέτησε και συμμετείχε σε παραστάσεις. Η υγεία του βελτιώθηκε σταδιακά, το ίδιο και τα οικονομικά του με τη βοήθεια της αδερφής του Λούλας, που είχε στο μεταξύ παντρευτεί και φύγει για την Αμερική. Τον επόμενο χρόνο, ο πατέρας του μπήκε στο Ψυχιατρείο στο Δαφνί (όπου πέθανε το 1938) και πέντε χρόνια αργότερα τον ακολούθησε η Λούλα, η οποία πήρε εξιτήριο το 1939.

Το 1933 συνεργάστηκε με το αριστερό περιοδικό «Πρωτοπόροι» και για τέσσερα χρόνια ως ηθοποιός με τους θιάσους Ζωζώς Νταλμάς, Ριτσιάρδη, Παπαϊωάννου και Μακέδου. Το 1934 άρχισε να αρθρογραφεί από τις στήλες του Ριζοσπάστη κι εξέδωσε την πρώτη του συλλογή με τίτλο «Τρακτέρ» με το ψευδώνυμο Σοστίρ (αναγραμματισμό του επιθέτου του). Τον ίδιο χρόνο έγινε μέλος του ΚΚΕ, στο οποίο παρέμεινε πιστός μέχρι το θάνατό του. Το 1935 κυκλοφορεί τη δεύτερη ποιητική συλλογή του με τίτλο «Πυραμίδες» και προσλαμβάνεται ως επιμελητής κειμένων στις εκδόσεις «Γκοβόστη».

Στις 9 Μαΐου 1936 γίνονται στη Θεσσαλονίκη αιματηρές ταραχές, κατά τη διάρκεια της μεγάλης καπνεργατικής απεργίας. Την επομένη, ο Ρίτσος βλέπει στο «Ριζοσπάστη» τη φωτογραφία μιας μάνας να θρηνεί το νεκρό παιδί της και παίρνει αφορμή για να γράψει ένα από πιο δημοφιλή ποίηματά του, τον «Επιτάφιο», που εκδίδεται σε 10.000 αντίτυπα. Με τη δικτατορία Μεταξά (1936-1940) τα τελευταία 250 καίγονται στους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Το 1937 νοσηλεύτηκε στο σανατόριο της Πάρνηθας και τον ίδιο χρόνο, συγκλονισμένος από την αρρώστια της πολυαγαπημένης του αδελφής Λούλας, γράφει την ποιητική σύνθεση «Το τραγούδι της αδελφής μου», ένα από τα ωραιότερα λυρικά της νεοελληνικής ποίησης. Ο Κωστής Παλαμάς, εντυπωσιασμένος από το ποίημα, έγραψε τους στίχους - εγκώμιο για τον Ρίτσο:

    Γρήγορο αργοφλοίβισμα της γαλάζιας πλάσης
    Να παραμερίσουμε για να περάσης.

Το 1938 κυκλοφορεί η «Εαρινή Συμφωνία» και προσλαμβάνεται στο Εθνικό Θέατρο. Δύο χρόνια αργότερα, εκδίδει την «Παλιά μαζούρκα σε ρυθμό βροχής» και προσλαμβάνεται ως χορευτής στη Λυρική Σκηνή.

Στη διάρκεια της Κατοχής, ο Ρίτσος έζησε κατάκοιτος, παρόλα αυτά συμμετείχε στη δραστηριότητα του μορφωτικού τμήματος του ΕΑΜ και αρνήθηκε να δεχτεί χρήματα από έρανο όταν κινδύνεψε η ζωή του από τις κακουχίες το 1942. Μετά την ήττα του ΕΛΑΣ στα «Δεκεμβριανά» ακολούθησε τις δυνάμεις του στη σύμπτυξη. Περνά από τη Λαμία, όπου συναντά τον Άρη Βελουχιώτη και φθάνει μέχρι την Κοζάνη, όπου ανεβάστηκε το θεατρικό του «Η Αθήνα στ’ άρματα». Το 1945 γράφει τη «Ρωμιοσύνη», ένα ακόμη δημοφιλές ποίημά του, που το μελοποίησε το 1966 ο Μίκης Θεοδωράκης.

Στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου εξορίστηκε λόγω της αριστερής δράσης του στο Κοντοπούλι της Λήμνου (1948), στη Μακρόνησο (1949) και στον Άγιο Ευστράτιο (1950-1951). Το 1952 επέστρεψε στην Αθήνα και πολιτεύτηκε στην ΕΔΑ. Το 1954 παντρεύτηκε την παιδίατρο Φηλίτσα Γεωργιάδου από τη Σάμο, με την οποία απέκτησε μία κόρη, την Έρη (1955). Το 1956 ταξίδεψε στη Σοβιετική Ένωση ως μέλος αντιπροσωπείας διανοουμένων και δημοσιογράφων και την ίδια χρονιά τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο ποίησης για τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος». Όταν το διάβασε ο σπουδαίος Γάλλος ποιητής και συγγραφέας Λουί Αραγκόν (1897-1982) αισθάνθηκε «το βίαιο τράνταγμα μιας μεγαλοφυΐας» και αποφάνθηκε πως ο δημιουργός του είναι «ο μεγαλύτερος από τους ποιητές του καιρού μας που βρίσκονται στη ζωή».

Το 1960 ο Μίκης Θεοδωράκης μελοποίησε τον «Επιτάφιο» και σηματοδότησε την περίοδο της διάδοσης της μεγάλης ποίησης στο πλατύ κοινό. Το 1962 ο Ρίτσος επισκέφθηκε τη Ρουμανία και συναντήθηκε με το Ναζίμ Χικμέτ, του οποίου μετέφρασε ποίηματα στα ελληνικά. Κατόπιν πήγε στην Τσεχία και τη Σλοβακία, όπου ολοκλήρωσε την Ανθολογία Τσέχων και Σλοβάκων ποιητών, την Ουγγαρία και τη Λ. Δ. της Γερμανίας. Το 1964 συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές με την ΕΔΑ.

Όταν ξέσπασε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, οι φίλοι του τον ειδοποίησαν να κρυφτεί, εκείνος όμως δεν έφυγε από το σπίτι του. Τον συνέλαβαν και τον έκλεισαν στον Ιππόδρομο του Φαλήρου. Στα τέλη Απριλίου μεταφέρθηκε στη Γυάρο και αργότερα στο Παρθένι της Λέρου. Το 1968 νοσηλεύθηκε στον «Άγιο Σάββα» και στη συνέχεια τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι της γυναίκας του στο Καρλόβασι της Σάμου. Το 1970 επέστρεψε στην Αθήνα, μετά όμως από άρνησή του να συμβιβαστεί με το καθεστώς του Παπαδόπουλου εξορίστηκε εκ νέου στη Σάμο ως το τέλος του χρόνου που μπήκε για εγχείρηση στη Γενική Κλινική Αθηνών. Το 1973 συμμετείχε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Μετά την πτώση της δικτατορίας και τη μεταπολίτευση έζησε κυρίως στην Αθήνα, όπου συνέχισε να γράφει με πυρετώδεις ρυθμούς. Το 1975 αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τιμήθηκε με το μεγάλο γαλλικό βραβείο ποίησης «Αλφρέ ντε Βινί». Τον επόμενο χρόνο τιμήθηκε με το βραβείο «Λένιν» στη Μόσχα. Ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια αναγορεύσεις του σε διάφορα ξένα πανεπιστήμια: Μπίρμιγχαμ (1978), Καρλ Μαρξ της Λειψίας (1984) και Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1987). Το 1986 του απονεμήθηκε το βραβείο «Ποιητής διεθνούς ειρήνης» του ΟΗΕ.

Ο Γιάννης Ρίτσος έφυγε από τη ζωή στις 11 Νοεμβρίου 1990, αφήνοντας πίσω του 50 ανέκδοτες ποιητικές συλλογές. Ενταφιάστηκε τρεις μέρες αργότερα στη γενέτειρά του Μονεμβασιά.

Το κύριο σώμα του έργου του συγκροτούν πάνω από 100 ποιητικές συλλογές, 9 πεζογραφήματα και 4 θεατρικά έργα. Οι μελέτες για ομοτέχνους του, οι πολυάριθμες μεταφράσεις και χρονογραφήματα, καθώς και άλλα δημοσιεύματα συμπληρώνουν την εικόνα του χαλκέντερου δημιουργού.

Πηγή: sansimera.gr


 

Μεγάλες οι ευθύνες της Περιφερειακής αρχής για την εξάπλωση του Καταρροϊκού Πυρετού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

 


Μεγάλες οι ευθύνες της Περιφερειακής αρχής για την εξάπλωση του Καταρροϊκού Πυρετού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα!

Ανησυχητικές είναι οι διαστάσεις που παίρνει η ασθένεια του καταρροϊκού πυρετού σε κοπάδια αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το τελευταίο διάστημα μεγάλος αριθμός ζώων έχει προσβληθεί ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι η ασθένεια έχει εξαπλωθεί, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην Π.Ε. Μεσσηνίας όπου υπάρχει μεγάλη απώλεια ζώων, με πολλούς κτηνοτρόφους να είναι σε απόγνωση, «ξεχασμένοι» όπως λένε οι ίδιοι από Περιφέρεια και Κυβέρνηση!

Είναι πολύ μεγάλες οι ευθύνες της Περιφερειακής αρχής για την εξάπλωση της ασθένειας γιατί πολύ έγκαιρα, ήδη από τις 5-10-2020, ως Λαϊκή Συσπείρωση βάλαμε το θέμα να συζητηθεί άμεσα στο Περιφερειακό συμβούλιο εκτός ημερησίας ως επείγον, ώστε να παρθούν τα απαιτούμενα μέτρα πριν εξαπλωθεί η ασθένεια που είχε εμφανιστεί ήδη στην Π.Ε. Λακωνίας. Εντούτοις η Περιφερειακή αρχή  μετά από αναβολές, έχοντας και την ανοχή της παράταξης Τατούλη, το πέρασε στα «ψιλά» ένα μήνα μετά, στη συνεδρίαση του Πε.Συ. στις 4-11-2020, σε μια εκφυλιστική διαδικασία και με συνοπτικές διαδικασίες  όπου μπήκε στο τέλος της συνεδρίασης με σκοπό να το «κλείσουν» με μια απλή ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία, όπου μάλιστα παρουσιάστηκαν τα πράγματα καθησυχαστικά, την ίδια ώρα που ψόφαγαν ζωντανά στην ορεινή Μεσσηνία και οι κτηνοτρόφοι απεγνωσμένα ζητούσαν βοήθεια! Και αυτό παρά τις επίμονες εκκλήσεις μας, χωρίς να γίνει καμία κουβέντα, χωρίς να γίνουν ερωτήσεις, τοποθετήσεις των παρατάξεων, χωρίς να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση για λήψη ουσιαστικών μέτρων!

Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες των κτηνοτρόφων με την έκταση που πήρε η επιδημία το 2014, με τα ανεπαρκή μέτρα από την τότε Περιφερειακή Διοίκηση Τατούλη και την Κυβέρνηση και τις καταστροφικές συνέπειες όπου, χιλιάδες γιδοπρόβατα χάθηκαν στην Αρκαδία και όχι μόνο, οι κτηνοτρόφοι έπαθαν μεγάλες ζημιές με χαμένο εισόδημα, ενώ πλήρωσαν από την τσέπη τους για να σώσουν τα κοπάδια τους, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη και αποζημίωση από το κράτος, την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια.

Γι αυτό και είναι πολύ βασικό έστω και τώρα, πριν είναι πολύ αργά, να παρθούν άμεσα μια σειρά μέτρα που προτείνουμε, γιατί είναι προφανές ότι πέρα των άλλων αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα η ασθένεια οι κτηνοτρόφοι εκτός από τον κίνδυνο να χάσουν τα ζώα και τα κοπάδια τους θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τους εκβιασμούς των γαλακτοβιομήχανων και των μεγαλεμπόρων που θα ενταθούν, ώστε να επιβάλουν ακόμα χαμηλότερες τιμές σε γάλα και κρέας.

Άμεσα απαιτείται:

  • Να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ασθένειας, διασφαλίζοντας τη γρήγορη και έγκαιρη καταγραφή της κατάστασης, την προμήθεια εμβολίων και τον δωρεάν εμβολιασμό των κοπαδιών, χωρίς καμία επιβάρυνση των κτηνοτρόφων.
  • Να εξασφαλιστεί η με κρατική χρηματοδότηση και ευθύνη διενέργεια όλων των απαραίτητων ψεκασμών των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες.
  • Να γίνει καταγραφή της απώλειας παραγωγής και να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι άμεσα και πλήρως, για το σύνολο της χαμένης παραγωγής, των άρρωστων και απολεσθέντων ζώων και του εισοδήματος τους.
  • Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες ζωοτροφές για την κάλυψη της σίτισης των κοπαδιών κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού και της απαγόρευσης μετακίνησής τους.
  • Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
  • Να ζητήσει από την Κυβέρνηση να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των κτηνοτρόφων που αφορούν κατώτερες εγγυημένες τιμές των προϊόντων, αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και την απαλλαγή τους από τα χαράτσια, τα χρέη και τους πλειστηριασμούς ώστε να μπορούν να επιβιώσουν.

Προχωρούν τα έργα στο δρόμο Αγ. Αναστασία προς Αγ. Πελαγία με χρηματοδότηση του ΠΔΕ της Περιφέρειας Αττικής (2018).

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:

Προχωρούν τα έργα στο δρόμο Αγ. Αναστασία προς Αγ. Πελαγία με χρηματοδότηση του ΠΔΕ της Περιφέρειας Αττικής (2018). Η σύμβαση υπεγράφη τον Οκτώβριο 2019. Θα ακολουθήσει ο δρόμος Διακοπουλιανικα - Προγκι - Γερακαρι. Περιοχές ξεχασμένες στις χρυσές εποχές της Αυτοδιοίκησης, τώρα μπαίνουν δυναμικά στο χάρτη της ανάπτυξης! Οι δεσμεύσεις μας γίνονται ΠΡΑΞΗ και αυτό είναι η καλύτερη απάντηση προς τις ειρωνείες από όπου και αν προέρχονται!





 

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ:Βαγγέλης Νοταράς Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Φριλιγκιανίκων με αφορμή την ανάρτηση του κ.Νώντσ Σταμάτη.

 


Αφορμή για την τοποθέτησή μου αυτή είναι η ανάρτηση του κ. Νώντα Σταμάτη σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη και κυρίως η εξής αναφορά του: «οι κάτοικοι και επιχειρηματίες του Διακοφτίου καμία ανταποδοτικότητα δεν απολαμβάνουν ανάλογη της οικονομικής τους επιβάρυνσης τόσο σε επίπεδο Υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο επενδύσεων από την ίδια κατηγορία».
Διευκρινίζω ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φριλιγκιανίκων στην οποία ανήκει και το Διακόφτι ότι η παραπάνω αναφορά αποτελεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εκτίμηση του κ. Σταμάτη και δεν απηχεί τις απόψεις της Κοινότητας, εμού προσωπικά, άλλου φορέα ή και της πλειοψηφίας των κατοίκων στο Διακόφτι.
Περάσαμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, ήρθε πολύ περισσότερος κόσμος από ότι περιμέναμε και ο Δήμος ανταποκρίθηκε με αποτελεσματικότητα στις απαιτήσεις της σεζόν. Προσωπικά είχα καθημερινή επικοινωνία με όλους τους Αντιδημάρχους αλλά και με το Δήμαρχο ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της περιόδου. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για την επάρκεια νερού, για την καθαριότητα και το φωτισμό.
Για το Διακόφτι έχει υπογραφεί η σύμβαση για την προσωρινή υποστύλωση της Γέφυρας (24.000€) και έχουν δεσμευτεί τα χρήματα για τις οριστικές μελέτες αποκατάστασης (75.000€). Μέσα στο μήνα θα υπογραφεί η σύμβαση για την παιδική χαρά ενώ αναμένεται η μελέτη από την Περιφέρεια για τη δημοτική οδοποιία που έχει συμπεριλάβει ασφαλτοστρώσεις μέσα στον οικισμό. Το καλοκαίρι του 2021 το Διακόφτι θα διαθέτει πλέον και μηχάνημα Seatrack για την πρόσβαση των ΑμΕΑ στη θάλασσα. Για το 2021 προβλέπεται η αντικατάσταση του φωτισμού από το λιμάνι μέχρι τη γέφυρα με σύγχρονα φωτιστικά led. Το σημαντικότερο βέβαια για το Διακόφτι είναι η μονάδα αφαλάτωσης που θα δημοπρατηθεί στους επόμενους μήνες και θα λύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης ενός γρήγορα αναπτυσσόμενου οικισμού.
Ως Πρόεδρος της Κοινότητας από το 2019 έχω αντιληφθεί ότι είναι αδύνατον να γίνουν ταυτόχρονα έργα σε όλους τους οικισμούς του νησιού. Συνεργάζομαι στενά με τη Δημοτική Αρχή και είμαι ικανοποιημένος γιατί προχωράμε σημαντικά έργα που είναι απαραίτητα στον οικισμό, πάντα μέσα στα πλαίσια της λογικής και των πραγματικών δυνατοτήτων του δημοτικού προϋπολογισμού.

Βαγγέλης Νοταράς
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Φριλιγκιανίκων
_______________________________________
H χθεσινή ανάρτηση του κυρίου Σταμάτη στον παρακάτω σύνδεσμο.

Το Ε/Γ - Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ επιστρέφει στα δρομολόγιά του αύριο Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

 Το Ε/Γ - Ο/Γ #ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ επιστρέφει στα δρομολόγιά του αύριο Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020.




ΣΥΡΙΖΑ:ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ «Το κυνήγι είναι περιβαλλοντικό διαχειριστικό μέτρο, εφόσον ασκείται σύμφωνα με τις προτάσεις των ειδικών και τη νομοθεσία»

 


«Το κυνήγι είναι περιβαλλοντικό διαχειριστικό μέτρο, εφόσον ασκείται σύμφωνα με τις προτάσεις των ειδικών και τη νομοθεσία»
Η απόφαση για απαγόρευση του κυνηγιού ακολούθησε τον σπασμωδικό τρόπο λειτουργίας της Κυβέρνησης και δεν έλαβε υπόψη της, ούτε το καθεστώς που διέπει τη δραστηριότητα, ούτε τη διεθνή εμπειρία, αλλά ούτε και την άποψη των ειδικών για την συσχέτιση με την διάδοση του κορονοϊού.
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα, εκτός των άλλων, είναι και ένα διαχειριστικό περιβαλλοντικό μέτρο για τον έλεγχο πληθυσμών που δεν έχουν φυσικούς εχθρούς (π.χ αγριόχοιρος) αλλά και για τον περιορισμό διάδοσης ζωονόσων (όπως η Αφρικανική Πανώλη). Για τον τρόπο άσκησης του κυνηγίου υπάρχει σχετική νομοθεσία, η οποία εκσυγχρονίστηκε και βελτιώθηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Φάμελλο. Οι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης της θήρας, το είδος και ο αριθμός των θηραμάτων, ο χρόνος και οι περιοχές θήρευσης εισηγούνται από ειδικούς επιστήμονες και δεν είναι αντικείμενο μικροπολιτικής.
Mε σταθερή προσήλωση στην αρχή ότι οι όποιες εξαιρέσεις από το γενικό lockdown που έχει επιβληθεί θα πρέπει να είναι πλήρως στοιχειοθετημένες ως προς την αναγκαιότητα, την έκθεση και το όφελος, αναλάβαμε τη δέσμευση να καταθέσουμε σχετική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.

ΛΑΚΩΝΙΑ:Εγκρίθηκαν 2.500.000€ για τα πρανή του Κάστρου Μονεμβάσιας

 


ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Το έργο της σταθεροποίησης των βραχωδών πρανών στο Κάστρο της Μονεμβασιάς, περιλαμβάνει καθαιρέσεις επισφαλών τεμαχίων, κατασκευές λιθοδομών, αγκυρώσεις μεμονωμένων βράχων, τοποθέτηση προστατευτικού πλέγματος πάνω στο πρανές και σε θέσεις όπου η βραχομάζα είναι έντονα διαβρωμένη και χαλαρωμένη και σε θέσεις που εμφανίζονται επικρεμάμενοι βράχοι πάνω σε κατοικίες, καθώς και κατασκευή και τοποθέτηση βραχοπαγίδων.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Μονεμβασίας και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, με αντικείμενο τη συγκεκριμένη δράση.

 notospress.gr


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ "ΠΡΥΤΑΝΗ" ΤΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ κ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.

 


κ. Δήμαρχε  

Με σχετική ανάρτησή σας στα τοπικά ΜΜΕ προσπαθήσατε με απλοϊκούς συλλογισμούς και μπακαλίστικους λογαριασμούς να μας πείσετε ότι η δημοτική αρχή στον προϋπολογισμό που συνέταξε, δεν ήταν δυνατόν να μειώσει τα δημοτικά τέλη. 

Η αλήθεια όμως κρύβεται στη πρόταση που διατυπώνετε στη συνέχεια του κειμένου σας: «Και εμείς ΑΝ μπορούσαμε θα το κάναμε»  

Είναι προφανές λοιπόν ότι………..δυστυχώς, ΕΣΕΙΣ δεν μπορείτε.  

Η βαρύγδουπη ανάλυση που μας κάνετε είναι, εκ του πονηρού, απολύτως ΜΗ αντικειμενική και δεν πείθει ούτε εμάς αλλά και κανένα συμπολίτη μας, επιχειρηματία ή μη. 

Στη στατιστική εξίσωση που αναφέρεστε, εκτός των εσόδων των Δήμων που επικαλείστε, «ξεχάσατε» (κατά την προσφιλή για εσάς και γνώριμη για εμάς τακτική σας) να συμπεριλάβετε και τα πάσης φύσεως έξοδά τους, τα οποία  είναι υπερ-πολλαπλάσια με αυτά του δικού μας Δήμου.  

Έσοδα και έξοδα των Δήμων, είναι πάντα σε μία αρμονική ισορροπία, σε σχέση με  τον πληθυσμό τους, το γεωγραφικό τους μέγεθος, τον αριθμό των επιχειρήσεων και των  τουριστικών τους καταλυμάτων, του πλήθους των τουριστών που τους επισκέπτονται κ.λπ.  

Αυτή λοιπόν την ισορροπία καλείται  ο εκάστοτε Δήμαρχος να διατηρεί προκειμένου να αναπτύσσεται ο Δήμος του και να ευημερούν οι πολίτες του. 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΝ ΚΑΙ "ΠΑΝΣΟΦΟΣ", ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΕΤΕ. ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ. 


Πρώτα ο Άνθρωπος

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:(317) ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΔΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΧΕ 59ΧΡΟΝΟΣ


 


Συνελήφθη 59χρονος για ναρκωτικά στην Κορινθία

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά (εσωτερική καλλιέργεια κάνναβης), η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -371- δενδρύλλια κάνναβης και πάνω από -5- κιλά κάνναβης

Συνελήφθη, προχθές (9.11.2020) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 59χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, προχθές (9.11.2020) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας , ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι παραπάνω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα του 59χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν υπολείμματα κάνναβης.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία που χρησιμοποιούσε ο ανωτέρω, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -371- δενδρύλλια κάνναβης, καλλιεργούμενα σε γλάστρες, ύψους έως ένα (1) μέτρου περίπου,
  • ποσότητα κάνναβης, κλώνων και φύλλων κάνναβης, συνολικού βάρους -5.237- γραμμαρίων και
  • εξοπλισμό εσωτερικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (ηλεκτρικοί μηχανισμοί εξαερισμού-θέρμανσης, λάμπες, ανεμιστήρες κ.α.).

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη (1) 59χρονος ημεδαπός, ενώ κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων. 

Τα ντοκουμέντα.