Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 16/10/2018

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 16/10/2018
Μια μακρά διαδικασία που αφορούσε την καταβολή επιδομάτων σίτισης και στέγασης στους αγροτικούς ιατρούς που υπηρετούν στα Κύθηρα, ολοκληρώθηκε, μετά και την θεώρηση των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η παροχή επιδομάτων προς τους αγροτικούς και επικουρικούς ιατρούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο και τα Περιφερειακά Ιατρεία των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, αποτέλεσε πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής, ήδη από το 2015, όταν και αποφασίστηκε για πρώτη φορά με σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η καταβολή επιδόματος ύψους 300€ το μήνα για τους αγροτικούς ιατρούς των Κυθήρων και 500€ το μήνα για τους αγροτικούς ιατρούς των Αντικυθήρων. Ωστόσο, οι διαρκείς αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο, η ανάγκη έκδοσης ερμηνευτικών διατάξεων για τον τρόπο και τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος αλλά και το γεγονός ότι μία τέτοια δαπάνη ενταλματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, καθυστέρησαν αρκετά τη σχετική διαδικασία χωρίς ευθύνη της Δημοτικής Αρχής ή των υπηρεσιών του Δήμου.

Για το ζήτημα αυτό, μάλιστα, υπήρξε αλλεπάλληλη αλληλογραφία και επικοινωνία του Δημάρχου με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να αποτυπωθεί με σαφήνεια η διαδικασία καταβολής του επιδόματος, ενώ υπήρξε διαρκής συνεργασία και με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Κυθήρων.
Τα πρώτα έξι (6) εντάλματα προς ισάριθμους δικαιούχους του επιδόματος εκδόθηκαν από το Δήμο μας πριν λίγες εβδομάδες και πλέον, μετά και την έγκρισή τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο (η δαπάνη αυτή ελέγχεται υποχρεωτικά ανεξαρτήτως ύψους του εντελλόμενου ποσού), ο Δήμος θα καταβάλει συνολικό ποσόν 17.640€ στους 6 δικαιούχους ιατρούς. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό κίνητρο προκειμένου να στελεχώνονται το Νοσοκομείο και τα Ιατρεία των Κυθήρων και Αντικυθήρων.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ 2018-2019 ΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ


5 ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!
Ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις 5 θέσεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Κυθήρων και την Εγχώριο Περιουσία. Η προθεσμία ξεκινάει στις 29 Οκτωβρίου και λήγει στις 13 Νοεμβρίου.
Οι θέσεις που προκηρύσσονται με την προκήρυξη 10Κ/2018 είναι οι εξής:
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:
· 1 θέση ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
· 1 θέση ΠΕ Χημικών Μηχανικών· 1 θέση ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού

ΕΕΠΚΑ:
· 1 θέση ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού
· 1 θέση ΤΕ Τεχνολόγων Τοπογράφων Μηχανικών
Πληροφορίες:

ASEP.GR