Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΟΘΗΚΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΜΜΟΥ


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στα Κύθηρα πριν λίγη ώρα  για πυρκαγιά στην θέση Άγιος Προκόπιος Πλατείας Άμμου.
Οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου έσπευσαν άμεσα στην περιοχή  χωρίς να διαπiστώσουν εκδήλωση πυρκαγιάς... 
Η αναστάτωση των κατοίκων οφείλεται σε καπνό που έφερε ο δυτικός άνεμος πιθανότατα από την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στην ανατολική Μάνη  
adelin 107,3 fm 

ΛΑΚΩΝΙΑ.Φωτιά στα Κορογονιάνικα Ανατολικής Μάνης


Ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της. Ρίψεις νερού και από αέρος.
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της. Ρίψεις νερού και από αέρος. Ακόμη ένας συναγερμός σήμανε στις δυνάμεις πυρόσβεσης ανά την χώρα, μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς στην Μάνη.
Η φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση, στην περιοχή Κορογονιάνικα, στην Ανατολική Μάνη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ στην περιοχή έσπευσε και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.
Ρίψεις από αέρος κάνουν από την πρώτη στιγμή 1 ελικόπτερο και 3 αεροπλάνα τύπου PZL
 /githio-click.gr

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 55χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά
Κατασχέθηκαν -112- δενδρύλλια κάνναβης και καλλιεργητικός εξοπλισμός
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (9.7.2019) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, χθες (9.7.2018) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε αγροτοδασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης στην οποία καλλιεργούταν συνολικά -112- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους έως -1,5- μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.
Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσε ο ανωτέρω ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε χθες (9.7.2019) το μεσημέρι σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. 
 http://www.astynomia.gr


ΛΑΚΩΝΙΑ.Εντοπίστηκαν στο Πόρτο Κάγιο 48 παράνομοι μετανάστες


Δελτίο Τύπου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου, πρωινές ώρες χθες, για την ύπαρξη ενός αγκυροβολημένου Ι/Φ σκάφους, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον Όρμο Πόρτο Κάγιο Δήμου Ανατολικής Μάνης, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
 
Άμεσα απέπλευσαν προς την εν λόγω θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ ''ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ'' Ν.Γ.11, όπου εντοπίστηκε το ανωτέρω Ι/Φ με σαράντα οχτώ (48) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (23 άνδρες, 9 γυναίκες και 16 παιδιά). 
 
Οι τριάντα τέσσερις (34) μετεπιβιβάστηκαν στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με προορισμό το λιμένα Γυθείου, εκ των οποίων μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο λιμένα Κότρωνα προκειμένου διακομιστεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης από όπου και εξήλθε, ενώ οι δεκατέσσερις (14) μετεπιβιβάστηκαν στο ''ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ'' με προορισμό ομοίως το λιμένα Γυθείου.
 
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ---Εγκατάσταση Αξονικού Τομογράφου.

 
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
---Εγκατάσταση Αξονικού Τομογράφου.---
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η προγραμματισμένη επίσκεψη του Υπεύθυνου Τεχνικής Διεύθυνσης, της General Electric, ώστε να ελέγξει το χώρο τοποθέτησης του Αξονικού Τομογράφου.
Ο Αξονικός, βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα και θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Κυθήρων, σε 1 με 2 εβδομάδες.


A lot of thanks to the Manager of the Kythera Hospital, Dimitris Mirasgentis for what he does for the hospital !!!!
GENERAL HOSPITAL OF KYTHERA
--- Installing CT Scanner .---
Today, the planned visit of General Electric, General Manager, to verify the location of the CT.
The CT Scanner is now in Greece and will be transferred to Kythera Hospital in 1 to 2 weeks.

ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΥΘΗΡΑΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΛΑΚΩΝΙΑ.Νεκρός 89χρονος λουόμενος σε παραλία του Δήμου Αν.Μάνης


Δελτίο Τύπου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθές (Τρίτη 9/7/19), από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Κυπαρίσσου Δήμου Ανατολικής Μάνης, 89χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ.Ο ρεβανσισμός άρχισε με τον πιο άσχημο τρόπο.


Ο ρεβανσισμός άρχισε με τον πιο άσχημο τρόπο. Καλό θα ήταν κάποιος να ενημερώσει τον Χρυσοχοΐδη ότι ο Σύρρος και ο Ραχωβίτσας έχουν αποστρατευτεί και δεν θα μπορέσει να ξαναφτιάξει πολιτική καριέρα στις πλάτες τους.

ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΕΙΑ ΑΠΟΨΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/07