Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 29/6/2018

Δελτίο Τύπου - 29/6/2018
Την Πέμπτη 28/6/2018 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, συνοδευόμενος από τον Τεχνικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Δημήτρη Μπογιατζή, συναντήθηκε με στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Αλέξη Χαρίτση.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η χρηματοδότηση από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων των μελετών για δύο μεγάλης σημασίας αναπτυξιακά έργα, το Δημοτικό Σφαγείο (για το οποίο ο Δήμος μας έχει ολοκληρώσει την Μελέτη Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας) και το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών - Μαρίνα. Οι δύο αυτές μεγάλες αναπτυξιακές υποδομές δεν απασχόλησαν ουσιαστικά το Δήμο τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο ήδη από το 2015 η σημερινή Δημοτική Αρχή επέδειξε ιδιαίτερη κινητικότητα. Σε ό,τι αφορά τα Σφαγεία, ο Δήμος εκπόνησε την προμελέτη που κατέδειξε την αναγκαιότητα και την βιωσιμότητα του έργου. Για το θέμα της Μαρίνας, υπήρξαν διαρκείς επαφές και διαβουλεύσεις με το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού και επιβεβαιώθηκε ότι οι μελέτες που προϋπήρχαν για τον Πίσω Γυαλό Καψαλίου (για τον οποίο υπάρχει χωροθέτηση με ΦΕΚ από το 2005) δεν μπορούν πλέον να εφαρμοστούν και πρέπει να εκπονηθούν εκ του μηδενός, γεγονός που συνεπάγεται μεγάλο κόστος και διαδικασίες λόγω και της αλλαγής της νομοθεσίας προς το δυσχερέστερο.

Το απόγευμα τις ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη με θέμα συνάντησης το αίτημα του Δημάρχου για την εκπόνηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού των μελετών που απαιτούνται για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου επί οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από την Εγχώριο Περιουσία στην περιοχή των Φρατσίων. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να παραδώσει στο Δήμο προτυποποιημένα σχέδια μελετών μικρού κλειστού γυμναστηρίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τα οποία ωστόσο θα πρέπει να προσαρμοστούν κατάλληλα.
Δυστυχώς, μέσα στις εποχές των αδρών χρηματοδοτήσεων προς την Αυτοδιοίκηση, σε εποχές απείρως λιγότερων γραφειοκρατικών απαιτήσεων και ελέγχων και μεγάλων δυνατοτήτων όπως η δυνατότητα ανάθεσης εκπόνησης μελετών με τις διατάξεις του Ν.3316/2005 που πλέον δεν ισχύει, οι τρεις αυτές μεγάλες αναπτυξιακές υποδομές για το νησί μας (Σφαγείο, Μαρίνα και Κλειστό Γυμναστήριο) δεν τέθηκαν ως προτεραιότητα, με αποτέλεσμα σήμερα η υλοποίησή τους να απαιτεί πολύ πιο δυσχερείς διαδικασίες ωρίμανσης και προετοιμασίας, τις οποίες ωστόσο η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να προωθήσει - όσο χρονικό διάστημα και αν απαιτηθεί - όπως εξάλλου έκανε και κάνει και με τα υπόλοιπα έργα που εκτελούνται στο νησί μας και τα οποία επί πολλά χρόνια δεν είχαν υλοποιηθεί.

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Τηλ. Προέδρου             6945246861                            Σπάρτη  28-06-2018
Τηλ. Γεν. Γραμματέα   6977464500                            ΠΡΟΣ: Πίνακα Αποδεκτών
Αριθ. Πρωτ   22                                              
ΘΕΜΑ :   Ανακοίνωση – Καταγγελία
Οι πυροσβέστες  από τη Λακωνία δέχθηκαν διαταγές για να παραλάβουν ακατάλληλα – επικίνδυνα οχήματα προς ενίσχυση του στόλου των Π.Υ και Π.Κ του Νομού μας.
Την 27 Ιουνίου πυροσβέστες από το Γύθειο - Αρεόπολη και Μολάους  βάση τριών  διαταγών  από την ΠΕΠΥΔ Πελ/σου  μετέβηκαν στην  ΠΥ Κορίνθου να παραλάβουν και να οδηγήσουν πυροσβεστικά οχήματα (40 και άνω ετών) προς τις υπηρεσίες τους.
Κατά την παράδοση - παραλαβή οι οδηγοί διαπίστωσαν  ότι  εκτός  , από την όχι καλή μηχανική τους κατάσταση ( λόγω  ηλικίας) ενημερώθηκαν  από το γραφείο κίνησης της ΠΥ  Κορίνθου  ότι τα συγκεκριμένα οχήματα - φορτηγά ήταν ακινητοποιημένα ,  από 1 έως 2.5 χρόνια λόγο φθοράς ελαστικών που έφτανε στο 90 %.
Οι  οδηγοί όταν ρώτησαν ανωτέρους τους , με ποιανού  ευθύνη θα  βγουν στην κυκλοφορία και θα διανύσουν 200 χιλιόμετρα  σε  εθνική οδό με τα   φορτηγά  -χάρους (φθαρμένα ελαστικά έως 90% )θέτοντας  σε κίνδυνο την ζωή τους αλλά και των  αθώων συμπολιτών  μας που ταξιδεύουν στους δρόμους η απάντηση ήταν με ευθύνη του οδηγού.
                Κατόπιν τούτου οι οδηγοί δεν δεχτήκαν να παραλάβουν τα οχήματα και επέτρεψαν
στις υπηρεσίες τους.
Ρωτάμε :
-γιατί εκδόθηκαν οι  διαταγές  για ακατάλληλα προς κίνηση  ακινητοποιημένων  οχημάτων?
- πως  θα χρησίμευαν τα συγκεκριμένα πυροσβεστικά οχήματα στη Λακωνία  ενώ  η ΠΥ  Κορίνθου τα θεώρει  ακατάλληλα και τα είχε θέσει  εκτός λειτουργίας ?
- γιατί οι πυροσβέστες να διακινδυνεύσουν να δημιουργήσουν τροχαίο ατύχημα?
ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η ηγεσία  θα ασχοληθεί με το θέμα και θα φροντίσει για την ανανέωση του στόλου της Λακωνίας με σύγχρονα και ασφαλή   οχήματα .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 Κούλας Ευάγγελος       
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ρασσιάς Αθανάσιος


Στο Πόρτο Κάγιο οι 47 μετανάστες που διασώθηκαν στο Ταίναρο

Στο Πόρτο Κάγιο αποβιβάστηκαν οι 47 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από πλωτά του λιμενικού σώματος να επιβαίνουν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Ταίναρου.

Μεταξύ των διασωθέντων συγκαταλέγονται τρεις γυναίκες και επτά παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείου του Γυθείου. Οι υπόλοιποι φιλοξενούνται σε κτήριο της περιοχής.

Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε όταν ένας από τους επιβαίνοντες κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης «112» και δήλωσε ότι το σκάφος βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς στην περιοχή έπνεαν δυτικοί άνεμοι έντασης 6 Μποφόρ.

Για τον εντοπισμό του κινητοποιήθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού. Το ιστιοπλοϊκό εντοπίστηκε από δύο πλωτά περιπολικά και οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά.

ΠΗΓΗ http://www.zougla.gr/