Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Τηλ. Προέδρου             6945246861                            Σπάρτη  28-06-2018
Τηλ. Γεν. Γραμματέα   6977464500                            ΠΡΟΣ: Πίνακα Αποδεκτών
Αριθ. Πρωτ   22                                              
ΘΕΜΑ :   Ανακοίνωση – Καταγγελία
Οι πυροσβέστες  από τη Λακωνία δέχθηκαν διαταγές για να παραλάβουν ακατάλληλα – επικίνδυνα οχήματα προς ενίσχυση του στόλου των Π.Υ και Π.Κ του Νομού μας.
Την 27 Ιουνίου πυροσβέστες από το Γύθειο - Αρεόπολη και Μολάους  βάση τριών  διαταγών  από την ΠΕΠΥΔ Πελ/σου  μετέβηκαν στην  ΠΥ Κορίνθου να παραλάβουν και να οδηγήσουν πυροσβεστικά οχήματα (40 και άνω ετών) προς τις υπηρεσίες τους.
Κατά την παράδοση - παραλαβή οι οδηγοί διαπίστωσαν  ότι  εκτός  , από την όχι καλή μηχανική τους κατάσταση ( λόγω  ηλικίας) ενημερώθηκαν  από το γραφείο κίνησης της ΠΥ  Κορίνθου  ότι τα συγκεκριμένα οχήματα - φορτηγά ήταν ακινητοποιημένα ,  από 1 έως 2.5 χρόνια λόγο φθοράς ελαστικών που έφτανε στο 90 %.
Οι  οδηγοί όταν ρώτησαν ανωτέρους τους , με ποιανού  ευθύνη θα  βγουν στην κυκλοφορία και θα διανύσουν 200 χιλιόμετρα  σε  εθνική οδό με τα   φορτηγά  -χάρους (φθαρμένα ελαστικά έως 90% )θέτοντας  σε κίνδυνο την ζωή τους αλλά και των  αθώων συμπολιτών  μας που ταξιδεύουν στους δρόμους η απάντηση ήταν με ευθύνη του οδηγού.
                Κατόπιν τούτου οι οδηγοί δεν δεχτήκαν να παραλάβουν τα οχήματα και επέτρεψαν
στις υπηρεσίες τους.
Ρωτάμε :
-γιατί εκδόθηκαν οι  διαταγές  για ακατάλληλα προς κίνηση  ακινητοποιημένων  οχημάτων?
- πως  θα χρησίμευαν τα συγκεκριμένα πυροσβεστικά οχήματα στη Λακωνία  ενώ  η ΠΥ  Κορίνθου τα θεώρει  ακατάλληλα και τα είχε θέσει  εκτός λειτουργίας ?
- γιατί οι πυροσβέστες να διακινδυνεύσουν να δημιουργήσουν τροχαίο ατύχημα?
ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η ηγεσία  θα ασχοληθεί με το θέμα και θα φροντίσει για την ανανέωση του στόλου της Λακωνίας με σύγχρονα και ασφαλή   οχήματα .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 Κούλας Ευάγγελος       
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ρασσιάς Αθανάσιος


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου