Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Μιχάλης Πρωτοψάλτης "ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ" Τέτοια προβολή για μια ράμπα;

Το αρχαίο ρητό φαίνεται δεν το έχουν ακούσει οι υπεύθυνοι του Δήμου μας.

Με αυτή την ανακοίνωση ξεπέρασαν και τους εαυτούς τους.
Τέτοια προβολή για μια ράμπα;
Τι να σκεφτεί κανείς ότι θα έκαναν, αν το έργο της ανάπλασης που αναβάθμισε το Λιβάδι, μετά την αποπεράτωσή του, ή μετά τον ηλεκτροφωτισμό της οδού, γινόταν από την σημερινή δημοτική αρχή;
Την "μπάντα των ενόπλων δυνάμεων" θα κατέβαζαν!
Και εντάξει αφού ούτε οραματίζονται, ούτε στοχεύουν σε κάτι μεγάλο ας πανηγυρίζουν με τα μικρά και τα ασήμαντα.
Τα ψέματα όμως τι τα θέλουν;
Γιατί είναι ψέμα οτι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ανέθεσε προεκλογικά σε κάποιον την επισκευή της ράμπας. Η δημοσίευση των φωτογραφιών ήταν έργο γνωστών κύκλων της παραπληροφόρησης.
Να δω τώρα τι θα απαντήσουν στο σχόλιο για τις "παράνομες διαστρώσεις σκυροδέματος";


ΜΑΝΗ.189 χρόνια από τη Μάχη του Πολυαράβου

Τον τριήμερο επικό αγώνα του Πολυαράβου το 1826, που οδήγησε σε ταπείνωση του στρατεύματος του Ιμπραήμ, γιορτάζει αύριο Κυριακή 30/8 ο δήμος Ανατολικής Μάνης.
Στις 10.30΄ στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελεστεί επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του ηρώου, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δικηγόρο κ. Πιέρο Πλαγιαννάκο.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παράθεση γεύματος και παραδοσιακούς χορούς στη Βρύση Πολυαράβου.
Πηγή 
Laconia live

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - 29/8/2015

Αποκαταστάθηκε πλήρως και λειτουργεί εδώ και αρκετές μέρες η πρόσβαση και ο χώρος του Parking στο Λειβάδι. Πρόκειται για ένα μικρό μεν αλλά εξαιρετικά χρήσιμο και άκρως απαραίτητο έργο που παρέμενε ανεκτέλεστο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή επί πολλά χρόνια, παρά τις συνεχείς οχλήσεις κατοίκων και επισκεπτών που δυσκολεύονταν πολύ να εισέλθουν και να εξέλθουν από το Parking, ενώ αρκετά ΙΧ είχαν υποστεί και ζημιές λόγω της κακής πρόσβασης. Μία ημέρα πριν τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014 (Σάββατο 17 Μαΐου 2014) δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες σε μέσα ενημέρωσης του νησιού που έδειχναν τις προεκλογικές προχειρότητες με τις οποίες επιχείρησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να "βελτιώσει" την πρόσβαση πραγματοποιώντας παράνομες διαστρώσεις σκυροδέματος σε προεκλογική περίοδο.
Με τη νέα Δημοτική Αρχή το έργο έγινε ολοκληρωμένο, με νόμιμο και διαφανή τρόπο και με τεχνική αρτιότητα. Ο χώρος ευπρεπίστηκε, η είσοδος είναι ασφαλής και ομαλή, οι κάδοι τοποθετήθηκαν σωστά και άλλοι απομακρύνθηκαν, σε λίγο θα υπάρχει ειδική σήμανση και το Λειβάδι διαθέτει πλέον έναν αξιόπιστο χώρο στάθμευσης. Η δαπάνη ανήλθε σε 2.850€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.












Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1-9-2015


Πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπης της 1-9-2015


ΒΑΤΙΚΑ! Κραυγή αγωνίας... απο τον κ.Γιάννη Ψαρράκη

Νερατζιώνας, καλοκαίρι του 2012, οι τσάπες του Δήμου με την ανοχή του Λιμεναρχείου Νεάπολης κατασκάπτουν την παραλία.
Αν υπάρχουν χελονοφωλιές καρέττα καρέτα, είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.
Καλοκαίρι του 2015, με την ευθύνη του ίδιου Ακτοφύλακα χορηγείται άδεια σε Σύλλογο τέννις ( που λόγω άγνοιας δεν φταίει σε τίποτα), με βαρύ σκαπτικό μηχάνημα να ισοπεδώσει την παραλία και να δημιουργήσει γήπεδο.
Από εύνοια της τύχης η χελονοφωλιά μόλις για ένα μέτρο γλυτώνει από τη φαγάνα και λίγες μέρες μετά γεννά χελωνάκια.
Εεεεε! Εσείς οι από πάνω εκεί στα Αρχηγεία, μήπως πρέπει τον άνθρωπο να τον στείλετε να βόσκει γίδια και όχι να διαχειρίζεται παραλίες?????
πηγή 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΑΚΗΣfacebook.com

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ! (κατηγορία κινδύνου 4)

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για το Σάββατο 29 Αυγούστου η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας σε διαφορες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα:

• στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια και Σκύρος)
• στην Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων)
• στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Λακωνία)
• στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος)



Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, για το Σάββατο και την Κυριακή 29 και 30 Αυγούστου, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή των Κυθήρων θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Ως εκ τούτου:
1. Οι τοπικοί Πρόεδροι, Εκπρόσωποι και Εθελοντικές Ομάδες Πυρασφάλειας θα πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής επαγρύπνησης και αυξημένης ετοιμότητας.
2. Τα ιδιωτικά βυτία νερού θα πρέπει να είναι γεμάτα.
3. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ πλήρως η πρόσβαση οιουδήποτε στο χώρο του Λαχνού (πλην των οδηγών απορριμματοφόρων) καθώς και στο Δάσος του Γερακαρίου και σε όλες τις δασικές περιοχές. Η αστυνομία, η πυροσβεστική και συνεργεία του Δήμου έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν ελέγχους και να ζητούν στοιχεία από κάθε πολίτη που παρά την απαγόρευση θα κινείται στις συγκεκριμένες περιοχές.
4. ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ κάθε δημόσια χρήση πυρός, η καύση ξύλων και ξερών χόρτων, το πέταμα τσιγάρων, το άναμμα ψησταριών ακόμα και σε χώρους ημισκεπασμένους, η οξυγονοκόλληση και κάθε εργασία που μπορεί να μεταδώσει σπινθήρα.

Εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου



Τη μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού τιμά σήμερα, 29 Αυγούστου, η Εκκλησία μας 
«Ουκ εξεστί σοί έχειν, τήν γυναίκα τού αδελφού σου». Δεν σου επιτρέπεται από το νόμο του Θεού να έχεις τη γυναίκα του αδελφού σου, ο όποιος ζει ακόμα.
Λόγια του Τιμίου Προδρόμου, που αποτελούσαν μαχαιριές στις διεφθαρμένες συνειδήσεις του βασιλιά Ηρώδη Αντίπα και της παράνομης συζύγου του Ηρωδιάδος, που ήταν, γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου.
Ο Ηρώδης, μη ανεχόμενος τους ελέγχους του Προδρόμου, τον φυλάκισε. Σε κάποια γιορτή όμως των γενεθλίων του, ο Ηρώδης υποσχέθηκε με όρκο να δώσει στην κόρη της Ηρωδιάδος ότι ζητήσει, διότι του άρεσε πολύ ο χορός της.
Τότε η αιμοβόρος Ηρωδιάς είπε στην κόρη της να ζητήσει στο πιάτο το κεφάλι του Ιωάννη.
Πράγμα που τελικά έγινε. Έτσι, ο ένδοξος Πρόδρομος του Σωτήρα θα παραμένει στους αιώνες υπόδειγμα σε όλους όσους θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς, ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες.
Και να τι λένε οι 24 πρεσβύτεροι της Αποκάλυψης στο Θεό για τους διεφθαρμένους: «ήλθεν… ο καιρός τών εθνών κριθήναι… καί διαφθείραι τούς διαφθείροντας τήν γήν». Ήλθε, δηλαδή, ο καιρός της ανάστασης των νεκρών για να κριθεί ο κόσμος και να καταστρέψεις (Θεέ μου) εκείνους, που με τη διεφθαρμένη ζωή τους διαφθείρουν και καταστρέφουν τη γη.
Οι εορτές του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου σε ολόκληρο το έτος:
~ Η Σύλληψις (23 Σεπτεμβρίου)
~ Το γενέσιον (24 Ιουνίου)
~ Η Σύναξις (7 Ιανουαρίου)
~ Η Αποτομή της κεφαλής (29 Αυγούστου)
~ Η Α” και Β” Εύρεσις της κεφαλής (24 Φεβρουαρίου)
~ Η Γ’ Εύρεσις της κεφαλής (25 Μαΐου)

Απολυτίκιο:
Ήχος β’.
Μνήμη δικαίου μετ᾽ εγκωμίων· σοι δε αρκέσει η μαρτυρία του Κυρίου Πρόδρομε ανεδείχθης γαρ όντως και Προφητών σεβασμιώτερος, ότι και εν ρείθροις βαπτίσαι κατηξιώθης τον κηρυττόμενον· όθεν της αληθείας υπεραθλήσας, χαίρων ευηγγελίσω και τοις εν άδη, Θεόν φανερωθέντα εν σαρκί, τον αίροντα την αμαρτίαν του κόσμου, και παρέχοντα ημίν το μέγα έλεος.
πηγή  http://www.antonionews.gr/

Τα πρώτα χελωνάκια της Πελοποννήσου ξεκίνησαν το ταξίδι τους - 24/07/2015

Το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουλίου 2015 τα πρώτα χελωνάκια της Πελοποννήσου ξεμύτισαν από την φωλιά τους, στην παραλία του Κυπαρισσιακού κόλπου και έτρεξαν γρήγορα να βουτήξουν στα νερά του Ιονίου Πελάγους. Οι εθελοντές του προγράμματος του ΑΡΧΕΛΩΝ στον Κυπαρισσιακό κόλπο αντίκρισαν με ενθουσιασμό για άλλη μία χρονιά το θαύμα της ζωής μέσα από τα ίχνη δεκάδων μικρών νεοσσών. Τα ίχνη των νεοσσών με αφετηρία την προστατευμένη φωλιά τους, εκεί όπου για περίπου δύο μήνες εκκολάπτονταν, είχαν προορισμό την θάλασσα. Την θάλασσα αυτή που θα αποτελέσει το σπίτι τους αδιάκοπα για δύο δεκαετίες μέχρι να ενηλικιωθούν και να γυρίσουν πίσω σαν ώριμοι πια αναπαραγωγικά οργανισμοί για να δημιουργήσουν τις δικιές τους φωλιές.

Caretta caretta στην Πελοπόννησο με προσωπική και ομαδική αφοσίωση για να εξασφαλίσουν την επιτυχημένη εκκόλαψη κάθε μίας φωλιάς ξεχωριστά έχοντας σαν ανώτερο σκοπό την επιβίωση του είδους αυτού.

Ορμώμενοι από αυτά τα ίχνη μίας νέας ζωής του είδους της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, που υπάρχει στον πλανήτη μας πολύ πριν υπάρξουμε εμείς, ας αναλογιστούμε όλοι τις επιδράσεις των ανθρώπινων πράξεων στην γη και στα είδη που αποτελούν συνοδοιπόρους του ανθρώπινου είδους και τελικά ας αναλογιστούμε τον πλανήτη που ονειρευόμαστε. Μόνο αν σταθούμε με σεβασμό και συγκίνηση δίπλα στην ζωή που μας περιτριγυρίζει θα καταφέρουμε να δούμε και τον άνθρωπο όπως είναι, κομμάτι μίας βιοποικιλότητας και ενός οικοσυστήματος που είναι μαγικό στην κάθε μορφή ζωής του.

Πληροφορίες: Πολύμνια Νεστορίδου – Υπεύθυνη Προγραμμάτων, Πρόγραμμα Πελοποννήσου, τηλ. 6951 009 785

Με την ελπίδα πως «στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε» οι δεκάδες εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ συνεχίζουν να προστατεύουν αδιάλειπτα το υπό εξαφάνιση είδος της
πηγή  .archelon.g