Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ! (κατηγορία κινδύνου 4)

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για το Σάββατο 29 Αυγούστου η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας σε διαφορες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα:

• στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια και Σκύρος)
• στην Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων)
• στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Λακωνία)
• στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος)



Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, για το Σάββατο και την Κυριακή 29 και 30 Αυγούστου, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή των Κυθήρων θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Ως εκ τούτου:
1. Οι τοπικοί Πρόεδροι, Εκπρόσωποι και Εθελοντικές Ομάδες Πυρασφάλειας θα πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής επαγρύπνησης και αυξημένης ετοιμότητας.
2. Τα ιδιωτικά βυτία νερού θα πρέπει να είναι γεμάτα.
3. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ πλήρως η πρόσβαση οιουδήποτε στο χώρο του Λαχνού (πλην των οδηγών απορριμματοφόρων) καθώς και στο Δάσος του Γερακαρίου και σε όλες τις δασικές περιοχές. Η αστυνομία, η πυροσβεστική και συνεργεία του Δήμου έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν ελέγχους και να ζητούν στοιχεία από κάθε πολίτη που παρά την απαγόρευση θα κινείται στις συγκεκριμένες περιοχές.
4. ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ κάθε δημόσια χρήση πυρός, η καύση ξύλων και ξερών χόρτων, το πέταμα τσιγάρων, το άναμμα ψησταριών ακόμα και σε χώρους ημισκεπασμένους, η οξυγονοκόλληση και κάθε εργασία που μπορεί να μεταδώσει σπινθήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου