Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Νεώτερα για την προσάραξη του πλοίου "WITTENBERGEN" στις Δραγονάρες

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες οι πρώτες γενόμενες προσπάθειες αποκόλλησης του πλοίου δεν απέδωσαν. 
Ως εκ τούτου έχει ξεκινήσει από το νησί της Κω, όπου βρισκόταν, γερανοφόρος φορτηγίδα η οποία θα πλευρίσει το πλοίο όταν αφιχθεί και θα εκφορτώσει ένα μέρος του φορτίου του πλοίου στο κατάστρωμα της.


Ο σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η ελάφρυνση του φορτίου του πλοίου έτσι ώστε να ανέβει το βύθισμα του και να καταστεί δυνατή η αποκόλληση του με την βοήθεια των επιχειρούντων ρυμουλκών.

Να σημειωθεί ότι όλο το διάστημα που βρίσκεται το ρυμουλκό στην εξυπηρέτηση του πλοίου, το ρυμουλκό βρίσκεται στο κατάλληλο πλευρό του πλοίου, υποστηρίζωντας την θέση του για τυχόν επηρεασμό του από καιρικές συνθήκες, όπως ισχυρους ανέμους η θαλασσοταραχή.
Οπωσδήποτε μετά την άφιξη της φορτηγίδας και έναρξη εκφόρτωσης μέρους του φορτίου, θα παρέλθει εύλογο χρονικό διάστημα και αρκετές προσπάθειες έως ότου επιτευχθεί η αποκόλληση.
-----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-----------------------------------

Πηγη  http://kithiraikanea.blogspot.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΕΝΟΡΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΑΠΟ 1Ης ΕΩΣ 15Ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Φωτογραφία του π.Παναγιώτης Αρώνης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΕΝΟΡΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ
ΑΠΟ 1Ης ΕΩΣ 15Ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
1. Κάθε ημέρα του Δεκαπεντισμού από 1ης μέχρι 13ης εκτός Σαββάτου, παραμονής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας και παραμονής της εορτής της Κοιμήσεως της Παναγιάς μας, θα τελείται η Ιερά Παράκλησις:
α) Εις τον Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος Νεαπόλεως στις 6:30μ.μ..
β) Εις τον Ιερό Ναό Παναγίας στο Παραδείσι στις 7:30μ.μ.
2. Θεία Λειτουργία θα τελείται:
α) Εις τον Ιερό Ναό Παναγίας στο Παραδείσι κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.
β) Εις τη Νεάπολη σύμφωνα με το συνηθισμένο πρόγραμμα (Πέμπτη στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, Παρασκευή στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου, Σάββατον στον Ι. Ν. Αγίας Μελάνης, Κυριακή στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος)
3. Την 6η Αυγούστου εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 7:30μ.μ. θα τελέσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Παραδεισίου την Ιερά Παράκληση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, θα ομιλήσει και θα ευλογήσει το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αγίας μας Εκκλησίας.
4. α)Την 15ην Αυγούστου εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Παραδείσι. Την παραμονή το εσπέρας στις 7:30 μ.μ. θα τελεστεί ο πανηγυρικός Εσπερινός ενώ την ημέρα της εορτής ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
β) Θεία Λειτουργία θα τελεστεί και εις τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Νεάπολη.
Ο εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο εύχονται εις όλους τους ευσεβείς χριστιανούς ο Πανάγιος Θεός να χαρίζει υγεία, χαρά και ευτυχία και η Μεγαλόχαρη Παναγία μας να σκεπάζει με τη Θεία Σκέπη της όλα τα παιδιά της.

Φωτογραφία του π.Παναγιώτης Αρώνης.
Φωτογραφία του π.Παναγιώτης Αρώνης.
Φωτογραφία του π.Παναγιώτης Αρώνης.
Φωτογραφία του π.Παναγιώτης Αρώνης.

ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ Studios Δέσποινα !

ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ::Aπό 20 Αυγούστου προσφέρουμε πακέτα προσφορών 5 ημερών 7 και 10 ημερών σε πολύ δελεαστικές τιμές . Επιλέγοντας το κατάλυμα μας έχετε την δυνατότητα εκτός από το να είστε σε απόσταση μόλις 5 λεπτών στην οργανωμένη παραλία της Νεάπολης ,αλλά σας δίνετε η δυνατότητα να κάνετε μονοήμερες διακοπές σε πανέμορφους προορισμούς. Απέναντι από Νεάπολη βρίσκεται η Ελαφόνησος μόλις σε 15 λεπτά μπορείτε να είστε εκεί !! Το μοναδικό Σπήλαιο της Καστανιάς με τον υπέροχο διάκοσμο σε λιγότερο από 25 λεπτά !! Σε μικρή απόσταση από Νεάπολη μόλις 45 λεπτά ,απολαμβάνοντας μια όμορφη διαδρομή θα βρεθείτε στην μοναδική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς !!! Και αν σηκωθείτε ένα πρωινό μπορείτε να πεταχτείτε Κύθηρα με το πλοίο Πορφυρούσα μόλις 1:30 ώρα από Νεάπολη να μείνετε όλη μέρα και να επιστρέψετε το απόγευμα ! Όλα αυτά κι άλλα πολλά θα τα ζήσετε επιλέγοντας να μείνετε στα Studios Δέσποινα https://www.facebook.com/pages/Δεσποινα-Studios .Τηλ 6977162634-2734022670




Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

αστυνομια χειροπεδεςΣυνελήφθησαν σαράντα εννέα (49) άτομα, προσήχθησαν διακόσια σαράντα δύο (242) και έγινε έλεγχος σε οκτακόσια δεκαπέντε (815)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια είκοσι  (620) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες (300) παραβάσεις

Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΣΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.

Κατά το 375 μ.χ. στους λεγόμενους «σκοτεινούς χρόνους» για τα Κύθηρα, λόγω της σπανιότητας των ιστορικών πληροφοριών, ήρθε στο νησί η αγία Ελέσα από την Πελοπόννησο, κυνηγημένη από τον ειδωλολάτρη πατέρα της τον Ελλάδιο και αποβιβάστηκε στις Ν.Δ. ακτές των Κυθήρων σε μια εποχή μερικής, αν όχι ολικής ερήμωσης για τον τόπο. Πάνω από τον όρμο της Φελωτής και του Μελιδονιού υψώνεται ένα βουνό 400 μέτρων και πλέον, με μοναδική θέα στο Ιόνιο, με απόκρημνα κάθετα βράχια, στα οποία υπάρχει ένα εντυπωσιακό ρήγμα στο βράχο. Σ΄αυτό το σημείο κατά την παράδοση μαρτύρησε η αγία Ελέσα και στο σημείο που ετάφη ανηγέρθη μικρός ναϊσκος από τους προσκυνητές που έρχονταν από την Πελοπόννησο για να τιμήσουν την αγία. Το 1871 χτίστηκε ο νέος ναός πάνω στα ερείπια του παλαιού, ο οποίος λειτουργούσε σαν συναδελφικός με αδελφούς τους Βενέρηδες από το γειτονικό χωριό Γερακιάνικα. Στη δεκαετία του ’50 ξεκίνησε ο εξωραϊσμός και η ανάδειξη του προσκυνήματος με την εκτέλεση μεγάλων έργων. Το δυσκολότερο από αυτά ήταν η κατασκευή αυτοκινητόδρομου λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής που δημιουργείται από τους κάθετους απόκρημνους βράχους. Το 1951 ανέβηκε το πρώτο αυτοκίνητο. Η ευλάβεια των Κυθηρίων προς την αγία Ελέσα εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως. Η μνήμη της εορτάζεται την 1η Αυγούστου, οπότε οι προσκυνητές από τα παλιά χρόνια ανηφορίζουν για να δεκαπεντίσουν στα κελιά του προσκυνήματος.
Πηγή  Eleni Harou

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 2-8-15 ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

Τό Μήνυμα τῆς Κυριακῆς (ἠχητικό μήνυμα) ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ   
ΚΥΡΙΑΚΗ Θ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ 
(2-8-2015) 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ Θ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ
2-8-2015

ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
 
Ὁ Ἰησοῦς περιπατῶν ἐπί τῆς θαλάσσης(Ματθ. ιδ' 22-34)
Ἀναφέρει στήν σημερινή Εὐαγγελική περικοπή, ἀδελφοί μου, ὁ Ἀπόστολος καί Εὐαγγελιστής Ματθαῖος ἕνα ἀκόμα θαῦμα τοῦ Κυρίου μας, πού ἐτέλεσε ἀφοῦ προηγουμένως εἶχε πολλαπλασιάσει τούς ἄρτους ἐν τῇ ἐρήμῳ.

Ὁ Κύριος περιπατεῖ ἐπί τῆς θαλάσσης. Σ' αὐτήν τήν Εὐαγγελική Περικοπή δέν θά πρέπει νά ἀγνοήσουμε τρία βασικά στοιχεῖα πού ἀναφέρονται ἀπό τόν Εὐαγγελιστή Ματθαῖο.
Τό πρῶτον εἶναι ἡ προσευχή τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ εἰς τό ὄρος, ὅταν ἀφοῦ ἀπέλυσε τούς ὄχλους καί τούς μαθητάς ἀνέβη εἰς τό ὄρος κατ' ἰδίαν προσεύξασθαι.

Ὁ ἴδιος ὁ Χριστός μᾶς διδάσκει μέ τό πανάγιο παράδειγμά του, πόσο ἀναγκαία εἶναι ἡ προσευχή στή ζωή ἑνός Χριστιανοῦ, ὄχι μόνον γιά λόγους ἐπείγουσας ἀνάγκης, ἀλλά καί ὡς μία καλή συνήθεια, πού σκοπό ἔχει τήν συνεχή ἐπικοινωνία μέ τόν Πλαστουργό μας, δηλαδή τόν Θεό. Καί μάλιστα εἶναι βράδυ πού προσεύχεται ὁ Χριστός. Σάν νά θέλει νά μᾶς πεῖ πώς καί τό βράδυ πρέπει νά προσευχόμαστε ἰδιαίτερα καί νά εὐχαριστοῦμε τόν Θεό γιά ὅλα τά καλά πού μᾶς ἔδωσε κατά τήν διάρκεια τῆς ἡμέρας.