Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Συγκίνησε τους Τρικαλινούς η 39χρονη Πολυτίμη

Άμεση ήταν η ανταπόκριση δεκάδων Τρικαλινών στο κάλεσμα του Συλλόγου ΑμΕΑ Τρικάλων «Η Αρωγή».

Όπως κατέγραψε τοtrikalanews.gr πέρα από την δική μας στήριξη με την παράδοση εκατοντάδων μπουκαλιών και καπάκια νερού, δεκάδες Τρικαλινοί πολίτες, Σύλλογοι και Φορείς έσπευσαν να στηρίξουν την προσπάθεια για να αγοραστεί αναπηρικό αμαξίδιο για την 39χρονη Πολυτίμη από την Λακωνία που πάσχει από τετραπληγική αναπηρία και νοσηλεύεται στο «Απολλώνιο» Λάρισας όπου και πραγματοποιεί την θεραπεία –αποκατάστασή της.

Χθες το πρωί στην πλατεία του ΟΤΕ, έγινε η «κατάθεση ψυχής» Τρικαλινών στο πλαίσιο της φιλοσοφίας «Ολοι μαζί μπορούμε»…

Πηγή http://www.trikalanews.gr/

ΒΑΤΙΚΑ.ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΑΜΜΟΤΙΚΟΥ ΜΟΛΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΝ

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει η κατασκευή του αντιπροσαμμοτικού βραχίωνα ανάντι του αλιευτικού καταφυγίου Βελανιδίων για τη προστασία της παραλίας Βελανιδίων καθώς και του αλιευτικού καταφυγίου από το μπάζωμα που προκαλεί η μεταφορά της άμμου.
 Οι εργασίες ξεκίνησαν και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς με την μεταφορά ογκόλιθων με χρήση φορτηγών και την συμβολή χωματουργικών μηχανημάτων.

Δείτε ένα μικρό ΒΙΝΤΕΟ με την εξέλιξη των εργασιών.

Τοποθέτηση Δήμου Μονεμβασίας σχετικά με τις καταγγελίες μελών του Φιλοζωικού

Με αφορμή τις συνεχόμενες υβριστικές, συκοφαντικές και προκλητικές αναρτήσεις από μέλη του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Μονεμβασίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες στρέφονται κατά του Δήμου, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Ο Δήμος μας από την έναρξη ισχύος του Νόμου 4039/2012 έχει προβεί σε πλήθος ενεργειών και δράσεων για την εφαρμογή του, όπως:
α) Ετήσιες συμβάσεις με Κτηνίατρους για ηλεκτρονικές σημάνσεις, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις, test ασθενειών, στειρώσεις, μεταχείριση μικροτραυματισμών κλπ.
β) Έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, αναρτήσεις και ανακοινώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα, κλπ.
γ) Παροχές προς τον συγκεκριμένο Φιλοζωικό Σύλλογο σε τροφές και ειδικές σακούλες απορριμμάτων, της τάξεως των 2.500 – 3.000 € ετησίως.
δ) Οικονομική ενίσχυση ανελλιπώς κατά τα έτη 2013 έως και 2016 προς τον Φιλοζωικό σύλλογο για υποβοήθηση σε συγκεκριμένες δράσεις που απορρέουν από την κείμενη Νομοθεσία.
ε) Για το σκοπό αυτό υπογράφεται ετησίως συμφωνία μεταξύ Δήμου και Φιλοζωικού, από την οποία δεν προκύπτει υποχρέωση του Δήμου για παροχή νερού και την οποία δίνουμε στη δημοσιότητα.
Ωστόσο, αν και για το έτος 2016 ο Φιλοζωικός έλαβε από τον περασμένο Απρίλιο το ποσό των 7.500 €, δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που απορρέουν από την έγγραφη συμφωνία.

Επιπλέον, ο Φιλοζωικός Σύλλογος απέστειλε πρόσφατα εξώδικο προς το Δήμο με υβριστικό, ανυπόστατο και συκοφαντικό περιεχόμενο.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ στην επίσημη διοικητική 
ιστοσελίδα τού Δήμου:

ΛΑΚΩΝΙΑ.Kλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στον δήμο Ευρώτα

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλείς τον τέως Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη και την πρώην βουλευτή Μεσσηνίας κα. Νάντια Γιαννακοπούλου επισκέφθηκαν τον Δήμο Ευρώτα προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξή τους στους πλημμυροπαθείς και να εκφράσουν την πρόθεσή τους να προσφέρουν έμπρακτα στον συντονισμό και την οργάνωση του έργου αποκατάστασης των ζημιών.  
Στη διάρκεια της επίσκεψης τους είχαν την ευκαιρία να κάνουν συζήτηση με τους Αντιδημάρχους Ευρώτα κ.κ. Δήμο Βέρδο, Ηλία Παναγιωτακάκο και Θεόδωρο Μπόλλα, οι οποίοι τους εξέθεσαν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει και κυρίως τους ανέφεραν την ανάγκη ύπαρξης άμεσης οικονομικής βοήθειας προς τους πληγέντες. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν Τοπικές Κοινότητες και τεχνικές υποδομές που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από την πρωτοφανή θεομηνία.

Πηγή 

 http://www.eurota.gr/

H Δημοτική Ενότητα Μολάων του Δήμου Μονεμβασίας κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Δήμος Μονεμβασίας ενημερώνει τους Δημότες, ότι με Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (6382/08.09.2016), η Δημοτική Ενότητα Μολάων του Δήμου Μονεμβασίας κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις 7ης Σεπτεμβρίου 2016.
Προκειμένου να χορηγηθούν οι προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις στους πληγέντες από τις έντονες βροχοπτώσεις για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους, για επισκευές κύριας οικίας ή αντικατάσταση οικοσκευής, θα πρέπει άμεσα να υποβάλλουν στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Μονεμβασίας (Υπεύθυνη Ελένη Τζάκα, τηλ. 2732360570) σχετική αίτηση σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Π2/οικ.2673/29-8-2001, προσκομίζοντας:
1. Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2015.
2. Ε9.
3. Αστυνομική Ταυτότητα ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας.
Βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, και άλλες επιχειρήσεις ή φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, προκειμένου να επιχορηγηθεί η αντιμετώπιση ζημιών σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, τα οποία καταγράφηκαν ως ολοσχερώς, θα πρέπει άμεσα να υποβάλλουν στην Δ/νση Διοίκησης του Δήμου Μονεμβασίας (Υπεύθυνος Γιάννης Λάγγης, τηλ. 2732360511) σχετική αίτηση για την εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (άρθ. 36 Ν. 2459/1997 – ΕΚ 17/Α /1997).
Για περισσότερες πληροφορίες: Ελένη Τζάκα 2732360570, Γιάννης Λάγγης 2732360511.

O ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΙΩΤΩΝ

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βρέθηκε στη Νεάπολη για ολιγοήμερο παραθερισμό. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας είπε πως είναι επισκέπτης και λάτρης της περιοχής μας παλαιόθεν.
Του ζητήσαμε να μας απαντήσει στην συνεχή αγωνία των αγροτών μας σχετικά με τις αποζημιώσεις από την αδιανόητη και τραγική καταστροφή της περσινής πυρκαγιάς.
Ερώτηση : Γιατί ο ΕΛΓΑ δεν έχει ερευνήσει και εκτιμήσει τις ζημιές στα ελαιόδενδρα από την πυρκαγιά στα Βάτικα του Ιουλίου 2015; πότε θα κάνει εκτίμηση ο ΕΛΓΑ;
Η εκτίμηση του Συνεταιρισμού Αγίου Νικολάου είναι ότι οι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημιά 5 εκατομμυρίων ευρώ. Υπάρχει η πρόθεση και η δυνατότητα από την πολιτεία να αποζημιωθούν οι κατεστραμμένοι υπουργοί;
Απάντηση Υπουργού :
Από πλευράς του ΕΛΓΑ έχουν γίνει οι πρώτες εκτιμήσεις και έχει συνταχθεί ο σχετικός φάκελος .
Το Κόστος της ζημιάς , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γεωτεχνικών του ΕΛΓΑ Τρίπολης είναι :
Φυτικό κεφάλαιο (κυρίως ελαιοκαλλιέργειες) 3.450.000 €
Ζωικό κεφάλαιο (μελισσοσμήνη κτλ) 30.000 €
Αποθηκευμένα προϊόντα (σανοί και καρποί) 20.000 €
Πάγιο κεφάλαιο (στάβλοι, αποθήκες) 100.000 €
Εξοπλισμός (αρδευτικά κτλ) 300.000 €
Συνολικό κόστος 3.900.000 €
Επειδή οι ζημιές αυτές δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ ο φάκελος έχει ήδη υποβληθεί (από τον Απρίλιο) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να καλυφθεί από κρατικές ενισχύσεις ,που είναι γνωστές ως ΠΣΕΑ .Τον Οκτώβριο του 2016 αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξέτασή του.
Μετά την έγκριση θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης) και θα εξειδικευτούν οι εκτιμήσεις ανά δικαιούχο. Επειδή δε πρόκειται για κρατικές ενισχύσεις θα αναζητηθούν και τα απαραίτητα χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών.
Αρχές του 2017, εφ΄ όσον οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέπουν, θα γίνει η σχετική καταβολή.
Να προσθέσω ότι μετά τη πυρκαγιά δόθηκε ένα μικρό ποσό στους κτηνοτρόφους που είχαν πρόβλημα με τη προμήθεια ζωοτροφών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΤΡΑΒΑΣΑΡΟ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ, ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΤΡΑΒΑΣΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, ΔΥΟ ΤΕΡΜΑΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ !!!

 ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ-ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΑΤΣΙΩΤΩΝ " ΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ "

Μια ξεχωριστή βραδιά η Κυριακή 28 Αυγούστου για τους Φίλους Μουσείων Κυθήρων

Μια ξεχωριστή βραδιά η Κυριακή 28 Αυγούστου για τους Φίλους Μουσείων Κυθήρων, στη παρουσίαση του βιβλίου THE ARCHAEOLOGY OF KYTHERA από τους συγγραφείς / αρχαιολόγους, Δρ. Λίτα Τζωρτζοπούλου- Gregory και τον σύζυγό της Καθηγητή Tiimothy Gregory. Το ανοιχτό θεατράκι στο συγκρότημα Αstarti Hidden Retreats (στον 'Αγιο Προκόπη, Πλατεία Άμμος), δέχτηκε πάνω από 100 Φίλους που ήθελαν να πληροφορηθούν για το βιβλίο που καταγράφει τοποθεσίες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του νησιού μας και καλύπτει χρονικές περιόδους από τον Μεσαίωνα μέχρι τις πιο σύγχρονες. Μετά από δέκα χρόνια έρευνα και μελέτη το βιβλίο που έχει βγει προς στιγμή μόνο στα Αγγλικά, είναι ένα δυσεύρετος τόμος που πρέπει να το αποκτήσει την βιβλιοθήκη του, όποιος ενδιαφέρετε για τον Κυθηραϊκό πολιτισμό.Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους Φίλους μας Λίτα και Τimothy για ένα τόσο σημαντικό και αξιόλογο έργο.
Η οργάνωση της βραδιάς και η μικρή δεξίωση που ακολούθησε έγινε από τους Φίλους Μουσείων Κυθήρων και το Αυστραλιανό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο στην Αθήνα.
Sunday 28 August was a very special evening for the Friends of Museums of Kythera who attended the presentation of the book THE ARCHAEOLOGY OF KYTHERA by its authors/archaeologists Dr. Lita Tzortzopoulou-Gregory and her husband Professor Timothy Gregory. The open-air theatre at the Astarti Hidden Retreats (Agios Prokopis, Platea Ammos) accommodated over 100 Friends who wished to be informed about the book which documents sites of archaeological interest on the island as well as covering medieval to modern periods. After ten years of research and study this book which at this point in time has been published only in English, is a valuable volume which belongs in the library of whoever is interested in Kytherian culture. Our sincere congratulations to our dear Friends Lita and Timothy for such a significant and worthy achievement.
The evening was jointly organized and hosted by the Friends of Museums of Kythera and the Australian Archaeological Institute at Athens.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Κλειστό για μία εβδομάδα λόγω επισκευών το Νηπιαγωγείο Βλαχιώτη

Ο δήμαρχος Ευρώτα προχώρησε σήμερα με απόφασή του στην αναβολή έναρξης λειτουργίας του νηπιαγωγείου Βλαχιώτη τη Δευτέρα 12/9 και στη διακοπή των μαθημάτων έως και την Παρασκευή 16/9, με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών της σχολικής μονάδας οι οποίες προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.
ΠΗΓΗ  Laconia live

ΒΑΤΙΚΑ.Στη Νεάπολη Λακωνίας ένα ιστορικό πολυτελές σκάφος, το «Sea Cloud»

Στον όρμο Βοιών στη Νεάπολη Λακωνίας βρίσκεται από το πρωί σήμερα 10/9/2016 ένα σκαρί με μεγάλη ιστορία, το ιστιοφόρο «Sea Cloud» που πραγματοποιεί κρουαζιέρα. Ναυπηγήθηκε το 1931 κατά παραγγελία ενός Αμερικανού… golden boy της Wall Street εκείνης της εποχής. Στους χώρους του φιλοξενήθηκαν πολιτικοί, μεγιστάνες, χολιγουντιανοί αστέρες, γαλαζοαίματοι, ενώ έχει υπάρξει και προεδρικό γιότ, σχολείο ωκεανολογίας,αλλά και πολεμικό σκάφος! Μάλιστα στην περιοχή της τιμονιέρας υπάρχουν πέντε ορειχάλκινα διακριτικά που συμβολίζουν τη στρατιωτική θητεία του στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αξίζει να πούμε ότι το… θαλάσσιο σύννεφο ήταν το πρώτο -μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο- πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που έπλεε με μικτό φυλετικό πλήρωμα. Σήμερα μετασκευασμένο, είναι ένα πολυτελέστατο ιστιοφόρο, που κάνει κρουαζιέρες για λίγους, και επισκέπτεται συχνά τις θάλασσες της Ελλάδας . Με μαρμάρινα τζάκια, παγκάκια από ξύλο τικ, χρυσές βρύσες, διακοσμημένο με επιλεγμένες αντίκες και καμπίνες που παραπέμπουν σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Ταυτόχρονα όμως είναι εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και κάνει την κρουαζιέρα μια αξέχαστη εμπειρία κάτω από τα λευκά του πανιά! Το επιβλητικό – μήκους 109 μέτρων, πλάτους σχεδόν 15 και ύψους κεντρικού καταρτιού πάνω από 54 μέτρα – «Sea Cloud» κατέπλευσε στη Νεάπολη. 
Φωτό από : Δέσποινα Βαγγελόγλου
Στοιχεία για το σκάφος από το ιστολόγιο « Όμορφα Ταξίδια»